22335
11330766891279474906.jpg
  • cobranco
    Ha valaki akar videózni ebben a nem túl fasza időben,egy lightos túra Bükkböl:

• greg benz
    Igen, karbon kerekek:) Nekem is tetszenek, sokat dobnak rajta, ahogy a legtöbb országútin nagyon sokat tudnak dobni ezek a magas falú karbon felnik
  • immposible
    Igazából ezek a karbon(?) felnik tetszenek a legjobban,de az áruk miatt nekem csak álom kategória,meg olyan vasam sincs alá,amihez való lenne :DD
  • greg benz
  • immposible
    Hát ez piszok komolyan néz ki
  • greg benz
    Köszi
  • Blum
    Baromi jó ez a gép!
  • greg benz
    Sziasztok!

Változott pár dolog ismét a bringán, pár új kép is készült :)

Cube
  • Rezsoo1
    Attól függ mennyire drága az ízlésed
  • Blum
    Persze,simán!
  • Knabb
    őtet szerintetek vállalható állapotba lehetne-e pofozni?
  • pxxl
    remélem összejön :)
    most van 1-2 extra kiadás, meglátjuk. remélem meglesz még 1 ideig *-*
  • Rezsoo1
    Ha városban akarod használni akkor tökéletes a gép; nem feltűnő, viszont elegáns, de ha jót akarsz magadnak lecseréled a gyors-zárakat rajta. Nagyon jó kis kerékőröket lehet kapni potom pénzekért. Egy dolgon ne spórolj, mégpedig a záron. ÉN az U lakatra esküszöm, de ez elég parázs téma. Az első telórol meg annyit, hogy egy 80 mm-es bőven megteszi, nem hiszem hogy nagyobb költségekbe kell belemásznod. így is sokkal könnyebb lesz vele járdázni. A gumi kifejezetten bejön, esőben, vizes úton meglátod nagyon jó, bár amíg nem szokod meg, vigyázz az erős kanyarokban. Összességében én megvenném a helyedben.
    Ezek csak észrevételek...
  • Knabb
    Igaza van az úrnak valóban, logikus :P

Ha kérhetek annyit, ha netán valaki böngészés közben talál valami érdekeset, azt megosztaná velem?
  • Mark007
    Én inkább aztmondom 56, aztán ha kicsi, akkor még mindig tudsz növelni rajta. összenyomni nehezebb:DD
  • pxxl
    jah arra gondoltam én is :D nem maradhat így az eleje :D

na meg kell fűzni a sárkányomat is a témáról... :D
  • Blum
    Esetleg később teszel bele egy kis rugóutas,egyszerű első telót és pöpec gép lesz ez!
  • Blum
    Na ez egy kurvajó gép!
    Azok a Deore XT fékek .....
  • pxxl
    vélemény? nem akarok én terepre menni, de országútit meg nem akarok :)
  • Knabb
    Ugye a ~183 centimhez olyan 57-58as jószág illene igaz?
  • Mark007
    apro.bikemag.hu-n is nézelődj.. Beállítod ÁR-nak a szűrést, aztán millió meg egyet találsz ilyen árban, nem is rosszak:)

• Knabb
    Első körben ezt küldte haver, mert ettől a formától vette ő is a sajátján,csak hát kicsit szegényes az infó róla.

