House,techno klasszikusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Durci : D
Köszi, jó a Bernáthy a cikk.
A recreation.hu-n a Mennyek Kapui-t is le lehet tölteni.
Ha már történelem, meg a "nõhiány" is szóba került, akkor itt van egy kõkemény réves cikk egy 1996-os Kiskegyed-bõl. 😊
Aki akarja itt elolvashatja. El lehet mosolyodni rajta.
A recreation.hu-n a Mennyek Kapui-t is le lehet tölteni.
Ha már történelem, meg a "nõhiány" is szóba került, akkor itt van egy kõkemény réves cikk egy 1996-os Kiskegyed-bõl. 😊
Aki akarja itt elolvashatja. El lehet mosolyodni rajta.
Az én szüleim megoszlottak zenei irényukat tekintve bár volt amibe egyet ártettek Anyu a lakodalmas fele orientálodott mig Apu Johnny Cash, Ronie Janes Dio,Styx,Beatles lemezeget halgatott szivböl örülök h itt kötottem ki <#vigyor5>#vigyor5><#vigyor5>#vigyor5>
Az én szüleim Illés, Metro, Omega, Beatles, Abba ilyesmi zenéket hallgattak, a tesóm rocker a javából, így nem volt kérdés hogy abban az idõben a nagy ellentét "Rocker vs Diszkós" miatt milyen zenéket kezdtem el hallgatni.
Apu régi hifitornyán pár próbálkozás volt, a scratchelésre ezzel a számml:
<#zavart2>#zavart2>
Apu régi hifitornyán pár próbálkozás volt, a scratchelésre ezzel a számml:
<#zavart2>#zavart2>
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Még egy pár szó és befejeztem a töri órát idézem "Kömlõdi Ferenc Fénykatedrálisa vitathatatlanul hiánypótló mû: kézikönyv a 90-es évek techno-kultúrájához, átfogó igénnyel íródott" aki még nem olvasta ajánlott darab
fénykatedrális kritika
és egy kis érdekesség
Bernáthy :kell a mély a technohoz
köszi a figyelmeteket<#worship>#worship>
fénykatedrális kritika
és egy kis érdekesség
Bernáthy :kell a mély a technohoz
köszi a figyelmeteket<#worship>#worship>
Ne fájdítsd a szívem! Fél kezemet odaadnám értük! <#rinya>#rinya> <#nevetes1>#nevetes1>
Luzon nekem megvan eredeti kazettán töllük vagy 3 lakodalmas party is 😊)) promotional use only felirattal : )))))
Már kivülrõl fujom az összes nótát mind a 6 részérõl ...
3+2
Ez nem egy matek feladvány akar lenni. <#nevetes1>#nevetes1>
Ez nem egy matek feladvány akar lenni. <#nevetes1>#nevetes1>
Ez igen High Life! <#eljen>#eljen> Alap
Ezt már láttátok? ahol ez van ott van több is!
Ezen ott voltam. A szegedi Sing-Sing-ben volt, még bõven a felújítása elõtt. Nem kell egy hû de nagy találmányt elképzelni. Sterbi lent volt a tánctéren, Bugyi meg asszem maradt a pultban, arra már nem emlékszem pontosan. Tény, hogy volt fílingje, hogy egyszer az egyik irányból ütöttek, aztán a másik irányból. Zeneileg is, fizikailag is. 😊
Párbaj-ként reklámozták a bulit, pedig csak egy "szimpla" Budai-Sterbinszky back2back volt. Csak hát a retektévénél a dilettantizmus alapfeltétel volt mindig is egy riport kapcsán. A párbajból biztos azt hitték, hogy majd vér fog folyni, de sajnos nem ez történt, ezért be kellett érniük a "különbözõ szerek befolyásoltsága alatt álló fiatalokkal". Az újabb õrülete kezdete pedig szintén tévés találmány. Csak egy buli volt a sok közül, ami a párbaj címkével próbáltak kicsit feldobni.
