22335
-
Bucsek #18453 Sziasztok, szeretnék érdeklődni hogy szerintetek egy átlagos biciklisnek (kis túra, munkába menés) ez jó lenne? :Csepel conga
Több pénzt nem akarok 1 biciklire áldozni, tudom, hogy nem a legjobb, még csak nem is jó, vagy belépő szintnek sem felel meg (ezt azt olvastam), de hát ha egyszer sajnálok kiadni 100-200ezer ft-ot egy bicikliért. Munkába és laza túrához biztos elég (pláne hogy fogyni is szeretnék :D)
láttam itt lent hogy mennyibe kerül 1 teló... hát majdnem ennyi a bicaj... Tehát látszik hogy "annyit is ér", mégis valahogy megtetszett.
Nem vagyok profi, nem is leszek az, nem akarok tripla szaltókat csinálni, még a lépcsőről is inkább kézzel viszem le.
Még annó a keravillban vettünk 20ezerért 1 mtb-ot. még mindig megvan, igaz már kicsi, meg rozsdás, de működött X évig.
Azért teszkóba nem szeretnék nagyon menni bicajt venni :)
Tehát hobbibicajozáshoz, ha lehet így mondani, megfelel?
Köszi :) -
#18452 Teljesen jó kis teló, feljövőben vannak a suntourok. Ennek a villának a TAD-os változatát ár/teljesítményben a legjobbnak hozta ki a what mountain bike magazin. Imho nem lősz vele mellé.. -
Blum #18451 -
kisbesi #18450 Mi a véleményetek erről a telóról? XC re kellene, semmi ugratás vagy durvulás, de olyat szeretnék, ami nem megy szét 2 év használat után. Azt mondták , hogy ez már jobb fajta teleszkóp.
(Azért ez , mert kedvezőbb áron tudok hozzájutni) -
Blum #18449 -
#18448 ottan van nekije ülés e, ottan fent e :D -
Blum #18447 De várjál,ezen hova teszed a segged? :D -
#18446 Andrássyn ezzel szívesen megküldeném :)
-
#18445 Köszönöm a tanácsokat, azt még megemlíteném hogy ezek a (közel-)jövőbeli elképzeléseim nekem, szerintem esetleg augusztus-szeptember körül lesz aktualitása, addig meg nézegetek :) -
Blum #18444 Akkor irány a használt piac! :)
TestBike bolha
Bikemag apró
Ez a két oldal van,ami direkt erre van kitalálva. (legalábbis tudtommal) De expressz.hu-n vagy vaterán is rengeteg hirdetés van.
Ha lesz egy kis időm,akkor majd szétnézek neked,de addig te is böngéssz aztán ha találsz valamit ami megtetszik,akkor linkeld és mi majd megmondjuk a tutit! :)
Amúgy a vásárlás előtt a helyedben elmennék pár bicajboltba. Nem elsősorban vásárolni,hanem azért hogy mindkét fajta bringára ráülhess és esetleg kipróbáld melyik tetszik jobban. (trekking vagy 29er) -
#18443 Kösz. Nem vagyok túlságosan otthon ilyen téren, pl. régebben nem is tudtam a cipőbe mélyedő pedálokról (tehát nincs is tapasztalatom ilyenekről), csak azért kérdeztem.
