145
helphelphelp
-
#105 Üdv! A segítségeteket szeretném kérni! Már pár éve van egy Radeon 9600as kátryám Tv kimentttel és szeretném rákötni a TV-re. De nem értek egyáltalán a dologhoz. :) Kaptam a videokártya mellé 2 kábelt egy s-video és egy másik 4 águ "valamit". A Tvmen nincs s-video bemenet (amit nem értek mert új gyártású a TV) de van rajta audio L és R, video bemenet és van rajta egy scart csatlakozó. Szóval az s-videó kábelt kéne átalakítanom vagy megtoldanom hogy scart vége legyen? Vagy ha nem akkor valaki írjon egy pár lehetőséget, hogy tudjam Tvn nézni a gépről a dolgokat. Köszi -
riddick22 #104 thx a segítséget, sokra mentem veletek! a problem természetesen nem oldódott meg!!!!!!!
azér thx bazeg!
-
riddick22 #103 hy all!
segítségre lenne szükségem
nyáron végre leváltottam a GF4 MX440-es VGA-m egy 6600-asra (256Mb-s)
namost nekem olyan jellegű problémám adódott hogy amikor kilövöm a képet a tv-re akkor az fekete-fehér! tuti hogy szoftver beállításra lenne szükség mert amint uninstalláltam a meghajtót, röhtön színes lett minden!!!!
tehát nem tudna valaki segíteni nekem? esetleg olyan oldalt mutatni ahol részletesen le van írva hogy hogy kell jól beállítani?
előre is köszi!!!!! -
LazySoft #102 Üdv! A notebook-omon, nincs TV out, viszont ugye van egy külön VGA kimenet, amire monitort lehet kötni. Kérdésem: létezik-e valamilyen lehetőség, hogy ezt a VGA kimenetet esetleg S-Video, netán sima kompozit videó jellé alakítsa? -
#101 Van megkötés. Gyenge kábellel sokat veszíthet a képminőség. Négy-öt méter még nem gáz, de azért ne hajszálvékony kábelen vidd el... ;) -
izb #100 Itt nincs ilyen szigorú megkötés.Tuti jól fog menni. -
ZsirosKwork #99 üdv! az lenne a kérdésem hogy mennyi lehet egy tv-out (RCA, v. S-video) maximális hossza? az új lakásomban ugyanis a sz.gép a tv-vel pont az ellentétes sarokban lesz (4-5 méter lenne a távolság), működni fog? -
#98 Vagyis ha sikerül megcsinálnom hogy a kép tiszta legyen. -
#97 Megvan! A vertical paddingal lehet csak ujra kell inditanom a filmet.Kössz a segítséget most már mehet a film nézés. -
#96 Nekem azzal nem működött már próbáltam,amikor lejjebb raktam a feliratot akkor eltűnt.Van egy olyan a general fülben hogy vertical padding(if you want to move subtitles below the picture),ezt is próbáltam állítani de nem sikerült. -
#95 Start menü - Programok - VobSub - DirectVobSub Configure: itt a Main lapon "Override Placement"...
De ezt lejátszás közben is megteheted úgy, hogy a tálcán megjelenő kis zöld nyílon duplakattintasz. -
#94 Kössz szépen!!!
Felraktam a vobsubot és működik.A bsplayerrel is és a win mediaplayerrel is működik.Az asztalival az volt a baj hogy túlságosan tördelte a feliratot és igy nem mindig fért ki,így viszont látni rendesen.Az egyetlen lépés a tökéletesség felé az lenne hogy ha a felirat nem a film alján jelenne meg hanem az alsó fekete csíkban ahogy a bs playerben.Ez lehetséges? -
#93 A videokártya beállításain belül, ha be van kapcsolva valamelyik 2 képernyős mód, akkor a TV ikonján jobbkattintás és "TV-formátum kiválasztása". -
NeOhu #92 Azt hol tudom megnézni hogy a VGA mibe küldi a jelet (PAL / NTSC) ? -
#91 nVidia-s videokártya esetén ehhez nem kell BSPlayer, viszont a teáltalad kívánt lejátszáshoz (TV-n kint a film, a monitoron mással foglalkozol) elengedhetetlen a klón üzemmód. Elég, ha van fent DivX/XviD kodek és VobSub a feliratmegjelenítéshez. A lejátszáshoz elég a windows médialejátszója.
