House,techno klasszikusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A kis "Plastic Dreams" koppintás...<#eplus2>
pombear
Sziasztok!

Ezeket talaltam:
Daydream - The Hunter http://www.mediafire.com/?mt2mzqzkmnn
F.A.X.E. - I wanna f*ck http://www.mediafire.com/?ej0mmvhzzkj

szevasztok!

keresek pár régi techno / house trekk ID-t 1998 - 1999 tájáról, itt vannak a clipek.

http://www7.zippyshare.com/v/1874411/file.html
http://www7.zippyshare.com/v/87614134/file.html
http://www.freakybeats.hu/oldschooltechno/track3_chrisliebing@U60311_05.11.1999.mp3
http://www.freakybeats.hu/oldschooltechno/track4_chrisliebing@U60311_05.11.1999.mp3

ha valaki ismer valamit, jelezzen please!

köszi
volt régebben egy hasonló hangzásvilágú kedvencem: sex alarm - siren
(96-os darab)
http://www.discogs.com/Sex-Alarm-Siren/master/189154

Keresgélés közben olyan felvételek kerültek elö amikre már nem is emlékeztem h volt ilyenem...

Rémlett ez a tipikus refrén, nagyon sok zeném van amit átkellett nézni, mind mixben van,liveok 93-96 között , de ami rémlett, abban 1 hölgy énekli,hogy cheeck is it my p****. Tommyboy mixben van alatta nyög a nõ és tipikus house zene.
Amire te gondolsz az milyen stilus pontosan , vagy mihez hasonlítanád?

Fatboy thx , ezeket le lehet tölteni vajon? Találtam olyat télleg amit keresek régóta, honnan tudtad ?😄

Fatboy Slim
Valaki itt felrakta anno a Brave New World sorozatot
http://www.discogs.com/Various-Brave-New-World-Compilation-IV/release/89759

Örömmel venném ha megint megtenné

addig jár a korsó a kútra ameddig a takaród ér

Fatboy Slim
Volt nagyon az elején, talán 94-ben egy zene, úgy hangzott a refrénje (igen egyszerû)
I lick your p**** baby, you suck my d***k
Valaki?

Fatboy Slim
Mein Kamf neked nagyon ajánlom a lenti oldalt 1-8-ig mert rajta van az összes régi, számcímmel együtt, van egy csomó olyan kööttük, amit minden bizonnyal kerestél

Fatboy Slim

Fatboy Slim

Fatboy Slim
Faxe - I wanna Jazz

Na, ki emlékszik a publikus változatra?

Fatboy Slim

Fatboy Slim
A lenti csapat ettõl volt igazán nagy:

Naked

Fatboy Slim
Ezt nézzétek, hogy megcsúfolták az egyik top kedvenc klasszikusunkat:

Le Park Lichies remix

A house szó hallatán nekem ez a korszak ugrik be, bár akkor még haragudtam ha ének volt a zenében, késöbb ez megváltozott természetesen. De ez még az a korszak amikor még nagyon nagy volt a pörgés. elötte és utánna is rave és acid t tett fel. 1994! Örülök h elökerült ez is .
http://www.megaupload.com/?d=FKXM1FAZ

VinylToy
Nem jár valaki a pcbonto.hu boltjába véletlenül, vannak jó kis lemezek.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Dundidio
Vágom és lekötelez...<#vigyor2>

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

VinylToy
A te kedvedért 😄

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Dundidio
320kb/s <#eljen>

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

Jók ezek a zenék vinyl, ezekben még hallhatóak az eredeti house motívumok, olyan, mint ha már hallottam volna,de nem emlékszemrá.
Kb 96' körüliek ugy tippelem.
thx

VinylToy

VinylToy

Fatboy Slim
kösz ezeket, nagyon nagyok

VinylToy
Fogalmam nincs errõl se.

VinylToy
Nekem ez még nagyon korai zene, 96 elõttiek nagyon ritkán vannak meg.

thestcal
Ezt is megfejthetné vki:
Green Velvet Live At Home track 01 (hallgatós link)

Each new hour holds new chances for new beginnings... The horizon leans forward, Offering you space to place new steps of change.

thestcal
Én meghallgattam, de passzolom.

