21038
a tema adott:)
-
mageska #9588 Na akkor uccu tedd fel nekem zippyre mert a másik letöltős marhaságnál nekem mindig várnom kell a letöltéssel :)
Előre is köszi! -
mageska #9587 Persze hogy nem azt mondja benne hogy mért zöld, de nem nagyon tudok rá mondani semmi angolt. :) Néha úgy érzem hogy az a 2 szám amit keresek az valójában 1 szám (azaz a mért zőldnek a vége az a for your love-os szám abból a mixből)de koránt sem biztos. Nem tudok közelebbit mondani a számról, de ha majd meglesz, (ha meglesz) akkor ti is hallani fogjátok a mééért zőőőldet a számban :)
FTP: szerintem kár rágódni ezen a jogi dolgon, privát szerver, privát eléréssel senkinek nem lesz hozzáférése csak az ittlévőknek. És csak azoknak akik eddig itt megosztottak valamit. Ha nincs továbbadva az infó akkor semmi baj nem lesz. Az egyetlen hátránya csak az, hogy munkaidőben, ( H-P 8-16 ig) nem elérhető,(addig mást dolgozik) de utána átvált FTP üzemmódra és hajrá. Gondoljátok meg, és ha kő akkor szívesen segítek. -
funtom #9586 köszi! ez is nagyon jó "album".
esetleg valakinek meglenne véletlenül az Untidy Dubs vol 1 és vol 3?
(a Mr. Bump és a Funky groove nekem is megvan róluk, de a többi szám kellene a lemezekről: pl. Freedom party, Can't you see, stb..) -
Mein Kampf #9585 hi rád szavaztam, ímélestől. Elég jó is az a remix bár az eredetit nem ismerm..... -
Sütifutár #9584 huu már itt tartunk offolnék,szeretném ha segitenétek.
Van egy remixverseny amire csináltam egy remixet én is.
Dec 23.ig lehet rá szavazni.Megteszitek ,h szavaztok rám???
Ha nem az sem baj:-) csókollak érte titeket:-)
Link -
Sütifutár #9583 Szerintem a kalóz mixek amúgy sem jogvédettek.Sőt Pl egy mostani mixet amit megcsinálok sem zavart még eddig senkit,pedig a honlapomon vannak fent.Viszont szerintem ha csak külön track-ként szereplnek ott lehetnek a jogi gondok.Nem értek hozzá,lehet ez sem így van.
Nekem is van vagy 200db régi bakelitem amit szivesen megosztok bárkivel,elég sok része bevan digizve és folyamatában csinálom.
Pl bedrock records kiadványok vannak dögivel -
mono7806 #9582 Na most a trackekre szerintem itt többen is nyomulnának, csak a mixek - szerintem - könnyebben érhetőek el. A jogi oldalát persze továbbra sem tudom, "bedőlni" nagyon nem akarok ilyesmivel, bár mondjuk egy jelszavas hozzáférés elég sok "érdeklődőt" tarthat távol... -
#9581 Én őszintén megmondom lehet egyedüli vagyok, aki inkább a számokat keresgéli és nagyon kevés mixet tölt le. Viszont ha lenne olyan lehetőség hogy régi vinyl-ek bedigitalizálva, kategorizálva szerepelne, akkor szívesen venném. Semmi jónak nem vagyok az elrontója, csak az idő és a sávszélesség hiánya miatt, nem tudom hogy hasznos tagja tudnék-e lenni a csapatnak. Arról nem is beszélve, hogy az én gyűjteményem, mint már említettem eléggé a trackekre koncentrálódik. De hajrá. -
mono7806 #9580 Elszólított a gép mellől a kötelesség, elnézéseteket kérem.
Alapvetően akkor két dolog kezd körvonalazódni:
- igény lenne ilyesmire;
- problémásak lehetnek a szerzői jogok.
