583
Motor vásárlás
  • BenceYCE
    Ide még érdekelne az FZ6-os Fazer fogyija is. THX
  • BenceYCE
    Összehasonlítva a DL 650-est az SV 650 S-essel motorikusan csak a szelepek száma a különböző? (és a velejárók:teljesítmény, stb)
    Ja és fogyasztásban összehasonlítva?! Melyik jobb?
  • BenceYCE
    A műszerfal tényleg érdekes megoldás.
    A kipuffogó miatt viszont aggódok. Semmi oka nincs, hogy rozsdásodjon?! Mit lehet ellene tenni?

A másik pedig, hogy igazából nyomatékra megyek mert javarészt városban használnám. Nincs esetleg tudomásod egy alacsony fogyasztású kellemesen telt nyomatékú magas embernek is kényelmes motorról?! Bár végülis amire nekem kell arra jó lenne és lehet, hogy neked csak az DL 1000-es V-Storm után tűnik gyengének.
    Aztán lehet, hogy a városban valami DL 650 lenne praktikusabb.
  • efti
    Szeriahibakat a GS-el kapcsolatban nem tudok, en eddig 7000km-t mentem az enyemmel december ota. Nekem nem az idomos verzio van, azzal eddig csak boltban talalkoztam, fura dolog mindenesetre, hogy annal is kormanyhoz van a muszerfal erositve, az idom helyett. Akarhogy is, szerintem a GS500-nak tul lagyak a rugoi, nagyon konnyen felkoppan egy egy gorongyon. En 184cm vagyok, nekem egy kicsit alacsonyan van az ules. Valamint az ules olyan hulyen van kitalalva, hogy par km utan egesz elorecsuszik rajta az ember es az elsu gorongynel (ahol persze a villa felut) ugy tokon ba****a az embert, hogy csak ugy szikrazik a szeme... A motorjaval meg semmi gond se volt, telen kicsit nehezen indult, nagyobb hidegben meg egyaltalan nem akart nehanyszor elindulni. A kipufogo cso pedig hatalmas foltokban rozsdasodik. De szerintem 100 000km-t ki fog birni nagyobb problema nelkul.

Nem szerviztema persze, de semmi nyomateka sincs :(
    Lehet, hogy persze csak en nezem tul kritikus szemmel, kar hogy a V-Strom 1000-et le kellett cserelni :-/

• BenceYCE
    nekem 6-ot sikerült lenyeletni vele... :D
  • 2Bálint
    egy 50-es robogó is többet eszik 2 lityónál...
  • 2Bálint
    nem is olyan vészesek ezek a fogyasztások...
    Az én 200ccm-es Vespám 4,5-öt lazán bekajál...
    21 éves, két ütem...
  • BenceYCE
    Köszi az infókat!
    Én sehol nem találtam adatokat ezzel kapcsolatban.
    Úgy látszik marad a GS 500 F.

Szervíztapasztalatokat meg hasonló szériahiba-infókat honnan tudok szerezni GS-hez?
  • efti
    Gyari adatok:

Suzuki SV 650 S 5.0L (nekem volt ilyen motorom, az inkabb 5.5-6 volt, autopalyan 7 is...)

Suzuki DR-Z 400 SM 5.0L
    Suzuki DL 650 4.5L (en az 1000-el jartam, az atlagban 7.5-el jart, de hosszabb turan stabil 100km/h-nal sikerult vele 5L-t csinalni)

Suzuki GS 500 F 4.6L (en per pill ennek az idom nelkuli verziojaval jarok varosi fogyasztasa 5L, turas fogyasztasa 6-osban 5000-n 100-al 4 liter)

Suzuki AN 400,650,650A Burgman 3.5L/5.4L/5.4L

Honda XL 650 V Transalp 5.4L
    Honda NT 650 V Deauville 4.1L
    Honda CBF 600 S 5.2L

Yamaha XVS650A DragStar Classic 5.9L
    Yamaha XT660X 3.1L (hiszem ha latom)

Amugy meg ne felejtsd el hogy semmibol nem lesz valami, 2 liter 100km-en nem lesz 50-70Le, ami azt illeti az en kis Honda CG125-m is 3.5L volt 100-on...
  • BenceYCE
    125-tel lehet nem érem be.
    Bár sokan szeretik...
  • BenceYCE
    Ha úgy állnék nem érdekelne a fogyasztása... :D
  • BenceYCE
    Az elég jó!

