22335
11330766891279474906.jpg
  • ps7a
    Nem is tudtam, hogy a Nürnburgringen bicós versenyt is tartanak ráadásul 24 órásat
  • Aquir
    mondjuk nem szoktam úgy váltani, de azt miért nem szabad? annyira kopik tőle?
  • gordon 24
    Egy újabb video Mariborból: (véleményt kérek:))

• vass17
    A lánc hosszúsága ideális? Elvileg akkor optimális, ha elől és hátul is a legnagyobb fogaskerékre váltasz (ami egyébként tilos menet közben!). Ilyenkor a hátsó váltó 45 fokban kell előre álljon. Ha nem így van, azért ajánlanám láncszemek kivételét, vagy pótlását, ami szükséges ehhez a pozícióhoz.

A hátsó váltón is van egy külön csavar, ami a láncfeszességet szabályozza. Itt az lenne a cél, hogy a váltó felső kis tányérja minél közelebb kerüljön a fogaskoszorúhoz (ezt is a nagy tányérhoz viszonyítva kell állítani), néhány mm természetesen kell maradjon, hogy köztük ne súrlódjon a lánc.
    Két biciklit is sikerült átépíteni teljesen a nyáron, utánaolvastam ezeknek és tényleg bejött, mivel a váltás sokkal simább lett a hátsó váltó feszességállításától. Viszont az egyiknél jelentkezett olyan probléma, hogy a feszítőrugó már eléggé meggyengült és hiába állítottam a csavarral, egyszerűen nem maradt meg a pozíció és nem feszít rendesen.

Először azért én is a hajtómű tányérjainak átnézését javasolnám, de ha véletlenül megmaradna a probléma, akkor érdemes ezeken is elgondolkozni, mivel más nem igazán lehet vele kapcsolatban.
  • shaba23 #18889
    elképesztő...brit tudósok jöttek rá?
  • tomsolo
  • pajti
    cool:)
  • gabber_saviola
    :Ddd
  • Mighty
    A hajtómű középső fokozata is elkopott. Most a cseréig a harmadik fokozatot használom :)
  • Knabb
    Hát lehet, hogy a lánctányér kopott el.
  • Blum
    oh,azok a kerekek
  • Mighty
    Srácok!

Van egy kis baj a bringámmal és tanácsot szeretnék kérni.
    Szóval, adott egy közel 3 éves Magellan treking bicó. Még semmi nem volt cserélve rajta külsőn, belsőn és fékbetéten kívül. Pár hete elkezdett a hajtás rendszerem furcsán viselkedni. Kisebb padkákon (10-15 centi) lehajtásnál vagy aszfalton keresztben futó repedésen átugratásnál ugrik a lánc két-három vagy több szemet is, miközben ezen műveletek közben tekerek. Elvittem egy bringás boltba és egyből hátsó fogaskoszorú illetve lánccserét javasoltak. Ez meg is történt, de a jelenség megmaradt...

Szóval szerintetek mi okozhatja ezt?
  • greg benz
    *tubeless
  • greg benz
    tubeles,tireless wheel :D
  • pajti
  • tomsolo
  • ps7a
    Áhhá, akkor nem szarral gurítasz, jóvan' :D Nekem S2-m van, de bőségesen mindenre elég. De ha már itt tartunk, valami frankó teló tartó konzolt tud valaki? Ja és low budget :D
  • shaba23 #18876
    Visszatérve a témára, iPhone 4S és Galaxy s3 között vacilálok. Mindenesetre holnap megyek a t-mobile-ba és megnézem közelebről a dolgokat, aztán lehet a megnyomkodni és megszeretni lesz a döntő:)
    Tegnap úgy is alkatrészeire szedtem a bicajomat, mivel defektet kaptam és gondoltam, ha már fejre állítom, akkor átnézem, meg bezsírozom a gépet, így most menetre kész, délután ki is próbálom a telefonnal együtt:)
  • Knabb
    Mákos :D, nekem kb zabálnom kell, hogy elne fogyjak tőle :DD Májusban vettem a jószágom és akkor voltam olyan 96 környékén, most 84 és küzdök, hogy így maradjak :P. Mondjuk emelnem kéne az étkezésem minőségén és akkor nem lenne ekkora gond. :S De hát nincsen lé.
  • gercse
    Legalábbis tömeget növel ;)

Nem vagyok kövérebb, csak nehezebb :D, meglepő módon főleg comb tájékon erősödött a lábam :)
  • ps7a
  • shaba23 #18872
    A biciklizés hizlal!!!!!!
  • Mark007
    Saját tapasztalat, ne cseréld:D
    Én egy montit váltottam outira, merthogy úgyis aszfalton megyek a legtöbbet.
    Mikor eladtam már megbántam. Most pedig az outit fogom eladni, hogy építsek egy montit.
    Jó persze, jó az outi nagyon, stbstb. Városba viszont számomra nem való. Néha még lassabb is, mint egy monti, mert minden kis szarnál lassítanom kell, mert különben felütöm...
    De ha most állnék a döntés előtt, akkor szépen gyűjtenék pár tízezrest, és beruháznék egy olcsóbb, egyszerűbb outiba, míg a monti marad.
  • ps7a
    Na egy olyan Malit már én is néztem használtba, csak a színe nem tetszik
    Majd tavasszal körbe nézek, mit lehetne újítani.
    Kb egy hónapja, Lovasberénytől Velencéig vezető úton jöttem le 65-el, felmászni istenes volt, de megérte.
    Egy ismerősöm mesélte, mikor aktívan edzett, Veszprém környékén, 5-ös bolyban tolták 90-el. Na ott valszeg be....oztam volna
  • gercse
    lefelé nem is csodálom :D
    egyenesben viszont jó 30 felett menni :)
  • tomsolo
    Egész jól, ráadásul már q alatt vagyok -.-

