21038
a tema adott:)
  • lemongrass
  • Fatboy Slim
    Ja, vagy Front 242 és T99
    én nem is nagyon próbálkozok velük, mint mondtad, éltekortól függ. mi ezekbe bele születtünk
  • lemongrass
    mondjuk azt is hozzáteszem, h gyerekkoromban nehezen emésztettem volna meg, ha vki azt mondja, h x évvel később az egyik kedvenc label-em a Putumayo World Music lesz...

minden + mindenki változik... az meg, h jó, vagy rossz irányba... egyén függő...

a mai house-ból szelektálni a jót az meg igen nagy feladat, mert napi szinten jön ki X kiadvány... aminek 80-85%-a sz@r...
    ezért is maradtam pár általam kedvelt kiadónál... /persze nem azt mondom, h nem lehet 1-1 igazán ütőset elkapni noname kiadóktól... meg 1-1 alapjában véve sz@r számnak is készítenek olyan átiratot, h összex@rom magm tőle olyan jó.../

na, ha vkit érdekel van 2 Mixtape... Gayle San... Sven Väth.../98-as mind2/
    képet mindjárt készítek, meg töltök fel...
  • Dundidio
    A 90-es években nehezebb volt hozzájutni a muzsikákhoz is,ezért értékesebbek voltak mint ma.Nem volt "itt a link oszt szedjétek"...Ha valami underground gyanúsat meg tudtam szerezni CD-ről és legalább frankón szólt ,már akkor körbevigyorogtam a fejem.
    Sőt ha valami helyi didzsé még vett is fel nekem kazit(esetleg mixet),akkkor még nagyobb volt a happy...
    Változnak az idők,egyvalami tény,amik ma mennek klubbokban,azok számomra érthetetlen zenék,főként a hangmintáik miatt.Irritálnak...
    Persze ez is merőben szubjektív...
    És még valami:szerintem kétféle zene van:Sz.r zene és jó zene..Ez mindenki számára egyéni...
  • 1xtrafabio
    TE VAGY A KIVÉTEL AKKOR :)
  • lemongrass
    azt hallgatnak, amit megismernek... amit kapnak... amihez hozzájutnak... meg, aminek utánajárnak, mert tetszik nekik... (bár ez asszem így a XXI-dixázadban bőven egyszerűbb, mint a 90-es években) tesóm első emelet + modern talking vonalán én bőven túlléptem... és nem fogta senki a kezem... (füzesabonyban nem volt vmi nagy acid robbanás...) de mint mondtad, kivételek mindig vannak.

de a lényeg... ha 5 évvel később születtem volna, akkor sem hallgatnék grúv kávridzset... a dj wayko-ról meg semminemű információim nincsenek!
    (hozzáteszem, h szerencsére... mert tippem van, h kb milyen nagy ultrasz@r lehet...)
  • greyloop
    Azért szerintem a ki mit hallgat életkorhoz is köthető. Márha magamból indulok ki. Engem is megcsapott ez a dream house, pizicatto sound '97 körül aztán szépen lassan áltam át az igényesebb zenékre. Például a jazz-t 20 éves korom után kezdtem el hallgatni és megszeretni, addig nem is igazán értettem mi lenne ennek a tipusú zenének a lényege. De van egy-két úgymond "vadabb " producer, így Aphex Twin, Squarepusher, akiknek a zenéjét képtelenség fiatalon tökéletesen elfogadni, ám később amikor leesik a tantusz már másképp vélekedsz az egészről.
  • 1xtrafabio
    kivételek mindig vannak. de én arrol becélek mikor nem fogja senki a kezüket hanem maguktol mit ismernek meg elösször... ahoz sztem van köze...
  • lemongrass
    na ez sztem nem születési idő kérdése... vannak fiatalabb ismerőseim, akik nem ezt a fos germán vonalat hallgatják... van lemaradásuk, az tény... de ízlésük is...

