22335
-
#18653 :DDDD
-
#18652 450000 yen? Kettőt kérek!... -
#18651 2013-mas Pinarellok
-
#18650 Köszi:) Hát én is nagyon vigyázok rá, de azért használom :D -
pauly #18649 Na ez már bicikli!Szép!
Ezt már szinte sajnálnám használni :) -
#18648 Igazából emberfüggő is, hogy kinek milyen nyereg jön be, nekem ez a Flite nagyon bejött. Próbáltam előtte több nyerget is, de egyértelműen ez nyert. Hosszabb távon is kényelmes, nem fáj rajta semmim, és jól lehet rajta helyezkedni menet közben is. Utcai ruhában is kényelmes, igaz ott már azért rövidebb távon. És nem utolsó sorban baromi jól néz ki:)
De szerintem ha ilyesmi nyerget akarsz vásárolni előtte mindenképp próbálj ki több típust is, és vigyél el belőlük tesztnyerget legalább pár napra, én is előbb egy tesztnyerget vittem ebből. -
ldavid #18647 mennyivel kényelmesebb egy ilyen prosztatabarát nyereg mint egy sima?
pont csere előtt állok és gondolkozok egy ilyesmin -
#18646 Köszi:)
Igen ott tényleg látszik a retus, de nem a támasztás miatt, hanem mert át kellett kicsit dolgozni a hátteret. Egyébként egy porszívócső darab volt a támaszték :D -
#18645 Nagyon szép:)
Hogy állítottátok meg pl. az első képen? Bár mintha ki lenne retusálva valami baloldalról:D -
#18644 Ismét készült pár kép a Cube-ról:)
Többi kép -
#18643 Hát passzolom, igazából élőben kéne látni a bringát ahhoz, hogy ezt fel tudja mérni az ember..mert állapottól is nagyban függ az ár. De így hirtelen én 60-70et mondanék rá, de lehet az sok..nem tudom neked mennyibe fájt :) -
#18642 jaja, én voltam/vagyok:)
De a kérdésemre valami válasz?:) -
#18641 Szép vas:) Veled beszéltem anno mikor úgy volt, hogy megveszem a vázat? -
#18640 szép Peugeot -
#18639 Naszóval.
Úgydöntöttem, visszatérek montira. Lényegében azért, mert rájöttem, hogy outi nem való városba. Ha túrázni megyünk bárhova, ismerőseim 100%-a montival van, szóval hiába tudok gyorsabb átlagtempóval menni, be kell várnom őket. Plussz, hiányzik a terep:)
A lényeg, hogy most szeretnék megválni a pözsómtól, egy keveset még rááldozni, és összerakni egy enyhe merevvázas XC gépet.
Az árában viszont nem vagyok biztos. Bárki, aki nem sajnál rám 2 percet, írja meg legyenszíves mennyit adna a brngáért kompletten:)
A cuccok:
-Peugeot arabisque, 58-as váz.
-Rodi stylus fehér, 32lyukas felnik.
-Shimano Tiagra agyak
-BTS fekete küllők, vörös DT anyával
-Schwalbe Blizzard Performance Line gumik
-9-es shimano sor
-Tiagra első/hátsó váltó
-Tiagra ST4400 fékváltókarok(erősen kopott, a baloldali "egyedien" működik: vált tökéletesen, de alsó állásban is kitéríthető a kar oldalra)
-Shimano Sora integrált tengelyes hajtókar(50/39/30)
-Altrix 440-es kormány, Csepel Goto stucni, BBB bandázs
-Altrix fékek(bőven jó fékerővel véleményem szerint)
-Selle royal Italia nyereg
-Shimano Flightdeck(a karokban nincs érzékelő, de beszerelhető)
KÉP
Szóval csak egy árra, esetleg véleményre vagyok kiváncsi.
(Bocsi ha hosszú:) )
-
#18638 Szimplán elcsavartad. Gondolom, hogy kónuszos, valószínűleg megmozdítottad a belső anyát is, és beszorítja a csapágyat most.
Erre már inkább aztmondom, hogy szervíz, mert ha nem tiszta a dolog, nehéz beállítani:) -
#18637 Az, hogy a bringa úton mit csinál az az ő dolga. Ott ha nem korrekt vagy ilyenek rá lehet szólni, akár csengetni stb stb.
De az autóval történt incidensben 100% ig neki van igaza.