Párbaj-ként reklámozták a bulit, pedig csak egy "szimpla" Budai-Sterbinszky back2back volt. Csak hát a retektévénél a dilettantizmus alapfeltétel volt mindig is egy riport kapcsán. A párbajból biztos azt hitték, hogy majd vér fog folyni, de sajnos nem ez történt, ezért be kellett érniük a "különbözõ szerek befolyásoltsága alatt álló fiatalokkal". Az újabb õrülete kezdete pedig szintén tévés találmány. Csak egy buli volt a sok közül, ami a párbaj címkével próbáltak kicsit feldobni.
Az igazat megvalva Én se vagyok egy mai kiadás de hála istennek ott lehettem az elektronikus zene és a party élet kibontakozásánál fövárosunkban nem tudom mennyien emkékeztek az elsö ugymond techno discora Budapesten Hisztéria volt a neve na ott mér ismerkedtem a stilussal vagy amit akkoriban annak neveztek utána szépen végig a szamárlétrán Fortuna, Colosseum felsöszint,Club Acid,Garázs cafe,Play House,Patex,Bedrock,az isteni Supersonic stb. Az átbeszélgetett éjszakák Kömlödi Ferivel akinek nagy respect,Bernátiék akadémiája mind mind hozzásegitett a mostani zenei izlésvilágom kialakulásához.
Jan Driver - Filter ez is még most is odab...
<#falbav>#falbav>
http://www.youtube.com/watch?v=GDJK64QvinU
<#falbav>#falbav>
http://www.youtube.com/watch?v=GDJK64QvinU
ÕK NEM HALLGATTÁK HANEM ÉREZTÉK A ZENÉT!!!Mint Franli Wilde. 😊
szia rigoletto
csak annyit írnék, hogy az összes felsorolt zene nekem is a kedvencem talán a Bloodsport zenéjét nem ismerem annyira de a többi ott van a szeren <#wave>#wave>
csak annyit írnék, hogy az összes felsorolt zene nekem is a kedvencem talán a Bloodsport zenéjét nem ismerem annyira de a többi ott van a szeren <#wave>#wave>
Az én szüleim nem hallgattak zenét mert süket némák.😊
Ez tényleg mókás!De nem rossz!Nekem a Bonanzától inkább a hello vagyis a feldolgozása Andrewboy feat. Dennis Clark - Hello a bejövõsebb.De az Enigma sem rossz!😊
Ez jó téma lenne! feldobom
Kinek a szülei mit hallgattak ,ki mire emlékszik kis korából???
Kinek a szülei mit hallgattak ,ki mire emlékszik kis korából???
Én nagyon jókor születtem 76ban:-DD
Csak nekem azok a hanzások nem annyira jönnek be.
Olyan ez mint Tabáni István....Valakinek bejön valakinek nem:-)) Nekem pl nem:-))
De hát ez a zenében a szép....És imádom ezt a fórumot meg a jelenlévõ "elvtársakat" :-DD
Csak nekem azok a hanzások nem annyira jönnek be.
Olyan ez mint Tabáni István....Valakinek bejön valakinek nem:-)) Nekem pl nem:-))
De hát ez a zenében a szép....És imádom ezt a fórumot meg a jelenlévõ "elvtársakat" :-DD
Én arra is kíváncsi lennék, hogy kedves fórumozó társaimnak az 1980-as évekbõl! miféle elektronikus v. inkább úgy mondom, hogy különleges, akkor új hangzású zenék tetszettek? Csak hogy legyünk igazán klasszikusak! Felsorolnék néhányat, ne röhögjetek ki, én ezeket is szeretem, ez is a történelem részei:
Art Of Noise - Moments In Love
Grandmaster Flash - The Message (azt írják a neten, hogy ez a zene a house elsõ elõfutára)
Depeche Mode - People Are People
Enigma - Sadeness
Michael Sembello - Maniac
Frankie Goes To Hollywood - Relax
Dance To Trance - Power of American Natives (bár ez 1992-es)
Peter Gabriel - Sledge Hammer
És mivel gyerekkorom kedvenc filmje volt ez, így ennek a zenéjét is betettem:
Bloodsport
Habár ez 1993-as, valamint sokat énekelnek benne, s nekem nem sok ilyen zene tetszik, de ez naon ott van:
The Fog - Been A Long time
És a végére hagytam magyart is, két jó Bonanza Banzai számot:
Kihalt minden
Elmondatott
Várom a reakciókat!!
