Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
jah havernak Dartmoor 2-6 player vagy mi a vér van alu és 2 kiló alatt van és vmi 51-52 rugó és kvajóó😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

DJ RX7
prodigy vázat nem fogsz kapni sehol. octane, dartmoor vázakat kapsz már 40000-50000 körül. N. Oszkár az OSG 1. MTB helyezettje Dartmoor vázakkal nyomul és nyúzza õket rendesen, de eddig semmi törés, repedés.

:3

S2000
:o Kicsit jó😊 Csak sajnos az ára nem egy Prodigy 😊 Mondjuk feltételezem nem is törik olyan könnyen...

SrAta
Nekem Octane One Void 3.0 van tökéletes váz! Ns lengyel váza😊 www.bikediszkont.hu

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

S2000
Milyen acél dirt vázat érdemes venni? Prodigy tetszik, csak szinte sehol sem kapni...

Pesten hova érdemes menni bicózni? János-hegy, HHH-hegy? Ezek milyen messze vannak a belvárostól, ha bringával megy az ember?

greg benz
Sziasztok!

Lecseréltem a KTMet, végre megszereztem az álompözsót😊)))

Ley Roland
Értem köszi! 😄 Csak furcsa volt, mert elõtte nem csinálta.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

pajti
<#worship><#eljen>

gordon 24
Olaj csere sosem árt. De egyébként az sem feltétlenül baj ha hallod az olajat..

Downhill!!

Akinek van kedve videózni ebben a nem túl fényes idõben:

Alpoktúra 2011. elsõ etap:

…munka vagy tanulás helyett…vagy, ha valaki csak unja Valóvilágot,…jó szórakozást!

Örömteli hir az olvasni nem tudóknak: túrabeszámoló csak késõbb!

http://cobranco.hu/

SrAta
az enyém májusi de még nemcsinálja😄 szal nemtom, de énis lassan olajat cserélek😄

Ley Roland
2010 júniusába vettem egy Suntour Duro DJ-D-P-t, szervizelve még nem volt, mert eddig még nem volt vele problémám. Nemrég óta azt csinálja, hogy visszaútnál érdekes hangja van, mintha az "olajat hallanám".
Mi lehet a probléma?
Gondolom nem ártana már egy olajcsere, de ez megoldaná?

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
1 részt teljesen mindegy.

Másrészt pedig vannak olyan tagok amiket csak így tudsz belerakni. Az ok marha egyszerû kona foxxal gondolja a vázat és ehhez tervezik kicsi olaj tartály stb stb. Veszel egy másik tagot más a mérete nagyobb a tartály bele ver a vázba.. Emiatt megfordítod és már jó is.

Tök mind 1 hogy áll benne a funkcióját elvégzi..

Downhill!!

Mark007
Nekem nem tünt fel😊 De mostmár látom😊

Ley Roland
Igen, én is így tudom. 😄D

S2000
Lemaradt a "😊" 😄 De ha már itt szpemelek rakok képet a énis:

S2000
Pedig de)

Mark007
Szerintem nem..Miért kéne fordítva?

Ley Roland

Az a hátsó rugóstag!! Nem fordítva kéne lennie??! 😄D

greg benz
Több napos szopássorozat után végre megint összeállt a dög és üzemképes😊 Vannak persze még finomhangolások, stb amit el kell rajta végezni, kap majd új láncot és fehér sárvédõket, de nagyrészt készen van

greg benz
Mennyit adsz érte?<#idiota><#hehe>

Tetszik a szobád <#eljen>

greg benz
Köszi😄 Pötyi úr, neki mindenhol ott kell lennie😛

pajti
<#vigyor3><#eljen>
Jaaj a cica! Nagyon tündér xD #taps]

greg benz
Sziasztok!
Meglett a második (téli)paripám, egy KTM személyében<#zavart1>

