Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Az egyik vadkempinget egy badacsonyi borozó tulajdonosa ajánlotta, nagyon jó eldugott hely volt, a másikat meg a bicikliút mellett egy dombon találtuk, jó rálátásunk volt az útra mellette, és fákkal körül volt véve. Biciklit nem féltettük igazán, mert egy lélek nem járt arrafele rajtunk kívül. A vadkemping meg nem illegális, szóval elvileg nem szólhatnak érte. A tisztálkodás meg mehet a balatonba, igaz az nem túl alapos😄
Ja és persze a balaton körbetekerésrõl van itt szó 😄

Bardocz, megkérdezhetem hogy hol toltátok a vadkempinget? Általában hol ajánlott? Nem féltettétek a bringát éjszaka? Nem piszkálhatnak ez miatt a hivatalos szervek? Tisztálkodást hogy oldottátok meg? Mégiscsak megyünk mi is úgy néz ki (péntek - vasárnap). Már csak a rossz idõ kavarhat be, de ahogy nézem szerencsénk lesz 😊

Mark007
Hát, nehéz kérdés😊
Attól függ neked mit érne, mi kellene tényleg belõle. Mert a fékváltók megdobják az árát, de anélkül meg csak akkor adnám, ha már eladtam külön😊 Mivel ahogy ismerlek, az neked nem kéne 😄

De hát..fékváltók nélkül egy olyan 20-as körül lenne kb😊
Váz+stucni+kormány+nyereg+villa+ha kell a két fék is. Jah meg ha kell 3e-ért eladó a flight deck is😊

Mert így a hajtást el tudom passzolni, elsõ kerék nekem tökéletes lesz, hátsóban agycsere, meg újrafûzés, és az is tökély SS-hez.

De ha tényleg érdekelne, adhatsz egy msn vagy email címet, aztán megbeszélhetjük 😊

greg benz
És kerekek, hajtás nélkül mit kérnél érte?😊Volt amúgy bikemagon most felrakva egy peugeot vázszett (minden rajta volt csak kerekei nem voltak) gyönyörû festéssel, 12ezerért,azt hittem rosszul látok! Fel is hívtam de persze már megelõztek.. :S

Mark007
57-es😊
De az a gond, hogy egyben szeretném eladni. Mert most darabonként tuti rajtam maradna a negyede. És az árából kellene összedobni valamit😊

Mondjuk olyanba még belemennék,hogy kerekek, esetleg hajtás nélkül..

greg benz
Ha el akarod adni mindenképp szólj😊 Minimum a váz érdekel😛 Mekkora is?

Mark007
Kettõ között sok különbség nincs😊 Csak az agy.
Ahogy én számoltam, egy 10e Ft-os, használt vázzal, 60-70bõl nagyon jót ki lehetne hozni, de ebbõl 30-35e a két kerék. Szóval egyszerûbb kerékkel olcsóbban is kijönne. Csak ehhez el kellene adnom a pözsót..

Én is várost váltok szeptembertõl, és én is gondolkoztam valami városi bicón 😊 Mennyibe állna meg egy alap singlespeed (nem fixi) gép?

Mark007
Jah, ezt megpróbálom, hátha.
Monoblokk nincs, Integrált Sora hajtókar😊

Szerintetek városba milyen bringát érdemes? Debrecenbe megyek szeptembertõl, erõsen gondolkodok egy flip-flop agyas fixi/singlespeeden.

SrAta
felteszed a váltókatr max fokozatba
keresel vmi hülyét aki kiteszi a helyére a váltót kézzel.
behúzod a bowdent és megfeszíted tiszta erõdbõl.
meghúzod a bowdentartó csavart
Aztán így jólesz
vagyis nekem az lett

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

S2000
Nem lehet, hogy a monoblokk tengelyhossza nem jó?

Mark007
Nem, ennyire azért értek hozzá😊 Más a gond..