A jogokkal kapcsolatosan kérdem tőletek, lehet-e jogi probléma egy tizenpár évvel ezelőtt készült, pult alatt kétkazettás deckkel rögzített, bedigitalizált felvétel egymás között való megosztása?
Egyáltalán kérdés, hogy azon zenék után, melyek leginkább itt megemlítésre kerülnek, fizethető lehetne-e jogdíj? Én nem tudom, ebben nem vagyok jártas, várnám véleményeteket.
Technikai háttér többféle lehetne, igények definiálják. Luzon kolléga technikailag jól lát dolgokat, de én másra gondoltam.
Mindenképpen az FTP-t tartanám erre alkalmas felületnek, felhasználónkénti azonosítással. Ez védne minket az idegen "behatolástól", emellett arra is kell gondolnunk, hogy egy közös területre írunk többen, mindekinek teljes jogú hozzáférése van ebben az esetben, törlési is. Szerintem ilyen helyzetben még az is elgondolkodtató, hogy - főként az esetleges jogi oldalát nézve - ténylegesen tudjuk, ki kicsoda. Nem lenne komplikáltabb, mint egy fórum, ahova szintén regisztráció után egyedi azonosítókkal történik a beírás.
Leginkább az itt kialakult közösség volt az, ami miatt elgondolkodtam ezen. Nem akarok/akarunk ezért pénzt kérni, kapni, nem akarunk reklámozni, mert nem ez az alap ötlet. Én arra gondoltam, mindegyikünk gépén lehetnek olyan megosztandó anyagok, amiket már vagy megosztott velünk valamilyen ingyenes oldalon keresztül, vagy (még) nem. Az is lehet, hogy feltette, pár napig élt a dolog, lekapkodta, aki éppen jó helyen volt jó időben, utána meg törlődött a tartalom, halott lett a link.
Szóval tehát arra gondoltam, hogy amiket megosztanánk itt másokkal, fel lehetne tolni egy közös helyre, onnan mindenki le tudná magának mazsolázni azt, ami érdekli. Ha nincs 30...50 perces késleltetés, meg kódok beírása, emellett több minden kijelölhető, akár ütemezhető, az mindenképpen jobb, hatékonyabb megoldás lehet. Így pedig az eredeti ötletem alapján egy ésszerű idő után ennek nincs, vagy közel sincs akkora létjogosultsága, mint az elején. Magyarán én arra gondoltam, néhány hónapig üzemelne ez a dolog, aztán mindenki bepótolva az elmaradásait már birtokolná a számára tetszetős zenéket.
Ennek a tárterületnek tehát lehetőleg:
- folyamatosan elérhetőnek kell lennie (otthoni gép így annyira nem játszik, hiszen azt néha kikapcsolja az ember, újra kell indítani, lefagyhat, belassulhat, stb.)
- relative nagyobb internetes sávszélességgel kell rendelkeznie
- lehetőleg nagy kapacitású tárterülettel bírjon
Két elképzelés lehetséges részemről:
1) van olyan, hogy szerver hoszting. Gyakorlatilag egy klímatizált szoba, tele polcokkal, baromi gyors internet eléréssel (100 MBit), technikai háttércsapattal. Ide be lehet vinni saját gépet, beteszik a polcra, adnak neki internetet, szünetmentes áramot, havi szinten ennek 18...25e Ft költsége van. Plusz maga a gép, amit az ember betesz oda, ez evidens. Ezen költségeket valaki(k)nek állnia kell ezen esetben.
2) Nálam otthon 30/20 MBit-es (30 le-, 20 feltöltési)internet kapcsolat van. Sok ember számára ez nagyon sok, főleg vidék tekintetében. Tény, harmada-negyede az első pontban említettnek. Össze tudok vadászni egy gépet, három darab 1TB-os HDD-vel gyakorlatilag egyben egy 3TB-os tárterületet biztosítani vele. Ezt a gépet 1-3 hónapig szerintem leállás nélkül, vagy nagyon ritka és rövid leállásokkal tudnám otthon üzemeltetni. Nyilván ennek is van némi költsége, biztosan fogyaszt valamit, de ezt a "békát lenyelem" a közösségért, az összehordott zenékért.