Art Of Noise - Moments In Love
Grandmaster Flash - The Message (azt írják a neten, hogy ez a zene a house elsõ elõfutára)
Depeche Mode - People Are People
Enigma - Sadeness
Michael Sembello - Maniac
Frankie Goes To Hollywood - Relax
Dance To Trance - Power of American Natives (bár ez 1992-es)
Peter Gabriel - Sledge Hammer
És mivel gyerekkorom kedvenc filmje volt ez, így ennek a zenéjét is betettem:
Bloodsport
Habár ez 1993-as, valamint sokat énekelnek benne, s nekem nem sok ilyen zene tetszik, de ez naon ott van:
The Fog - Been A Long time
És a végére hagytam magyart is, két jó Bonanza Banzai számot:
Kihalt minden
Elmondatott
Várom a reakciókat!!
Ez már talán régebbi:-) Remélem valakinek tetszeni fog!
Ok.Kedves Vinyl.Nekem ezek jutottak eszembe.Azokon kívül amit már láttam.Sorry.Tudom te inkább a még régebbi zenéket csíped igazán.Sajnálom de abból az idõbõl nekem semmi nem jut eszembe amit ti fel nem tettetek volna.
Elég rossz irányba kezdünk haladni, kicsit pihentethetnéd a linkelést speedyboy2!
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
:-)
:-)
Nekem is naon bejött ez a hardtrance és dreamdance-trance hangzás 99-2000-bõl!
Én is sajnálom, hogy nincsen Parádé, csak helyette ez az idétlen Parádé Bónusz. Az elsõt kivéve (2000-ben volt ugye) mindegyik Parádén ott voltam (utána Bónuszra sose), valamint elmentem a 2007-es és a 2008-as Bónuszra, mert ugye nem volt a felvonulás. Személyes véleményem az, hogy a legelején volt a legjobb, s utána egyre kevésbé tetszett a zenei felhozatal, mert ugyebár sokkal több más stílust képviselõ kamion tûnt fel. Az elején szinte csak techno ill. house kamionok voltak, más nem nagyon, ezért tetszett nekem annyira, akárhová mentem, mindenhol kurvajó zene szólt. 2007 óta már nem rendezik meg, bár így utólag belegondolva, lehet, hogy nem is baj, mert nem tudom, miféle minimal meg electro fos zenét játszó kamionok mentek volna. Én az ilyeneket nem sokba nézem. A Parádé Bónuszok meg ebbõl kifolyólag nem tudtak nagyon lázba hozni, mert akkoriban 2007 és 2008 már ez a fajta zene dominált ott is sajnos. Max. Budai hozott volna lázba, ha ki bírtam volna várni, mert õ reggel jött, 6-7 felé. Úgyhogy én tavaly és tavalyelõtt már nem is mentem Bónuszra se. Nem érdekel, ami ott folyik. Amibõl kialakult az egész, tulajdonképpen a berlini Loveparade "majmolása", az tetszett, a techno-ról szólt, dehát ugye késõbb színesítették a skálát, mindenféle más stílussal, (mert ugyebár ha csak techno lett volna,akkor nem túl sokan jöttek volna el rá) ezáltal nekem fokozatosan vesztette el a varázsát az egész, mert én mindig a zenehallgatás miatt mentem parádézni, nem azért, hogy ott mindenféle jelmezben bohóckodjak. Bár ha buliba megyek, ott is ha a zene nem tetszik annyira nekem, akkor jó buliról nem is beszélhetünk, nem hoz annyira lázba. Én ilyen vagyok.
na látom a 2 videot nem tette be! imádom a rendszert!