Szerintem a végállás állító csavarokkal be lehet állítani

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Mark007
Kéne egy kis segítség.
Elsõváltót nem tudom beállítani.. Már egy félnapom elment rá, és csak felidegesítettem magam. Bármit csinálok, egyszerûen nem viszi fel a láncot a nagytányérra. Ha nagynehezen fel is ugrik, beleér a lánc. Kézzel kitudom húzni, hogy jó legyen, de a váltókarral nem..

Próbáltam már mindenféleképpen feszíteni a bowdent, nem lehet jobban.

Viszont kiengedve nagyon sok útja van még szabadon. Tehát mintha..távol lenne a váz, vagy nem is tudom..

Valami tipp? Már lassan ott tartok, hogy fixit csinálok belõle..

Elõre is bocs az offért.
Szeretném ajánlani nektek a blogomat. Hírek, interjúk, érdekességek, verseny beszámolók az országúti kerékpározás világából.
http://highroad.blog.hu
Az embereket nem biztos, de ha valaki ketté vág egy STOP táblát, azt inkább megbûntetik, mint ha valaki csak ellopna egy 300e Ft-s biciklit. Sok táblarongálót elkaptak. Bicikli tolvajokkal meg nem foglalkoznak.

Az lenne a legjobb, ha lenne egy "forgalmija" mindegyik bicónak, vázszámmal, bent lenne egy központi rendszerbe, és akkor lenne értelme igazoltatni a bicósokat 😊 Csak sokan tudják nélkülözni a 10-20-30e Ft-s biciklijüket, amiket elloptak tõlük, ezért nekik nem annyira fontos szerintem, mi meg kevesen vagyunk. Bár azért külföldön sem hagynám kint a bicót az utcán, akárki akármit mond.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Kíváncsi vagyok a részletekre, fõképp a szállásra értve. A jövõben én is tervezek hosszabb túrákat de nekem a vadkempingezéshez van pénzem meg úgy hangulatosabb is. Én egy veterán agyváltós géppel nyomom de a múltkor nekem is meg volt a napi 130km.
SrAta
figyelj azután, hogy vannak olyan videok a neten, hogy a város közepén csúcsforgalomban fûrészelik le sorba a lakatokat flexxel az emberek csak megnézik, de nemszólnak hozzá semmit... Szted érdekel valakit ha vágják a táblát????

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

azért táblát vágni eléggé feltûnû, a lakat vágás annyira nem 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
táblához ne, mert akkor nem a lakattal fognak pöcsölni, hanem elvágják a tábla lábát!
Csak erõsebb anyaghoz kösd mint a lakat, mert ha nem akkor nemis a lakattal foglalkoznak, hanem elvágják amihez kötötted

Mi a véleményetek és milyen tapasztalataitok vannak az olcsóbb kategóriás(~4000ft) sisakokról?
pajti
humoros topikból:

:'D

Igen gyorszáras, csak pont azt akartam elkerülni hogy minden parkolásnál ki kelljen szedni 😄 Ugyanez a helyzet a nyereggel is.

bardocz
Ha gyorszáras, akkor kiszeded, és odakötözöd az u-lakattal azt is. Én ezt csináltam, egy táblához odafért az egész.
*elsõ kerék védésére

Aham... akkor az egyetlen értelmes megoldás a kerék védésére, ha nem akarom állandóan leszedni az, hogy ha veszek még egy u-lakatot / láncot?

bardocz
Nem éri meg a pluszt. Azt simán átvágják.
Nincs raktáron az a kryptonite lakat, amit kinéztem.... ezért egy drágábbat veszek 😄 A kérdés az lenne, hogy szerintetek érdemes olyan lakatot venni, amihez van sodrony kábel is? Pl. ezt:
katt

Nagyon hasznos lenne a kerék, ill. üles lezárásához, de mennyire erõs? Érdemes kiadni rá azt a pár ezer forint pluszt?

