Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

popzu
megkérdezhetem hogy milyen telefon?

Ez nem rossz, de nincs fényképezõm 😄 Telefonomat használom fotózásra már évek óta. Valami olyasmi stabil tok kéne, amibe azt bele tudom tenni.

SrAta
ez nemrossz, bár én az elejére tenném a bukóak, mert így nagyon sérülékeny, mert ugye kiáll:S

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
szigszallag

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

popzu

Báár szerintem a legjobb mégis csak kamera vagy digit.fényképezõ lenne,mert azoknak az alján van állványhoz csatlakoztato és akkor egy ilyennel letudnád,ezt beleraknád valahogy sisakba fent és kész

SrAta
csak nem szabályos és megvágnak a rendõrök mert nem borostyánsárga

Menet közbeni kamerázást hogy tudnám megoldani legolcsóbban szerintetek? Olyan kamerám nincs amit könnyen a sisakra tudnék rögzíteni. A legjobb a telefonom lenne (korlátlan ideig, jó minõségben vesz), de nem tudom hogy tudnám felrögzíteni. Valami home-made tokban a mellkasomra esetleg.... 😄

Milyen Avid? NEkem single digit 5 van és nagyon meg vagyok vele elégedve 😊

S2000
Persze ezen a képen semmi sem látszik belõlük, ez most mellékes😄

S2000
Pár kisebb újítás: Shimano Alivio(2011) hajtás került fel, és Avid fékek 😊

greg benz
Hát ha sötétben mész akkor neked is érdeked, hogy legyen valami világító cucc a bringádon. Egyébként van például küllõkre húzható fényvisszaverõ csík is (nem küllõprizma!), az kifejezetten jól néz ki, és ha valami, akkor az észrevehetõ

katt

Köszi eztis, elmentettem... De holnapra tényleg csak annyi kell, hogy ne legyek annyira paranoid, és ha kell akkor még az autósok is lássanak.

Positive Mental Attitude

greg benz
Ha tudsz internetrõl rendelni és van dombornyomott kártyád is akkor elõre mindenképp ezt ajánlom, haverom is ilyet használ, és annyira megtetszett az övé, hogy már én is😊 Szerintem ilyen árfekvésben még csak hasonló fényerõvel bíró lámpát sem fogsz találni. (érdemes megnézni a képeket és a videókat az oldalon)
Hátra pedig (bár nem a legolcsóbb, de amit az elsõ lámpán megpsóroltál inkább erre költsd!) Blackburn Mars 3.0 amit én javasolnék, a képen az én bringám és lámpám van, szóval nem csak látatlanban ajánlom.
Írtad, hogy sürgõsen kell, szóval lehet nem sokra mész az én linkjeimmel, mert az elsõ lámpával jó 2-3 hetet kell várnod mire megérkezik😊 De megéri szerintem.

Baszki, én 2000-ért vettem egy ennél sokkal szarabbat 😞

Vao, köszönöm szépen, ez jólesz, és kösz a gyors választ is 😉 <#eljen>

Positive Mental Attitude

bardocz
Ezt használtuk sötétben tekerésnél, illetve este a sátorban, meg körülötte, ahova a tûz fénye már nem jutott el, nekem eléggé bevált.
Hellosziasztok
Öamm tudnátok ajánlani gyorsan, meglehetõsen olcsó, elsõ hátsó biciklilámpát? Csak az a lényeg, hogy a kékek ne csapjanak meg, ha meglátnak nélküle. Köszi elõre is 😊

Positive Mental Attitude

greg benz
Köszi a válaszokat, megpróbálom majd😊

SrAta
brigéciol shell kuton, mol kuton is van de én a praktikerben vettem!

Mark007
Benzinkutat próbálgasd. MOL kútnál vettem multkor.
Féktisztítót is vettem nemrég, nekem annyira nem jött be, bár attól függ mire kéne. Ezzel le lehet fújni a zsírt, de utána vízzel is lekell mosni azonnal, mert ugyanúgy visszaszárad a kosz.

bardocz
Így, hogy volt szállásunk minden napra ingyen, kb 10k-ból megvolt az egész vonatjeggyel.
DannyL
Autósboltban szokott lenni, azzal mossák a kocsik motorját.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

greg benz
És persze ba32107-nek is köszi

greg benz
Köszi, akkor majd ilyet is keresek

DJ RX7
igen. 500 ml, 600-1000 Ft körül van.

