Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
the world is mine
A HB és 3B-s grafittal már elég jól megy a rajzolás. Gondoltam "szintet" lépek és beinvesztálok valami márkásabba, jobba.
A márkákkal kapcsolatban szerintem a Derwent elég jó, de sok féle jó márka van még. De ha kezdõ vagy hiába van király hiperszuper jó ceruzád, attól nem leszel jobb. Javaslom gyakorláshoz egy olcsó fajtát vegyél, mondjuk egy HB-t és egy 3B-t, ezekkel már elég jól tudsz dolgozni.
Új vagyok itt és a tanácsotokat kérném. Milyen eszközt használtok egy rajz elkészítéséhez? Szénceruzát vagy sima grafitot vagy valami mást? Amit használtok azok közül melyik márkát érdemesebb megvenni?
elõre is kösz a választ.
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
Boldog karácsonyt mindenkinek!
Sulis firka, még a szorgalmi idõszakból:

A módszerrel együtt is a gyakorlás természetesen _elengedhetetlen_ a stabilan színvonalas rajzokhoz.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
Egy biztos, a gyorsolvasás is ilyen jobb agyféltekes dolog és apám egyik ismerõse ezt elsajátította.
Láttam már ez a jobb agyféltekés rajztanfolyamot. Bár elég hihetetlennek tûnik számomra hogy 4 nap alatt ennyire meg "tudják" tanítani a méreteket, kontúrokat, árnyékolást. Vagy csak kiválogatják azokat a rajzokat mik jók lettek, a maradékról meg jó ha senki sem tud?
Nagyon sok pénzt nem szeretnék rááldozni, mert láttam 250e ért is tanfolyamot, ami sok egy hobbihoz szerintem. Most az oktató videók & könyvek között nézelõdöm. Van pár érdekesnek tûnõ dolog.
\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az õ szintjükre, és legyõznek a rutinjukkal\" \"Egy álmot álmodék, de álmom eltávozott tõlem\"
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Üdvözlet!
Egy portrérajzolásnak sok szabálya van... kb a negyedére ha emlékszem :D
Szóval én azt mondom: Akaraterõ, kitartás, suli, gyakorlás!
Suli után meg csak a maradék három, de azt mindig!
Kérdezném én mint szkeptikus hobbi rajzoló, hogy a(z) (élethû) rajzolás tanulható képesség vagy felesleges erõltetni hogyha valaki nem ezzel születik?
Ez nálam inkább hobbi lenne mint életcél/hivatás, de hiába próbálom alkalmazni az összeolvasott dolgokat De a lerajzolt tárgyak és kép alapján lerajzolt személyek inkább hasonlítanak egy zombira, mint arra amit le szeretnék rajzolni. Youtube tele van portré rajz videókkal, ahol az alap kontúr vonalak máris visszaadják azt amit az illetõ le szeretne rajzolni (legyen személy v tárgy), és az árnyékolás meg hab a tortán.
Köszönöm.
\"Ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az õ szintjükre, és legyõznek a rutinjukkal\" \"Egy álmot álmodék, de álmom eltávozott tõlem\"
Nos, egy barátom ajánlotta, hogy itt érdeklõdjek, mert itt csupa jófej ügyeskezû emberke van! :)
Egy rövidke animációs szösszenetet szeretnék összedobni.
Teljesen egyszerû a sztori, amolyan mintha egy teljes filmbõl egy jelenet lenne.
Tradicionális animációs filmecske lenne, és hátterest keresek!
Ez a terület nem az erõsségem, ezért kérek ehhez segítséget.
Talán nem meglepõ az sem, hogy ez egy full ingyenes projekt!
Ezt a jelenetet megálmodtam, és úgy érzem meg kell csinálnom, de azt akarom, hogy tökéletes legyen, az pedig egyedül kivitelezhetetlen :)
Már mindenki megvan, csak a háttérrajzoló hiányzik.
Akit érdekel a dolog, szeretne/van ideje segíteni az küldjön privátot.
Köszönöm!
Olyan kérdésem volna, hogy ezen a fórumon szabad e segítséget kérni... de úgy, hogy pölö: egy projektbe keresek segítõtársat?!
Ha szabad, leírom a feltételeket, meg minden, hogy mirõl is van nagybaszó. :)
Köszi!
igen, a kompozíció szándékos, ha a frame simán az egész autót mutatja, unalmas lehet egy idõ után.
Így az utolsónál a Smoking Skills logo volt a hangsúly, a másodiknál a rengeteg karakteren (200+!), mindkét rajz referencia képe teljes autót mutat, direkt közelítettem rá :)
Valaki szokott airbrushozni? Most vettem egyet, és azon gondolkozom hogy milyen festéket használjak hozzá? Sima akril jó? Ha az beleszárad akkor ecsetlemosóval ki tudom tisztítani? Valaki aki aribrusholt már életében pls segítsen! 2 ember 2 különbözõt ajánl. Egyik magyar azt mondja hogy olyan festéket használjak, aminek a higítója és az oldószere ugyan az, a másik (Drew Struzan) meg azt mondja hogy simán mehet bele az akril, mert az gyorsan szárad és lehet rá tenni a következõ réteget. Szóval nem tudom. Drew Struzanban jobban bízom, de a magyar meg nagyon ajánlja a kifejezetten airbrush festékeket. Szal esetleg ha valaki tud segíteni akkor pls segítsen ebben a kérdésben! Köszi:)
A pasztell elég puha így könnyen maszatolódik, de imádok vele dolgozni és azzal fogok a jövõben is
köszi!
Mivel csinálod a verdákat??
Milyen színes??
Szétkaplak mint mongol gyerekek a segélycsomagot!
tarcdnb.deviantart.com
Gondoltam megosztok pár rajzomat, nem tudom mekkorában fogja beszúrni, nem akarom elfoglalni a fél oldalt :)