Először is állítsd a videókártyát klón üzemmódba és - szintén a videokártya beállításain belül a "Teljesképernyős video" résznél a "Másodlagos kijelzőt" (a TV-det) add meg teljesképernyős megjelenítőnek.
Ezután már csak a Médialejátszóval el kell indítanod a filmet, ami a TV-n teljes képernyőn fog menni, miközben a monitoron mást csinálhatsz.
FONTOS: Ezzel a módszerrel egy másik program a monitoron eltakarhatja a lejátszó ablakát, de néhány nVidia-s kártyánál előfordul, hogyha a lejátszót leteszed a Tálcára, akkor a TV-n megáll a kép, viszont a háttérben hallani lehet, hogy a film igazából megy tovább. -
#90 Hellosztok van egy apróbb problémám.
Szóval rákötöttem a tv-re a gépet,működik tul képpen nem ezzel van a bajom.
Divx-et szeretnék nézni a tv-n van is hozzá asztali lejáccóm de az sajnos néhol hiányosan jeleníti meg a feliratokat,mivel nem gyári feliratok.
Elhatároztam hogy a a tv és a gép összekötésével fogom megoldani a felirat problémát.
Lényeg:Bsplayert használok és csak a montiroron jeleníti meg a feliratokat.A képernyő klónozásával megjelenítia tv-n is,de ez számomra elfogadhatatlan megoldás kell lennie másnak,mivel igy nem használhatom a gépet.A cél hogy a gép függetlenül használható legyen miközben filmet lejáccok.Tehát az éppen lejáccandó filmet full screenbe nyomja ki a tv-re.Ez sikerült is csak a felirat hiányzik próbáltam bekapcsolni hogy overlay felületre is kitegye a feliratokat,próáltam az overlayeknél minden lehetséges variációt kipróbálni de nem jött össze.Vki tud rá megoldást vagy ez nem lehetséges?Esetleg más lejáccóval lehet? -
#89 Hangkártyáról kéne kivezetni a hangot talán RCA fordítóval! -
Rezdi #88 Hali!
A TV-n szeretnék megnézni néhány filmet. És TV-OUT -os videókártyám van. Eddig azonban csak a képet sikerült a tévére varázsolnom, a hangot nem. Találtam viszont egy s/pdif out portot a gép hátulján. Nem ezzel kellenet valamit kezdenem? Vagy egyáltalán mire jó ez a port? -
#87 Végül sikerült de nagyon szar a minőség, mert allig látom a képet meg vibrál mint az állat!!Mért van ez? -
#86 Sziasztok! Úgy szeretném kikötni a tvre a képet, hogy videón keresztül, bele is dugom az rca kábelt a videóba az AV-ba egy átalakítóval, és onnan coax kábellel tovább a tvbe. a tvn a videó csatornájára kapcsolok, és fekete háttérrel vízszintes fehér csíkok cikáznak ott, ja meg a videókártyán engedélyeztem a tvkimenetet!
Mi lehet a gond????
ja bocs és Ati Radeon 9600-as videókártyám van!
-
#85 Kösz Fiúk majd' csak lesz valahogy... -
#84 persze obi briko esetleg valami ezermester bolt. van rakás kábel válogatsz mi kell. meg veszel pár csatlakozót, azt otthon összeforrasztod.
hameg macerás akkor be a mediamarkt ba és 5m enkénti kiszerelésben vannak előregyártott jó kábelek. -
Buddhha #83 Hali!