:3

greg benz
És olyat hol kapok? Autós bolt? Szempont mondjuk az is, hogy melyik az olcsóbb, mert én elég gyakran tisztítom a bringát, így viszonylag sokat használok (használnék) a szerbõl

DJ RX7
szerintem féktisztító is ugyanúgy megteszi a dolgát.

Praktiker, esetleg festékbolt lenne a tippem

greg benz
Valaki árulja már el hol a tökömben lehet brigéciolt venni, mert sehol nem kaptunk<#szomoru1><#falbav>
Benzinkút,tesco ezeket néztük már...

Aham köszi az infókat 😊 Sajnos havernak nincs pénze / ideje rá, úgyhogy valószínûleg halasztjuk jövõre...

greg benz
Igen, jól el lehet picsázni😄 Vagy utánafutni, sõt ott volt a bringa,utána lehet menni..

pajti
Én is csak néztem hogy simán elsétál a fószer.. De hát mit lehet tenni ilyenkor?

greg benz
A helyükben én jól el is vertem volna a buzit

pajti

DannyL
ERRE aztán marhára kell az eggbeater. Elképzelem ahogy Pierre leszáll a yacht-ról és már húzza is a klipszes cipõt, hogy elmenjen a fél millás palack borért 500m-t. <#taps><#idiota>

bardocz
Hát mi szombaton indultunk, és szerdán jöttünk haza, egyáltalán nem siettünk, reggelente 12 elõtt csak egy nap sikerült elindulni.
Nekem az elsõ két napon nagyon fájt a térdem, bal lábbal alig bírtam tekerni, az megerõltetõ volt, meg folyton rám kellett várni, de végül elmúlt ez, és többnyire elöl mentem, meg el se fáradtam igazán.
A szállást úgy oldottuk meg, hogy két nap nyaralóban, két nap meg vadkemping. Hatan mentünk, 3 sátor bõven elég volt úgy, hogy még a cuccokat is berakhattuk. Én zárakat, ruhát, hálózsákot, meg polifoam-ot vittem, nameg kaja, pia.
A terep nem lenne olyan vészes, csak nekünk volt olyan nap, amikor végig szembeszél volt. Emelkedõk vannak, de kibírhatók mind, nameg utána úgyis ott a lejtõ, ami néhol kifejezetten élvezetes. Az út minõsége olyan össze-vissza, van, ahol isteni, van, ahol a fák gyökere feltúrta, és ehhez még keskeny is. Mi is mind montival mentünk, szerelni szintén nem tudunk, csak defekt, meg fék beállítás, de ez elég volt. Egyik srácnak kellett volna egy új hátsó agy, mert a kb 130 kilótól, ami terhelte, el kezdett lötyögni.
Az egész túra viszont letudható 2 nap alatt, egyik lány a társaságból már megcsinálta úgy egyszer.
Aham, hát ja én is defektre gondoltam max. Az a gond hogy igazából viszonyítási alapon nincs hogy mennyit bírnék, mert szoktam rendszeresen bringázni, de csak a hegyekben, és ott ugye folyamatos fel-le van, és jobban kifárad az ember. Hosszabb távú sík utas túrát még nem csináltam.

