15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Kovács legény
    kört rajzolni nem egyszerű úgyhogy ne aggódj
    szép vonalak rajzolásához az kell hogy ne gondolkodj ne paráz, zsigerből jöjjön, ehez meg sokat kel gyakorolni. Krokiat kell készíteni hogy kialakuljon egy vonalkultúrád érezd az ívek erejét blablabla na érted miről van szó.
  • lightjack
    jah és ha készvan(mert ha elkezded akkor ne hagyd félbe) tedd majd fel!
  • lightjack
    http://www.youtube.com/watch?v=M7jRYUfPOyM

ezt próbáld meg leutánozni
  • lightjack
    szerintem te rosszul gondolod... nincs olyan hogy alapból valaki tud szabályos kört rajzolni szabad kézzel...és különben is, ha most kezdtél el komolyabban foglalkozni a rajzolással és nem sikerül 3 hónap alatt attól még abba ne hagyd! én már kb 10 éve rajzolok hobbi szinten és még mindig sok mindenen kell csiszolnom...a rajzokat nem másnak hanem magadnak csinálod, akkor rajzolj ha örömödet leled benne! nem tartozol senkinek sem felelősséggel a rajzaid miatt...ha nem sikerül jól akkor kezd újra, újra és újra...hidd el nem a kezeddel van a baj, csak egyszerűen most kezdted így ne is várj csodát! meglátod a kemény munka meghozza gyümölcsét...
  • Nodler
    Váháhh,,,
    Az egyetlen dolog ami hátráltat engem, hogy fejlődjek rajzban az a kézügyességem. Nem birom egyszerűen úgy húzni a vonalakat ahogyan azt én akarom, pedig már komolyan vagy 3 hónapja próbálom ezt fejleszteni.

Iskolában minden haszontalan órán ezzel tökölök, már vagy 100 lapot teljesen telerajzoltam körökkel vonalakkal és egyébb ábrákkal, de még így sem megy annyira mint másoknak alapból.

Nem tudom, hogy a teknikám az ami totálisan rossz, a ceruzafogásom, túlságosan remeg a kezem, vagy egyszerűen fizikailag képtelen vagyok pl egy szabályos kört szabad kézzel megrajzolni.
  • Kovács legény
    Hát ez most olyan mintha azt kérdeznéd hogy tűecsettel vagy korongecsettel fassed a képet.
    Függ a mérettől a technikától a hordozótól a stílusodtól a habitusodtól.
    Kinek mi jön be mire áll rá a keze jobban
    tehát próbáld ki és meglátod
  • Nodler

Szerintetek egy rajzban a vonásokat az ujjaimmal vonjam vagy az egész karommal?
    Idáig mindig az ujjaimmal csináltam, és a kezemet csak akkor mozdítottam arrébb ha helyből nem értem el azt a területet. Lehet ha gyakorolnám kézzel, kényelmesebben és gyorsabban menne, de nem vagyok benne biztos, hogy ennek lenne eredménye és fölöslegesen nem akarom gyakorolni.
  • Kokler69
    favónám deviantartba'
  • Kokler69
    hú, ez nagyon marha jó
  • KicsiMonkey
    tetszik ez a stílus, nagyon jók lettek :D
  • Mirk
    Jók. Nagyon ügyes vagy.
  • Desiderata #11386
    minden party-n van rajz kategória is, aztán ott megismerkedhetsz programozókkal is
  • PJack
    thx all :D
    és megyek is az orvoshoz :D

#11381: ez nagyon érdekes ám :o
    kár hogy nem ismerek ilyen programozós embereket, de ez klassz lehet.
    #11384: nemgond, csak nyugodtan
  • tenkenorman
    remélem nem bánod ha kirakom megjelenítőnek. ha kérdezik ki rajzolta hivatkozok rád:D
  • lightjack
    nagyon beteg, nagyon elvont, nagyon menny orvoshoz és nagyon bejönnek(Y):D habár maguk a rajzok nincsenek nagyon kidolgozva, de maga az elvontsága jóh(Y) bejött mind1ik de az utsó a legjobb :D:D:):P
  • Bala10
  • Desiderata #11381
    nagyon tetszenek ezek a képek, nem gondoltál arra hogy demoscene-en kamatoztasd a tudásod?
  • netmester
    te is menj orvoshoz :D
  • Aquir
    szürrealol:)
  • PJack

• Jim Morrison
    Szerintem fogtak egy kek papirt, rarajzoltak, lefotoztak, rarajzoltak, lefotoztak, majd gyorsan levetitik egymas utan
  • Kovács legény
    ha megnézem és rájövök akkor igen:)
  • ktomi22
    ha megtudod majd nezni a videot, akkor megmondanad hogy hogyan keszulhetett a kisfilm? milyen modszerrel?
  • Kovács legény
    az a bluebox ami helyett ma már greenboxot hasznánlak:)
    a lényeg az hogy kék v zöld háttér elött vesznek fel és mivel ezek a szinek elég elhanyagolható mértékben szerepelnek az emberen, faszán körbe lehet vágni az alakot és mögé vetíteni aztán bármit.
    Gyakorlatilag az összes fantasztikus film így készül.

melóban nem tudok filmet nézni:(
  • ktomi22
    http://www.youtube.com/watch?v=8VWcqILJam4

Link hogy ne kelljen copyzni :)

am mi az a bluebox? :P
  • Kovács legény
    nem emlékszem pontosan mennyire volt darabos a mozgása
  • Loál János #11371
    Szerintem inkább stop/motion-szerűen oldották meg, mint a gyurmafilmeket.
  • Kovács legény
    rég láttam a rajzfilmből de gondolom sima blueboxal van megoldva
  • ktomi22
    kozbe meg beszel meg mozog a vonal :) amikor rajzol :D
  • Kovács legény
    Igen képkockánként
    nem akkor rajzol amikor látszik a keze
  • ktomi22
    La Linea (MenőManó) filmet szerintetek milyen programmal, vagy hogyan lehetne csinalni.. ilyen vayg ehhez hasonlo kisfilmet.. vagy kepkockankent rajzolta meg a csavo? es amikor a keze is bennevan hogy rajzol azt szerintetek hogyan ... ? varom a velemenyeket :)
  • n3whous3
    nemtom mondjuk látszik-e a régebben általam beszúrt képn? :D
  • n3whous3
    én csak annyira vagyok színtévesztő, hogy a babos példakönyvből kapott 20 példából 2-t találtam csak el, de abból az egyik is csak tipp volt :D
  • Vaxi
    tévesztés. vakság ellen nincs semmi ilyesmi.
    de szerintem ez a szemüveg is fölösleges, teljesen.
  • Okaokas
    XD
  • Kovács legény
    de a színvakság és tévesztés más dolog, na akkor ez a szemcsi most milyen esetekben jó?:)
  • Aquir
    az jó lehet, nekem még nem volt időm rá :[

• Vaxi
    persze hogy nem. viszont ahogy kinéztem vele az ablakon [ rózsaszín lencséje volt, amit meg én vettem annak barna ], sokkal jobban láttam mindent, és a babos könyvet is gond nélkül végigolvastam.
  • Aquir
    és azért mondom hogy felerősítie a különbséget :) Persze ahogy mondtad még így sem kap tökéletes képet a szem
  • Vaxi
    de, pontosan azét van, illetőleg a receptorok "rálógnak" egymásra.