Sziasztok!
Valaki használt már ilyen sunrace váltókart(jobbos)?
http://ebike.hu/termekek/valtas/valtokar/normal-shimanohoz/11050+sunrace+dlm93+trigger+shifter+v%C3%A1lt%C3%B3kar/
Árban nagyon jó. A kérdés leginkább az lenne, hogy mennyire jól kezeli a shimano hátsó váltót('06 deore 9s.). Kérlek írjátok le ha van valami infótok ezügyben😉
bardocz
Finom csiszolópapírral lejön, és a felninek sem lesz baja.
Sziasztok!
A múlt héten Egerben kirándultunk egy nagyobb biciklis csapattal. Meg is áztunk néhányszor. A hét végére több biciklinek is elromlott a hátsó féke. Szétszedtük de látszólag rendben van és a fékpofa csere sem segített. Mintha valamilyen anyag került ( magától vagy nem magától ) a felnire. De nem bírjuk leszedni róla. Van valakinek valami ötlete, hogy a felnicserén kívül, hogyan tudnám orvosolni a problémát?
Elõre is köszi
greg benz
htx

tviktor91
Leírtam a kit mit miért-et..nem ez a topik lényege? Bocs nem jövök ide többet.

Bum..bum..bum ivön brajter ten dö mun...mun..mun..

greg benz
Valaki bannolhatná már a vérbe, minden fórumban trollkodik, rohadt irritáló

Vaxi
soha nem unod meg kocsis?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

greg benz
Köszönjük Emese, viszlát

tviktor91
Ezzel válaszoltam a ki és miért kérdésre a mit pedig.: Valami hauser 18 sebességes seggteleszkópos kerékpár.

tviktor91
Én azért biciklizek hogy ne járjak gyalog.

S2000
Ha letudod szedni a hajtókarokat, akkor talán egy csõfogóval ki tudod csavarni... de inkább nem ajánlom, roncsolódhat. Egyébként csak egy kis újrazsírozás kell neki, egy boltban olyan 5 perc alatt megcsinálják😊

#17760: Igen, a képen nem is lett a legjobb, látszik, hogy volt ott valami😊

Mark007
Attól függ milyen tipusú.
De lehet rosszul tudom, de némelyik monoblokknál nem lehet hozzáférni magához a csapágyhoz sem:S

Mekkora meló szétszedni a monoblokkot ha lenne hozzá kulcsom? Amikor pedálozok, érzek a lábammal egy kis recsegést, mintha tiszta mocsok lenne belül a csapágy.... igaz a lánc is nagyon koszos. De nem igazán értem, hogy kerülhet be ennyi kosz a monoblokkba (most az esõs idõszakban mentem sokat).

DannyL
Jaaaa! Aztán PhotoShop-al eltûntetted? <#taps>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

S2000
Kis csalás van benne<#zavart1> így

DannyL
Hogy fényképezted le a géped így? Hogy hogy nem dõlt el? <#dumcsi>

DannyL
Ha lehet egy indiszkrét kérdésem, a segged hogy van? <#alien> Amúgy! <#eljen>

Tescobetyár
Sziasztok....Ma értünk haza a tesóm és jómagam Franciaország(Rajna part)-Budapest a Duna mentén 12 nap 1500 km tekerés....Na nem semmi túra volt.Napi 120-130 km-t tekertünk és nagyon frankó volt az idõ.Németországban szinte végig napsütés volt.Ausztria itt ott 1-2 órás esõ de tekerhetõ volt...Majd lökök késõbb képeket...<#email>

\"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is.\" http://tescobetyar.picturepush.com skype: ateszhun..

Igen, az U-lakat mellett döntöttem, most rendeltem meg 😊

Max. veszel egy U lakatot, +pár ezer Ft-ból csinálsz egy lánc+lakat kombót.

Nem tudom, hogy az U lakat milyen lehet, de az én vastag láncomat (azt hittem simán elég, tényleg vastag volt), pillanat alatt elvágták. Ulakatot szerintem nehezebb vágni.