Tv out
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ezt lejátszás közben is megteheted úgy, hogy a tálcán megjelenõ kis zöld nyílon duplakattintasz.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Felraktam a vobsubot és mûködik.A bsplayerrel is és a win mediaplayerrel is mûködik.Az asztalival az volt a baj hogy túlságosan tördelte a feliratot és igy nem mindig fért ki,így viszont látni rendesen.Az egyetlen lépés a tökéletesség felé az lenne hogy ha a felirat nem a film alján jelenne meg hanem az alsó fekete csíkban ahogy a bs playerben.Ez lehetséges?
Elõször is állítsd a videókártyát klón üzemmódba és - szintén a videokártya beállításain belül a "Teljesképernyõs video" résznél a "Másodlagos kijelzõt" (a TV-det) add meg teljesképernyõs megjelenítõnek.
Ezután már csak a Médialejátszóval el kell indítanod a filmet, ami a TV-n teljes képernyõn fog menni, miközben a monitoron mást csinálhatsz.
FONTOS: Ezzel a módszerrel egy másik program a monitoron eltakarhatja a lejátszó ablakát, de néhány nVidia-s kártyánál elõfordul, hogyha a lejátszót leteszed a Tálcára, akkor a TV-n megáll a kép, viszont a háttérben hallani lehet, hogy a film igazából megy tovább.
Szóval rákötöttem a tv-re a gépet,mûködik tul képpen nem ezzel van a bajom.
Divx-et szeretnék nézni a tv-n van is hozzá asztali lejáccóm de az sajnos néhol hiányosan jeleníti meg a feliratokat,mivel nem gyári feliratok.
Elhatároztam hogy a a tv és a gép összekötésével fogom megoldani a felirat problémát.
Lényeg:Bsplayert használok és csak a montiroron jeleníti meg a feliratokat.A képernyõ klónozásával megjelenítia tv-n is,de ez számomra elfogadhatatlan megoldás kell lennie másnak,mivel igy nem használhatom a gépet.A cél hogy a gép függetlenül használható legyen miközben filmet lejáccok.Tehát az éppen lejáccandó filmet full screenbe nyomja ki a tv-re.Ez sikerült is csak a felirat hiányzik próbáltam bekapcsolni hogy overlay felületre is kitegye a feliratokat,próáltam az overlayeknél minden lehetséges variációt kipróbálni de nem jött össze.Vki tud rá megoldást vagy ez nem lehetséges?Esetleg más lejáccóval lehet?
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
A TV-n szeretnék megnézni néhány filmet. És TV-OUT -os videókártyám van. Eddig azonban csak a képet sikerült a tévére varázsolnom, a hangot nem. Találtam viszont egy s/pdif out portot a gép hátulján. Nem ezzel kellenet valamit kezdenem? Vagy egyáltalán mire jó ez a port?
Mi lehet a gond????
ja bocs és Ati Radeon 9600-as videókártyám van!
<#help>#help><#help>#help><#help>#help>
hameg macerás akkor be a mediamarkt ba és 5m enkénti kiszerelésben vannak elõregyártott jó kábelek.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Én lementem a tecsóba, és ott vettem meg a kábelt darabokban, meg vettem hozzá csatlakozókat...
lehet kapni egyben is, csak én nem jártam utána... Ha Bp, akkor lehet,hogy a Budafoki úton van olyan elektromos bolt, ahol tudnak segíteni... A Bartók Béla bal oldalán próbálkozz...
Nvidiás kártyáknál -> asztalon jobbkatt -> tulajdonságok -> beállítás -> speciális -> Vidkártya füle -> és a baloldali menüben kell megkeresni egy olyat, hogy full-screen videó, és ott a secondary display
Ezáltal a tévén automatikusan full-screenbe rakja a videót, míg te bármi mást csinálhatsz a monitoron...
I\'m hard as a rock, and wise as a mountain
1. meg lehet persze, akár 15 méterrel is, afelett már kicsit zajosabb lehet a kép. a hanghoz is lehetõleg árnyékolt kábelt vegyél, videohoz 50 Ohmos "normál" antenna kábel jó. A kettõ kb. 150 Ft/méter ..
*hihi ** *
1 Azt kérdezném a tech. uraktól, hogy a video és az audio kábelt meg lehet -e hosszabbítani 6-7 m-re? Ha igen hány ohmos maddzag kell?
2. Gf5900 FX. Be lehet-e állítani úgy az outot hogy a monitoron tudjam használni az asztalt, menüket etc., a TV-n meg mondjuk amit elindítok filmet? merthogy idáig úgy sikerült hogy az egérkúrzorom a moncsin volt, amit használtam volna az pedig a TV-én. Így elég kényelmetlen...
Köszi a kimerítõ választ!
a tv out kimenetet lelehet tesztelni valamivel?
olyan problémám volna hogy a tvtool-t ha rárakom elmegy a kép a moncsin de a tv-n se jön be most,régen bejött,utána viszont csak vga vagy csökkentett modban tudom elinditani a gépemet és ujra felkell tenni a drivert/legujjabb detonator/a kártya geforce2 mx400 tv out
van valami progi amivel lehet tesztelni a tv out-os kimenetet hogy jo-e?
üüdv
ki kell húzni a kábelantennát...
akkor megoldódik, csak nagyon gáz...
tehát, a tévébe három zsinórt dugsz... két hang, egy kép.
ebbõl a kép lehet rca, vagy svideó.
Ezekkel rendelkezik: Audio Out-L; Audio In-R, Audio Out-L, Audio In-R, Video In, Video Out.
