House,techno klasszikusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi szépen.
Sajnos nem ez volt az...:-)
1997 hmmm de jo is volt <#alien>

Ha nem az lenne az , ez a kazi van meg még, ezt bedigizem még elõbb.

uhh! kösz a blogokat! vannak ám kincsek!

MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim

Igen emlékszem, nincs elfelejtve, ollyannyira hogy itt is van egy.
Nem tudom hogy ezt kerested vgy a másik kiadást, ezt ugy találtam egy kincses bányában 😄 de mondtam nekem megvan cassette n eredetibe (halványkék alapon sötétkék a strictly embléma és a felirat) de még nem digiztem be. Ha ez nem az lenne amit keresel, akkor valószínû, hogy a kazis lesz az. Majd jelezz.

Strictly Night 01 mixtape Slam Jr. side A
Strictly Night 01 mixtape Slam Jr. side B

Mein Kampf.

Még karácsony elõtt kértem, tõled egy nagyon régi Slam Jr. mixet.
Emlékszel?
Megoldható valamikor?

Nagy köszi elõre is!!!
Mindenképpen a kezdeti stilusok nyujtottak táptalajt és határozták meg a késöbbiekben az elektromos zene vonalát stilusát természetesen ebben a technika fejlödése vezér szerepet kapott és a böség zavarába elveszett az egyediessége a stilusoknak keverednek ami nem is lenne baj önmagában ha maradandoak lennének az utobbi idöben naon nem tett jot az elektros beütés egykaptafára készültek a zenék amit meg külön kiemelnék igazi jo techno számot már nagyon régen nem hallottam van annak mér 10 éve ezért nagy kincs egy ilyen forum ahol ennyi zenekedvelö osszejön és mindenkinek megvan a saját szubjektiv véleménye ezaz igazi classic

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
ezt ma már töbször be akartam írni
annyira jó zenéket találtam
és érdekes 93-96 közöttiek 😄

Én (de szerintem ezzel mindenki így van) a jó zenét szeretem. És, ha jó zenét kell említeni, akkor elsõsorban valami klasszikus jut eszembe, képtelen lennék egy frissebb zenét megemlíteni. Tulajdonképpen tökmindegy, hogy egy 92-es Disco Elements-rõl van szó vagy egy 2004-es John Creamer-rõl, a lényeg ugyanaz. Klasszikus elektronikus zene. Mindenki tudja és érzi a jelentését, ha meglát itt egy jó trekket. És ez a lényeg. Beleivódott az emberbe. Hogy kinek meddig tart a classic korszak, az természetes, hogy egyéntõl függ. Egyértelmûen én sem tudnám megmondani, mert voltak kiemelkedõ idõszakok és voltak mélypontok, de a legutolsó, igényesebb vonásokkal megáldott zenéknél húztam egy vonalat. Lehet, hogy ezek a zenék már épp proggy zenék, ami talán már szentségtörés, de ezeket a motívumokat már késõbb nem véltem felfedezni. Ugyanez érvényes a techesebb vonalra is a belassulás, minimalizálódás miatt. A kezdetek meg hát, igen 90 körül, kábé az Akai szemplerek terjedésével elkezdett kipréselõdni a diszkóból a house, csiszolódott az acid. Ezek számomra is inkább csak amolyan "útkeresõ" zenék, és nehezen is lehetne velük egy partin röfögtetni, de mindenképp a történelem részei és nem árt ismerni õket, meg persze érdekességnek sem utolsó.