Mi oda és vissza biztosan vonattal mennénk. Nekem csak úgy férne bele, hogy péntek délután indulni, este megaludni haver nyaralójában fenyvesen, másnap kora reggel indulás, este sátorban alvás, és vasárnap ahol ránkesteledik indulás haza vonattal. Sajnos nekem csak így jönne össze, mert nem nagyon tudok szabadnapot kérni. Ez talán még tartható is lenne 😊

S2000
<#eljen> Jók a videóid, szinte az összes biciklist megnéztem😄

#17664: Én is most gondolkoztam egy Balaton körüli úton, én három napra lõttem be magamnak, így oda és vissza úttal együtt kb. 100km/napot kéne tekernem, ami talán számomra még a pont vállalható kategória😊 Egyedül még a szállás az, amirõl fogalmam sincs, hogy oldanám meg😄
Szerintem a mtb nem lenne akadály, gondolom nem 2.2, 2.4 meg ilyen lufi gumijaid vannak😊
Az úton szerintem max. defekt ami szóba jöhet, azt meg tudod orvosolni😊 Alap szerszámok persze nem ártanak, fékhez imbuszkulcs meg ilyenek, tuti akkor lazulna le ha nem vinnél magaddal...😊

Nagyon megtetszett ez az ötlet. Írnál egy kicsit róla? Hány napot voltatok, hol aludtatok? Milyen a terep (mennyi nagy domb van)?

Jó lenne még nyáron bevállalni egy ilyen túrát. Egy hétvégre kevés rá (munka miatt érdekel)? Szerinted/szerintetek el merjünk indulni úgy a haverommal, hogy:
- mindkettõnknek MTB-je van
- szerelésben nem igazán vagyunk jártasak (féket beállítani, belsõt kicserélni még tudnék, komolyabb dolgot nem igazán)
- annyira nem is vagyunk edzettek
- viszont kalandvágyunk bõven van 😊

<#eljen> Mennyire megerõltetõ egy ilyen túra és kb. meddig tart? Milyen cuccokat vittetek?

bardocz
Befejeztük a balaton körbetekerést. Megpakolva a bicó 20 kiló volt, minden sallang nélkül 11.9. Ha ezt mind a hátamon kellett volna vinnem...😊
Nem tudom ki hogy van vele,de én már nagyon unom ezt az angliai idõjárást,remélem, már nem tart sokáig...addig is itt egy kis izelitõ abból,hogy volt már az idén 30 fok:

Videó itt:

...és-remélem-nemsokára lesz is még...

http://cobranco.hu/

Mark007
Véleményem szerint én még annyit sem ölnék bele.
Egy Suntour XCM is elég neked. Mozog rendesen, annyit ami neked kell, és fele annyiba kerül.
Sajnos arról ne álmodj, hogy vajpuha mozgást kapsz ilyen kategóriában, de a merev villához képest nagy lesz a különbség😊

DannyL
Sokat ne invesztálj bele a dologba ha csak városban fogod használni. Egy rugós Rock Shox Dart 2 vagy 3 bõven elég lesz mindenre. Szerintem.

Hali!

Lenne egy-két kérdésem MTB-vel kapcsolatban. Van egy keróm ami elõl fix villás és gondoltam hogy átszerelném telósra. Hobbi biciklis vagyok. Csak a mozgás miatt kell. Városban, bicikliúton, néha közúton kerózom. Milyen villát érdemes venni (nem akarok egy vagyont költeni). Egyáltalán érdemes? Komfortérzete jobb? Mert amúgy városban nagyon ráz a keró. Tehát a döccenõknél merev.

Ha úgy döntök hogy cserélem, akkor milyen méreteket kell venni? Hogyan tudom lemérni? Tudom van villanyak átmérõ és nyak hossz. Ezek valszeg szabványosak. Mostani villa nyakátmérõje szvsz 1.1/8" mivel olyan 3,1cm a villanyak külsõ átmérõje ebbõl tippelem hogy a belsõ olyan 1.1/8" lehet.

DJ RX7
megjött a fék. tényleg hosszú az útja. még nem fog annyira nagyon patentül, de bekopik és utána jó lesz. külsõre kurva jól néz ki a cucc.

lámpák is adják nagyon. 😄

Mark007
Naháttõ..a baloldali se nem semmi..😄
Duplavállas egysebi

DJ RX7
már ne haragudjon meg a világ, de ennek mi értelme van???

Mark007
Akkor meg modern-retró😄
De jó kép😊

greg benz
Hát azért az alkatrészek a bringán meg a livestrongos mez...kicsit kilógna a lóláb😄