Bő egy listát írtam de a dr-z az egyik ami közel áll a szívemhez a gs500 meg a másik, csak sajnos annak a fogyasztását se tudom. Ja és köszönöm az info-t.
  • sanzik
    dr-z 400 bol nekem az E verzio van (kep lent) ,ez nalam 5 lityo korul eszik,de akkor kenem neki es ez cross palya meg endurazasbol jon ossze
    normalis hasznalatnal szerintem 3,5 liter eleg neki
  • MarcelinO
    + élményt is ad
    + véletlenül sem lassan közlekedve
  • MarcelinO
    125 ccm_______ 4L / 100 km
    igaz ezért az élmény is ad rendesen, jah és véletlenül lassan közlekdve
  • Braveheart
    "Leírok 1-2 nekem tetszős járgányt és ha van valakinek otthon egy éppen olyan elfekvőben akkor megkérem szépen, hogy menjen vele egy 100km-es kanyart a ház körül és diktálja be nekem a fogyasztását. Előre is THX az infókat!
    "
    Nekem nicns per pill egy ilyen se de ha adsz egyet megmondom mennyit fogyasztott 1000 km-en :D
  • CybearBoy
    Hát nemtom, most csak annyit írnék, hogy sztem egyik felsorolt moci sem fog 2l körül fogyasztani. Az én 250-es chopperemnek is kell 3,5 liter, de ennél nem is szokott igazán feljebb menni.
  • BenceYCE
    Sziasztok!

Mocit vennék!

Kicsit bővebben: Nem tudom milyen mocit de vennék!!!

Régen pizzafutiztam aztán váltottam 1 (2) kategóriát azóta autóbuszt vezetek...

Viszont régi vágyam letenni az "A" kat.-os jogsit. Azóta leginkább most lenne esélyem elindulni a leejtőn (emelkedőn). Még EU csati előtt letettem a PÁV kiegészítőt így egyből le tehetném (tudom ma már máshogy is) a "nagy" A-t. Egyrészt belekóstolni szeretnék a világba másrészt melóbajárni ez lenne a legideálisabb megoldás.

A gondom tehát 2 dologból áll:

1: El kell férjek rajta, lehetőleg kényelmesen. 189 cm magas vagyok ezért van 1-2 moci ami nem jöhet szóba.

2: A vasnak alacson fogyasztásúnak kellene lennie, max 2lityó 100-on.

Tetszenek a chopperek (intruder-ek, drag star-ok), a túra és sport túra gépek, a cross de inkább sm technikák valamint a nagytestű (250-400ccm) robogók is.

A bajom csak az, hogy nem lehet egyszerűen "normális" info-t találni sehol a weben ahol esetleg leírnák a fogyasztást, teljesítményt és az árat. Egyedül a BMW volt olyan kedves és tájékoztatta a vevőt a fontosabb technikai infókról. Van olyan weboldal ahol a katalógus mellé még fényképet sem mellékelnek.

Szóval ha találok egy ideális járgányt akkor nekilendülnék a jogsinak de egyedüli tuti alacsony fogyasztású verda amiről tudok az a 125-ös Yamaha SR. De azon meg nemtom, hogy elférek-e. A Suzuki Bandit-tal (650) meg a Suzuki SV 650 S-sel szemezgettem de mikor meghallottam, hogy a Bandit-nak pl 6-7L-es a fogyasztása akkor egy kicsit elbizonytalanodtam. Szóval valami mukábajárós verdát keresek amivel azért meg is lehet jelenni az utcán. Versenyezgetni nem feltétlen szeretnék vele mert lehet, hogy holnap is kell a motor. Nameg jó lenne az autók közt bújkálni tehát nagyobb chopper szóba sem jöhet, kicsinek meg nem túl nagy a teljesítménye. Szóval nemhinném, hogy az elvárásaimnak megfelelő motor nincsen csak még én nem tudok róla.

Azonkívül érdekelne még olyan infó is, hogy v vagy soros a nyerő a város/vegyes használathoz. Úgy tudom a V-sek nyomatékosabbak (de szép szóra sikeredett) ezért is jók városban meg keskenyebbek is. De érdekelne mindenki/bárki véleménye, tapasztalata.

Leírok 1-2 nekem tetszős járgányt és ha van valakinek otthon egy éppen olyan elfekvőben akkor megkérem szépen, hogy menjen vele egy 100km-es kanyart a ház körül és diktálja be nekem a fogyasztását. Előre is THX az infókat!

YCE

Suzuki SV 650 S
    Suzuki DR-Z 400 SM
    Suzuki DL 650
    Suzuki GS 500 F
    Suzuki AN 400,650,650A Burgman
    Suzuki VL 250

