Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DannyL
Kötelezõvé tenném a szoknyát is hozzá! 😄

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

pajti
Ha már az a fura/érdekes bicikliknél járunk, ezt kifejezetten nõknek ajánlanám:

<#idiota>

bardocz
Hát az biztos, hogy lánc problémákkal nem kell küszködni, a fogaskerék meg nem fog egyhamar elkopni. De valószínû jó oka van, hogy nem terjedt el.
Mark007
De jó😊 Nekem tetszik az ötlet😊

pajti

csavarhúzóval szoktam szétnyomni, azzal simán szétmegy, ha jó.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

DJ RX7
najó feladom. most feltöltöttem harmadszorra is és csak szarabb lett. sõt a kiegyenlítõ tartály egyik csavar menete meg szétment. szerintem eladom az egészet úgy ahogy van. itt a városunkban meg nem csinálnak olajos fék szervizelést.

:3

DJ RX7
kiszívtam az olajat és szétszedtem az egészet. de a féktest egyik dugattyúját nem tudom visszanyomni sehogy sem. a féktestet meg nem tudom szétszedni annyira rá van szorítva a csavar.

Ha hosszú az út, akkor fent még töltesz rá olajat.
Youtube-on vannak fent stroker légtelenítõs videók 😊 És a hayes oldalán is le van írva, hogyan kell csinálni, nézd meg azt is.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Én olajcserét is csináltam, szóval szétszedtem a rendszert, kifújtam a csõbõl a mocskot, összeraktam.
Utána alul felül kinyitottam. Alulra csõ+fecskendõ, levegõmentesen feltöltöttem, míg fent már buborékmentesen jött. Utána elkezded pumpálni, ha nem jön buborék, akkor légmentes. Még kicsit megkocogtatod a rendszert, aztán alul felül elzárod.

DJ RX7
közben megcsináltam, de sajnos nem lett sokkal jobb. leírnád a te procedúrádat, hogy te hogyan csináltad meg? hátha másodjára jobban fog már sikerülni.
elõre is köszönöm!

hayesnél én is úgy csináltam, folyt a semmibe a fékkarnál az olaj, úgy is meglehet csinálni, csak olajos lesz a környezeted 😊

DJ RX7
annyival másabb a szitu, hogy a hayes-nél a fékkarnál van egy csavar amit ha kicsavarok akkor szabad lesz az út és ott ki tud folyni az olaj.

DJ RX7
hayes stroker trail, azt hiszem 2008-as. de köszönöm az útmutatót! 😊

SrAta
Milyen fékrõl van szó?
Mert a shimanokat egyszerû!
1. Ott beállítod a kiegyenlítõtartályt a földdel vízszintesbe!
2. Leveszed a fedelét, mivel vízszintes a talajjal, így nem folyik ki az olaj.
3. A féktesten a légtelenítõcsapra ráteszed a csövet és a fecskendõt.
4. 7es imbusszal kinyitod a csavart és közben elkezded a fecskendõvel kiszívni belõle az olajat. Közben pumpálod a fékkart. Ha már úgy érzed, hogy nincs benn, akkor elzárod a csapot.
5. Leveszed a csövet az elzárt csapról.
6. Kinyomod az olajat a fecskendõbõl.
7. új olajat szívsz bele úgy, hogy miután teleszívtad kinyomod belõle egy picit az olajat, hogy a csõben semmiképp se maradjon levegõ.
8. Ráhúzod a csapra, majd a csapot megnyitod fél-1/3 fordulatra és szép lassan elkezded beletolni addig, amig tele nem lesz olajjal a kiegyenlítõtartály.
9. Ezután elzárod a csapot le a csõ
10. Ha televan elkezded csavarhúzóval kocogtatni a féktestet, meg a fékolajvezetéket, meg a kart, meg folyamatosan pumpálod a fékkart, amíg buborékokat látsz feljönni kb egy 5percig szórakozol vele, aztán ha már nem jönnek buborékok, akkor SZÍNÜLTIG nyomod a kiegyenítõtartály olajjal, onnan felülrõl, nem a féktest felõl!
11. Beleteszed a gumimembránt.
12. ráhúzod a kiiegyenlítõtartály fedelét.
13. örülsz, hogy van egy légtelen rövid útú féked😊
Sok sikert!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