meg egy ilyen
    Mondjuk eddig csak az expresszt böngésztem. Sajnos leginkább csak ilyen árfekvés elérhető a számomra :\
  • pajti
    humorosból: :D
  • Mark007
    Belinkelhetsz majd párat ami tetszik, és véleményezzük.
    Meg persze ne csak rám hallgass:D
    Roszdás, meg műanyag hajtókar ne legyen:) A kereket azért mondom, mert ha régi, akkor a küllők már lehet rozsdásak eléggé, azt szerintem mindenképp ajánlott cserélni, ha az agyak normálisak, akkor maradhatnak, a felni meg attól függ, hogy közlekedsz. Ha sokat padkázol, rossz úton jársz, akkor ajánlott a duplafalú felni.
  • Knabb
    Na ez remek hír, akkor csekkolok is párat azthiszem. Sajna mostanság bérletre is alig jut péz, osztán ezzel jólenne kiváltani a dolgot. Tehát azt mondod, hogy a kerékre figyeljek nagyon. Köszönöm :)
  • Mark007
    Felszereltségtől függ. De ezek általában azért ilyen olcsók, mer régiek, és nem azért, mert rosszak:)
    Az Acélváz általában sokat kibír, ha normális, nem műanyag alkatrészek vannak rajta, akkor azok is. Egyedül a kerékkel lehet gáz, ha szimplafalú, vagy szimplán régi.
    Szóval szerintem ha mázlid van, kifoghatsz jót, jóáron:)
  • Knabb
    Gyors kérdésként, mi a vélemény a hírdetéses 20ezer alatti régi országútiakról? Nekem igazából egy működőképesre lenne szükségem és, hogy talán ne essen szét mikor néha tekerhetnékem van pesten.
  • polarka
    Most nézem, h hülyeséget beszéltem. A nagyot kéne esetleg cserélni. De azt meg nem lehet külön megvenni, ha jól látom.
  • polarka
    köszi a gyors választ

Itt egy fokkal jobb minőségű kép az elülső lánctányérokról.

Akkor maradok a racsnisnál. Shimano MF-TZ21 7s-t rendelek.

Az egész onnan indult, h régebben voltam egy szervizesnél, mivel erőteljes nyomásra a lánc átugrott fokokat és képtelen voltam nagy nyomatékot leadni. Ő meg a láncon meg is mutatta a nyúlásmérővel, h az nem okés és azt mondta, h az összes lánckereket is cserélni kell. Amire akkor nem akartam költeni.
  • S2000
    Mivel nincs sok különbség köztük, szerintem felesleges lecserélni a racsnis megoldást. Hátrányod nem fog származni belőle, viszont egy új agy, kerék újrafűzés, új küllők nagy kiadást jelentenek(komplett új kerék jobban megéri talán), miközben szinte semmi érdemleges változás nem fog történni.
    Az első lánctányérokkal kapcsolatban: ezek sokat bírnak, nem is biztos hogy csere érettek nálad. Ezek ún. "cápafogassá" kopnak, azaz sokkal élesebb profilt vesznek fel a gyárihoz képest. A képeid alapján nem mondanám kifejezetten csere érettnek a tányérokat, de az is igaz, hogy nem túl jól látszanak rajta. Valamint három ilyen tányér ára nem is olyan kevés, lehet, hogy egy komplett hajtáscserével is jobban jönnél ki, érdemes számolgatni, mi a legjobb megoldás.
  • polarka
    még csak az első két lánckerékkel kapcsolatban szeretném megtudni, h mire figyeljek. Ha a méret és a karok száma passzol, annyi elég?
  • polarka
    "Racsni/kazetta cserénél új agy kell, de maradhatsz a racsnis testnél is, sok különbség nincsen..."
    Ez értsem úgy, h illik újat venni, de ha különösebb baja nincsen a menetes agynak és mivel hobbi MTB, ezért nem okoz majd gondot?