Each new hour holds new chances for new beginnings... The horizon leans forward, Offering you space to place new steps of change.

Hi A #6700 asra senkisem tudja a választ? Vagy le se szedte senki?<#fejvakaras><#conf>

kpityu79
Szia, VinylToy, természetesen örülnénk neki ha feldobnád a mixet. <#vigyor3>

Dundidio
Ez nekem sehogy sem okés...<#hawaii>

Dundidio
Nekem is egy kicsit kevés benne a történet,de õszintén megmondva rosszabbra számítottam...Valószínûleg több ráfordított idõvel ki lehet ebbõl hozni egészen érdekes verziót is....<#hawaii>

tényleg kicsit uncsi lett, a kiállás alá betehettél volna mondjuk egy lassan emelkedõ 'dream pad'-ot, amely kellemes betétként szolgált volna a zene hátralevõ részében is.

VinylToy
A régi mixeim között keresgélve bukkantam rá erre:

Cut

Szerintem azért 96 után is készültek nagy klubhimnuszok.
Akit érdekel az egész mix szóljon, majd megosztom.

Egy remix ami mindenképp említést kíván az a Nalin & Kane változat a Let me take you-ból. Õk úgy nyúltak hozzá, hogy a fõbb motívumokat meghagyták, s hozzáadták a saját ismertetõjegyeiket.

Semmi más, csak melódiák

thestcal
Tedd össze valamivel a Green Velvet: Flash-t. Ennek 10 verziójából 8 kuka.
A Van Bellen-rõl annyit, hogy egyáltalán nem a mai trendel akar haladni. Márcsak azért sem, mert fogalmam sincs a mai trendrõl, jópár éve nem követem, hogy mi is zajlik a modern tánczene környékén. Ha nem veszem ki belõle a trance-es részeket, nem "minimalizálom" akkor már jóformán hozzá se nyúltam. Én azt hittem létezik ehhez hasonló átirat, melyben kiragadják azt a mindent elsöprõ loop-ot, de tévedtem, ezért lett ilyen jellegû amilyen. Mint ahogy már írtam is: Tényleg nehéz egy ilyen 100%-ra eltalált klubhimnuszt remixelni, lehet nekem is sz*rul sikerült. Én végig élveztem minden percét a szerkesztésnek és ha vkinek még tetszik is az tovább inspirál.
Köszönöm a véleményeteket! Legyen szép napotok!

VinylToy
Én is úgy érzem, hogy mindenki a mai trenddel akar haladni, holott ezek a zenék úgy jók ahogy vannak.

Sajna ugyanazt tudom mondani errõl, mint a Bora Bora esetében, kivettél belõle olyan részeket, amelyek miatt ez az a zene, ami. Kivetted belõle azokat az elemeket, melyek trance-es hangzást adtak, s beletettél minimal-os elemeket. A trance-t (fõleg a '99 körülieket) szeretem, a minimal nem menõ nálam...
VinylToy
Bocsi ez a prüttyögés nem az én világom, egyáltalán nem tetszik. Sorry.

a Van Bellen -hez meg annyit hogy kurvajó a mélye😊 nekem adja
😊 köszi a véleményt, nekem a yeke yeke az nagyon adja, a plastikman-t viszont én se annyira csípem, de valahogy így a kettõ egybe eléggé összevág.

már töröm az agyam egyébként, hogy mit dobjunk össze legközelebb😊
egyébként nem sokat munkálkodtam rajta egy pár helyen ráindítottam de 2.02 nél maradtam így jól kijönnek benne részek.
thestcal
Bocs dundidio, fáradt vagyok már rossz helyre klikkeltem a "válasz erre" -nél.

thestcal
Már a múltkor csevegtünk errõl a saját Van Bellen remixemrõl. Hát, asszem eddig jutottam vele. Nem is tudom mit írhatnék róla, hisz az eredeti tényleg annyira rendben van, hogy nehéz úgy elképzelni (remixelni), hogy sokat teszel hozzá vagy veszel el belõle. Amolyan klubbos, bólogatós átirat lett. Egy kicsit ugyanolyan, de mégis másabb. De inkább mondjátok meg Ti, hogy milyen...