ne általánosítsunk!
  • Fatboy Slim
    Én éppen töltöm őket Vyniltől. A 4-es meg van albumon is, éppen most teszem fel a Vaterára :)))) (most jut eszembe, le sem mentettem magamnak).Azaz, 4-7-ig elérhető, SS-ken
    Neten még nem láttam ezek közül a sorozatok közül.
  • Fatboy Slim
    várjatok már srácok, ne nyomjatok már fel!
    A Progressive Attack az nem a gagyi Club Rotation, meg f...m Bravo Hits sorozat féle album. Mikor hallgattam én olyanokat?
    Ez is egy olyan sorozat, mint a MOS Session, Renaissance-k, stb, amelyeket neves DJ-k kevertek.
    Tán a House PArtykat nem DJ keverte, de attól még a zenei anyaga mindegyiknek kivételes, egyiknek sem slágergyár. Ez sztem lényeges különbség.
  • rigoletto
    Pont erről beszéltünk Ricardo Snip barátommal múltkor (meg jópárszor), hogyha vagy 5 évvel később születünk biztos az ilyen Dj.Wayko-kra meg Groove Coverage szarokra ugrabugrálunk a dizsiben. Huhh , de jó, hogy nem ez lett belőle. A maiak már nem is tudják mi az a jó zene...Múltkor Sárándon a classic techno-party-n is pont megfigyeltem, hogy mikor már Andris Zsírossal együtt zenélt a végén, és felváltva játszottak egy-egy minimal-electro és egy-egy klasszikus tech-house (Hmc - Lsd - nél vettem naon észre) zenét, a fiatalabbak (bár én is csak 25 leszek nyáron) nem értékelték ezeket annyira. A maiakra (amik nálam nem naon közelítik meg a régieket) pörögtek rendesen, utána jött egy klassik, ott meg álltak oszt lestek, épphogy mozogtak. Na, mondom, jól van... Ezek se tudják, mi a jó... Szép lehetett, mikor ment a Hmc - Lsd vagy a Laidback Luke - Save Da Flava vagy a Green Velvet - Destination Unknown, én le-fel ugráltam (táncnak inkább nem neveztem volna :-D) örömömben, olyan jól éreztem magam, mellettem meg szinte mindenki csak lötyögött a fiatalok közül.
  • lemongrass
    végre eszmefuttatásokat lehet olvasni, és nem csak linkekkel tele az oldal!

a Mennyek kapui-t én is olvastam... nem 1 nem 2 nem 10 alkalommal...
    van benne vmi, amit a Palotai mond... :D

mondjuk ez a 96-98-as korszak... meg a dream dance kiadványok.... hát, hogy is mondjam... nem azt mondom, h 100%-ig a maximumot nyújtják....sőőt... de engem spec egy csomó (jó) emlék köt 1-2-10-20 darabhoz...

persze mellette ment az undor grund-abb vonal is... (az bakeliten... ja a másik az szigorúan cd-n :D meg szigorúan úgy, h az egyik full pénzeszsák osztálytársam vett havi szinten 3-4 kiadványt...- hol volt még akkor letöltés...)

mondjuk sztem az topic lényege az, h mindenféle "klasszik"-ról essen szó.

az ízlések különbözőek... megváltozni nem muszáj... max azok a darabok hiányoznak a gyűjteményből...