Honda XL 650 V Transalp
    Honda NT 650 V Deauville
    Honda CBF 600 S

Yamaha TMAX 500
    Yamaha Majesty 400
    Yamaha XVS650A DragStar Classic
    Yamaha XT660X
  • MarcelinO
    a kultúráltsága kívül, nagyon jó benne a POWER szelep, mely 6-7000-es fordulatnál kinyit és elindul rendesen a moci, az utcán utánad fordulnak mikor a már majdnem üveghangon szóló moci elpörög még vagy 5000el nagyobb fordulatot és vinyogva gyorsít elég jó iramra...
    szeretem csak úgy érzem ideje váltani nagyobb ccm-re, mert már kimotoroztam azt amit 1 125ccm-es moci adni tud
    de nagyon jól meg lehet vele tanulni mocizni, én mind utcán, mind terepen ezt tapasztaltam
  • efti
    egesz kulturaltnak tunik a tipus, bar 125ccm... egy ideje mar nem jarok 125-on, nekem egy honda cg125-m volt, de azert hosszu turara nem mennek mar 125-ossel.. igaz ez a gs500 amivel most jarok se egy erogep..
  • MarcelinO
    hadd ragadjam meg az alkalmat egy pár sor eréjéig saját direkt marketingem céljából:
    GILERA RC 125
    1992.-es,fekete-citrom sárga, 1993. forgalomba helyezés Mo.-n, kevés kilométer
    2. tulajdonos, tegnap volt műszakin -ami 2007-ig érvényes, hibátlan műszaki állapotban
    sérülés: esztétikai hibák, használtam :D
    MŰSZAKI ADATOK
    2 ütemű, 125 ccm, 1 hengeres motor, 32 Le vízhűtés,full generálozott blokk
    6 sebességes váltó (fordított állásban terep használathoz), lánchajtás,
    tárcsafék elöl, tárcsafék hátul,
    125 kg,
    LEÍRÁS
    elöl-hátul hidraulikus tárcsa fék,vízhűtés,POWER SZELEP,nagytestő rally motor (olyan mint a DAKAR motorok)túraenduro 2 szeméyles, abszolút jó első mocisoknak tanulni, Mo-n könnyen beszerezhető alkatrészek érdeklődni:priviben

• efti
    Bezony. Eleg keves van belole de azert szaladgal par beloluk nalunk. Ezek ha jol tudom mar mind a torok Kanuni gyar termekei, de ettol fuggetlenul MZ (mar csak ezert is irjak ujabbana nemet MZ-kre, hogy MuZ)
  • Braveheart
    MZ ETZ 251? Nekem is jobb lenne olyan de sajna nagyon keveset látok.
  • efti
    ha mar MZ akkor a 250-es sorozat helyett en keresnek elado 251-est, azok legalabb meg ujabbak..

ugy nez ki minta az "ujabb" 150-esek, csak kicsit robosztusabb.
  • efti
    DRZ400? Szivesen kiprobalnek egyszer egyet. Igazandibol kellene nekem is valami enduro, hogy kimenjek vele valahova a varos melle es osszetorjem magam a szantasban es legalabb megtanuljak rendesen motorozni, ne csak a kocsisorokat tudjak futarokat megszegyenito teljesitmennyel elozni...
  • sanzik
    Na nekem ezt sikerult a hetvegen vennem,berakom ide is, bar az cross-enduros topicba mar beraktam:

• Braveheart
    Érdemes ma még egy jobb állapotban lévő 250-es MZ túramotort venni? Mennyivel mennek kb?
  • efti
    A nagykorosi ut elejen van egy Suzuki kereskedes, probald meg ott..
  • CLINT EASTWOOD9
    Hát nem a motorról szól a kérdésem de ide tartozik.
    Egy jó minőségű ál védős, plexitlapos, sisakot hol lehetne hozzá jutni olcsón?
  • efti
    vegulis ha veszel utanna masikat, ertekesebbet, akkor mindegy hogy mennyi az elso motor, mert ugyis beszamittatod az ujba...
  • Braveheart
    Épp ezért mondom hgoy jó lesz az a Keeway GY 200-as első tanulómotornak először :)
  • efti
    en speciel nem szeretem a robogokat, de hat ez izles kerdese.

bravehart: egy tanulomotor epp eleg. ne gs500-ban gondolkodj mint nagy motor
  • 2Bálint
    fuuu
    nekem ilyen 50-esben volt, a hagyományos kormánnyal.
    1 hónapig volt az enyém, asztán ellopták...
  • 2Bálint
    Figyu!

Baszni is ,meg szüzen is maradni nem megy egyszerre.
    Találd ki mit akarsz...
  • DanielT
    Idén má' ez is megvót, ez lett a család új kedvence:

Aprilia Mojito Custom

Extraként egy gyári szélvédő és egy csomagtartó van még rajta, rengeteget dob az egyébként is látványos külsőn.
  • Braveheart
    Hát nekem 2 évre kéne csak. Utána leraokm az A-t és veszek vmi nagyobbat, pl. egy Suzuki Gs 500-ast. Utána meg hmm.... :)
  • efti
    nem tudok. ezert ajanlottam a keeway-t. szerintem idealis arra az evre amig belejossz :)
  • Braveheart
    Akkor mondj olyan 125-250-es motort ami 400 ezernél nem drágább és vadonatúj,garanciális.
  • efti
    Kivancsi vagyok hyosungek orvosoltak e az SV650 legdurabb hibajat..

Ha hosszasan motorozol vele esoben, akkor az elso henger leall, mert telemegy vizzel a gyertya. Nekem ezt horvatorszagban hozta elo ket eve nyaron, marha bolog voltam tole :P
  • Mentol
    Én is azt hallom mindenhonnan, hogy a Keeway nem ajánlott, a Hyosung viszont fasza cucc. Főleg a Suzuki SV650 koppintásuk!