Kraftwerk - Musique Non Stop
Timewriter - Belief
Kraftwerk - Musique Non Stop
Timewriter - Belief
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
Még mindig csajos:
My Story:
hát, ha a szüleim zenei világára épült volna az én ízlésem, akkor igencsak nagy gázban lennék! 😄 persze tök logikus a felvetés... én nõvérem által kaptam a zenét /Modern Talking, Whitney Houston, Elsõ Emelet... meg a 80-as évek/ szóval nemigen volt sok variáció... aztán 1989-ben vettünk egy parabolát (a második volt kicsiny városunkban -> Füzesabony... az elsõ vmi hyper rádióamatõr faszié volt... 😊 )
természetesen az MTV azért hozta az újítást... KLF, C&C music factory, The Shamen... akkor már igencsak egyértelmû volt, hogy milyen irányba fogok elmozdulni...
meg olyan 5 évesen elég mély benyomást tett rám a Kraftwerk klippje.
& a Delta, Panoráma meg mindenféle akkori felnõtteknek való mûsor zenéje.(amikor még lövésem nem volt olyanokról, h Tangerine Dream + Kid Baltan & Tom Dissevelt)
utána az MTV kódolásával megállt az én elektronikus zenei fejlõdésem is egy idõre.... a RAVE korszak valahogy nagyon nem állt hozzám közel...
aztán vmikor 96 körül jutottam el egy nagyszabású buliba /Seerup Party/ egerbe... Schulz tekerte a lemezeket + vmi amerikai fickó.
Kb akkor kezdtem el ismét elektronikus zenéket hallgatni... /meg a 2 állandó VAVA-s mûsort lestem -> Club Rotation Daisy D-vel + a Berlin House/
akkoriban (98-99) vett az egyik haverom lemezjátszókat + kezdte el gyûjteni a lemezeket... na onnantól kezdve nem volt megállás... viszont a megyében nemigen volt lehetõség ilyen bulira, úgyhogy én a nyaraimat a siófoki Palace-ban töltöttem /osztálytársaim hülye kérdésére, h "minek jársz oda" jött az elmés válaszom, h "mert picit igényesebb vagyok zeneileg, mint ti.."/
de mint minden a zene is elment gagyiba... meg populárisba. elõször Sterbinszky barátunk hathatós közremûködésével... a következõ ráeszmélésem meg akkor volt,amikor az osztálytársam - aki kb lakodalmas zenét hallgatott - az egyik nyáron a Deep Dish-t favorizálta... onnantól kezdve tudtam, h vmi nagyon nem jó irányba megy...
én az évezred elején ráálltam a Deep vonalra /kb az egyetlen, amit mostanában a régieken kívül hallgatok.../ + elkezdtem "chill Out-ot" gyûjteni. volt egy kis kitérõ a 2-Step felé /de abból olyan szinten kevés volt, h az igencsak abbamaradt/
úgyhogy itt tartok most...
Kiadók: Hooj, Defected, Subliminal, Lost Language, Bedrock, Plastic City
MOLE Listening Pearls, Phazz-a-delic, Lemongrassmusic
Producer/ DJ-k: Tonka, Tom Novy, David Morales, Junior Vasquez, Olav Basoski, Harry Choo Choo Romero, Robbie Rivera, Victor Calderone, Roger Sanchez, Satoshi Tomiie, Timewriter, Terry Lee Brown Jr
következõ buli, amire megyek az holnap lesz a Merlinben. a már említett germán deep mesterrel ->
természetesen egy csomó embert kihagytam, akit szeretek... de most egyszusszra ennyit tudtam összedobni arról, h az én ízlésvilágom hogy ferdült az elektronikus modern tánczenék felé!