Ugyan is a kanyarodó járművel szemben mind a gyalogosnak mind a biciklisnek elsőbbsége van. Tehát ha autóval fordulsz egy ilyen helyre nem állhatsz meg a bringa utón. Oka nagyon egyszerű, mégpedig az, hogy elsőbbség adás kötelezettséged van 2 biciklivel nem mehetsz át a gyalog átkelő helyen. Hiszen azt is a kresz tiltja. Szóval ebben az esetben az autós a hibás.
A bringa uton való haladás ugye egyértelmű, de ha valaki egy sutyerák van ilyen nem kevés, azt vagy megelőzöd, vagy szólsz neki..:D -
Blum #18636 Egy tengely az filleres dolog,egy komplett agy mar kicsit huzosabb :) -
#18635 anyás a dolog.
Kicsavartam a bal oldali csavart, a fékezés ugyanúgy megmaradt, szóval csak akkor tűnik el, ha a jobb oldalit kicsavarom.
Nemsokára szabi, majd akkor megnézetem, addig meg tekerek. Ha emiatt új tengely kell, hát annyi baj legyen. -
Blum #18634 Jaaa....igaz! :D
A masodik reszre:
Lehet,hogy elgorbult a tengely vagy valami az agyban adta meg magat. Vidd el egy szervizbe,gyorsan megtalaljak a hiba okat.
Ha gyorszaras az agy,akkor a tengelyt te is kitudod venni es csekkolni,hogy nem gorbe-e. -
#18633 Úgy értem, sose kelljen hasznát vennem :)
Amúgy pár napja sikeresen keresztbe állt a hátsó kerekem egy kis hepén felhajtáskor, hát most visszaállítottam egyenesbe, és meghúztam a tengelyen a csavart. Most már egyenes a kerék, cserébe valami fékezi, ami ránézésre nem a fék. Ha kieresztem a csavart, nem fékezi semmi, de akkor megint keresztbe fog állni. Ilyenkor mi a teendő? O_o -
pauly #18632 Én ha látom hogy egyenesen halad a jobb oldalon,és bőven elférek mellette akkor nem szoktam jelezni előtte... -
polarka #18631 Sztetek, ha gyalog- és bringaúton leelőzök vkit a szembejövő sávon, akkor célszerű előtte rászólni, h balról jövök vagy csengessek rá?
Erről nem láttam rendelkezést.
Más, a sportszerűen biciklizőket nem szokták KRESZ oktatásban részesíteni, ennek ismerete csak az ő igényességén múlik?
Történet (popcornt elő lehet venni): Tegnap beértem a Kőbányai út mentén, egy a felszerelése alapján sportolónak kinéző arcot. Majszolta a kajáját a gyalog- és bringaúton, közben meg néha áthúzódott a szembe sávba, nehogy más kényelmesen elmehessen mellette. Ami annyira nem volt zavaró, mert amúgy sem lehetett volna sokkal gyorsabban haladni kb. 5-6 úttestesten kellett átkelni.
Viszont aztán a jobbra kanyarodó autós ugye nem vette észre, megállt a kerékpársávon, h a gyalogosak átengedje. A gyalogosok gyakorlatilag átértek és akkor ez a majszolós faszi megpróbált még a zebrára áttérve az autó előtt elhúzni és csodálkozott, h az autós meg tolja le onnan, mert nem vette észre. Miután végül átkeltünk az úttesteken még jácotta a durcásat és nézegetett az autós után, de továbbra is baszott tartani a jobb sávot. Később szerencsére elmentem mellette és megszabadultam tőle. Mintha kb először közlekedett volna városban... -
Blum #18630 Nem,ez egy teljesen korrekt sisak. -
#18629 Vettem sisakot, Kelly's KH-201
Remélem, fölösleges pénzkidobás volt :) -
Rezsoo1 #18628 Mindenek előtt semmiképpen se menny vissza abba a boltba, mert valószínűleg sík hülyék, vagy le akarnak húzni.Ha van szerszámod el ne vidd sehová! Vedd le a hajtókart, zsírozd be tedd vissza. Ha megszűnt a problémád, szívesen. Számíts rá hogy pár száz km után újrakezdi, miután a zsír eltünt. Ha ez van szedd le újra, pucold le száraz tiszta ronggyal a tengelycsonkot meg a hajtókar belsejét. És kend be palma tex-el (nem viccelek) és száradás előtt tépd rá a hajtókart. Minden harmadik bringának ilyen hangja van, hát most itt az ingyen tipp, használjátok minél többen, nekem bevált, amúgy meg oda költöd a pénzedet ahová akarod. -
köszönöm :)
holnap ráuszítom magam a szervizre -
Blum #18626 Elso korben a hajtomuvet kene meghuzni,de irdatlanul.