Másik dolog, hogy nekem olyan elképzelésem van a fejemben, hogy tulajdonképpen olcsóbb , de használható bicajt vennék (40-80E) amihez nem félnék hozzányúlni miközben megtanulom, hogyan kell rendesen szerelni és karbantartani a dolgokat rajta (karbantartani a láncot, kiszedni majd visszarakni alkatrészeket stb.), vagy kinnt hagyni esőben ha mennem kéne valahova, és mivel nem lenne drága, nem is aggódnék annyira a lopásoktól. Tehát amit nem kéne különösen "óvni" miközben rendszeresen használja az ember. -
Blum #18442 Ha főleg betonon használod a gépet,akkor egy merevvilla is jó választás lehet. A teleszkóp ebben a felhasználási körben lehet előny és hátrány is. Jól jöhet pl. városban padkázáskor vagy rossz minőségű aszfalt utakon,ahova egy jóféle,kis rugóutas első teló tökéletesen megfelel. Na most ebben az a rizikó,hogy tényleg jó minőségű,valamit is érő első teló kifejezetten erre a célra viszonylag kevés van. Vagy nem mozog semmit,vagy idő előtt tönkre megy és akkor plusz teher is. A jobb féle cuccok pedig ritkák és irreálisan drágák.
Ezenkívül egy első teló értelemszerűen jóval nehezebb,mint egy merevvilla,aminek 0 karbantartás igénye van,könnyebb és egyszerűségéből fakadóan megbízhatóbb is.
Volt már RST teleszkópom és egy idő után átment RST merevvillába,ami ugyan egyedi de nem olyan vicces. :|
A helyedben az ún. "29-er"-ek közül választanék. Elég komoly tempót lehet velük tartani,egyszerű,megbízható konstrukció. Csomagtartótól kezdve szinte bármit meglehet találni hozzá bőségesen és aszfalton mindenféleképp előnyt jelent egy 26"-os paripához képest. Ha úgy hozza a sors -vagyis az út- akkor egy kis erdei túrától sem kell megijedni vele...sőt.
A másik opció a trekking. Ez is nagyobb kerékkel rendelkezik,mint a közönséges monti,viszont az üléspozíciójánál fogva olyan jól nem lehet vele haladni. Hosszú túrákon baromi kényelmes,de nem száguldozásra találták ki. (Személy szerint soha nem vennék ilyet). Többnyire kis rugóutas RST/Suntour első telóval (amik rendszerint nem érnek szart se) vagy merevvillával kínálják őket. Rengeteg rögzítési lehetőség van rajtuk,agyba-főbe pakolhatóak.
Ha bármi kérdésed van,akkor azt nyugodtan tedd fel itt. Azt,hogy pontosan milyen kivitelezésű alkatrészt vegyél a bringára szerintem teljesen felesleges leírni egy tutorialba mert az,hogy kinek mi a jó/kényelmes/"felhasználóbarát" baromira szubjketív. -
#18441 Ha esetleg majd kerékpárt választanék, ha nem megyek le nagyon betonról milyen szempontokat érdemes megnézni? Például a teleszkóppal szoktak lenni egyáltalán problémák? Meg a betonra való "városi" kerékpárok ugye csak rövidebb távra alkalmasak, de akkor inkább mountain bike/kirándulókerékpár közül válasszak, aztán később úgyis minden fajtát el lehet látni hátsó csomagtartóval, oldaltáskával?
Meg nem akarok mindent itt megkérdezni, szóval ha valaki végigfutott már jó leírásokon (kerékpár-alkatrészek pl. pedálfajták, szerelés, stb.) azt szívesen fogadom. -
#18440 tolódik a saját kétkerekű project :)
másikat vettem... :)
-
#18439 Igényes videó, jó környezet, gratulálok! -
#18438 Váltós vagy nem? -
immposible #18437 Hello, 112 szemes láncból kéne kiszednem egy pár szemet, mennyire kell feszülni a láncnak van erre valami szabály amire oda kéne figyelnem? -
Rezsoo1 #18436 http://www.bicyclewebshop.com/?kerekpar-merettablazat,87 -
Bucsek #18435 húha, szóval én csak 1 méretet látok pl 1 bicajon, akkor az most melyik lenne? :)
nem vagyok profi :D -
#18434 vázból meg 19" -
#18433 26" -
Bucsek #18432 Sziasztok, szeretnék venni 1 mtb-ot, munkába menethet, kisebb kirándulásokhoz, csak a mérettel vagyok gondba. testmagasságom 185cm, milyen bicó kellene hozzám? 20" vagy 24" ?