Elég hosszú lett, így hirtelen nekem ez jutott eszembe, ennek tükrében kérdeznélek titeket, érdekel-e így a dolog? Vagy persze ha így nem, akkor hogyan lehetne jobb, másabb szerintetek?
Egy nagyjából 70GB-nyi zenét és is fel tudok tenni, ennek viszont kb. 2/3-a innen a fórumról származik.
Ha láttok benne elegen kellő fantáziát, akkor legkésőbb a két ünnep között részemről el tudna indulni a dolog.
Mein Kampf felvetése is jogos, miszerint a polcon levő szalagos állapotban leledző archív anyagokon ez nem segít, azt sajna digitalizálni kell.
Várnám véleményeiteket!
-
#9579 Top 5:
Banana Kru - Automatic
Streetlife Originals - Lara's Theme
Sex-O-Sonique - You
Danny Tenaglia & Celeda - Music Is The Answer (D-Tour Groove Mix)
Chiapet - Tick Tock (War Of The World Mix)
-
Mein Kampf #9578 Azt se ártana tudni, hogy milyen stílusu zene ez , techno, house, tec-house, trance , évszám kb , ismétli a szöveget vagy néha elmondja vagy csak a refrén ?
Annyit mondtál eddig kb budai v tommyboy és eplay. Van egy felvételem eplay 95 budai a tommyboy lemezeivel délelőtt, nem az amit a #9556 ba betettem,ez másik csak valamiért hallkabban szól mint a többi felvételem, 3 órás , abba lehet benne lenne. -
Mein Kampf #9577 Mageska akkor több info kell vagy részlet a zenéből. Biztos nem aztmondja benne hogy mért zöld :) hanem valkami hasonlót, mi hasonlit rá angolul ? így ellehetne indulni. -
Mein Kampf #9576 Nekem nemengedte megnyitni se, a spyware terminátor, Web security guard leblokkolja az oldalt, nem eröltettem. -
mageska #9575 Én csak annyit mondok ha megtalálja nekem valaki a mért zöldet és azt a számot amit keresek, teljesen ingyenesen elérhetővé teszek számotokra az ftp szerveremen 1,5 terra helyet. Igaz nem sok, de több mint a semmi. -
high life #9574 Funtom köszi a torrent linket valoban megérte leszedni nagyon jo muzsikák vannak rajta. Ajánlott!! -
Mein Kampf #9573 Vinyl, nekem kellett én kerestem , de sajnos az ötből egyik se az amit én keresek:( Nekem az a verzio kellene ameik a Selected Houseworks vol.1 en tommy tesz fel, amibe nem énekli el magát a nő azzal a búskomor hangjával :( Sehol nem hallottam még eddig csak az ezüst selecteden, gondolkodtam hogy lehet azt a részt játsza a kazin amikor a nő nem vonyít, de nem mert mindig elénekli magát .... -
-
#9571 Nézzük hogy a nagy öreg hogy mixeli a Hooj Choons zenéket:
Artist: Judge Jules
Title: Ministry Presents... Hooj Choons
Label: MoS
Cat#: MPRES 001
Date: 1997
Source: CDDA
Format: Mixed
Quality: 320 Kbps (1-Trk EAC)
Tracklist / Comments
01) Lustral - Everytime (Red Jerry Mix)
02) Energy 52 Café Del Mar (Three 'N One Mix)
03) Solar Stone - The Calling (Inner Peace Mix)
04) Nalin & Kane - Beachball (Original Club Mix)
05) Viper - T. Twister (Terry Francis Dub)
06) Sil - Windows (Original First Take)
07) Saints & Sinners - Peace (Original Mix)
08) Rodd-Y-Ler - Lifesigns
09) JX - There's Nothing I Won't Do (JX & Red Jerry Dub)
10) L.S.G. - Netherworld (Terry's Patchwork Mix)
11) Marmion - Schöneberg (Man With No Name Remix)
12) JX - Son Of A Gun ('95 Mix)
Download -
#9570 Köszönöm, én szerintem ezt a "színvonalat" fogom hozni minden héten. -
Luzon #9569 Sziasztok!
