22335
11330766891279474906.jpg
  • pajti
    örök élet.. :D
  • greg benz

:DDD
  • Knabb
    Én is abban gondolkozok, mert abból több fajta van olcsón :DD Amiket kinéztem, azok közül van Sturmey, Novatech, Acor, csakhát nemtudom melyik lenne jó :P. Novatechről hallottam jót is rosszat is, hogy gyengék a menetei és könnyen nyalódnak... Acort sokan használnak de nemtudok róla igazából sokat, Sturmeyról meg szinte semmit :D
  • immposible
    ha most újrakezdhetném az ss-em építését,biztos,hogy flipflop agyban gondolkoznék
  • Knabb
    Azt olvastam róluk, hogy az időjárást nem bírják. Nemmintha célom lenne zuhogó esőbe meg hóviharba mászkálni :DD
  • Mark007
    Bár személyes tapasztalatom nincs, Fixiken is pálya agyak vannak, mégis bírják rendesen:)
  • Knabb
    Gyorskérdés... ss verzsön, pálya agyak, napi gurulgatás utcán. Hogy bírják?
    Ugyebár az utca az mégse pálya, sokat szopkodnék velük vagy túlélhető?
  • pxxl
    +bónusz 8as az elsőben :)
  • pxxl
    jah

és még postázhatom is le pécsre :D
  • Mark007
    Acél, merevváz többet rugózik:D
  • Knabb
    Igenis bonyolult, komoly szerkezet!
  • Blum
    Ezert penz adott?
  • pxxl
    Köszi!

jah jólvan nem nagy tétel :) akkor "elgurulok" egy szerelő felé itt van nem messze. így nem akarok szenvedni vele hazáig. toljam ki a hévhez, 5km. leszállok aztán megint tolhatom 5km-t :D jobb lenne tekerni :)

vagy valaki esetleg a 14kerben stefánia út közelében hozhat 2 csavart (meg szerszámot) öccázé' :DDD
  • polarka
    Itt a lista. Elvileg a 2. tutira jó.
  • pxxl
    #18517 ilyen csavarok kellenek bele.

ezt vette meg amúgy

• polarka
    ráálltam a villáskulcsra és már lejött
  • polarka
    amatőr kérdésre egy amatőrtől való válasz:
    sztem a képen látható csavarok kellenének
  • Rainbow15
    Nem tudom milyen rendszerű. Ilyenre gondolsz?
  • pxxl
    háj!

gyors amatőr kérdés :D

haver vett egy bicajt, én vettem át, de az eladó elfelejtette említeni, hogy nincs bennt a hajtómû tengely csavar. grat...na mind1 :D

a kérdés az hogy ez egy sima 8as(?) csavar csak? mert le kéne küldenem a bicajt vidékre, és legalább addig legyen összerakva :D

bár ahogy látom nem nagy tételről van szó amúgy.
  • nuskingb
    Üdv!

Segítségeteket kérném. Vásárlás előtt vagyok, cross/treking kategóriában olyan 300.000 tetővel.

Mit ajánlanátok? A bükkbe lakok, 90%ban aszfalton mennék. kb 172 magas 72 nehéz...:)

köszönöm
  • polarka
    Monoblokkomat szedném le (már pár napja sikerült és vissza is tettem, de kiderült, h új kéne). Cartridge rendszerű, a meghajtás oldali nem mozdul. rátettem a kihajtót és egy villáskulccsal próbálkozom. Tudnátok vmi tippet adni, amitől talán megmozdulna? (bal kéz szab szerint tekerem)
  • jaszy
    Nézegettem, árban kicsit drágább. Nem hiszem hogy kihasználnám, aszfaltra vagy minimális hegyi célra kellene. Esetleg tudtok jó forrást ahol beszerezhetők jó áron?
  • MaRee
    Sziasztok!

Van egy Katarga Milwaukee kerékpárom, ilyen:
    http://static.testbike.hu/images/prpic/Katarga-Milwaukee-200..
    Csak az enyém fekete. Kicsit fapadosnak érzem már a sok cruiser meg többszázezres mountain bike között, szeretném kicsit feldobni, hogy jobban nézzek ki. Tudtok tippeket adni? Pl valami új kereket és egy másik gumit is akarok rá, ami nem ez a terep vagy nem tudom miylen fajta, hanem a sima felületű, sajnos nem tudom hogy nevezik :) Olyan 20-30 ezer forintig kéne max alkatrész.
  • papafater
    Sziasztok Guruk!Kaptam egy favorit márkáju bicajt.Szeretném kicserélni pár alkatrészét modernebbre.Gondolok itt főleg a hajtásra.Az első tengelyem erősebb terheléskor recseg.Az első lánckerekek sem futnak egyenesen.Tetszik ez a bicaj,szívesen fektetnék bele.Köszönöm szépen előre is.
  • greg benz
    brekibrekidáun
  • pauly
    Sziasztok!