hát, ha a szüleim zenei világára épült volna az én ízlésem, akkor igencsak nagy gázban lennék! 😄 persze tök logikus a felvetés... én nõvérem által kaptam a zenét /Modern Talking, Whitney Houston, Elsõ Emelet... meg a 80-as évek/ szóval nemigen volt sok variáció... aztán 1989-ben vettünk egy parabolát (a második volt kicsiny városunkban -> Füzesabony... az elsõ vmi hyper rádióamatõr faszié volt... 😊 )
természetesen az MTV azért hozta az újítást... KLF, C&C music factory, The Shamen... akkor már igencsak egyértelmû volt, hogy milyen irányba fogok elmozdulni...
meg olyan 5 évesen elég mély benyomást tett rám a Kraftwerk klippje.
& a Delta, Panoráma meg mindenféle akkori felnõtteknek való mûsor zenéje.(amikor még lövésem nem volt olyanokról, h Tangerine Dream + Kid Baltan & Tom Dissevelt)
utána az MTV kódolásával megállt az én elektronikus zenei fejlõdésem is egy idõre.... a RAVE korszak valahogy nagyon nem állt hozzám közel...
aztán vmikor 96 körül jutottam el egy nagyszabású buliba /Seerup Party/ egerbe... Schulz tekerte a lemezeket + vmi amerikai fickó.
Kb akkor kezdtem el ismét elektronikus zenéket hallgatni... /meg a 2 állandó VAVA-s mûsort lestem -> Club Rotation Daisy D-vel + a Berlin House/
akkoriban (98-99) vett az egyik haverom lemezjátszókat + kezdte el gyûjteni a lemezeket... na onnantól kezdve nem volt megállás... viszont a megyében nemigen volt lehetõség ilyen bulira, úgyhogy én a nyaraimat a siófoki Palace-ban töltöttem /osztálytársaim hülye kérdésére, h "minek jársz oda" jött az elmés válaszom, h "mert picit igényesebb vagyok zeneileg, mint ti.."/
de mint minden a zene is elment gagyiba... meg populárisba. elõször Sterbinszky barátunk hathatós közremûködésével... a következõ ráeszmélésem meg akkor volt,amikor az osztálytársam - aki kb lakodalmas zenét hallgatott - az egyik nyáron a Deep Dish-t favorizálta... onnantól kezdve tudtam, h vmi nagyon nem jó irányba megy...
én az évezred elején ráálltam a Deep vonalra /kb az egyetlen, amit mostanában a régieken kívül hallgatok.../ + elkezdtem "chill Out-ot" gyûjteni. volt egy kis kitérõ a 2-Step felé /de abból olyan szinten kevés volt, h az igencsak abbamaradt/
úgyhogy itt tartok most...
Kiadók: Hooj, Defected, Subliminal, Lost Language, Bedrock, Plastic City
MOLE Listening Pearls, Phazz-a-delic, Lemongrassmusic
Producer/ DJ-k: Tonka, Tom Novy, David Morales, Junior Vasquez, Olav Basoski, Harry Choo Choo Romero, Robbie Rivera, Victor Calderone, Roger Sanchez, Satoshi Tomiie, Timewriter, Terry Lee Brown Jr
következõ buli, amire megyek az holnap lesz a Merlinben. a már említett germán deep mesterrel ->
természetesen egy csomó embert kihagytam, akit szeretek... de most egyszusszra ennyit tudtam összedobni arról, h az én ízlésvilágom hogy ferdült az elektronikus modern tánczenék felé!
MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim
Egy téma kipattant a kis fejecskémbõl.Kíváncsi lennék ki mit gondol a Budapest Parádé megszüntetésérõl?Szerintem felháborító hogy a mai fiatalságnak már alig van lehetõsége ekkora nagyszabású rendezvényre elmenni.De evvel ellentétben a meleg felvonulás az támogatott ill. engedélyezett.