Gondolom, hogy körül lett már járva párszor ez a téma, de az én lábnyomom még hiányzott. 😄

Nem tudom, hogy ezek voltak-e már. Ha igen, akkor bocs, de a minap találtam ezeket és akad csemegézni való:
http://dahousehead.blogspot.com/
http://www.myhouseisbigger.com/
Ha esetleg ki tudná itt valaki hámozni a letöltésekhez a jelszót:
http://vinylvault.blogspot.com/

Ezt a kijelentést , szerintem ne nagyon reklámozd, azért ez így kicsit erõs, bár írtad hogy te dolgod.
Érdekesség képpen 1989 óta vannak house techno zenék és ezáltal party k is, az a 9 év amit te nem ismersz , szerintem meg nem gagyi, csak jókor kell születni 😄
peace

Kicsit körbe kukkantassz a forumon visszamenöleg ráakadsz mindegyikre

Nem tudna valaki segíteni nekem!!!!Calypso,Mende mixeket keresek!Rroby,Smil:-)e,Mario!!Érdekelne még akár club sppeed mix is.Tudom nem egyszerü a kérésem de ha valaki tudna segíteni kircsi lenne!<#ravasz1>
Nálam például a 96 elötti zenék,csak próbálkozásoknak számítanak.Ezeket a nagyon régi mixeket sem tudom meghallgatni,mert szerintem gagyi a hangzásuk és elég kezdetlegesek ezek a rave zenék is....
Nekem inkább 1998 tól kb 2002 ig számít classic-nak az elektronikus zene. De hát ez szubjektív:-DD
Azon ,hogy mettõl meddig számít valami, valakinek klassziknak, kár forogni! Ezt nagyba befolyásolja az hogy ki hány éves és mikor kezdte el az elektonikus zenéket hallgatni. Aki 97-98 körül csöppent bele ebbe az egészbe, annak lehetséges hogy a 2002 boat party is klassziknak fog számítani. Elég meredek lesz amit most mondok, de számomra már a speed garage korszak(97-98) elhozta az uj hangzások szelét, de azt még mindenképpen a klasszikba gondolom.

Dundidio
Megkockáztatom hogy hetek óta ez volt a legértelmesebb hozzászólás...bár a témát már átrágtuk párszor,de jól esett elolvasni néhány sort,amiben a betûk sorrendiségébõl igen értelmes hozzászólás született...<#eljen>

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

És a hideg ráZZZás!!!!Ha még v.ki nem látta akkor kötelezõõõõõõ
VVVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ de tudott a sráááác!!!
Na végre ismét beindult a forum szakmai része ez az cs igy tovább. Luzon, teljes mértékben egyetértek a véleményeddel

Nálam még klasszikus a 2003-2004-ig tartó trance/proggy kategória is. Nagyon sok jó zene jelent meg abban az idõben, amiket szívesen hallgatok. Örülök, hogy más is így van ezzel. Persze nem lehet összehasonlítani az igazi klasszikus zenékkel, mert ott a virtuális kábelek helyett még igazi kábeldzsungel volt, és az akkori kis kupacban több volt a jó zene, ellenben a mai rohadt nagy kupaccal, amiben már szinte nincs is értékelhetõ. A processzorok fejlõdésével beindult a folyamat, aminek eredményeként boldog boldogtalan elkezdte futószalagon nyomni a szemetet. A stílusok kiégtek, kiadók megszûntek, jöttek újak, újabb szemét stílusok, egyre hiteltelenebb zenékkel. A mai elõremutató tánczene már egyértelmûen szenved, ami egy jól leírható folyamat szomorú következménye. Meg van fertõzve a modern kor szülte trendekkel és ezer sebbõl vérzik. A folyamat végén olyan hihetetlenül ócska és primitív zenék születnek, hogy rendes gyomor, ami már évek óta emészti a zenéket, ezeket már nem tudja bevenni. Kiveszett belõlük minden tápanyag, semmi értékelhetõ nincs bennük. Csak a trendiség meg a villogás. Olyan szívesen hallgatnék még friss zenéket, de erre egyszerûen képtelen vagyok már egy pár éve. És ez nem visszamaradottság vagy regresszió, hanem egyszerû igényesség. Olyan zenének nem nevezhetõ, szavakkal nem leírható minimálos meg elektrós szarokba sikerül néha véletlenül belehallgatnom, hogy én olyan igénytelenséggel még 95-ben a rágógumi flílingû kléábrotésönben sem találkoztam. Nulla harmónia, nulla felépítés, tisztán kihallatszik, hogy az embernek végképp fogalma sincs arról, hogy mit miért csinál, csak erõlteti, mert ez a trendi. Nagyon nincs ez így rendjén. Én totálisan kiábrándultam. De gondolom a nevek is így vannak ezzel, és nem véletlenül kacsintgatnak elég gyakran visszafelé, mert egyre nehezebben találnak már a zenék közt igazi értéket. Inkább eltolják maguk elõl a szart, és nem állnak be a sorba. De így legalább nyugodt szívvel néznek a tükörbe.