amúgymeg szólásszabadság van :D
  • 1xtrafabio
    erre szoktam én mondani , nemmind1 ki mikor született meg :) jókor kell megszületni :) aki hamar belekerült ebbe a zenei világba az biztos hogy acid orientált mai napig, aki meg késön került bele az techno t részesíti elönybe és a keményebb hangzásokat.
    én jókor születtem :) jokor kerültem bele ebbe nembirom a technót de a régi acidos members of mayday korszakot igen de a house és annak bizonyos válfajait szeretm a legjobban speedgarage funkyhouse techouse jazzyhouse 2000 ig kb. nem bánom hogy lemaradtam dolgokrol,és azóta is lemaradtam sokmindenröl . fiatal korom legszebb évei voltak azok ...
    bármikor ujraélném... és ugyanezeket gondolnám 13 év mulva is....
  • 1xtrafabio
    végén már atb meg eiffel mitomén hány meg mauro pikatto kat is írnak itt hogy józene ?? lol már
  • 1xtrafabio
    amugy amiröl te beszélsz az nállam a réve happy rave volt a belépő, ahogy lelassultam a tempóval a hangzásra álltam rá és a da hool meg brooklyn bounce már szóba se jöhetett mint zene,ay hangzása miatt. dj hooligan néven sokkal jobb zenéket csinált, de komolyan ez az én világom , nemakarok senkit megbántani...
  • 1xtrafabio
    kik azok a szatmári ?????? mai maik ....
  • 1xtrafabio
    értem, de nekem ez gagyinak tünik most is s t c a l.
    ahol én éltem a modern zenei életem, ott az ilyen hangzást csak kistelepülések elmaradott disco i játszottak , hajnal 2 után , house partynak hívták. kinevettük az ilyen hangzást...
    hozzáteszem utálom a technot és a nyálas house t is, a progressíve t meg annál is jobban, nem azért mondom ezt hogy ti gyagyi zenét hallgattok , nehogy félreértsd. mindenki azt hallgat amit szeret, csak én ugyemlékeztem hogy az ilyen hangzást mi nemszerettük,meghallgattam ma is és ugyanaz a véleményem ma is , de ezzel nincs is baj sztem.
    és ha már az idövonalat emlegetted , abban az idöben aki nem tudatosan vásárolt zenéket, hanem csak divatbol vagy tudatlanul(mint én '93 körül ig kb) az hamar bevásárolhatott gagyi zenéket mert rengeteg gagyi zene jött abban az idöben, futószalagon jött a németektöl meg kitudjahonnan a sok válogatás, neve nincs dj k mixei . a dj munkája a legfontosabb mind1 mien szar a zene ha a dj jóladja le, akkor ..... pl palotai idézet "van 1 szám de te utálod ,de ugyanazt a számot ahogy az a dj lejátsza ,megőrűlsz érte" ,
    egyébként én manapság jöttem rá arra hogy mennyire igényes zenéket hallgattam én régen(hozzászeretném tenni nem azért mert én nemhallgattam progressive attack t!!!) semmi bajom vele csak ízlések és pofonok...
  • rigoletto
    Én nagyon szerettem azokat a '97-es zenéket. Pár nagy-nagy kedvenc előadóm akkoriból: Disco Nation, D.O.N.S., Sequential One, Da Hool, Brooklyn Bounce, Klubbheads, 666. Tizenhárom évesen még ezekért rajongtam, és később ezeken keresztül szerettem meg a techno-t és a house-t. Nekem bármikor többet ér akár egy Footprint v. egy Da Hool - Bora Bora (ebből kivágtam az egyik kolompolós részt, s ez a csengőhangom mostanában), mint az ilyen Hamvai gecik v. a sok hülye minimal zene, Dj.Szatmári-féléket már nem is merek említeni.
  • thestcal
    Abban az időben? Nos...abban az időben ezek voltak a domináns hang(ulat)ok, samplek. Tucatjával készültek hasonló zenék, de 97-ben ez minden volt, csak nem gagyi...Mellesleg megjegyezném (ha esetleg nem tünt volna fel), hogy akkor még egyenes(ebb) arányban álltak a vidámabb kontra sötétebb, komolyabb zenék. Mára ez az arány jócskán eltolódott a sötétség felé. Ma már egy vidám zenére rögtön rásütjük, hogy kommersz, gagyi. De '97-ben ez a hangzás minden volt csak nem gagyi!!!
  • thestcal

Ezt az átiratot a progressive attack 7.-en hallottam először. Bár a masteren butított a kedves mixkészítő, még így is szebben szólalt meg, a 97-es években kiadott hasonszőrű társainál. Egy kis keresgélés után meg is találtam egész terjedelmében. Még egy mai, modern eszközökkel masterelő számára is irigylésre méltó lehetne! Ne feledjük: az évszám 1997!
    http://www.discogs.com/Gorgeous-Im-Gorgeous/release/162307

Gorgeous - I'm Gorgeous (Balearic Summer Mix)
  • 1xtrafabio
    nekem ez má gagyinak tünt abban az idöben , futószalagon jöttek az ilyenek ...
  • thestcal
    A footprint nagyon hűen tükrözi az akkori zenék hangulatát. Erős ill. magas szintifutam, kopp-ra kiélezett dobok és a bpm nagyon ritkán ment 135-136 alá.

Disco Citizens - Footprint (Klubbheads ''rave da klubb'' edit)
    Disco Citizens - Footprint (Klubbheads ''rave da klubb'' mix)

(ezek nem az albumról vannak kivágva, full trackek)
  • thestcal
    Linket esetleg nem tudsz rá? Nekem a 7-es van meg, szerintem még az is belefér abba a kategóriába amit ajánlani lehet. A 4, 5, 6 viszont érdekelne! Ezekből csak pár zene van meg. Bár nehéz eldönteni, hogy melyk a borzasztóbb, a borító vagy a mixtechnika... de a zenék miatt mégis szeretem...
  • Fatboy Slim
    Csak mindenkinek ajánlom a Progressive Attack sorozatot. a 4-es, 5-ös és 6-os darabok istentelenül jó mixek.
    A 6-oson van egy ilyen széria, hogy
    1-06 Queer Get Up Stand Up (4:27)
    1-07 BCA Feeling (Jaspa Jones Hypnotic Dub) (4:05)
    Remix - Jaspa Jones
    1-08 Blend Rise Of Tonight (Orbit Club) (4:26)
    1-09 Joy Joyride (Joy Mix) (3:02)
    1-10 Disco Citizens Footprint (Footstompin' Klubb Mix) (3:59)
    Remix - Klubbheads
    1-11 Da Techno Bohemian Pump Da Bass (2:51)