Vagy akár ez is!! Hátha kedve támad valami csajszinak is csatlakozni egy ilyen klasszikus bandához<#wave>#wave>
ez kicsit késõbb volt, de ezt a számot nem igazán szerettem quicksilvertõl, sokkal inkább ezek tetszettek tõle:
Bellissima
Free
Bingo Bongo
És ezt a mai napig nagyon szívesen hallgatom:
I have a dream
Bellissima
Free
Bingo Bongo
És ezt a mai napig nagyon szívesen hallgatom:
I have a dream
Ez pedig egy kicsit a csajosabbik zenékbõl.
Ez is Good Music
Ez is talán az az idõszak?
Szóval nem tudom, hányótokat fog érdekelni, én mindenesetre elkezdeném: én 1997-ben szerettem meg az akkor még nekem különleges hangzást. Egy haveromnál másolgattunk magnókazettákra deck-kel zenéket, mert a haverom bátyjai csináltak bulikat 2 deck-kel meg keverõvel, s nekik volt akkor már kb 250 kazettájuk, s ezekrõl válogattunk RicardoSnip barátommal olyan számokat, melyek nekünk tetszettek. Engem akkoriban például ezek fogtak meg:
Da Hool - Bora Bora (most is egy ebbõl kivágott darab mp3-ban a csengõhangom a mobilomon)
Brooklyn Bounce - The Real Bass
666 - Alarma
Disco Nation - Rock Da Jam
Intrance - Te Quiero'97
Da Hool - Bora Bora (most is egy ebbõl kivágott darab mp3-ban a csengõhangom a mobilomon)
Brooklyn Bounce - The Real Bass
666 - Alarma
Disco Nation - Rock Da Jam
Intrance - Te Quiero'97
Nem hinném hogy egy nõ szívesen beszélgetne ezen élményeirõl a múltból.
Egyébként milyen érdekes, hogy nõ nincs ezen a fórumon csak férfiak. Pedig, ha eltévedek egy classic party-ra ott nõk is vannak bõven.
Luzon két hozzászólásával teljes mértékben egyetértek!Én már jó ideje nem megyek a klasszikus értelemben vett disco-ba, mert ami zene ott szól, az nem zene. Vergõdnek valamire a fiatalok, közben azt sem tudják, mi az a jó zene, ha betennél nekik valami régebbi klasszikust, meg elmennének a tánctérrõl, mondván, mi ez a szar. Énnálam, ami a partyzást illeti, ennek a fogalma kimerül egy naptári évben 2-3 Sárándos buliban (érdekes dolog, mert pestiként 250 km-t kell autózni egy jó buliért, itt ugyanis a közelben hasonló jófajta hely nincsen) vagy pedig ha találok valahol a neten (akár itt is) valami classic house v. techno party-t, oda, ha tudok még szívesen elmegyek. Szerintem egyébként egy ember zenei életében nagyon meghatározó, hogy gyerekként milyen zenét hallgattak a szülei (tulajdonképpen miben nõtt fel) valamint amikor megszerette az elektronikus zenét, akkor milyen stílus dominált éppen, mik voltak azok az elsõ zenék, amik belebolondították a house és/vagy techno-ba. Mit szólnátok hozzá, hogyha indítanánk egy ilyen sorozatot, amelyben leírnánk, hogy ki kb. mikor szerette meg az elektronikus zenét, s mik voltak azok a zenék, melyek ezt a szeretetet kiváltották belõle? Mert ez szerintem elejét vehetné az olyan vitáknak, hogy a 90-96-ig zenék gagyik, de sztem meg pont eddig voltak jó zenék és hasonló összeszólalkozások. Ugyanis ahány fajta ember, annyi stílus, mindenki más, mindenki mást szeret még ezen a nagyon tág kategórián belül is, hogy house-techno klasszikusok.
