Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen> Köszi. Még nem döntöttem el véglegesen. A legjobb megoldás a két zár egyszerre lenne, de erre perpillanat nem akarok kiadni ilyen sokat. A láncnak egy nagy hátránya hogy sokkal nehezebb mint az u-lakat nem?

Én azt mondom vegyél inkább láncot, abból is a lakatos fajtát. Ugyanis ezeket is elég nehéz elfûrészelni, és ha tönkremegy a lakat, csak veszel egy másikat. Egy U-Lakatnál ha elromlik a lakat(ami az alsóbb kategóriásaknál elõ szokott fordulni) akkor kuka az egész:S
Mellesleg a láncot bárhova eltudod rakni, ellenben az U-lakattal ami ugyebár egy fix alakú eszköz.
1 szómint 100, nekem a láncos nagyon bevált. Errõl van szó: http://bit.ly/nMjGoN
Úgy emlékszem 6500 HUF volt kb 1 éve.
S2000
Kéne<#zavart1><#eljen>

Ha nem ugyanott rakod le ugyanabban az idõpontban, akkor szerintem jó, mert nem tudják kifigyelni, mikor hova mész. Lopó szerszámokkal meg csak úgy céltalanul nem járkálnak az utcán gondolom..😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Jaja, meg hát azért mégsem arra kell hogy naponta otthagyjam valahol egész napra, csak rövid parkolásokhoz. Arra szerintem tök jó, valószínûleg meg is rendelem.

bardocz
Nem tudom, de valószínû. Ezeket elég nehezen vágják már át, nem elég egy körömvágó olló.
Erre a lakatra gondoltam, mást nem vennék mellé. Jó vétel lenne?

bardocz
U-lakat, edzett acél lánc, teleszkóp becsúszóját meg nem kell kenni semmivel.
Jaja tényleg. És a teleszkóp csúszórészét (ami nálam rendszeresen nagyon mocskos tud lenni) mivel kennéd szívesen?

Ezen kívül is lenne egy kérdésem, nem csak neked hanem bárkinek aki szeretne segíteni: szeretnék zárat venni, mit ajánlotok? Montim van, nem a legolcsóbb teszkósat akarom venni, de nem szeretnék rá sokat se költeni (7-8 ezer alatt mindenképp). A fontos dolog az, hogy nem rendszeres, hosszú idõre való lezáráshoz keresek lakatot, hanem gyors, "beugrok a boltba" jellegû lezárásokra (ezért sem akarok drágát venni, felesleges). U-lakatnál alább ne adjam?

SrAta
a wd40 egyszeri gyors megoldásnak jó, mert van kis kenése, de mivel fõleg zsíroldó ezért a láncnak nincs kenése már.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Köszi! Azért wd40 volt, mert muszáj volt valami kenést adni neki, és nem találtam hirtelen mást 😊 De ma vagy holnap akarok venni bringaláncolajat.

SrAta
igen! DE minél elõbb most le gázolajjal a láncot hagyd megszáradni és olajjal (NEM WD 40!!!!!) kend be!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Esõ utáni bringázásban ti mit szoktatok csinálni a bicóval? Tegnap rendesen eláztam vele, hagytam ahogy van gondoltam kiszáradt, és reggelre itt-ott rozsdafoltok letten a láncon és a fogaskoszorún. Befújtam WD40-el, mire beértem a munkahelyre eltûntek (lekoptak?) Ez "normális"? 😄

Ezt nézzétek😄
Van benn egy két durva.

DannyL

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

DannyL
Megkapta a gép a 180-as XT tárcsákat. Harapós. =)

S2000
Itt egy másik kép, ezen jobban látszanak a dolgok😊

bardocz
Ja, azt érdemes. Egyszer tekertem úgy, hogy minden súly a táskám tetejében volt, úgy kacsáztam, mint egy kisgyerek😄
Ilyen táskám van (picit csalóka a kép mert el van dõlve a táska). Szívesen vinném, csak félek hogy az egyensúlyomat haza fogja vágni. Majd kipróbálom milyen tekerni ezzel megpakolva 😊

bardocz
Nekem egy kábel fut ott, raktam alá szigszalagot, ami nem is látszik, mert egyszínû a vázzal. Én inkább a 70 literest vinném, ha akkora, amekkorának képzelem. Egyik srác olyannal nyomta, igaz õ túrázgat rendesen, és megszokta mára nagy súlyt. Amit én a bicón meg a hátamon vittem, azt õ mind a táskában.
<#eljen> Jól nyomod! Pont ilyen tippek érdekeltek. Egyedül az a gondom, hogy nekem valamiért a felsõcsövön felül futnak a bowdenek.... így nem nagyon tudok ráfektetni oda semmit (vagy igen? ha igen, hogyan?). Meg sajnos ilyen közepes méretû hátizsákom sincs (van egy normál méretû átlagos hátizsákom, és egy nagy 70 literes túrazsák).