A Footprint ezen remixe amúgy is borzasztóan erős
  • greyloop
    ez mindkét lemez egy rar-ba csomagolva
  • kpityu79
    Hali Greyloop ( mostmár talán nem tévesztek ) Ez most melyik lemeze a 2002-nek? Mert gondolom tudod hogy 2 fajtában adták ki, 1 techesebb és 1 deepessebb formában. Nekem a technossabb az megvan éa a másik kellene.
  • kpityu79
    Millió bocsesz
  • greyloop
    Újabb gyöngyszem Budaitól

http://rapidshare.com/files/206467116/VA_-_Budai_2002.rar
  • 1xtrafabio
    1xtrafabio vok amugy lol , de nincs tracklistája ez promotional use only - not for sale kazi , szerintem mindenki ismeri a trackeket rolla ,aki leszedte írja össze.
  • kpityu79
    Hali Greyloop, érdeklödnék a Speed kazinak van-e tracklistája?
  • rigoletto
    Greyloop még mindig elhalmoz minket minden földi jóval, mi fülnek s dobhártyának ingere!!!
  • nyafy
    http://www.speedyshare.com/809236217.html

Ez a borítója!
  • nyafy
    Sziasztok Skacok!

Olyan Albumot vagy válogatást keresek hogy
    Fonky House Vibes Dj Andrynalin presents!
    Ha valaki tudja légyszi rakja fel!
    Előre is köszönöm!
    Nyafy
  • greyloop
    Oldies But Goldies Vol 30

Tracklist:
    Antoine Clamaran - House Efx
    Antoine Clamaran vs Crystal Waters - Gypsy Drums (Main Mix)
    Extramode - Beautiful day (Beauty mix)
    Full Intention - It's set to groove
    Gotan Project - La cruz del sur (intervallo)
    G-Pal pres. Ghost - No Other Man (The Greeks Rmx)
    Laurent Wolf feat Soni Dee - About That (Original Mix)
    Mac Zimms - All Night
    Mac Zimms - Bugged Out
    Martin Solveig vs Salif Keita - Madan (Exotic disco mix)

http://rapidshare.com/files/205753094/OBG_Vol_30.rar
  • greyloop
    Oldies But Goldies Vol. 29 - The progressive era

Tracklist:
    Andy Moor - No more (Kenny Shifter mix)
    Andy Moor - Passenger (Travellin vocal)
    Ashtrax - Digital reason (Filterheadz mix)
    Chab - The Dub Session (B1)
    Faithless - God is a dj (Astral Projection rmx)
    Martin H - Liftin
    Niels Van Gogh - One Way Out (Martin Eyerer Remix)
    Origene - Sanctuary (Lemon 8 remix)
    Röyksopp - Remind Me (James Zabiela Eighties Ingeborg Mix)
    Steve Lawler - Rise In (Main Vocal Mix)
    Timo Maas - Maasmellow (Casseopaya Remix)
    Timo Maas & Mad Dogs - Better make room (James Holden mix)

http://rapidshare.com/files/205713351/OBG_Vol_29_-_The_progressive_era.rar
  • greyloop
    Szeifert papa jófajta mixe

http://rapidshare.com/files/206091003/VA_-_Travelling_to_Happiness_Vol_2.rar
  • greyloop
    Tech-lover vol 8

Tracklist:
    Adam Beyer - Drumcode 20.5 (Dk remix)
    Adam Beyer & Henrik B - Wombing
    Asem Shama - Pi (Henrik B remix)
    Budai & Vic - Breakin' Rio (Daniel D Remix)
    Cari Lekebusch - All night long
    Chris Liebing - Analogon (Adam Beyer Remix)
    Chris Liebing - Talk Show (Untilted)
    Chris Liebing - Vol.5. (Ben Sims rmx)
    Eric Sneo - From the deep
    Furilla at Joy - Afrodisiak (Jay Kitikonti mix)
    Gaetano Parisio - Advanced Techno Research 12 (B Side mix)
    Gee Moore - Slam da funk (Jay Kitikonti rmx)
    Ignition Technician - Germany can you hear us
    Marco Bailey - Wave reset
    Marusha - Unconditional love
    Samuel L Session - The core (mix 4)
    Samuel L Session - Tribe Cutz (Heiko Laux Remix)
    Samuel L. Session - Merengue (Slam mix)
    The Advent - Recreations (Gaetano Parisio Remix)
    Tomaz vs Filterheadz - Los Hijos Del Sol (Zhino & Gus mix)
    Zhino vs Filterheadz - African Bulldozer

http://rapidshare.com/files/205734893/Tech-lover_vol_8.rar
  • greyloop
    DNS albumhoz tracklista, akit érdekel

1. Intro
    2. U hear the voice
    3. Another world
    4. Earth move (radio edit)
    5. Pamela A.
    6. DNS
    7. Makes U
    8. 1t U