Hááát igen.Kb:évente egyszer megnézem én is.kicsit vissza emlékezve a múltra.Egyébként nekem nagyon rémlik valami párbaj!Mintha talán én is elakartam volna menni.De nem vok. benne biztos. Igen jó pofa az a rész a vidibõl!!!!!!!!!Mindig elmosolyodom rajta.<#hamm>#hamm>
ezt a videót 1999 õszén barátom, RicardoSnip rögzítette a Fókuszból még VHS-sel, s hányszor megnéztük, annyira tetszett...Utána lett feldigitalizva, s ezután töltötte fel a youtube-ra. érdekes amugy, mert én nem voltam sose ilyen "DJ párbajon", sõt nem is hallottam róla. Pedig a riportban úgy mondták, hogy "ez egy új õrület kezdete", habár nem kell készpénznek venni, amit egy ilyen riportba, mint szöveg, raknak. Ugye milyen jó zenék szólnak a háttérben, amikor a partyarcokat kérdezik? Szívesen visszamennék az idõben, mennyivel jobb volt akkor a zene, te jó ég!! "Hát ez nagyon jó, hát ez nagyon jó, ez, ez, ez....egyszerûen ISTENI!!!"
<#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps>
Egy igazi Rush house zene!!
Korban, térben, idõben ez is elfér itt, na meg szerintem nagyon szép zene:
Na még egy:
Egy igazi klasszikus:
In the beginning there was Jack ... and Jack had a groove
And from this groove came the grooves of all grooves.
And while one day viciously throwing down on his box,
Jack boldly declared "Let There Be House" and House music was born.
"I am you see, I am the creator and this is my house
And in my house there is only House Music.
But I am not so selfish because once you enter my house
it then becomes our house and our House Music.
And, you see, no one man owns house
because House Music is a universal language spoken and understood by all.
You see, House is a feeling that no one can understand
really unless you're deep into the vibe of House.
House is an uncontrollable desire to Jack your body.
And as I told you before this is our House and our House Music.
And every House you understand there is a keeper.
And in this house the keeper is Jack.
Now some of you might wonder who is Jack and what is it that Jack does.
Jack is the one who gives you the power to Jack your body!
Jack is the one who gives you the power to do the snake!
Jack is the one who gives you the key to the wiggly worm!
Jack is the one who learns you how to rock your body!
Jack is the one that can bring nations and nations of all Jackers together under one house!
You may be black, you may be white, you may be Jew or Gentile.
It don't make a difference in our house. And this is fresh!"
Chuck Roberts - Chicago - 1987
First appearance in 'Our House' by Rhythm Controll (Catch a Beat rec) 1987
Second appearance in 'Can You Feel It' by Mr Fingers (Larry Heard) 1988
In the beginning there was Jack ... and Jack had a groove
And from this groove came the grooves of all grooves.
And while one day viciously throwing down on his box,
Jack boldly declared "Let There Be House" and House music was born.
"I am you see, I am the creator and this is my house
And in my house there is only House Music.
But I am not so selfish because once you enter my house
it then becomes our house and our House Music.
And, you see, no one man owns house
because House Music is a universal language spoken and understood by all.
You see, House is a feeling that no one can understand
really unless you're deep into the vibe of House.
House is an uncontrollable desire to Jack your body.
And as I told you before this is our House and our House Music.
And every House you understand there is a keeper.
And in this house the keeper is Jack.
Now some of you might wonder who is Jack and what is it that Jack does.
Jack is the one who gives you the power to Jack your body!
Jack is the one who gives you the power to do the snake!
Jack is the one who gives you the key to the wiggly worm!
Jack is the one who learns you how to rock your body!
Jack is the one that can bring nations and nations of all Jackers together under one house!
You may be black, you may be white, you may be Jew or Gentile.
It don't make a difference in our house. And this is fresh!"
Chuck Roberts - Chicago - 1987
First appearance in 'Our House' by Rhythm Controll (Catch a Beat rec) 1987
Second appearance in 'Can You Feel It' by Mr Fingers (Larry Heard) 1988