DJ RX7
sziasztok!
vettem fecskendõt, fékolajat, meg csövet. szóval a féktesthez megvan minden. de a fékkarhoz nincs semmi. ha úgy csinálom meg, hogy egy zacskót rágumizok és abba folyatom az olajat az úgy jó? vagy muszáj, hogy teljesen légtelen legyen a fékkar is? szóval muszáj hozzá légtelenítõ szett vagy meg lehet anélkül is oldani?

greg benz
Úgy ám😄D

SrAta
haha megerõszakolta az egered az órád😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

greg benz
Na mindegy, megpróbálom távol tartani az órát az egeremtõl, akkor nem lesz baj

greg benz
Vagyis a beállítások nem törlõdtek, ez jó. De minden nullázásnál újra végig kell menni a beállításokon? Mert ez így fura

greg benz
Jah így másodszorra már hamar megvolt,hogy tudom mit hogy kell rögtön😄
Tusy: Van hozzá leírás csak már nem tudom hova raktam😄 De most kipróbáltam amit mondtál, és nem is tudom mi történt😄
Megjelent a képen kb egy ilyen ábra:

<<---->> meg egy kis elem ikon. és most sikerült megint minden beállítást törölnöm,szupi😄

- leírást nem kaptál hozzá? Ha az alsó 2 gombot elég sokáig folyamatosan nyomva tartod akkor is reseteli

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

popzu
nemvészes azt azért beállítani... nem egy hosszú mûvelet

greg benz
Igen, csak akkor állíthatok be mindent újra😄 De úgy tûnik csak ez lesz a megoldás..

popzu
kinyitod hátul,kiveszed elemet,arra a kis körre ami felül van reset talán rányomsz egy tollal vagy csavarhuzoval

greg benz
Ez mûködik is, de a total odo-t egyszerûen nem tudom nullázni..a szervíz intervallum beállítást hozza rá be

popzu
fogod alul a jobb gombot addig nyomogatod amíg nem megy el trip distance-ig ha odaér akkor folyamatosan hosszan addig nyomod az alsó baloldalit amíg nem nullázódik le

greg benz
Hát nem tudom, sehogy sem sikerül lenullázni.. a szervízintervallum beállítást hozza elõ

popzu
fent ugye 1 nagy gomb lent 2 kicsi rámész a tripdistance mondjuk és hosszan nyomod az alsó bal oldalit.szerintem totalnál is így megy

greg benz
Nem tudja valamelyikõtök, hogy hogyan lehet ezt a lidl-s órát nullázni? Nem teljesen gondoltam, hanem hogy az aktuális menetet nulláról indítsam, ne legyen benne az elõzõ. Amúgy tegnap este a vezeték nélküli egerem mellé raktam, és elég faszán bezavarta😄 Belerakott kb 800km-t amíg aludtam😄 Ebbõl kifolyólag azt is megmondhatná valaki, hogy a total odo-t hogy lehet nullázni😄
Köszi

greg benz
Ismerõs a helyzeted nyugi😊 Ma én voltam pl maxi-bike-nál,nézegettem fékváltókarokat, meg hozzá hátsó váltót. Gondoltam a fékkaromat,váltókaromat becseréljük,és ráfizetek még egy minimális összeget. Tudod mennyit kaptam volna a fékkarokért és a váltókarokért? 3000et😄 Csak a fékkar volt 15😄
Sajnos nem éri meg eladogatni a bringákat, ez egy ilyen biznisz..talán ha az ember szétbontja és alkatrészenként adogatja el, akkor kisebb a bukta, de minimálissal csak

Igaz. 2 bringa felesleges. Nem véletlen váltottam másik kategóriára. Majd megálmodok egy korrekt, reális értéket.
Muttley
A vége az lesz, hogy marad és nem adom el.
a vége az lesz, h soha nem fogod többet használni, és áll benne a pénzed + egyre csak veszít az árából 😉

Just do it :)