Szerintem grafittal is jól nézne ki :)
Én mindig grafittal dolgozok, sosem használok színest, csak a szemeknél :)
Akkor maradok a grafitnál:D:)
Azért köszi!
Am elkezdtem A3 as méretben egy Scania 6x2 est!
Kemény dió lesz!
Ez eddig egy 55 perces sima vázlat!
Vélemény jöhet!
Szerintetek jól nézne ki feketén fehéren?Vagyis grafittal?
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
Az érdekelne engem hogy van e olyan színes mint a grafit ceruza!
Vagyis olyan szépen fog nem olyan szakaszosan mint a szines!
valami jól kinézõ deer tutorialt tudtok adni? (fotorealt)
amiben szembõl van ábrázolva
(találtam youtuben jókat, de hátha ti tudtok jobbat), esetleg képrõl képre tutorial is jöhet
ಠ_ಠ
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

csak egy kis tipp, a sötét bõr jóval kontrasztosabb és kontúrosabb vonásokat tud adni, a test bármely részén. példának okáért ha egymás mellé állítunk két embert egy hófehér embert és egy sötét bõrû embert ugyan azokkal a paraméterekkel, akkor a sötét bõrû ember sokkal izmosabbnak hat mint a fehér társa, de ez csak "optikai csalódás" mind ezt csak a sötét alapok hozzák létre. ezért is lehet jó rajz alap ha kicsit sötétebbnek viszed az alapot és akkor tudsz játszani a kontúrral és a kontraszttal és az árnyékokkal, így jobban kitudsz emelni egy részletet, mondjuk ennél a kisfiúnál a szemét lehetne így kiemelni hisz ha egy picivel sötétebb lenne a bõr a szeme fehérje kicsit "kirikítana" a többi részletbõl, és kitudod vele hangsúlyozni a ragyogást belõle, de ez csak az én véleményem én ilyennel kísérleteznék.
csak így tovább :):):):)
Tegnapi fél-háromnegyed órás munka...Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Azoktól kérdezném, akik digitáblát használnak, hogy az új, 3. generációs bamboo-ról mi a véleményük, esetleg próbálta-e már valaki?
Köszi,
Z

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"