Én lementem a tecsóba, és ott vettem meg a kábelt darabokban, meg vettem hozzá csatlakozókat...
lehet kapni egyben is, csak én nem jártam utána... Ha Bp, akkor lehet,hogy a Budafoki úton van olyan elektromos bolt, ahol tudnak segíteni... A Bartók Béla bal oldalán próbálkozz...
Nvidiás kártyáknál -> asztalon jobbkatt -> tulajdonságok -> beállítás -> speciális -> Vidkártya füle -> és a baloldali menüben kell megkeresni egy olyat, hogy full-screen videó, és ott a secondary display
Ezáltal a tévén automatikusan full-screenbe rakja a videót, míg te bármi mást csinálhatsz a monitoron... -
#82 Igazán köszi, a módot a tvtool-lal megoldom (remélem), a kábelekhez tudsz jó boltot, maddzagszerkesztőt (Bp)? -
#81 2. Atinál tudom hogy ezt be lehet állítani, Fx ben már nem vagyok annyira biztos. Vmilyen Theater módot vagy hasonlót keressél. Atinál is van vagy 3 féle mód ( lehet hogy csak kettő :) hogy ugyanaz jelenik meg, vagy az asztal meghosszabbítása, .. stb.
1. meg lehet persze, akár 15 méterrel is, afelett már kicsit zajosabb lehet a kép. a hanghoz is lehetőleg árnyékolt kábelt vegyél, videohoz 50 Ohmos "normál" antenna kábel jó. A kettő kb. 150 Ft/méter .. -
#80 Jónapot kívánok!
1 Azt kérdezném a tech. uraktól, hogy a video és az audio kábelt meg lehet -e hosszabbítani 6-7 m-re? Ha igen hány ohmos maddzag kell?
2. Gf5900 FX. Be lehet-e állítani úgy az outot hogy a monitoron tudjam használni az asztalt, menüket etc., a TV-n meg mondjuk amit elindítok filmet? merthogy idáig úgy sikerült hogy az egérkúrzorom a moncsin volt, amit használtam volna az pedig a TV-én. Így elég kényelmetlen...
Köszi a kimerítő választ! -
bobo11 #79 lehet hogy elszállt a tv out-om,attol még jo lehet az s-video kimenettel mert az is van a karin?
a tv out kimenetet lelehet tesztelni valamivel? -
bobo11 #78 sziasztok
olyan problémám volna hogy a tvtool-t ha rárakom elmegy a kép a moncsin de a tv-n se jön be most,régen bejött,utána viszont csak vga vagy csökkentett modban tudom elinditani a gépemet és ujra felkell tenni a drivert/legujjabb detonator/a kártya geforce2 mx400 tv out
van valami progi amivel lehet tesztelni a tv out-os kimenetet hogy jo-e?
üüdv -
Buddhha #77 felteszem, nálad is kábeltévé van...
ki kell húzni a kábelantennát...
akkor megoldódik, csak nagyon gáz... -
HoTDoG #76 Na scart-al sikerült minden. A video out-ot a gépbe, scartot a tv-be dugtuk és kész. Hang az a hangfalon lesz, mert nem kompatibilis a "dugóval". Na de ha átkapcsoljuk a tv-re, az adás rezeg, fut a kép, mozog fel-le. Erre valami 5let? Sürgősen lécci! -
Buddhha #75 kell hogy jöjjön egy kábel a vga-ból, és egy stereó kábel a hangkariból.. ez ugye három... a tv-jel két fajta lehet...
tehát, a tévébe három zsinórt dugsz... két hang, egy kép.
ebből a kép lehet rca, vagy svideó. -
HoTDoG #74 Na, 1 haver tud hozni scart kábelt.
Ezekkel rendelkezik: Audio Out-L; Audio In-R, Audio Out-L, Audio In-R, Video In, Video Out.
