Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Köszi<#zavart1>

zaki
felni+küllõk odab@sznak, nagyon állat 😊

greg benz
Sziasztok!

Csináltam pár új képet Biankáról (mióta legutóbb raktam sok minden változott rajta de ezt úgyis látjátok majd) , sajnos messze nem lettek olyanok mint ahogy szerettem volna, de ha már megcsináltam õket,berakom ide is😄

pajti
Mi mindenre jó a bicikli..

<#idiota>

zaki
ma akkorát estem, mint egy télikabát... keletinél a macskaköves részt kihagyva a villamossínek közé mentem, és mikor visszamentem volna az útra beszorult a kerekem a sínek közé, és borultam egy hatalmasat 😄
szerencsére csak egy bringás jött mögöttem kb 50 méterre, meg egy másik autó mögötte 100 méterre. nekem semmi bajom nem lett, és a bringámnak se, csak kicsit le kellett nyugodnom, mert kicsit hevesebben vert a szívem az átlagosnál 😄 kicsit ciki volt, mert volt vagy 15 ember a környéken, de hát istenem, ez van 😄

Mark007
😊 Épp errõl beszélek. Én érzem, hogy hol blokkol, nem kell gondolkodni rajta. Máshogy ezen nem tudsz segíteni, ez nem fék probléma.
Én csak segíteni próbálok..

Én vészfékezéskor mindig elöször a hátsó féket húzom be, aztán fél másodperc múlva az elsõt, persze nem blokkolásig.
Sajnos a kerékpározás során is érvényes az mint az autóvezetésnél, hogy mindig figyelni kell a környezetet, és nem csak az elõttünk lévõ utat.
De persze a semmibõl elõkerülõ autókra nem lehet felkészülni:S
- vészhelyzetrõl beszéltünk amibõl a kelleténél sajnos többször volt (van) részem. Neked meg (ezek szerint) szerencsére nem
- amikor az orrod elõtt kanyarodik egy kocsi nem a gumi csúszásán fogsz aggódni, hanem hogy a fékezéstõl vagy fékezés híján az 1 másodpercen belül történõ csattanástól szállsz el jobban (+1 elsõ kerék)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Mark007
Ez mind szép és igaz, de most ezzel csak megerõsítetted, amit gondoltunk. Nem tudsz fékezni.
Tövig behúzni egyedül a szar, ócsó, rosszul beállított féket lehet, ami akkor sem blokkol, ha ráülsz a karra.. De normális féknél se az elsõt, se a hátsót nem húzzuk tövig..

Keress egy egyenes szakaszt, és gyakorolgass. Találd meg azt a pontot, ahol még épphogy nem blokkol a fék. Ez persze sebességtõl, talajtól függ, szóval ez max arra jó, hogy megérezd.

Értem én, hogy vészhelyzet, de akkor sem szabad, sõt, rontja az esélyeid, ha megrántod a fékkart.

Gondolom azzal tisztában vagy, hogy lassabban állsz meg, ha csúszik a gumi 😊

- szar élmény elõre érkezni (pláne aszfaltra); ha repülés közben van elég idõd a cselekvésre akkor hiába tudod, hogy be kellene húzni a fejed és megpróbálni minél gyorsabban túlgördülni a dolgokon akkor is mindent látni akartam és a gördülésre szánt energiát felvettem az állammal - orrommal. Szerencsére nem mentem gyorsan lejtõnek, olyan 10 - 15 km/h lehetett csak (a kocsi balról megelõzött majd hirtelen jobbra bekanyarodott elõttem amikor még a hátsó ajtajánál járt a bicikli elsõ kereke). Olyan 10 perc múlva mertem felállni (meg 1 hónapig nagyon, még 1 hónapig már kevésbé látszott a nyoma)
- kontrás biciklin jobb oldalt van az elsõ fék amit nem sokszor használtam és amikor az új biciklivel elõször vészfékeznem kellett lecsaptam a bal karra ... ami viszont ott az elsõ fék volt. Ott elõbb értem aszfaltot mint felfogtam volna, hogy repülni fogok. Az viszont lejtõnek olyan 30-40 km/h sebesség lehetett (jómunkásember háttal elém lépett a bicikli útra, én meg pont próbáltam volna mit tudok az új bicóval menni)
- most próbálok kevésbé gyorsan menni (pedig pont a körzeti orvos utasítása szerint kellene teljes erõbedobással legalább 10 percig tekernem); mindig a hátsó féket húzom be elõször és csak utána az elsõt. Ez mondjuk a kontrás féknél necces, mert ha azzal erõbõl felgyorsulok akkor vészfékezéskor keresztbe állok mert beblokkol a kontra fékje. Elsõ féket azon úgy sem használok, mert fejre állíthat és arra nem vágyom többet. De már legalább le tudok róla szállni menet közben (nõi vázas)