Ugyan én még csak nem olyan régóta látogatom a fórumot, de ha megengeditek megosztanám én is ezzel kapcsolatban a véleményemet.
Az ötlet nagyon jó, sőt, egy ilyen lehetőség hatalmas értékkel bírna. Azonban szerintem ez nem igazán kivitelezhető. Nem ok nélkül nem létezik sehol ilyen megoldás. Az anyagi vonzat, a nagy mennyiségű tárhelyigény és adatforgalom miatt. Szimpla webszervert el lehet felejteni, ahol mondjuk a megreklámozott korlátlan adatforgalom és tárhely fogalma kimerül abban, hogy néhány pár GB adat és néhány tíz GB adatforgalom után a szolgáltató ránéz az oldalra, és esetleg szerződést is bont a túlzott terhelés miatt. Itt ftp jellegű hozzáférés jöhetne szóba, az viszont ilyen mennyiségű adat esetén jócskán hat számjegyű összeg. Drága az ftp üzemeltetés, elég csak az smsweb-re gondolni. És akkor ugyebár a szerzői jogok. Ha valaki olyan tudomást szerez róla, akkor bukta az egész. Még, ha csak egy pár ember kiváltsága is lenne, akkor is túl nagy egy ilyennek a kockázata és túl nagy a beruházás. Persze léteznek ilyen nagy méretű adatbázisok, ahonnan zenét lehet letölteni, de azok kereskedelmi jelleggel működnek. Mindenki nagy választékot szeretne, ahonnan gyorsan be lehet szerezni mindent, de ez sajnos nem ilyen egyszerű. A legtöbb ilyen kezdeményezés kimerül egy ehhez a fórumhoz is hasonló link megosztósdiban, ahol minden link nyilvános, így ki vannak téve minden veszélynek.
Ezért, ha javasolhatnék valamit, akkor az egyelőre csak egy katalogizálás-szerűség lenne. Az összegyűjtött linkek így is egy jelentős méretet adnának, elég csak ebben a fórumban összeszedni, és azért az sem lenne kis munka. Ha valaki feltöltene valamit, akkor azt feltöltené mondjuk egyszerre több helyre. Tovább tart, de talán így tovább is elérhető maradna. Lehetne a katalogizált linkekhez csak jelszóval hozzáférni, botokat kitiltani, hogy idegen még véletlenül se férhessen hozzá. Olyan nevet adni a feltöltött archívumoknak, ami alapján nem beazonosítható a tartalmuk, valamint jelszavazni és a jelszavat nem kiadni senkinek. Így minimálisra csökkenthető annak az esélye, hogy valami miatt törlik. És miután egyetlen bot sem talál a linkekre, így semmilyen kereső sem fogja kiadni azokat. Így el is érkeztünk egy zárt közösséghez. Számtalan ilyen van. Ez persze egy hosszabb távú project is lehetne, nem csak néhány hónapos, és a költség is töredéke az ftp-nek. Tulajdonképpen egy szépen katalogizált linkgyűjtés folyna, az sg továbbfejlesztése.
Táhelyek tekintetében persze óriási a választék. Free userként nem is lehet mindegyikről korlátlanul tölteni, de akad azért egy-két ilyen is.