Na akkor egy másik kérdés :)
    A kazettás agyakba be van építve a racsni már?Tehát nem a fogaskoszorún van a racsni mint a meneteseknél?
    Ugyanis ha vennék egy ilyen agyat,akkor erre pl csak simán rá tudok tenni egy ilyen fogaskereket? És akkor ez már így racsnis lenne? Persze hézagolóval gondoltam,mert csak egy fogaskereket akarok rárakni...
    Köszi!
  • Blum
    Egy masik magyar forum ekkove..:) Specialized Crux Expert cyclocross vaz,meg par finomsag...

• pauly
    Sziasztok!

Pedál között van valami ideális távolság?vagy mindenkinek más jó?Mert van egy egysebis hajtóművem,és szeretnék monoblokkot venni hozzá,viszont nem tudom hogy milyen tengelyhosszút kellene venni hozzá.Vagy egyszerűen szemre nézzem meg hogy kb hol kéne lennie a pedálnak és kész?
    Köszi!
  • Hecker007
    köszi, olajcsere nem gond, meg tudom oldani, fékbetétre meg ránézek valamelyik boltban, még jó hogy BBB-t lehet kapni nagy választékban nálunk is :D
  • Aquir
    thx
  • Blum
    "de amikor volt egy-egy ertelmes fekszettem akkor soha nem ereztem hatranyat -mar ami a fekhatast illeti."

Itt termeszetesen a bowdenes tarcsafekhez hasonlitottam. Mybad..
  • Blum
    Attol fugg mennyit hasznalod a bringat es azt milyen "szinvonalon".
    Ha alkalmi bringas vagy,akkor semmi ertelme megvenni,egy jol beallitott ertelmes V-fek tokeletes a celra.
    Tarcsafeknek (amennyiben hidraulikusrol beszelunk) sokkal erosebb fekhatasa van,jobban turi a sarat,havat,retket.

Karbantartas ugyileg nem sokkal koltsegesebb,mint egy V-fek,egyszer kell megvenni egy jot es az egy darabig fek lesz. Fekbetet ugyanannyi bele,mint egy jofele V-fekhez valo fekbetet,az olaj meg eleg egy darabig,tehat az meg osszesegeben a bowdennel van egy arban.

Viszont akarmilyen bringara nem lehet rarakni.
    Ha egy erosebb feket veszel,akkor ahhoz fel kell kesziteni a kerekpart. Ertem ezalatt az elso agyat,kulloket,teleszkopot. Hatul olyan borzasztoan nagy hatasok nincsenek,maximum a vazat tudja megtekerni (plane ha valami tepsi meretu fektarcsa van felszerelve).

Nekem vilag eletemben V-fekeim voltak,Shimanotol kezdve az Avidon at egeszen a Noname darabokig,de amikor volt egy-egy ertelmes fekszettem akkor soha nem ereztem hatranyat -mar ami a fekhatast illeti. Dagonyas turakon viszont sirt a szam..:D
  • Aquir
    a tárcsaféknek mi a előny/ár aránya a normálishoz képest?
  • Rainbow15
    Nekem a sima Deore volt, M575. Nagyon jól fogott, jobban mint a Hayes Nine, gondolom a puha betét miatt. Karbantartása is egyszerű volt, semmi célszerszám nem kellett a légtelenítéshez / olajcseréhez, nem úgy, mint Hayes / Avid-nál.
  • Blum
    Hi!

Ilyet vegyel. Az olajcseret viszont mindekepp bizd szakemberre,vagy olyanra aki mar csinalt ilyet es van megfelelo szerszama.

Fekpofakbol a BBB termekeit ismerem,azok minden ismerosomnek bevaltak.

Ha minden igaz,akkor EZ kompatibilis is a te fekeddel.
  • Blum
    Udv!

Inkabb Avidot vagy Hayest vegyel!
  • Hecker007
    Üdv!
    Tektro Augiracomp hidraulikus tárcsafék van a biciklimen és azt szeretném kérdezni hogy ebbe milyen olajat kell önteni és hol lehet ilyet beszerezni, mert ahol vettem a biciklit ott nem tudtak ebben segíteni :S Jah és a fékbetétek, azok is cserére érettek, de azt se tudtak adni :S
  • jaszy
    Sziasztok. Tárcsafékre szeretném cserélni a biciklimen a V féket, milyet ajánlotok? Deore LX-et néztem ki, jó fék? Hol kapható viszonylag korrekt áron?
  • pajti
  • pajti
    the OWL 360 200dodó
    Az ötlet tetszik, de kérdés mennyit bír az akku.. Illetve a tűző napon szerintem semmit nem látni az LCD-n.