előre is köszi :) -
cobranco #18431 Lesz Alpoktúra,Francia-svájci rész,genfi-tó,stb...de,előtte egy Balkán-kör bemelegitésnek. -
Knabb #18430 No én megvettem a legelsőnek linkelt Favoritot, elég penge a kicsike :P vagyis hát elég nagy :D. Nyeregből leszállva pont pihen a zacsi rajta, de nem rossz:D. Rozsda nincsen sehol, viszont kell külsőket szerválnom rá, meg megcsinálni a hátsó belsőt, mert váláhogy szökik a zokszigén. Kis sallangmentesítés volt, ledobáltam róla, ami nemkell, itt ott megtörölgettem, meghúzogattam, most pöpecül egyben van (:
(csak a csengő csörög mint a fene... tényleg olyan rohadtul kötelező az rá?!) Ö kérdés: ha most egy 32-622-es külső van rajta, akkor rámegy-e egy 28-622-es még biztonságosan? Ahogy észreveszem nekem kicsit a 32es vastag de sansz hogy már a 28a szememnek is barátibb lenne . -
immposible #18429 küldtem egy privátot! -
#18428 Erről van szó:) -
#18427 Én is nyugodtan használom Városban a 23-as gumit..
Járdára meg minek mennék fel? Nem vagyok gyalogos. Ha meg muszáj, akkor is fellehet menni vele, csak nem úgy mint egy montival:D -
#18426 Meg mondjuk ha spd pedálod van az nagy segítség ebben :))) -
#18425 Fel lehet amúgy menni finoman a padkán anélkül, hogy leszállnál a bringáról, csak meg kell tanulni -
immposible #18424 Országutival patkázni kegyetlen az tény,de ha nem hajtasz fel járdára,hanem végig forgalomban mész akkor érezhető az előny szerintem -
#18423 Meg kell tanulni közlekedni. Ha ismered az utakat, tudod mik azok az útvonalak, úthibák amiket érdemes kerülni akkor nincs gáz. Valóban szarak a magyar utak de annyira azért nem, hogy ne lehessen országútival közlekedni a városban. Sőt ami fura, hogy én pont a városi veretésben vagyok "jobb", hosszabb túrákon jobban elvérzek, nem tudom miért. -
#18422 Nem vagy ember. Engem legalábbis nagyon zavar, ha szinte nincs semmilyen tompítás. Vagyis, hogy pont én vagyok a csillapítás. :D -
#18421 Én nagyrészt városban használom a Cubeot, ilyenkor mi van? :) -
#18420 az oldalra találtam rá véletlenül, nem itt volt az a bicaj, azt csak a decathlonban láttam :) mondjuk nem tudom, ilyen átalakítások olcsóbbik bicajon mennyiben tudnak megtérülni :) más nyereg tényleg sokkal kényelmesebb tud lenni egy csere után? -
#18419 Ha csak nem akarod, hogy kirázza belőled a lelket is. Egy trekking megfelelőbb erre a célra. :) -
#18418 nekem egy még iskolában kapott régebbi bicajom van, most egyetem után visszatérve azt néztem hogy jó -e még. mostanában ezt az oldalt olvasgatom néha, csak ráakadtam véletlenül -
#18417 Városban, városi, amolyan mindenes használatra alkalmatlan. Csak akkor lenne létjogosultsága, ha olyan tükörsima kerékpárutak lennének itthon, mint mondjuk az USA-ban. -
#18416 mostanában nézegettem bicajokat, a nagyon vékony kerekű "versenykerékpár"-nak nagy előnye hogy könnyebb? miben jobb/rosszabb mint a többi? -
#18415 jé, egyik volt osztálytársam a filmben (én is győri vagyok) :) -
#18414 Klassz volt.
---
Idén is lesz Alpok túra nyáron?