Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csináltam pár új képet Biankáról (mióta legutóbb raktam sok minden változott rajta de ezt úgyis látjátok majd) , sajnos messze nem lettek olyanok mint ahogy szerettem volna, de ha már megcsináltam õket,berakom ide is😄

szerencsére csak egy bringás jött mögöttem kb 50 méterre, meg egy másik autó mögötte 100 méterre. nekem semmi bajom nem lett, és a bringámnak se, csak kicsit le kellett nyugodnom, mert kicsit hevesebben vert a szívem az átlagosnál 😄 kicsit ciki volt, mert volt vagy 15 ember a környéken, de hát istenem, ez van 😄
Én csak segíteni próbálok..
Sajnos a kerékpározás során is érvényes az mint az autóvezetésnél, hogy mindig figyelni kell a környezetet, és nem csak az elõttünk lévõ utat.
De persze a semmibõl elõkerülõ autókra nem lehet felkészülni:S
- amikor az orrod elõtt kanyarodik egy kocsi nem a gumi csúszásán fogsz aggódni, hanem hogy a fékezéstõl vagy fékezés híján az 1 másodpercen belül történõ csattanástól szállsz el jobban (+1 elsõ kerék)
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
Tövig behúzni egyedül a szar, ócsó, rosszul beállított féket lehet, ami akkor sem blokkol, ha ráülsz a karra.. De normális féknél se az elsõt, se a hátsót nem húzzuk tövig..
Keress egy egyenes szakaszt, és gyakorolgass. Találd meg azt a pontot, ahol még épphogy nem blokkol a fék. Ez persze sebességtõl, talajtól függ, szóval ez max arra jó, hogy megérezd.
Értem én, hogy vészhelyzet, de akkor sem szabad, sõt, rontja az esélyeid, ha megrántod a fékkart.
Gondolom azzal tisztában vagy, hogy lassabban állsz meg, ha csúszik a gumi 😊
- kontrás biciklin jobb oldalt van az elsõ fék amit nem sokszor használtam és amikor az új biciklivel elõször vészfékeznem kellett lecsaptam a bal karra ... ami viszont ott az elsõ fék volt. Ott elõbb értem aszfaltot mint felfogtam volna, hogy repülni fogok. Az viszont lejtõnek olyan 30-40 km/h sebesség lehetett (jómunkásember háttal elém lépett a bicikli útra, én meg pont próbáltam volna mit tudok az új bicóval menni)
- most próbálok kevésbé gyorsan menni (pedig pont a körzeti orvos utasítása szerint kellene teljes erõbedobással legalább 10 percig tekernem); mindig a hátsó féket húzom be elõször és csak utána az elsõt. Ez mondjuk a kontrás féknél necces, mert ha azzal erõbõl felgyorsulok akkor vészfékezéskor keresztbe állok mert beblokkol a kontra fékje. Elsõ féket azon úgy sem használok, mert fejre állíthat és arra nem vágyom többet. De már legalább le tudok róla szállni menet közben (nõi vázas)
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Sõt..ha fékezel, akkor szimplán hátrahúzódsz. Ez nálam elég relfex-szerû, szóval még vészhelyzetben sem gond szerintem..
Úgy nem lehet bringázni, hogy ülsz rajta mint a krumplis zsák...
A teló meg sajna ilyen. Ezek az olcsóbb fajták nem 100 kg körülre vannak tervezve. De valahogy akkor sem értem. Próbáltam már sokfélét, 180mm-es DH villát is, ami azért igencsak puhán mozog, de fékezésnél az sem csúszott be teljesen, pedig én is megvagyok 67kg.
A villával annyit tudsz csinálni, hogy a tetején a rugóelõfeszítés állítókat a legkeményebbre állítod. Ha ez sem segít, akkor egy servízben cseréltess benne elasztomert.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A féken ne állítgass sokat, inkább tanulj meg fékezni😊 Azért lehet érezni, mikor fog blokkolni.
Csak bonteger felnik és gumikkal.
A lényeg, hogy mit tudok kezdeni azzal, hogy nagyon puha az elsö teleszkóp? 85 kiló vagyok és amikor ráülök már akkor bemegy vagy 5-6 cm-re az elsõ teló és fékezéskor meg szinte teljesen bemegy.Már 2x estem ez miatt, hogy olyan 20as temponál ráfékeztem az elsö fékkel is az elsö kerék blokkolt és még a teló is elörebólintott és igy a sulypontom elöre került és átestem a kormányon a másodiknál már 50es temporol lasittva estem el az egy hetes táppénz volt csipözúzódással, de akik látták azt mondták hogy akár ott is maradhattam volna.. És kisebb,de gyors kormánymozdulatokra instabilnak érzem a bringát olyan mintha nyeklene az eleje, de ha megnézem a rögzitéseket nem mozog sehol.
Simani X-mission Vfékek vannak minenhol.A bringába 2000km van.
Van valami megoldás hogy a teleszkóp keményebb legyen, de az ut egyenetlenségeit szépen kimozogja?
Nagyon szeretem ezt a bringát, de nyugtalanit az, hogy nem tudok rendesen fékezni mert bármikor átvágodhatok ez miatt.ÉS az országuton ez nem egészséges , de terepen sem.
Nem tudom, hogy hogyan lehetne a fékeket ügy beállitani, hogy nyugodtan húzhatom és nem fognak blokkolni de megfogják a brningát.
Node mind1, kérdésemre még mindig nem kaptam választ 😛
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Ti milyen külsõ gumikat javasoltok egy ilyen útra? Szerintem 70% aszfalt lesz, plusz egy kis murva, kemény talaj. Most elõl-hátul ballonos spezialized gumik vannak(fast trak, adrenaline), és mondanom sem kell, ezeknek a gördülési ellenállása nem valami jó😄. Szóval, Ti mit ajánlatok?
Vettem gépzsírt is és ha nyomok vele rá egy kicsit akkor nem nyikorog de max. 1 hétig bírja, kitolja a zsírt mozgás közben.
Amúgy 6 éves bicikli, szerintem jól bírja ahhoz képest, hogy szinte minden évben addig használtam amíg nem jöttek a mínusz fokok.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Schwalbe Nobby Nic 2.25, Maxxis High Roller 2.5
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Kellene valami jó de olcsó hátsó rugóstag, én ezt találtam elsõ keresésre: Link
Nem vagyok menõ biciklis, csak közlekedésre használom naponta de a gyári már szar és nyikorog is, meg minden baja van. 😄
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
Már csak 3.5 nap van a Specialized nyereményjátékból, így aki szeretné megnyerni az 1.1 millió Ft összértékû bringák valamelyikét, az gyorsan írjon véleményt akármilyen TestBike-on fentlevõ termékrõl, vagy adjon hozzá újat 😊
Ezek valamelyikével jutalmazzuk meg a nyertest:
1. díj
Specialized Camber FSR Elite 2011 - 570.000 Ft
2. díj
Specialized Allez Elite X3 2011 - 360.000 Ft
3. díj
Caprine Cross Three 2011 - 150.000 Ft
Nyerjétek meg ti valamelyik bringát! Jó véleményezést kívánok!
hefi
Videó is van: HD 1080p
Jó szórakozást,akit érdekel!
http://cobranco.hu/