Van Bellen - Let Me Take You (stcalt's infinity groove remix)
.

Dundidio
A fent említett pesti klubokba én sem tudtam eljárni(E-Play-ben egyszer voltam egy Schultz bulin),mert anyagi hátterem nem engedte meg az utazgatást,belépõt,"fogyasztást" stb...<#eplus2>
Viszont helyi bulikon részt vettem,játszottam is egy-kettõn.Ami mindmáig emlékezetesek a reggeli pillanatok,amikor az amúgy is szûk létszámból már csak 10-en,15-en maradtunk,és mindenki nagyon vágta a zenéket,a partyfeelinget és együtt élt a buli a DJ-vel...Az szuper volt,nem voltak "üresfejûek" "divatmajmok" "grizzlyk" stb...

Dundidio
Héló,héló...Nekem semmi közöm ehhez a "plastikmanmorykante" dologhoz...<#hehe>

thestcal
Plastikman vs Mory Kante.
Kövezzetek meg, de én valahogy nem birom ezt a plastikman-t. Ismerem és elismerem a munkásságát, de nagyon távol áll tõlem. A Richie Hawtin név alatt kiadottakkal már más helyzet, de most maradjunk a
"spastik"-nál. Ezt sem birom, lelketlen, tipikusan az a zene, melyrõl nem tudnának meggyõzni, hogy az elkészítése 1 óránál többet vett volna igénybe.
Mory Kanté: Yeke Yeke. Az a vinnyogás benne vmi förtelem. Ennél sem tudom eldönteni hogy idegesítõbb-e, mint amennyire primitív, vagy fordítva. Egyedül talán a "hardfloor dub" ami belefér nálam.
Mindezek ellenére kellemesen csalódtam a bootlegetekbe. Nem tudom mennyit munkálkodtatok rajta, de simán megállja a helyét a maga nemében. Tetszik, hogy "háttérbe szorul" a yeke yeke vokálja és inkább a lüktetést helyeztétek elõtérbe. Amit külön kiemelnék az az íve az egésznek, szépen építettétek fel. Tényleg jól sikerült! Én máris várom a következõt!

thestcal
Ez a 93-96 sajnos teljesen kimaradt nálam. Akkor még másabb volt a zenei izlésem, amolyan tömegzenéket hallgattam. Persze akkor még azt sem tudtam mi az hogy underground vagy hogy mi is az az igényes zene. Olyan 98 körül kezdtem tudatosan keresni a nekem való zenéket, de az akkori információ (net etc) hiány miatt csak nagyon kevés rálátásom volt az egész szcénára, az átalakulásra. Itt ahol én lakom talán 10 embert érdekelt. Darkside, Fortuna, E-play..csupa olyan helyek melyeket csak beszámolókból, ott felvett anyagokból ismerek. Egy kicsit késõn kapcsolódtam be az underground kultúrába, olyannyira késõn, hogy akkor már eltünõben volt.
Irigylem azokat az embereket akik részesei lehettek...

két klasszikus zenét dobtam egybe egy barátommal, csekkoljátok!

Plastikman vs. Mory Kante

kíváncsi vagyok kinek, hogy tetszik.
Dundidio
'99-ben még volt underground élet Magyarországon,még nem volt teljesen "elgagyisodva" a dolog szerintem...Nem állítom hogy a Da Hool volt a legmeghatározóbb az underground partykon,de akkortájt még voltak eldugott bulik,kitûnõ lefinomodott zenei vonallal...Az ezredforduló után vált számomra egyre laposabbá a zenei élet,egyre többen jutottak hozzá a zenékhez,sokan hallgatták divatból ismert és kevésbé ismert lemezlovasok mixeit,mit sem sejtve a lényegrõl...

2003 óta meg már csak a múltban élek (zeneileg értve)...Nem is mixeltem azóta nyilvánosan sehol...Nem véletlenül...