Szóval azt szerettem volna ezzel mondani, hogy ennek nem lenne kicsi a beruházása. Amellett, hogy nem is feltétlenül biztonságos. A mai hatalmas mennyiségű tárhely és adatforgalom igénynek megvan az ára. Pláne ebben az országban. Persze, ha esetleg van valakinek egy bennfentes ismerőse valamelyik szolgáltatónál, akkor talán jobban lehet kalkulálni és agyalni. Vagy mondjuk egy kisebb kapacitással működő ftp, ahol bizonyos időközönként, ha elfogy a hely, akkor törlésre kerülnek a legrégebbi feltöltések, ez még reálisnak tűnik.
Szóval ez csak az én meglátásom, kíváncsian várom én is mások állásfoglalását, mert az ötlet nagyon jó. Felbecsülhetetlen értékű már eleve csak ennek a fórumnak a tartalma is, ha meg még egy helyen is lennének, rendezetten... Aranybánya. -
guriga30 #9568 Szerintem nem rossz ötlet,én benne lennék és hozzá tudnék járulni vagy 20-giga zenével igaz az nem túl sok de....... a semminél több:)) -
#9567 Ez kellett itt valakinek, ugye?
CD rip; 320kbps; unmixed
1 The Future Of The Future (Stay Gold) (Ben Watt Radio Edit) 4:02
2 The Future Of The Future (Stay Gold) (David Morales Radio Edit) 3:53
3 The Future Of The Future (Stay Gold) (David Morales Classic Club Mix) 7:47
4 The Future Of The Future (Stay Gold) (Deep Dish Stay Dark Remix) 11:10
5 The Future Of The Future (Stay Gold) (Album Version) 9:28
Download -
#9566 Jó ötlet!Levédetnénk jelszóval,hogy csak az itteni srácok férhetnének hozzá,és legalább kontrollálva lenne!Így tudnánk hogy ki hoz magával zenét az oldalra!
De ki csinálja meg?Anyagi része lenne e?Sok kérdés merül fel!Én az ilyenhez hülye vagyok!
-
Mein Kampf #9565 Bár jobban belegondolva az is benne van hogy nemminden van digitalizálva embereknek és ami a polcán ott figyel soha nem jut el hozzám ...
A letöltési mizériák miatt viszont mindenképpen érdemes lenne... -
Mein Kampf #9564 Hi mono, jó az ötlet de ez csak akkor lenne tényleg fasza ha itt mindenki megosztaná azon a tárhelyen amije van, és lenne fent vagy 500 gigányi classic cucc meg minden. - én ehhez az egészhez hozzá tudok járulni kb 100 giga klaszik témával(jpg mp3 avi dvd vhs), de csak akkor ha ezt mások is így gondolják. Ez nem pullozás, de hogy mindenki jól járjon, ne csak azok akik pár albummal jönnének(bár lehet pont arra az albumra lenne szükségem).
várom mi lesz ebböl :D -
mono7806 #9563 Elgondolkodtam egy kicsit, a véleményetekre lennék kíváncsi.
Szerintem mindenkinek van odahaza cédén, dévédén, számítógépén legalább néhány gigabájtnyi zenéje. Általában ebből mazsolázva kerülnek fel mindenféle ingyenes oldalakra a "megosztások" (zippyshare,rapdishare,...).
Innen aztán többen a kapott link alapján letöltjük, megköszönjük, élvezzük. Minden vele járó hátrányával együtt érdemes letölteni, mert jó zenék vannak itt. Várni kell, lassan jön, chapta kódokat kell irogatni, stb., ismeritek, nem ragozom.
Kérdés az, lenne-e létjogosultsága szerintetek egy átmeneti időszakra (mondjuk néhány hónapra) egy olyan netes tárhely létrehozásának, mely az alábbi főbb paraméterekkel bír:
- kb. 4 terrabyte kapacitás;
- folyamatos fel- és letöltési lehetőség, nincs várakozási idő
- beütemezhető fel- és letöltési lehetőség (ki lehet jelölni az adatokat, be lehet ütemezni, aztán lehet menni aludni, reggelre kész)
- stb.?