Tehát akkor a scart végét be kell dugnom a tv-be, és a többit a tv-be, ha hangot is szeretnék.
ANnak az elején van video meg audio bemenet. Így gyorsan is ment. Ez egy kis philips tv, 1 éves sincs. Na ennek van egy "párja", csak én hívom így, mert dettó, de dettó ugyanaz, csak elõl meg sehol nincs rajta audio meg video bemenet, csak elõl egy fülhallgató...
A kábel amit kaptam, asszem rca a tv-be, és svhs a gépbe meneteles 😊. Scart kábelem sajna nincs.
A konverterrel is próbálgattam. Mert ugyebár azon is van video bemenet, és az hozzá van kötve a géphez. De sehol nem találtam meg...
A vidkarin lévõ csatlakozó svideó/felteszem; ez hasonlít a ps2-höz/, ezt be tudod dugni a tévébe, vagy veszel egy olyan scart-csatlakozót, amin van svideó és rca bemenet is/a hang miatt úgyis kéne/.
Elvileg a hosszú svideó kábel drága. Ami neked van néhány centis darab, az valószínû, hogy egy svideo-rca átalakító, ennek a végét a scart csati sárga dugójába kéne bedugni (piros-bal, fehér-jobb, de lehet, hogy ezt keverem😊 ).
Ezek után az nvidiának van egy olyan opciója, hogy clone, és meg lehet adni, hogy melyik az elsõdleges, ill. másodlagos monitor, sõt, olyat is lehet, hogy az egyiken alapból fullscreen legyen.
ha nem sikerült ennyibõl, írj bátran... 😊
Ezzel a problémával már mi is találkoztunk egy haveromnál... valószínüleg nem árnyékolták eléggé a jelet... érdekes módon nekem nem zavarja a kábeltévé a képet neki igen... ötlet: próbáld meg kihúzni a kábeltévét amikor videóznál...
Esetleg az lehet még jó, hogy veszel egy tv-in kártyát, abba jön az antenna, majd az egész ki a tévére...
bár ezt a verziót nem ismerem elképzelhetõ, hogy mûködik...
1 filemt szeretnénk megnézni, de nem a moncsin, hanem a tv-ben. GeForce FX 5200-as vidkarival rendelkezem. Ha jól tudom tv ki és bemenetes. Van egy kb 3-4 cm hosszú csatlakoztató. Bedugom a gépbe, és a tv kábelt hozzákötöm. Bekapcsolom a tv-t, próbálom a nvidia menüben beállítani, de eddig eredmény nélkül. Újraindítottam, már mindent csináltam, de nemnagyon látok a tv-n semmit.
5let?
Otlet? Miert gerjed?

A probléma kb annyi, hogy míg az s-videon külön éren megy a színjel, addig a compositon rá van keverve. Mivel a gagyi átalakító az s-video csatitól is kompozit jelet vár (rosszul van rákötve a SCART lábaira), szarik a színjel éren érkezõ jelekre. Ezt át kell valahogy forrasztani benne, nézz utána neten, szvsz számtalan helyen le van irva már, hogy mit-hogyan.
ha valaki tudja mitol van es mi ra a megoldas answer me pls!
thx!!!!!
Nekem, ezt kellet csinálni.
1 az asztalon jobb egérgomb katt
2 tulajdonságok
3 beállítások
4 speciális gomb
5 aztán katt a Geforce Ti4200 fülre
6 nekem ball oldalon kijön egy menü, keresd meg az ÁTFEDÉS SZÍNBEÁLLÍTÁSA és katt
7 itt a teljes képernyõs eszközt állítsd át, hogy a másodlagos kijelzõ legyen alkalmazva.
Nekem ha így van beállítva a dolog minden tökéletesen mûködik.
A monitoron akár tovább lehet dolgozni, addig a tv-én lehet nézni a filmet teljes képernyõn.
Remélem segítettem.
A videokarim: Inno3d Geforce Ti4200, a TV pedig LG.
Szerintem vmi overlay gond van?!
Egyébként már újratelepítettem a drivert is...
Más ötlet??
A GF4MX440(128) tvout-os kártyámnak CSAK a dvd lejátszáskor nincs képe a tv-n...Egyébként az asztal+az ikonok lázszanak...
Mit csináljak vele??!!
(XP,Windvd,ill. BSplayer)
VIC
ati kártyák 60hz el küldik a jelet a tv re. a tvd meg vagy 50hz el fogadja vagy ha támogatja akkor 60 al. nem fáradhat jobban a szemed. a 100hz es tv is belsõ modositás után csinál duplázott frekvenciát.
ha csak tv nézésre kell radeon 9000 9200 vagy geforce4mx, de ezek közül sem az agyonbutitottak, ugyanis itt már ezeken a pár forintos dolgokon is spórolnak, ha meg komolyabb kártyát akarsz akkor azokon mind van 2 monitor támogatás, ami lehetõvé teszi azt amire neked szükséged van.
A másik problémám pedig az, hogy azt vettem észre, hogy amennyiben számítógéprõl játszom a filmet és TV-n nézem akkor sokkal jobban és hamarabb elfárad a szemem mintha csak egyszerûen TV-t nézek. Ez számomra arra enged következtetni, hogy amennyiben a számítógéprõl jön videójel a TV-re kevesebb a képfrissítési gyakoriság, viszont ezt nem tudom hol és hogyan tudnám ellenõrizni és szabályozni.
Nincs avalamilyen segédprogi az ATI kártyákhoz is mint pl. az nVIDIA kártyákhoz a TVTOOL?
A jótanácsokat elõre is várom ill. koszönöm!
ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)