bardocz
Én a kormányra ráraktam egy hátizsákot, amit rálógattam a felsõcsõre. Abba raktam 3-4 liter folyadékot, meg szerszámokat. Ehhez kicsi táska jó, mert az nem fog beleérni a lábadba. Ennek a tetejére kötöztem rá a hálózsákomat, úgy, hogy megállásnál könnyen hátrahajthassam, hogy tudjak inni. Egy polifoamot pedig a villa vállára kötöztem rá, így az egyáltalán nem volt útban. U-lakat a vázra volt rögzítve, egy lánc meg a nyeregcsõre feltekerve. Minden más cuccomat egy katonai hátizsákba raktam. Ilyesmibe. Oldalsó zsebben elfért egy pár cipõ, hogy ne SPD-ben kelljen mászkálnom. Ruhák, kaja, meg ilyenek elfértek benne mind.
Még mindig nem mondtunk le teljesen a balaton körbetekerésrõl 😊 Bardocz, a cuccok szállítását hogy oldottad meg? Hátizsák? Csomagtartó? Jelenlegi állás szerint mi hárman mennénk, három napra. 1 sátor, mindenkinek ruha, kaja, stb. Csomagtartónk, bringás táskánk nincs (venni se nagyon tudunk/akarunk, mert a túrára épphogy lesz pénzünk). Nagy hátizsákkal mennyire vállalható egy ilyen túra? Még sosem vittem nagy súlyt bringával. Mit javasoltok, hogyan oldjuk meg?

DJ RX7
jelenlegi állapot:

:3

DJ RX7
erre csak annyit: köcsög gecik. felháborító. 😄

Mark007
úúde felidegesített a posta.
Jött volna megint egy avid elixir meg egy hayes stroker trail. Adtam volna el. Már vagy 5 napja ide kellett volna érnie.
Mint kiderült ugye, megvámolták. Annak ellenére, hogy ajándék volt ráirva..
Ez még oké, benne van a pakliban. De hogy összefogdossák a tárcsát, olajat kibontsák, aztán úgy hülyegyerek módjára visszapakolják bele, az azért felbasz.. Ráadásul a féktest, fékkar is be volt csomagolva alapból ilyen buborékos zacsiba, azt leszedték, de szerencsére nem tudták kiszedni a pofák közül a hézagolót..

oks 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
szal most vasárnap vagy hétfõn😄

SrAta
hú hallod jövõ vas délután, de legkésõbb hétfõn mindenképp😛 😉

DannyL
Nem esnék fejre azért egy 10 centis vasdarabbal a koponyám felett. <#csodalk>

DannyL
Menjél, keresd meg õket... <#idiota>

DannyL
adja <#taps>

greg benz
Ne foglalkozz vele, egy idióta.. minden topikban trollkodik kicsit

DJ RX7
ezt két szippantás között írtad?

tviktor91
Nekem is van biciklim de nincs rajta hátul kerék mert defektetkaptaméscserélni kell,már 1éve úgy állszerelés közben meg valami bogyók estek ki hátulrólnemtudom mi lehet az olyan mint az ólom deelgurultak.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

bardocz
Amikor én tekertem vele sötétben, akkor ha jött szembe autó a bicóút mellett, akkor mindig becsuktam a fél szemem, hogy az a pupilla ne menjen össze, viszont emiatt megszûnt a térlátásom, és egy kanyarban mentem tovább egyenesen😄
Sziasztok!

Elsõ alkalommal kerül megrendezésre 2011. szeptember 4-én a Bodnár Bertalan Kerékpáros teljesítmény túra, amely útvonala ösvényeken, ártéri utakon és szinte kizárólag csak terepen vezet. A teljesítménytúra ideje alatt a család többi része, fõleg a gyerekek is kikapcsolódhatnak a kalandparkban vagy a számukra tervezet ügyességi versenyen. A táv 27 km, az útvonal végig a Mártélyi Természetvédelmi körzet területén vezet. Az esemény a facebookon is megtalálható : https://www.facebook.com/event.php?eid=172591532811226&ref=ts
Na nyomattunk cimbivel egy 50-60 km-es kis túrát a bp-n a csöves bicóinkal 😄kb egyfolytában anyáztunk mert mindíg volt valami 😄😄, hol a lánc ugrált hol a fékem szállt el, az övéirõl nem is beszélve, de megoldottunk mindent <#idiota>
A Longus lámpikák elég jól szuperáltak, jó messzirõl látszik, kb 50m-terröl megvilágítja elég jól a táblákat, még az utat is láttam vele hazafele, azonnal fel tudtuk tenni egy lakáskulcs segítségével <#idiota><#idiota> Úgyhogy úgyérzem remek vétel volt 1700Ft ért.

Positive Mental Attitude

pajti

<#idiota>

pajti

<#smile>

valamikor 1 ride Nyuszin?

S2000
Ugyan az mint neked, és nekem is nagyon tetszenek😊 Ráadásul elég jó áron is kaptam õket

greg benz
Hát ha ezért büntetnek meg be is kaphatják tövig...

Oks 😄 köszi a segítséget!

popzu
próba szerencse,viszont ha sikerül valahogy összeolvasztani a két ötletet akkor majd jöhetnek nyugodtan "hogyan készült" képek! <#hamm>

Húú... akkor amiket én néztem valószínûleg töltõvel voltak 😄 Az csak a gondom ezzel a verzióval, hogy szerintem ez a tartó nem fogja bírni a rázkódást (a faágakról nem is beszélve). De holnap elmegyek egy boltba, és kipróbálok egy ilyen tartót.

popzu
Én is gondoltam erre, de az az autós tartó önmagában vagy 7000 forint :S

popzu
Na akkor megvan én mit csinálnék,ezt az elvet ötvözném ezzel

Most Samsung Galaxy S-em van, elõtte nokia 6131 volt.