#17565 hozzászólásban van a link. Kross Crime 3. Nagykeren keresztül sikerült nagyon jó áron hozzájutni. A gyári felszerelésbõl kapásból pár dolgot le is cseréltem. Az elsõ hajtómûvet egy 3 tányéros Deore XT-re, mivel eredetileg 2 tányéros volt rajta. A hátsó váltót lecseréltem egy Shram X-0-ra. A váltókarokat szintén Shram X-0-ra cseréltem. A képen ( #17549 ) látható gyári felnikre aszfalt gumikat tettem, mivel megyek mûúton is. Vettem hozzá 2 XT felnit. Azokra tettem fel a terepgumikat és a felnik kaptak Hayes tárcsákat is. Az "aszfaltos" felniken a gyári féktárcsák maradtak. Ha action van, csak kicserélem kerekeket. Mindkettõ kerék szettre 9-es XT fogaskerékcsoport került, szemben a gyári 8-as helyett. Cseréltem az ülést. Minden egyéb a gyári leírással egyezik. Még a fékrendszeren agyalok. Most Juicy 3-as hidrafék van. Nincs gondom vele, de Hayes-ben gondolkodok. Nagyjából ennyit. :-)
3 éve beszer áron (250.000- )vettem meg hozzá a váltókat, fékeket,fék-váltókarokat, hajtómûvet, hátsó fogsort, flight deck-es vezeték nélküli Km órát. A 2 kerék kicsit régebbi szerzemény. Azok még régebbi Dura-Ace évjáratúak. A vázat 115 papírért vettem anno. Ha összeadnám és elosztanám 2-vel, a kapott összegben nem tudnám eladni sajnos. Mindenképp bukik ember mindenen, ha eladásra szán valamit. Mivel az egyik legjobb bringám, sajnálnám eladni potom árért. Viszont tény, hogy az általam reálisnak tartott értéket sosem kapnám meg, mert kiröhögnének. Na, ezt akarom elkerülni. :-) A vége az lesz, hogy marad és nem adom el.
Hali!

A váz 56-os méret. A bowdenek gyári tartozékként jöttek a fékváltókarokhoz és a fékekhez. Eredeti Shimano. A 2 fékváltókarnál SIS SP41-es van. Az elsõ féknél (BR-7800) és hátsó féknél (BB-7800) is Shimano, de pontosan most nem tom milyen van.
datango
bicaj jó mert fogyaszt.
bicaj jó mert gyors (gyalogláshoz képest)
bicaj jó ahol van bicaj pálya kiépítve... <#boxer>
bicaj jó mert az enyém feltöri a nagy picsám.
bicaj jó mert mehet tûzön vízen...
bicaj jó mert olcsóóó
<#hamm><#nevetes1><#finom><#papakacsint><#wow3>

Ley Roland

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

lippet
Vagány ez a bicikli, mennyibe kerül egy ilyen? Milyen típus?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

greg benz
Azért a 200 az már kicsit erõs😊

Muttley
ha az oldschool ülést kicseréled
lazán mehet fel a netre 150-200-ra beárazva állapottól függõen

Just do it :)

greg benz
Breki33
nem felesleges
volt elõzménye
greg benz
Én nem akartam mondani, nem akartam, hogy sértõdés legyen😄 Annyian sajnos nem vagyunk outisok itt SG-n, hogy külön topiknak kelljen lennie.. mint látható a másikban is leginkább Breki postol, néha-néha más is beírogat.

Máté94
Felesleges a két topic. Ez itt bõven elég mindenre. 😊
Breki33
greg benz
Hát én meg pl mikor néztem Girot vagy Tour-t, ott majdnem minden bringán fehér bandázst láttam. Jó persze ott naponta cserélve van talán, de akkor is. Mondom: jót kell venni és teljesen oké az. Elõször én is egy 1500 forintosat vettem, hát egy nagy szar volt. Három tekerés után már lehetett tisztogatni, és persze olyan fehér mint új korában sose volt már.. És a sok pucolástól az anyaga is kezdett szétfoszlani. Ez a deda 3000 volt, de meg is éri!

Breki33
Érdemes megkérdezni Grabbert-t is õ keni vágja a dolgokat valamikor a felét se értem annak amit mond.
Breki33
Hát nem tudom itt a helybõl elég komoly bicikliversenyzõk vannak a környéken - ugye a hagyományok- de nem nagyon ajánlottak fehéret.

De van külön outis fórum :-)
greg benz
De a legegyszerûbb, ha kiszámolod neked mennyibe volt a gép anno, és elosztod a kapott összeget kettõvel😄 Mert kb így van sajnos.. az enyém is majd' 170be van, és valószínûleg jó, ha 70et kapnék érte..