Arra gondoltam, ide mindenki bedobhatná, amilye van, illetve mindenki leszedhetné, amilye nincs.
Csak elöljáróban, mit szólnátok az ötlehthez?
-
Mein Kampf #9562 thx -
kovix #9561 House top 5:
1. Phats & Small: Turn around
2. Billy Hendrix: Bodyshine
3. Plastic Avengers: Chunkus Mahunkus
4. Alan Braxe: Vertigo
5. 16C+: Under 4 ever
remélem hogy jól írtam a címeket
-
kovix #9560 hi jó 5let írok én is 1 top 5-öt bár igencsak nehéz kiválasztani:
Techno top 5:
1.Continous Cool: Relations / Life Made (bocs de ez már 2!)
2. The Advent: Bad boy
3. Plastikman: Panic attac
4. Adam Bayer: Manipulated
5. Jeff Mills: The bells -
mageska #9559 E-Play-be csak akkor nem jártam amikor már Sterby-ék játszottak. Amúgy még szerdánként is ott voltunk :) -
Mein Kampf #9558 Vinyl mostnéztem végig a te ötösödet, ismerem mindet, nagyon jól választottál, hozzám eddig a te ötösöd ált a legközelebb.
'kiváncsi leszek , ki milyen hangulatában lesz zene ügyileg hétröl hétre' -
Mein Kampf #9557 Luzon igényes az öt zene. thx jók a remixek -
Mein Kampf #9556 E-Play
a kettőből három lett, a kis andrew j t még hozzátettem, nálunk az szólt délután...
Imre délelőtt:
http://rapidshare.com/files/438000999/Budai_-_E-Play_-_After_Party_1995_11._25__8_00.mp3
Ez a részlet a 6 órás jutasi felvételböl való, a Bonsai(belga dj páros) volt a vendég, az ők egyórája van rajta, jutasit váltják őket meg ujra jutasi váltja, hallatszik majd a mixbe mikor adja át jutasi a teknikát és az is amikor a végén a Scan X - Blue nál visszaveszi tőlük, jelen voltam ezen az estén, a bonsai acidosab , jutasi hibátlan:
http://rapidshare.com/files/438001574/Ju-Tasi___Bonsai_-_E-Play_1995_12._22._part_1..mp3
A kis Andrew J. itt még acidesen. Járt valaki innen eplaybe 95 telén ?
http://rapidshare.com/files/438031247/Andrew_J._-_E-Play_Nyit___Party_1995_nov._10._part_2.mp3
szép estét hozzá -
#9555 Jó kis mixek!Jutasit ezért szerettük!
A trance house kombináció A oldal utolsó zenéjének címét tudja valaki?Valami ilyet mond benne a csávó: Let's turn it up
Csipáztam azt a zenét régebben! -
Mein Kampf #9554 guriga.
Délutánra kiválasztottam két igen rare felvételt 95 böl, eplay. Eddig még sehol nem volt fent, egy ju. és egy budai ... -
guriga30 #9553 Hát igen:)) felejthetetlen élményeket köszönhetek a tanár úrnak aki egyben a sógorom is volt... Haalod mein,lehet ő is itt van a fórumon:)) mondjuk jó lenne tudni neki baszott sok kazija volt és ő már akkoriban digizte őket .... de nem írom ki a nevét nem akarom a személyiségi jogait megsérteni... de az enyémet kiírom és ha elolvassa akkor dobjon egy üzenetet nekem ... Papp Zsolt.. -
Mein Kampf #9552 Nem hiányos, az egyén diadala filmzene és annyi amennyi a rarba van... -
Mein Kampf #9551 Szivesen. -
Mein Kampf #9550 Igen mesélted a tanár úrral, éltétek :D Egyetértek a THC mix a pálma a ju. k közzül. -
guriga30 #9549 http://hotfile.com/dl/90242211/fce0b1a/jutasi_-_green.rar.html