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Tetsuo
Talan nem illik a vaz merete hozzad. Ha hosszabb a labad, magasaban van alapbol a sulypont, ami egy kisebb vazon konnyen tul elore is kerulhet.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Mark007
De pont ezaz, hogy érzed😊
Sõt..ha fékezel, akkor szimplán hátrahúzódsz. Ez nálam elég relfex-szerû, szóval még vészhelyzetben sem gond szerintem..
Úgy nem lehet bringázni, hogy ülsz rajta mint a krumplis zsák...

A teló meg sajna ilyen. Ezek az olcsóbb fajták nem 100 kg körülre vannak tervezve. De valahogy akkor sem értem. Próbáltam már sokfélét, 180mm-es DH villát is, ami azért igencsak puhán mozog, de fékezésnél az sem csúszott be teljesen, pedig én is megvagyok 67kg.

bardocz
Nekem volt, hogy vészfékeznem kellett, hogy ne üssem el a gyalogost(én voltam a fasz), de amikor éreztem, hogy már nagyon elemelkedett a segge a bicónak, engedtem a féken, majd húztam újra. De orra még soha nem buktam.
Mark007
Ilyenrõl még sosem hallottam. Teljesen gyári bringák? Mert ez, hogy elõre borultok. Eddig egyik bringám sem borult elõre fékezéskor. Mégha blokkolt is az elsõ kerék, akkor is csak kicsúszott alólam max, de nem borultam.

- a biciklihez nem igazán értek, de 100+ kg.-al ismerõs a fékezõs jelenség. Mivel bringával járok munkába így inkább leszoktam a "bicikliúton sisak nélkül legfeljebb 40 km/h" sebességrõl. Ha hirtelen kell fékeznem gyakran így is borulok (vagy elütnek)

SrAta
Milenne veled, ha tárcsafék lenne??? Nem a fékállítgatás a gond.. Ne úgy fékezz mint egy vadállat.
A villával annyit tudsz csinálni, hogy a tetején a rugóelõfeszítés állítókat a legkeményebbre állítod. Ha ez sem segít, akkor egy servízben cseréltess benne elasztomert.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
Hát ez elég érdekes. Fõleg hogy XCR teló..Passz:S
A féken ne állítgass sokat, inkább tanulj meg fékezni😊 Azért lehet érezni, mikor fog blokkolni.

repvez
Szeretnék eg ykis segitséget ilyen bringám van
Csak bonteger felnik és gumikkal.
A lényeg, hogy mit tudok kezdeni azzal, hogy nagyon puha az elsö teleszkóp? 85 kiló vagyok és amikor ráülök már akkor bemegy vagy 5-6 cm-re az elsõ teló és fékezéskor meg szinte teljesen bemegy.Már 2x estem ez miatt, hogy olyan 20as temponál ráfékeztem az elsö fékkel is az elsö kerék blokkolt és még a teló is elörebólintott és igy a sulypontom elöre került és átestem a kormányon a másodiknál már 50es temporol lasittva estem el az egy hetes táppénz volt csipözúzódással, de akik látták azt mondták hogy akár ott is maradhattam volna.. És kisebb,de gyors kormánymozdulatokra instabilnak érzem a bringát olyan mintha nyeklene az eleje, de ha megnézem a rögzitéseket nem mozog sehol.
Simani X-mission Vfékek vannak minenhol.A bringába 2000km van.
Van valami megoldás hogy a teleszkóp keményebb legyen, de az ut egyenetlenségeit szépen kimozogja?
Nagyon szeretem ezt a bringát, de nyugtalanit az, hogy nem tudok rendesen fékezni mert bármikor átvágodhatok ez miatt.ÉS az országuton ez nem egészséges , de terepen sem.

Nem tudom, hogy hogyan lehetne a fékeket ügy beállitani, hogy nyugodtan húzhatom és nem fognak blokkolni de megfogják a brningát.
A második tûnik a legjobbnak😊 Ma megyek bringaboltba, meglátom mit ajánlanak.
pajti
Mivel a slick guminak sima a felülete, ezért tükör aszfalton az tapad a legjobban.
Node mind1, kérdésemre még mindig nem kaptam választ 😛
bardocz
Mivel annak van a legjobb tapadása aszfalton...
SrAta
megszûûnik?XD most ezt úgy mondtad mintha ammúgy olyan marhára tapadna a slickXD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Csak fosok kicsit, hogy ha esetleg le kell térni valami kavicsos, murvás útra, akkor gyakorlatilag megszûnik a tapadás...
pajti
Hidd el sokat jelent az hosszútávon, fõleg ahogy írtad is, aszfalton lesz a túra 70%-a. Én télen a hóban is slicket használtam :')

Jah igen, az a másik véglet😊
pajti
slick gumit 😄

Hétvégére be van tervezve egy kisebb bükki bringa túra😊 Szilvásvárad-Nagymezõ-Bánkút-Mályinka-Szilvásvárad útvonalon.
Ti milyen külsõ gumikat javasoltok egy ilyen útra? Szerintem 70% aszfalt lesz, plusz egy kis murva, kemény talaj. Most elõl-hátul ballonos spezialized gumik vannak(fast trak, adrenaline), és mondanom sem kell, ezeknek a gördülési ellenállása nem valami jó😄. Szóval, Ti mit ajánlatok?
S2000
Csináltasd meg valahogy fixre, szerintem az lenne a legjobb megoldás😊

Mark007
Rugóstagokhoz nem értek, de tudtommal a szemtávolságot, és a rugóutat kell megnézni. Bár valahogy kétlem, hogy tescos bringába beleillik bármelyik normális tag.:S

Narxis
Dehogy veszek, ezen kívül semmi baja. 😄 Amúgy is csak arra kell, hogy eljussak A-ból B-be, nem vagyok én ilyen biciklimeister.

Vettem gépzsírt is és ha nyomok vele rá egy kicsit akkor nem nyikorog de max. 1 hétig bírja, kitolja a zsírt mozgás közben.

Amúgy 6 éves bicikli, szerintem jól bírja ahhoz képest, hogy szinte minden évben addig használtam amíg nem jöttek a mínusz fokok.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Máté94
Inkább egy új biciklit vegyél 😄
Narxis
Nem értek hozzá, egy noname tesco-s bicikli, de már szinte mindent lecseréltem rajta, normálisabb minõségûre, itt egy kép, most ezt akarom lecserélni mert nyikorog és szar:

Ley Roland
Vettem ma új gumikat.

Schwalbe Nobby Nic 2.25, Maxxis High Roller 2.5

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Na még egyszer😊
A kép lemaradt😊
Végre megjött a cateye velo8 😊
SrAta
milyen vasad van? mibe kellene?

Narxis
Üdv skacok!

Kellene valami jó de olcsó hátsó rugóstag, én ezt találtam elsõ keresésre: Link

Nem vagyok menõ biciklis, csak közlekedésre használom naponta de a gyári már szar és nyikorog is, meg minden baja van. 😄

mi a véleményetek errõl a kerékpárról? LINK
SrAta
Másodikat vinném:d triatlonozni akarok😄

Ezt a megfontolandó ajánlatot majd a nyertesnek mondd! 😄
DannyL
Én nem vagyok nagyravágyó, nem fogadom el ingyen. Az elsõt elviszem 50%-os áron. Deal? 😄

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Sziasztok!

Már csak 3.5 nap van a Specialized nyereményjátékból, így aki szeretné megnyerni az 1.1 millió Ft összértékû bringák valamelyikét, az gyorsan írjon véleményt akármilyen TestBike-on fentlevõ termékrõl, vagy adjon hozzá újat 😊

Ezek valamelyikével jutalmazzuk meg a nyertest:

1. díj

Specialized Camber FSR Elite 2011 - 570.000 Ft

2. díj

Specialized Allez Elite X3 2011 - 360.000 Ft

3. díj

Caprine Cross Three 2011 - 150.000 Ft

Nyerjétek meg ti valamelyik bringát! Jó véleményezést kívánok!

hefi
greg benz
<#eplus2>

SrAta
PISTA <#nyes><#idiota><#idiota><#idiota>

greg benz

DannyL
Én szombaton megyek 1 napos Balaton-körre. <#hawaii>

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Egy újabb tekerés...ez még nem az Alpok,majd az is jön!...ezúttal "csak" innen Szlovákiából:

Videó is van: HD 1080p

Jó szórakozást,akit érdekel!

http://cobranco.hu/

S2000
A Specializedet választanám, de a VooDoonak is jó választás😊