Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Báár szerintem a legjobb mégis csak kamera vagy digit.fényképezõ lenne,mert azoknak az alján van állványhoz csatlakoztato és akkor egy ilyennel letudnád,ezt beleraknád valahogy sisakba fent és kész
katt
Positive Mental Attitude
Hátra pedig (bár nem a legolcsóbb, de amit az elsõ lámpán megpsóroltál inkább erre költsd!) Blackburn Mars 3.0 amit én javasolnék, a képen az én bringám és lámpám van, szóval nem csak látatlanban ajánlom.
Írtad, hogy sürgõsen kell, szóval lehet nem sokra mész az én linkjeimmel, mert az elsõ lámpával jó 2-3 hetet kell várnod mire megérkezik😊 De megéri szerintem.
Positive Mental Attitude
Öamm tudnátok ajánlani gyorsan, meglehetõsen olcsó, elsõ hátsó biciklilámpát? Csak az a lényeg, hogy a kékek ne csapjanak meg, ha meglátnak nélküle. Köszi elõre is 😊
Positive Mental Attitude
Féktisztítót is vettem nemrég, nekem annyira nem jött be, bár attól függ mire kéne. Ezzel le lehet fújni a zsírt, de utána vízzel is lekell mosni azonnal, mert ugyanúgy visszaszárad a kosz.
Benzinkút,tesco ezeket néztük már...
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Nekem az elsõ két napon nagyon fájt a térdem, bal lábbal alig bírtam tekerni, az megerõltetõ volt, meg folyton rám kellett várni, de végül elmúlt ez, és többnyire elöl mentem, meg el se fáradtam igazán.
A szállást úgy oldottuk meg, hogy két nap nyaralóban, két nap meg vadkemping. Hatan mentünk, 3 sátor bõven elég volt úgy, hogy még a cuccokat is berakhattuk. Én zárakat, ruhát, hálózsákot, meg polifoam-ot vittem, nameg kaja, pia.
A terep nem lenne olyan vészes, csak nekünk volt olyan nap, amikor végig szembeszél volt. Emelkedõk vannak, de kibírhatók mind, nameg utána úgyis ott a lejtõ, ami néhol kifejezetten élvezetes. Az út minõsége olyan össze-vissza, van, ahol isteni, van, ahol a fák gyökere feltúrta, és ehhez még keskeny is. Mi is mind montival mentünk, szerelni szintén nem tudunk, csak defekt, meg fék beállítás, de ez elég volt. Egyik srácnak kellett volna egy új hátsó agy, mert a kb 130 kilótól, ami terhelte, el kezdett lötyögni.
Az egész túra viszont letudható 2 nap alatt, egyik lány a társaságból már megcsinálta úgy egyszer.
Mi oda és vissza biztosan vonattal mennénk. Nekem csak úgy férne bele, hogy péntek délután indulni, este megaludni haver nyaralójában fenyvesen, másnap kora reggel indulás, este sátorban alvás, és vasárnap ahol ránkesteledik indulás haza vonattal. Sajnos nekem csak így jönne össze, mert nem nagyon tudok szabadnapot kérni. Ez talán még tartható is lenne 😊
#17664: Én is most gondolkoztam egy Balaton körüli úton, én három napra lõttem be magamnak, így oda és vissza úttal együtt kb. 100km/napot kéne tekernem, ami talán számomra még a pont vállalható kategória😊 Egyedül még a szállás az, amirõl fogalmam sincs, hogy oldanám meg😄
Szerintem a mtb nem lenne akadály, gondolom nem 2.2, 2.4 meg ilyen lufi gumijaid vannak😊
Az úton szerintem max. defekt ami szóba jöhet, azt meg tudod orvosolni😊 Alap szerszámok persze nem ártanak, fékhez imbuszkulcs meg ilyenek, tuti akkor lazulna le ha nem vinnél magaddal...😊
Jó lenne még nyáron bevállalni egy ilyen túrát. Egy hétvégre kevés rá (munka miatt érdekel)? Szerinted/szerintetek el merjünk indulni úgy a haverommal, hogy:
- mindkettõnknek MTB-je van
- szerelésben nem igazán vagyunk jártasak (féket beállítani, belsõt kicserélni még tudnék, komolyabb dolgot nem igazán)
- annyira nem is vagyunk edzettek
- viszont kalandvágyunk bõven van 😊
Videó itt:
...és-remélem-nemsokára lesz is még...
http://cobranco.hu/
Egy Suntour XCM is elég neked. Mozog rendesen, annyit ami neked kell, és fele annyiba kerül.
Sajnos arról ne álmodj, hogy vajpuha mozgást kapsz ilyen kategóriában, de a merev villához képest nagy lesz a különbség😊
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Lenne egy-két kérdésem MTB-vel kapcsolatban. Van egy keróm ami elõl fix villás és gondoltam hogy átszerelném telósra. Hobbi biciklis vagyok. Csak a mozgás miatt kell. Városban, bicikliúton, néha közúton kerózom. Milyen villát érdemes venni (nem akarok egy vagyont költeni). Egyáltalán érdemes? Komfortérzete jobb? Mert amúgy városban nagyon ráz a keró. Tehát a döccenõknél merev.
Ha úgy döntök hogy cserélem, akkor milyen méreteket kell venni? Hogyan tudom lemérni? Tudom van villanyak átmérõ és nyak hossz. Ezek valszeg szabványosak. Mostani villa nyakátmérõje szvsz 1.1/8" mivel olyan 3,1cm a villanyak külsõ átmérõje ebbõl tippelem hogy a belsõ olyan 1.1/8" lehet.
lámpák is adják nagyon. 😄
:3
Duplavállas egysebi
:3