Tehát akkor a scart végét be kell dugnom a tv-be, és a többit a tv-be, ha hangot is szeretnék. -
HoTDoG #73 Na... Sajna kicsit balfácán voltam. Letöltöttem a tvtool nevezetű progit, és rákattintottam, h külkdje az adatokat a tv-re... Persze aztán reset után sem jött be a moncsi, úgyhogy az ismerősünktől kellett kábelt kérjek, és keresnem kellett 1 normális tv-t a házban. (a legkisebb)...
ANnak az elején van video meg audio bemenet. Így gyorsan is ment. Ez egy kis philips tv, 1 éves sincs. Na ennek van egy "párja", csak én hívom így, mert dettó, de dettó ugyanaz, csak elől meg sehol nincs rajta audio meg video bemenet, csak elől egy fülhallgató...
A kábel amit kaptam, asszem rca a tv-be, és svhs a gépbe meneteles :). Scart kábelem sajna nincs.
A konverterrel is próbálgattam. Mert ugyebár azon is van video bemenet, és az hozzá van kötve a géphez. De sehol nem találtam meg... -
Buddhha #72 Hali!
A vidkarin lévő csatlakozó svideó/felteszem; ez hasonlít a ps2-höz/, ezt be tudod dugni a tévébe, vagy veszel egy olyan scart-csatlakozót, amin van svideó és rca bemenet is/a hang miatt úgyis kéne/.
Elvileg a hosszú svideó kábel drága. Ami neked van néhány centis darab, az valószínű, hogy egy svideo-rca átalakító, ennek a végét a scart csati sárga dugójába kéne bedugni (piros-bal, fehér-jobb, de lehet, hogy ezt keverem:) ).
Ezek után az nvidiának van egy olyan opciója, hogy clone, és meg lehet adni, hogy melyik az elsődleges, ill. másodlagos monitor, sőt, olyat is lehet, hogy az egyiken alapból fullscreen legyen.
ha nem sikerült ennyiből, írj bátran... :) -
Buddhha #71 Hali Nyiri!
Ezzel a problémával már mi is találkoztunk egy haveromnál... valószínüleg nem árnyékolták eléggé a jelet... érdekes módon nekem nem zavarja a kábeltévé a képet neki igen... ötlet: próbáld meg kihúzni a kábeltévét amikor videóznál...
Esetleg az lehet még jó, hogy veszel egy tv-in kártyát, abba jön az antenna, majd az egész ki a tévére...
bár ezt a verziót nem ismerem elképzelhető, hogy működik... -
HoTDoG #70 Tehát azzal a kártyával van összekötve amit a vidkártyához adtak, kb 5 cm, és a másik a tv kábel. Nemtom pontosan h ez jó e, de belement. (ezzel van összekötve a tv a konverterrel) -
HoTDoG #69 Sziasztok!
1 filemt szeretnénk megnézni, de nem a moncsin, hanem a tv-ben. GeForce FX 5200-as vidkarival rendelkezem. Ha jól tudom tv ki és bemenetes. Van egy kb 3-4 cm hosszú csatlakoztató. Bedugom a gépbe, és a tv kábelt hozzákötöm. Bekapcsolom a tv-t, próbálom a nvidia menüben beállítani, de eddig eredmény nélkül. Újraindítottam, már mindent csináltam, de nemnagyon látok a tv-n semmit.
5let? -
Nyiri #68 Ha nincs benne az antenna kabel, akkor tokeletes a kep. -
Nyiri #67 Hela van egy kis problemam. TV-out kartyamat rakotom a TV-re es az antenna kabel is be van kotve a TV-be akkor eleg durvan gerjed. Csikos a kep es nagyon zajos a hang. De ha a hazomi kimenetet rakotom a TV-re es be van kotve az antenna, akkor is. RCA bemenetet hasznalok.
Otlet? Miert gerjed? -
crimson #66 megtalaltam a megoldast a http://vganfo.uw.hu/tvout.html cimen. koszi hogy felnyitottad a szemem