Utana atneznem a vaz mindegy egyes hegeszteset.
Ha meg mindig nem tudni honnan jon a hang,akkor fel kell rakni allvanyra,valaki teker mint a barom a masik meg hallgatozik. -
#18625 srácok,
az mitől lehet, hogy ilyen idegesítő ciccegő hang jön a hajtókar felől v. a fogaskoszorú felől, fene tudja?
semmi nem ér bele sehová
minden most lett újra összelőve - nagy szerviz
a szerviz szerint olyan, mintha bowden érne bele vhová, de sehol semmi
ők sem tudják mi van
jellemzően terhelés alatt hallatja ezt hangot, de néha terhelés nélküli hajtáskor is
van vmi elképzelésetek mi lehet a bi-bi? -
#18624 -
#18623 Alivio is 9-es lett volna :D akkor meg inkább ezt vettem, lehet később lecserélem 9-esre az egészet, akkor meg váltót már nem kell vennem csak kart hozzá :) -
#18622 imposibbru! :D -
Blum #18621 Deore-t 7-es racsnihoz? Meg nem is lattam ilyet :D
Mindenestre fasza! -
pokolfiu #18620 szia,
sr suntour axon, ha jól nézem. nem egy hypervadállat teló, elég alap, de abból azért masszívabbnak tűnik. ez a "nyaralós" bringám (a másik jelenleg szétszedve...). a forgatópöcök nem racsnis mint a másikon, csak két végállás van kb 180fokos elfordítással, s zárt állapot felé bekeményedik, s megáll. most könnyen tudom tekerni a két végállás között, énis erre gondoltam, hoyg valami pöcök eltörhetett belül, vagy valami ilyesmi. úgy néz ki cserés lesz. -
#18619 Nah kapott a gép majdnem teljes új hajtásláncot:
A Deore váltót elég volt beállítani a 7-es fogaskoszorúhoz, meg a 7-es SunRace váltókarhoz volt fejvakarás rendesen mire sikerült belőni
Holnap jön a próba út, de úgy néz ki minden rendben, váltó gyors és pontos, és végre nem ugrál a lánc :D ami mint végül kiderült az elkopott fogaskoszorú és lánctányérok miatt volt, meg azért az előző lánc ki volt nyúlva rendesen. -
#18618 először is milyen teló? valószínűleg eltört benne valami, mert nem teljesen fordítottad el a pöcköt, de ha szerencséd van javítható -
#18617 Videó -
#18616 Sziasztok.
Megosztom veletek az egyik videómat,haverokkal egy pár ezer km letekertünk már,hobbi szinten bicajozunk. :D
-
pokolfiu #18615 sziasztok,
kis tanácsot kérnék. nemrég kapott bringám új első telót, ami kimerevíthető. egy tihanyi kapaszkodás alkalmával felfelé menet halk kattanásra lettem figyelmes, s elkezdett "berugózni". azóta nem lehet fixálni, hiába tekergetem a gombot. még van jótállásom jócskán mert egy hónapos, de kérdésem az lenne, hoyg ez javíthatóe otthon sk. mert ha nem muszáj, nem válnék meg a bringától most nyáron egy szervizelés miatt, mert ugye akkor kikell szerelni, szerelő elvisz fel nagyker, onnan vissza, majd beszerel, stb. további bonyodalom, hoyg győrben szerelik/szerelték, jelenleg viszont nyár végéig balcsin vagyok.
a hiba kapcsán arra gondoltam, bár nem látok bele, meg nem szedtem még szét ilyet, hoyg esetleg a tekerőgomboz valami záródugó, vagy valami pöcök kapcsolódhat belül, s ott velemi megellett... de gondolom ha tört bent vagy szakadt valami, akkor meg úgysem tudom sk, de hátha van valakinek ötlete. mert szétszedni elméletileg szétlehet mert látok ott egy nagy kb 22-es villáskulccsal nyitható valamit, de lehet hoyg csak dísz?
ötleteket előre is köszönöm! -
Rainbow15 #18614 buko