A hirdetett állapotában

Ez pedig már itthon, a Bianchitól örökölt Vento kerekekkel és Kenda külsõkkel

greg benz
<#worship>

SrAta
ment a like😊

Hali!
Aki esetleg szokta biciklizés közben mérni a teljesítményét, az ismeri a micoach nevû szerkentyût? A Digi Sporton megy egy sorozat, Dávid futása címmel. Ott láttam, hogy õk ezt használják, és elvileg nézi a pulzust, szívhangot talán, stb... Szóval, akinek esetleg van ilyen, mik a tapasztalatai?
Ezaz 😄 Jézusom hogy lehet ezzel városban közlekedni? 😄 (bp belvárosában láttam)

greg benz
Lájkot a Biankának😛

Mark007
Tallbike?
Tallbike

Tegnap láttam egy "bringást"... valami olyan bicója volt, hogy körülbelül 2 méter magasan ült rajta, és úgy ment 😄 Nem velocipéd volt.... kb úgy nézett ki, mint egy nagy háromszög. Azon gondolkoztunk hogy hogy a francba száll le és pirosnál hogy áll meg 😄 Nem láttatok ilyet még? Milyen bringa lehetett?

DannyL
Sõt a NASA-nak is van olyan wc-je ami csak levegõvel mûködik. 😄

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

gordon 24
ÕÕ ez nem teljesen így van..

Felhasználási terület függõ és gyártó függõ..

Pl a Fox 40 az acél vagy titán rugóval van és egy zárt patronos csillapító rendszerrel, ami a compressio és a visszaút csillapításért felel. (itt rugócserével tudsz keményíteni illetve lágyítani..)

A Rock shox legjobb telója a Boxxer wc az levegõvel mûködik abban valóban nincs rugó, mint ahogy a Marzocchi 888 Ata wc-ben sincs. Az is levegõvel mûködik.

De mondom van nem egy márka ahol legeslegdrágább villájukban is rugó dolgozik...

Tehát nem állja meg a helyét 100% ban amit írsz.

Downhill!!

SrAta
pont hogy a kezdõ telóknál van rugó, a drágábbakban olajtípussal, illetve levegõráfújással segítenek ezen😊
Azért mert zsidók és járj utána😄

Megvolt a hétvégi Bükk túra😊 46km lett a vége. Mit mondjak... kellemesen elfáradtunk😊
Mark007
Hiszek neked 😊 Akkor meg az a megoldás.

gordon 24
Amirõl én beszélek fék az egy olajos tárcsafék ami 70-80 kilométeres sebbésségrõl terepen képes megállítani egy bringát. Én vagyok 100 kiló a bringa 20 azaz 120 kiló. fékezésre ezt a súlyt felemeli úgy hogy simán elsõ keréken tudok gurulni vele.. Ugyanakkor mégis meg lehet vele állni szépen ha úgy akarom:😄

Szerintem jobban fog mint egy fékpofa felni kombó...

Downhill!!

repvez
Nálam a fékpofa a felni érintésétõl szinte azonnal blokkolja a kereket.
Ha csak magam mellett tolom a bringát és behuzom a féket akkor is megemelkedig a hátulja, ha a hátsot fékezem ugyan ez csak akkor meg csuszik a kerék.
A fékkart kb 1cm-re lehet ugy behuzni hogy még nem ér hozzá a felnihez de utánna max 1 mm és már satu.Ezen az 1mm-en sok játékterem nincs hogy menet közben megtaláljam azt a pontot hogy fogjon is és ne satuzzon.
Ha több uton mozogna a fékezés teljes szakaszán a fékkar akkor azt mondom hogy neked van igazad és én vagyok a balf.. , mert tövig huzom, de igy ha menetböl rövig idö alatt vagyok kénytelen megálni szinte mindig fejenállás a vége.

SrAta:Ha ez igy van akkor miért nem kérdezik meg egy boltban sem hogy hány kilos vagyok és hogy akkor kicserélik a megfelelõ méretüre a rugot?Illetve az ilyen kezdö telóknál nem is biztos hogy lehet vagy van hozzá csere rugó.
gordon 24
Ez hülyeség már bocs...