Köszi szépen, akkor a fékpofa és a lánc letudva.
  • kisbesi
    Milyen gumit ajánlotok enyhe terep, földút( néha kavics) és rendes, aszfaltos útra? Slicket vagy félterepet? Jelenleg tereppel megyek, de sajna 30-35-nél többet egyenes úton nem lehet belőle kihozni, mert annyira nagy az ellenállása.
  • immposible
    Hello, valaki tudna nekem segíteni vagy tanácsot adni láncvonal témában?
    A helyzet a következő: régi ékes rendszert átcseréltem 4szögtengelyes monoblokkra,legkisebb monoblokkot raktam bele 106mm[103 a legkisebb,de itt 3mm nem segít semmit...] vettem egy truvativ SS hajtást,mivel ss-t építek. Hátra 17es racsni és a legkisebb monoblokkal és ezzel a racsnival,ha felrakom a hajtást elég nagy a láncvonalon az eltérés,szemmel észrevehető. Ha a hátso kereket arréb rakom nincs fék tehát az sem játszik. Olyan hajtás nem igen hiszem,hogy van ami jobban betolja a lánctányért... Valakinek ötlete?
  • S2000
    Racsni/kazetta cserénél új agy kell, de maradhatsz a racsnis testnél is, sok különbség nincsen... Az a KMO lánc valószínűleg KMC, egyébként nem túl rossz láncok, vehetsz bátran ilyet, vagy a shimano hg40-et ajánlom, ez egy nagyon jó lánc, és olcsó is, patentszem is kapható hozzá.
    Az avid betéteket hanyagolnám. Fékerejük nem rossz, de kopásuk elég gyors, inkább ezt ajánlom, feketében, jó fékerő, és jó élettartam, igaz kicsit drágább, de bőven megéri.
  • pajti
  • polarka
    Akkor összefoglalva, h meddig jutottam az olvasgatással és értelmezéssel:
    Fogaskoszorúból MF-TZ07 kopott el (amit most olvasgatom, h racsnis és csak egyben lehet cserélni). Ezt cserélném le lehetőleg kazettásra, h ha kopik, akkor elég legyen csak új lánckereket venni hozzá és ne kompletten cseréljem. De nem tudom, h akkor új agyat is venni kell-e hozzá?

Láncomra egy "Z" van ráírva és hogy narrow, KMO. Úgy olvasgatom, h ez vmi olcsó lánc. Mondjuk az a Shimano lánc, amit linkeltem drágább, de nem írnak semmit, h mire fel, így nem sokat segítenek a választásban. Mivel különösebb bajom nem volt vele eddig, akkor veszek helyére egy KMC Z50-et.

Első 3 lánckerékből csak a 2 kisebbet cserélném le (4 karosok, 64 és 104mm). Ezekre semmi nincsen rá írva (legalábbis én nem láttam), ahogyan a hajtóműre sem, így lövésem nincsen mifélék (bal | jobb). Pedig a hajtómű lánckerekeknél úgy látom azt is odaírják, h milyen hajtóműhöz, így meg elég nehéz választanom bármit is. Lehet, h új hajtóművet kellene vegyek?

Alhonga V-fékem van 63mm imbuszos pofával, abból is veszek újat. Ebike-on nincsen Alhonga, ezért Avid 20R performance-ra gondoltam.

A hátsó váltónál feltűnt vmi:
    így áll alapállapotban, aztán ha hátrahúzok rajta egyet (nem bovdennel), akkor így és nem ugrik vissza. Ez okés, csak eddig nekem nem tűnt fel?
  • Mark007
    Annyival egészíteném ki, hogy a lánc szélesség 8 sebességig kompatibilis, 9től lesz vékonyabb:)
  • polarka
    nekem shimanom van, akkor azok közt nézelődök
    CS-HG50 fogaskoszorúra és CN-HG40 8s vagy HG50-es láncra gondoltam (de nem tom, h most a HG50-es koszorúhoz kell a hg50-es lánc vagy jó lesz a 40-es is)
  • SrAta
    Láncnál, ha azt látod írva, hogy 6,7,8,9,10,11 sebességes az mindig azt jelenti, hogy a hátsó fogaskeréksor hány lánctányérból áll:)neked 7ből ergo egy 7 sebességes láncra van szükséged:) amúgy ez, hogy hány sebességes fontos, mivel a lánc szélessége annál kisebb minél több sebességű rendszerhez van.... hát ez evidens hiszen sűrűbben vannak a fogaskerekek. Szóval ha 7 fogaskerék van hátul akkor 7sebességes lánc kell neked:) Ja meg arra is figyelj, hogy 1 márkából vásárolj. Tehát ha a fogsor Shimano akkor a lánc is az legyen, ha a fogsor SRAM akkor a lánc is az legyen, de egyébként a váltód milyen márkájú? Mert nekem a SRAM váltóhoz csak a SRAM lánc a SRAM fogaskoszorún váltott csak finoman... máson nem.
    Remélem tudtam segíteni:)