583
Motor vásárlás
  • Roger6
    Hát az index nem valami szép. Mondgatnám, hogy ronda... :D Azért nincs harag, ugye?
  • efti
    bar azzal nincs tapasztalatom
  • efti
    vfr? haaat.. en azt vennem ha tehetnem... :)

• Mentol
    Köszi a választ! Mondjuk még mindig nem tudok dönteni: VFR vs Vstrom.
  • efti
    SV650S-el es DL1000-el volt szerencsem osszesen kb 7-7000km-t menni. Szerintem nem gaz magyarorszagon SV-vel jarni, nem annyira kemeny az a rugozas, hogy kirazza beloled a gyereket is. Tulajdonkepp a kulsejehez kepest meg lagy is az elso rugozas. Nekem csak az a gondom volt vele, hogy varosban az ulohelyzet tulsagosan sportos volt. Tulajdonkeppen olyan 130-140kmh-ig a csuklodon van a felsotested sulyanak a donto tobbsege. De ha ez nem zavar akkor batran valaszthatod az SV-t.

Az 1000-es VStrom egesz mas teszta. Az egy halyo, amin a hullamokat kiegyenesitve zavartalanul kozlekedhetsz szinte barhol, bar tapasztalataim szerint terepre tul nehez. De azert uttest mellett eleg sokat mentem vele minden gond nelkul.

Nyomatek szempontjabol az 1000-es rettenetesen elorebb van mint a 650-es, csak hat baromi draga az a plussz a 650 es az 1000 kozott. Turazgatni imho a 650 is eleg lesz. Ha 650esem lenne akkor az 1000 nyomatekara vagynek, ha 1000esem lenne akkor a 650-es fogyasztasara. Ugyanis a vstrom1000 olyan 7-7,5 literrel jart a varosban es a legkisebb amit kihozttam belole az az 5 volt, de akkor nagyon kellett moderalnom magam es szepen 100-al csorogtama 6os uton.

• Mentol
    650-es, vagy 1000-es Vstromod volt? A kisebbik vajon elég két személynek túrázásra? Vagy kell a nagyobbik teljesítménye?
  • BenceYCE
    Magyar utakra melyik a frankóbb?
    A V-storm vagy az SV?

Ja és a V-storm mennyivel tud többet, hogy drágább?
  • Roger6
    Jaja, ez érdekes...

Hát ez tény, hogy bármilyen motorral lehet balesetet szenvedni. Csak annyit mondtam, hogy nagyobbakkal könnyebb. Már csak azért, mert egy 600-as 3,5 alatt százon van, de 100-0-ra több idő kell neki. Nagyobb gép, nagyobb sebesség = nagyobb balasetveszély. Nálam legalábbis. De szerintem ne beszéljünk a balesetekről, mert nem akarok senkit elrettenteni a motorozástól. :DD

Hát ja, V-Stormmal elhiszem, hogy nem kellett váltogatni... A V-blokkok dúsak nyomatékban, azt hiszem, nem kell magyaráznom, hogy miért. :D Meg szép mély hangjuk is van!
  • efti
    600-ast meg vissza kell valtani elozesnel. Ezert szeretem jobban az ezreseket. A V-Stromnal mar felesleges volt valtogatni. 100Nm tokeletesen eleg volt mindenre.

Amugy meg ugye nem csak a kobcenti szamit. A regi Yamaha TZ125 40LE volt es 160kmh korul tudott menni, a GS500-am 45LE pedig hat 4x akkora a hengerurtartalom. 600-asbol is van barki altal szeliden vezetheto 70LE-s GSXF meg 130LE-s ZX6R

Balesetet meg barmilyen motorral lehet szenvedni, nem kobcenti fuggo. Egyebkent erdekes megkozelites, hogy minnel nagyobb a motorod annal tobb a kotelezo biztositas, tehat minnel nagyobb motorod van annal dragabb jarmuvekbe fogsz belemenni :)
  • gurubefree
    Rendben.Köszönöm , hogy válaszoltál . Nekem is augusztus vége vagy szeptember eleje a motor vásárlás. Már nagyon várom.
  • Roger6
    Van benne valami, amit mondasz egyébként. Ezt még nem hallottam. Csak itt az a gáz, hogy elég egyszer meghúzni jobban egy 600-as fülét, és neked annyi, ha nem vagy tapasztalt. És egy kisebb gépet sem muszály mindig 10.000 RPM fölött tartani. Hidd el, hogy csak előzésnél kell visszaváltogatnod. De ez még a 600-nál is fent áll. Érdekesen közelítetted meg a dolgot. Ez tetszik...
  • Cvd
    Az igazság az hogy ebben a kategóriában én is kezdő vagyok, úgyhogy nem adnék tanácsot.:) Robogóztam eddig olyan 30ezret, meg némi MZ-zés volt vagy 15 éve, de egyébként semmi gyakorlatom nincs. A Xantus a legnagyobb motor amit valaha is vezettem, saját még csak most intéződik. De azt tudom mondani amit aktív motorozó ismerőseim tanácsoltak (persze az éppeszűek, a vesedonorok véleményére nem adok), minnél nagyobb, annál jobb, ha meg tudod állni hogy ne száguldozz vele, és a tapasztalatod alapján állsz hozzá. Van benne logika, egy nagyot egyszer felhúzol 5-6-ba országúton, aztán alacsony fordulaton emlehetsz vele bármeddig, míg egy kissebbet pörgetni kell meg váltogatni, sokkal macerásabb, ami talpasztalat nélkül veszélyesebb is.
  • gurubefree
    Köszi.