A nyereg szokott tiltakozni egyedül, de mindig van nálam imbusz kulcs :D

Mondjuk ezt a sebességmániát nem értem, múltkor az esőben a hegyről lefele mentem 51-et a bütykös gumival aszfalton - hát halálfélelmem volt végig, hogy ha most zakózok egyet: akkor nekem itt reszeltek.
  • gercse
    hát majd egy kis idő után tudok neked mondani róla infót :D
    Most szeptemberben vettem én is egy outit(Mali Ironaman), én 85kg vagyok, már pár száz km-t beletettem, azóta már 89 kg vagyok, eddig jól helyt áll :)
  • ps7a
    Volt, hogy beszaggattam vele egy erdőbe és akadt néhány gyökér, meg kavics ami nehezítette a dolgot, de remekül helyt állt. Persze tény, hogy nem erre van kitalálva.
    Egyébként az átlagos outik mennyire bírjak a 90-100 kilós sofőrt? :)
  • gercse
    ez a bicikli ránézésre cross-ra hajaz, szóval nem kimondottan trekking-nek néz ki

tesómnak van egy Kross márkájú cross biciklije, és simán lehet vele földes úton, persze nem sziklás meg fa gyökerekkel teli részeken, de használható nem csak aszfalton is

Viszont ha valóban nem használja földes úton, akkor valóban el is lehet akár adni.
  • tomsolo
    Sztem, hogy a trekking terepre is jó az egy tévedés, én legalábbis mentem már ilyennel és nem csodálkozom, hogy ilyen keveset használod erre :)
  • ps7a
    Ugyan ezen filózok én is
    Viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy nem járok terepre.
    Idén nyáron is letekertem majdnem 2000 km-t és ha 5-öt entem földes úton akkor lehet sokat mondok :D
    A sebesség pedig eléggé begyün
  • gercse
    Nem értek hozzá, hogy megérné-e babrálni vele, de ne cseréld le szerintem.
    Azért ezt a bringát simán tudod földes útra, nehezebb terepre is vinni, ha kell, az országúti meg csak aszfalt :)
    Én is tanakodtam, hogy a mountimat eladom, hogy jobban kijöjjek az outi árából, de rájöttem, hogy néha napján azért egy kis erdőkerülés, meg tanyajárás, ilyesmi benne van a pakliban (nálam legalábbis), oda meg más gép kell :)
    Szerintem gyűjts egy outira te is, ha a sebesség kell :)
  • ps7a
    Amúgy én meg dilemmában vagyok :D
    Írtam az outis topicba is de ott síri csend honol:

"Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de át lehet alakítani egy trekking bicót úgy, hogy minél "országútisabb" legyen?
    Jelenleg egy Caprone Cross One-t hajtok. A gyári hajtóművet cseréltem Shimano Aliviora, 48 fogas a legnagyobb, amit elbír a váltó. Nem tudom, lenne egyáltalán értelme foglalkozni vele ilyen téren.
    Előre is köszi az ötleteket :) "

Tehát nem tudom mi legyen, tartsam meg a Caprine-t vagy cseréljem outira? Tényleg várom a véleményeket :)
  • ps7a
    Én is androidot használok és több bringás ismerősöm is.
    Ha torrentezel akkor szinte minden programot megtalálsz tört verzióban...ingyen. Persze ez csúnya dolog és a pokolra kerülsz érte :D
    Én az Endomondot és Sygic-et szoktam használni. Mivel a Google Maps netes elérést kér és az nekem nincs, így az offline Sygic tökéletes navigációra.
    Egy viszonylag olcsó, Galaxy Ace-el már tökéletesen használható minden droidos alkalmazás. Persze nem tudjuk mennyit szeretnél költeni rá.
  • ba32107
    Érdekes kis film, nem fog nagy nyomot hagyni, de egyszer meg fogom nézni. Kár, hogy a trailerben ellőttek mindent a filmmel kapcsolatban.
  • tomsolo
    Fixis múvi

• repvez
    Igy van , mivel minden androidos telefonban beépitett GPS-van amit felsoroltam programokat azok ingyenesek,de a pro verziojuk is párszáz forint csak.
    A honlapjukon meg regisztrálsz és oda lehet az adatokat szinkronizálni.
    Nem kell megvárni vele mire hazaérsz,mert ha a telefonra előfizetsz netelérést akkor szinte azonnal frissiti is az adatokat, de a telefonon is azonnal kijelzi az adatokat.

Youtubon találsz róluk sok videot.
  • shaba23 #18856
    Az online-t úgy értettem, hogy nem kell hozzá menet közben semmi internet kapcsolat, hanem csak leszedem rá netről a térképet, aztán a továbbiakban mint egy autós GPS funkcionál?
  • RelakS
    endomondo :)

a gps online, mármint a térképet, amit látszi, online tölti le. Ha ugyanazon a terepen szoktál menni, akkor szerintem cache-be elrakja a térkép elemeket, erre nem emlékszek.
    Be tudod állítani, hogy bringázol, vagy futsz, összesíti, hogy melyik kilométert milyen gyorsan csináltad, akár fel is mondja neked menet közben.

Szóval sokrétű, én hirtelen ennyit tudok :)
  • shaba23 #18854
    És ez hogy működik? offline gps és itthon tudom az adatokat feltölteni?