Hát igen talán 2000 után nincs is igazi clssic vagy ki hogyan is nézi 2002 utánra én se naon szivesen merészkedek ezeket a számokat is azért válogattam össze mert anno hatalmasat szoltak és talán az utolso mérföldkövei voltak a house zene kicsit csunya szoval élve elkorcsosulásának (saját vélemény) viszont ezek a trackek még mindig ütnek
<#wave>

Wiggly World <#worship>
:-)
<#email> <#wow1>
<#alien>
Ez se mai csirke:-)
Ez pedig egy kis Calypso ring flash!!!!<#hamm><#hamm><#hamm><#worship><#worship>
Sz.tem ez is a klaszikhoz tartozik!Én csíptem naon régen!Sokat tekertünk a haverokkal ilyen zenékre régen.
Ugyanez

valakinek vmit?

MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim

VinylToy
Nekem 2000 után nincs már klasszik zene.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

kpityu79
Hali. Hát igen, lassan már itt járunk, hogy a progressive house zenék között is lesz classic. Én nagyon csipázom ezeket a zenéket, Kecskeméten elég komolyen mentek ezek a zenék 2001-2002 után. Szerintem ide is lehetne fölpakolgatni a kezdeti progressive zenéket.

VinylToy

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

VinylToy

Heti top 5 a progressive jegyében

1.Hydrogen Rockers - Musica (Hydrogen Vocal)
http://www.youtube.com/watch?v=Uwvlf6zdeMg

2.Lexicon Avenue - Why R U Here (House Heads Remix)
http://www.youtube.com/watch?v=s422I9nzAzk

3.Cass-Madam Kenjin-Penetration
http://www.youtube.com/watch?v=cOxU1wTIYJs

4.Shuffle Inc - Remember New York (Lexicon Avenue's Hard Dub)
http://www.youtube.com/watch?v=13LWq65CMI4

5.Tilt Feat. Maria Nayler -Headstrong (Relentless Vocal Mix)
http://www.youtube.com/watch?v=9t9iUlb0IuI

<#hawaii><#hawaii><#hawaii>

Friss árút tettem a polcomra 😄

Úgy akarta mondani hogy 7:00-16:00-ig nincs 16:00-07:00-ig van. 😊 Már dolgozok rajta, hogy elérhetõvé tegyem napközbenre is, de még nem értem utol magam...
8-16 ig nincs, 16-8 ig van... 😄

meghottamagát:-(
MI VAN EZZEL AZ FTP-KAPCSAL? TUDJA VALAKI? NEM LEHET KAPCSOLÓDNI😊)
Háát igen rabijnál rejtözött egy jo pár db agyon keresett track big thx érte neki <#worship>na és persze mindenkinek mert ugyebár mindenhol volt vmi kis csemege <#wink>.Én még frissitek csak sajna annyira lassan megy h beleörülök <#guluszem1>

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá rabij rejtegette az egyik KERESEM számot 😄 Régebben említettem hogy keresek egy didgeridoo-s zenét, jelentem megvan : Üvölt épp 😄
Hát nekem nem is lesznek frisseim, én már csak a "KERESEM" zenéimre hajtok hogy meglegyenek. Remélem lesz majd egy nagyonokosaranyostündibündi emberke aki megfejti nekem õket, és ha mind meglesz akkor egy bizonyos szám fog üvölteni 1 hétig az utcánkban, és mindenki azt fogja kérdezni a másiktól hogy mééértzõõõld? Hát nincs itt egy DJ? Imi? Tomi? Valaki???
VinylToy
Nem nagyon jönnek friss áruk!