Akkor maradok a cbf600-nál / nem a hornet / azt mondták kezdőnek ez is tökéletes. Meg az az igazság nem igazán akarom én cserélgetni a motorokat amit most megveszek az meg is marad.Nekem ez tetszik a legjobban , a paraméterei is tökéletesek . Nem tudom mi a véleményed , kezdőnek megfelelő persze az eszszerű használat mellett?
  • Cvd
    Én azon tanultam/vizsgáztam. Szép, szelíd és kezes nagyon, kezdőknek is teljesen jó. Persze ha a tudásához/tapasztalatához illően hajtja az ember.:) Nekem kicsit kicsi volt (181 centi vagyok), és nagyon puha volt a hátulja rossz úton, de természetesen nem volt rámállítva semmi, úgyhogy ezt nem jelölném meg fixen hátrányként. Szélvédelme idomok híjján semmi sincs, de nem is mentem vele annyit hogy ez gond legyen, saját motornak viszont nem árt ezt érlegelni. Plusz japán belpiacos, ezért az alkatrészellátással lehetnek gondok. A blokkja a ZZR400-asból való, meg lehet hogy pár más alkatrész is, azokat valszeg könnyebb beszerezni, de biztosan vannak részei amihez nem nagyon találsz itthon cserét.
  • gurubefree
    Hello

Én is motort szeretnék venni , nem tudom a te álltalad emlitett tipus kapható-e újba. Mert én új motort szeretnék.
    Most még úgy áll a dolog hogy egy CBF600-as a terv de jobb lenne kissebb , mondjuk ez a 400-as.

thx
  • JGTC
    szasztok tudtok mondani valamit a Kawasaki Xanthus ZR4-ről?
    most néztem 400asokat és azok közt elég meggyőzőnek nézett ki.
  • Roger6
    Gondolotam felrakom ezt a képet magaról, és a leendő motoromról...

Yamaha YZF-R6 (Hát nem szép?!...)
  • Roger6
    Túl sok motoros topic van, nem? Valahogy egyesíteni kellene, nem?
  • ponty1
    katt
  • efti
    Es a ketto kozott csak masfel millio forint van.... Vstrom650-el nincs tapasztalatom, csak az 1000-el, de azt nagyon szerettem, kar hogy az atlagos fogyasztasa 7l korul volt, de ezen kivul nem sok panaszom lenne ra..
  • Mentol
    A másik, ami még talonba van Suzuki Vstrom (DL650).
  • Nightrun
    Ha városba használod, akkor minek 800-as? Teljesen felesleges. Ha valaki meghúzza, vagy perecelsz, akkor mélyen a bukszádba kell nyúlnod. Városba nem érdemes. Én sem nagyon használtam a régi R6-omat, csak városon kívül. De mindegy, tégy úgy, ahogy jónak látod. De szerintem nem munkába járós motor a VFR800... Gondolom...
  • efti
    Szerintem mindketto kivallo motor, ketsegtelen, hogy a VFR-nek sokkal jobb gire van, bar meg az XX-rol sem hallottam igazan rosszat.
  • Mentol
    A BlackBird is szóba jöhet, de az picit nagyobb(méretileg), én főként városban használnám, oda meg teljesen jó a VFR. Keskenyebb, nyomatékosabb. És a hangja?! V4, nem mondok többet. ;-)
  • BenceYCE
    naon jó...
  • BenceYCE
    na ezt nem tudtam...
  • [HUN]Crassus
    http://www.superbike.hu/fileadmin/superbike/letoltes/boysandtheirtoys.wmv

2. videó amikor a srác elesik védőruha nélkül az üt!........BŐRRUHA ALAP legyen!
  • efti
    ha leveszed a hatsojarol az ulest takaro idomot akkor mar ketulesesebb lesz :)
  • BenceYCE
    Én igen, Ő nem. De ez mit sem változtat a tényen miszerint úgy néz ki mint egy együléses.
  • efti
    VFR800? Szep darab, de akkor mar miert nem CBR1100XX? meg olcsobb is...
  • Mentol
    MIért nem? Nagyok vagytok?
  • BenceYCE
    kár, hogy az asszonyt nem tudnám rátenni!
  • BenceYCE
    gondolkodtam én is rajta...
  • Mentol
    Csá!

Én ilyet veszek:

Ha el tudom adni ezt:
  • efti
    expressz.hu

hasznaltauto.hu
  • CLINT EASTWOOD9
    Egy 50 köbcentis használt motorhoz hol tudtok olcsón hozzá jutni, lehetőleg még jó állapotban?
  • efti
    eddig tan csak kiallitason lattam olyat sorry
  • oneal1
    emberek!!
    husaberg je van valakinek???
  • BenceYCE
    És a CBF 600 S fogyasztása hogy alakul?
  • efti
    Az FZ6-nak is olyan 5-6 liter korul kell lennie. DL650-et nem vezettem sosem, csak DL1000-t, de SV650-et vezettem kb 7000km-t, egy Adriai turat is beleertve. DL650 a gyari adatok szerint par LE-vel gyengebb, ugyanakkor kicsivel nyomatekosabb (ami ra is fer, mert bar 208kmh-t csinaltam az sv650s-el, nem valami nagy gyorsulomuvesz, de hat mit varnank ket hengertol?)