Megint világvége
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyakran elbeszélünk egymás mellett.
Pl: Lorgam ezt írta: "Amúgy a Golf-áramlat meleg vizet szállít, nem pedig meleg levegõt"
Én sosem írtam ilyet, csak ezt: "ami a meleg levegõ hozzánk érkezésében segédkezett"
Ha így érthetõbb: A Golf áramlat nélkül nincs nálunk négy évszak, de fõleg nyugat-európában.
Azt sem csodálnám ha másodikban szilárdul állította volna (ellentmondva a matektanárral) hogy kettõ meg kettõ az öt
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Ez elmagyarázza szépen, nyugodtan, hogy az északi jégpáncél elolvadása szinte egyeltalán nem befolyásolja a vizszint magasságát (mivel az egy hatalmas uszó jéghegy, jégtömb vagy nevezzétek akárminek). Ami viszont igen, az a szárazföldön található jégmennyiség (igen, ide tartozik a déli jégpáncél hatalmas része).
És a téma szerintem itt le is van zárva, mert e tényt cáfoló cikket kétlem hogy bárki is találna.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
"A káros következmények egyike, hogy a tengerek szintje 10-90 centiméterrel megemelkedik."
Válaszolnál már erre, légyszi.
Szerinted a jéghegy mitõl nem süllyed el?
Ahogy Lorgem rámutatott, hogy a vízszint csak szilárd talapzaton levõ jég elolvadása után emelkedik, mint ami pl. Grönland, Izland, vagy éppen az Antarktisz.
A probléma ott van, hogy Te nem érted meg, hogy hiába lóg ki a vízbõl akármekkora hegy méretû jég, ha az nem rendelkezik szilárd talapzattal, akkor elolvadása után semennyit nem változik a vízszint.
És most megint csak Arkhimédészt hozom föl, mert amég a törvényét nem érted meg, addig hibásan fogsz érvelni az ilyen jéghegyek elolvadása, és a vízszint emelkedése mellett.
Ezek szerint te saját magadnak hiszel inkább, mint a tudósoknak, akik tényként közölték a vízszint emelkedését?
Felfújsz egy lufit, és lenyomod a viz alá egy fél lavor vízben.
-A lufi ki fog szorítani annyi vizet, amekkora a lufi, a vízszint látványosan megnõ, mondjuk tele lesz a lavor.
-Elkezded leengedni a lufit, a víz pedig szépen visszaáll a lavor feléig.
"A káros következmények egyike, hogy a tengerek szintje 10-90 centiméterrel megemelkedik."
Tessék itt egy kép valamelyikrõl, hátha ad egy kis támpontot:

Voltál már fürödni?
Ugye most már rájöttél, hogy a jéghegyek olvadása emeli a vízszintet?
Gyengébbek kedvéért: a képen látható jégtömb azon része, ami kilátszik a vízbõl, ugyebár nem szorít ki semmit, viszont ha elolvad, akkor belefolyik a tengerbe, tehát nõ a tenger térfogata, vagyis emelkedik a vízszint, de ha nekem nem hisztek, kérdezzétek meg a hollandokat, hogy mi a sz*rért építik azt a sok gátat. Ha ezektõl a dolgoktól nem fog emelkedni a vízszint.
Ez az Északi-sarknál készült felvétel (Arktisz):

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Az Arktisz és az Antarktisz nem egy lapos tányér, hanem óriási jéghegyek halmaza, amik ezen állapotukban nem határozzák meg a vízszintet, de ha elolvadnak, akkor már igen, hisz beleolvadnak a tengerbe.
Te meg ezzel a hozzáállással hülye maradsz.
Ugyanis már az ókor óta tudjuk, hogy a vízbe helyezett test, megemeli a vizszintet. Úgyanis a saját súlyának megfelelõ súlyú vízet szorit ki. Tehát adva van az északi sark hatalmas jégtömege, melynek létezése adja a jelenlegi vizszintet. Ha ez a jég olvad, tény hogy több folyékony víz lesz az oceánban, de a kiszorított víz, ahogy a jég súlya is, csökken. Egyrészt nõ a vízszint, mert hát a jég nem tünik el, vizzé változik, AZONBAN! csökken is, hiszen a jég eltünésével, kevesebb lesz a vizben lebegõ jégtömeg súlya, kevesebb vizet fog kiszorítani. Lényegében nem fogsz tapasztalni változást, mert a két folyamat kiegyenlíti egymást.
Egy pohár vizzel, és belehelyezett jégkockával ki is probálhatod otthon.
Mondjuk én felvetettem a hõmérséklet problémáját, hogy talán más-más hõmérsékleten kicsit változnak a dolgok, de leszavaztak. 😊 Mindazonáltal a fentebb említett dolgok igazak.
Amúgy mutatok neked valamit:
Tessék
"Az áramlat jelentõsen befolyásolja azon szárazföldi területek éghajlatát, amelyek közelében elhalad."
Amúgy a Golf-áramlat meleg vizet szállít, nem pedig meleg levegõt, azért nem fagy be télen pl. Murmanszk kikötõje...
A föld felszíne többszázmillió négyzetkilométer, aminek durván a 2/3-át víz borítja, Izland pedig csak 103.000 körül van, de még Grönland sem olyan vészesen nagy. Egyedül az lehetne gáz ha az Antarktiszon elolvadna a jég, de mint korábban írtam lehet h még az sem emelné nagy mértékben a vízszintet, másrészt elég lassan fogyna el...
Valamint azt magyarázd meg nekem, hogy hogyan függ össze a vízszint emelkedése és a 'golfáramlat' megszûnése között.
A jégtömböset meg próbáld ki, hidd el engem is meglepett, de aztán belegondolva rájöttem hogy tényleg.
Amúgy ez hülyeség, hogyha a jégtömbök felovadnak, nem változik a víz szintje. Ezt honnan vettétek? Valami eszement idótától?
Ha elovadnak a jétömbök, akkor megszûnik a golfáramlat, ami a meleg levegõ hozzánk érkezésében segédkezett. Ez nem vicc, de ti csak nevessetek rajta...
Nem baj, ti csak fingjatok sokat, legalább hamar eltûnnek a Földrõl az ilyen nagyokosok.<#vigyor3>#vigyor3>