Nekem egy fox 40 van elõl.. Ami 20 centit mozog vaj puhán. Ha fékezek nagyot kb 15 centit berugózik, majdnem orra áll mégsem blokkol a kerék.
Pedig egy 4 dugattyús hayes Stroker ace van fent. Szóval ez rajtad múlik.. Engedni kell a nyomáson és nem fogsz blokkolni illetve pofára esni.

Downhill!!

SrAta
nem a francokat nem... ugyanannyit fog mozogni csak keményebb lesz. Áltlában 60kilóra tervezik ezeket a villákat és vehetsz bele különbözõ "színû" rugókat és elasztomereket ezzel beállíthatod magadhoz...

Mark007
Sokmindent ezzel nem tudsz akkor :S
Villát kell cserélni, valami erõsebb fajtát, amit inkább dirt-re terveztek, és be lehet állítani keményre.
Másik megoldás, hogy szétszeded a villát, és teszel bele még elasztomert. Csak hát így nem fog sokat mozogni a villa.

repvez
Köszönöm a válaszokat. Értem én hogy érezni kéne hogy hol fog blokkolni meg hasonlók, de amikor már a blokolás elött a teleszkób annyira berugozik hogy a blokkolás nélkül is szinte orra állsz akkor az ember probál kapaszkodni a kormányba , és eleve jobban kezdi el szoritani ami magával vonza azt hogy a fékelös ujjad is beljebb jön és máris blokkol.

Mivel ez a bringa össztelos igy eleve magasabban van a pedál és én 190cm magas vagyok jo hosszu lábakkal igy elöre kell hajolnom a kormányra.És mivel a teló ilyen puha már eleve negativba állok vele mikor tekerek.A váz mérete 19"-os. A 120mm-erböl jo ha 7 cm marad meg nyugalmi helyzetbe ha rajta ulök.
A kényelmes tekeréshez annyira kell a nyerget kihuznom, hogy a lábujjhegyem épp leér álló helyzetben.
http://ebike.hu/termekek/kerek/gumikopeny/26-coll-mtb/101474+schwalbe+trail+trax+gs508+26x21/

Schwalbe Trail Trax, 1690 -HUF . Ennyiért már-már kihagyhatatlan ajánlat😊
Én amúgy végül land cruisert vettem.
Narxis
Uhh, egy ilyen 2kerekû nekem is kellene. 😊

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SrAta
peches vagy:S
Amúgy ha gyalogos bicikliúton elédlép akkor kapaszkodj a kormányba állj ki a nyeregbõl üvölts rá és üsd el😄
Ennyi... múltkor egy nénit kaszáltam el me elém lépett virágnézegetés közbe... elõbbutóbb megtanulják.
Mjuk az én vázam 12,6" os (Kb XXS-es váz) és meredek csõszögek így nehéz vele esni, max hátra...
Szal nekem a gyalogos annyira nemokoz gondot...😄

SrAta
én pl four cross pályán tanultam meg fékezni😄 ott volt 1-2szer olyan hogy csúszott, de ha nyomod akkor az belefér.. de mjuk amikor nem találod el az ívet emrt gyors..😄 szal igen csak emgkell tanulni fékezni😊

SrAta
én footjambõl fejeltem csak aszfaltot😄 de ugye az nem fék, csak rálépsz a kerékre😄 csak ugye ha beszorul a fékhíd alá a lábadXDDD

- 2 másodperc rengeteg idõ, annyi idõ alatt még akár a kormányt is félre lehet kapni (ha van rá helyed). 5 másodperc alatt meg is lehet állni, de amirõl én beszélek ott nincs ennyi idõd, ott bumm lesz akármit csinálsz is
- részemrõl túlreagáltuk a kérdést, évi ~200 napból naponta (gyakorlatilag bármikor és bárhol) lehetnek (és gyakran vannak) helyzetek, ebbõl összesen évi ~5 nap nekem adódnak is ütközéssel vagy borulással járó balesetek amit még éves szinten elfogadhatónak tartok. Amikor tavaly 1 héten 3x ütöttek el ugyanazon a zebrán (miközben tökig beöltözve, elöl-hátul villogóval _toltam_ a kerékpárt) azt azért sokalltam

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM