22335
11330766891279474906.jpg
  • pxxl
    ha kész lesz el is veszi majd? :D

• ps7a
    Meg nem előzném az tuti :Ð
  • greg benz

• Knabb
    Valamit tudtok ajánlani, hogy megnövelhessem a patkófékem fékerejét? Kb hajmeresztő féktávom van, már lassan énis parázok tőle :D Cseréltem fékbetétet, lehet majd egy puhább kéne, de igazából semmi változást nem tapasztaltam az előzőhöz képest. Valami házipraktika vagy hasonló?
  • repvez
    Egyébként tud valaki , hogyan tudnám javitani vagy megoldást találni arra ha a nyereg egy kicsit megkopott és megfogja a nadrágomat ?
    Egy BBB BSD-12-es van rajta most, nagyon jó ,de emiatt lehet hogy cserélni kell. Tud valaki hasonló kialakitású nyerget? A súly nem lényeg a kényelem az igen.Tehát középen nyitött de a ülő részen puha és jól szellözzön .
    A BSD-18-asról irják, hogy szellözö anyagból,de nem tudom, hogy idővel nem kezd el az is fogni
  • greg benz
    Nincs mit:)
    Bátyám 100 kiló fölötti súlyban van, és őt elbírta az aluvázas Coppi amit építettem neki. Igaz sajnos nem sokat használta még a gépet (részben mert nincs rá ideje) Ha acél vázat veszel akkor abszolút nincs félnivalód, de a régebbi alu vázas bringák is elég masszívak azért. Azért írom, hogy a régebbiek, mert pl az én Cube-om már eléggé söröskonzerv kategória, így az én vasággyal 60 kilós súlyommal nincs félnivalóm, de egy 100kg körüli ember alatt lehet nem sokáig bírná a bringa :))
    Mondjuk az országúti bringákat általában a vékonyabb alkatú emberek használják,kedvelik.. akinek van egy kis hasa annak általában nem is igazán szokott bejönni az ilyen bringa, mivel a kicsit fekvő testtartás miatt útban van a bél :)
  • ps7a
    Köszi szépen az infókat meg a linkeket :)
    A Cube és a Basso elég szimpatikus. Általában hogy viselik a 90+-os testsúlyt?
  • RelakS
    villára szerelhető csomira gondoltam, de ez az ár ... volt egy ilyen érzésem :/

Azért köszi az infót
  • repvez
    Ez egy 2006os kiadás 2009ben vettem meg raktárron visszamaradtként. igy nekem olcsobb volt,de 2009ben 270k-ért ment ez a fajta.

Mint lentebb irtam a hátuljára nem panaszkodom, egyszerü szerkezet kellöen becsapágyazva és nem foglalja el a helyet a kulacs vagy a 3szögü tartó elöl.
    A sárhányot nem használom,de csomagtartó az majdnem mindig van rajta, mivel melóba járok vele vagy túrázni.
    Egy ilyen nyeregcsőre szerelhető van rajta. 10kg-ig terhelhető
  • greg benz
    Jah, a buszsáv is jó alternatíva :) Csak ugye az nem túl sok helyen van, és nem is túl hosszan..
  • repvez
    A hátuljával nincs semmi gond nagyon jól be lehet állitani mind az erösségét mind a visszaut csillapitást is, massziv csapágyazása van és tekeréskor nem venni észre hogy ringatózna, viszont nagyon kényelmes a kisebb görönygyöknél,nem rázza a seggem szét.

Viszont az eleje nem tetszik , mint irtam tul puha nekem a 85kg-hoz és nem lehet állitani .Már párszor estem miatta, hogy befékeltem és benyomodott az eleje én meg a lendület miatt átestem a kormányon. azért a 120mm-es rugout nem kevés ilyen helyzetben , és mindezt már 20as temponál .SountourXCM rugót nem lehet benne cserélni , ugyhogy most telóra sporolok
  • RelakS
    egy ilyen szerkezet mibe fáj?

Amúgy ahogy Blum is kérdezte: Jó ez a fajta szerkezet hátul? Gondolom ez sem tolerálja a sárvédőt meg a csomagtartót
  • gercse
    Igen, odafelé még mentünk a bicikliúton, aztán Budakalásztól visszafelé inkább szóltunk a srácoknak, hogy mi inkább másfelé mennénk, a 11-es út elég jó volt, még ha sok is az autó, de a buszsáv sokáig használható legalább, ill. elég szélesek az utak ahhoz, hogy elfér az autó meg én is egy sávban, ha nagyon akarja.
  • greg benz
    Hát igen sajnos a városi közlekedés hátránya a sok megállás, padkázás, stb.. én mondjuk főleg az úton megyek, nem szeretek és nem is akarok járdázni, a bringautak nagy része pedig használhatatlan országútival
  • gercse
    Ott mondjuk valóban nehéz is..., most szombaton mentünk pár sráccal "sétabiciklizni" a Lágymányosi hydtól Budakalászig, hát az állandó megállások, kerülgetések az agyamra mentek...

De szerencsére én a Csepel szigeten használom, viszonylag jó utakon, majdnem megállás nélkül, emelkedő sincs sok (Szigethalom-Tököl-Újfalu-Ráckeve-Szigetbecse-Makád és vissza pont 66 km)
  • greg benz
    Még egy jó gép. Ja és persze az sem mindegy, hogy mekkora váz kell neked, arra is figyelj oda
  • greg benz
    66km-en a 30as átlag teljesen jó, szerintem én sem igazán szoktam 30as átlagot menni, főleg ekkora távon. Mondjuk én főleg városban használom
  • greg benz
    130 körül már egész korrekt darabokat találhatsz használtan, pl: ez Bár a soráért nem rajongok.
    Ez egy kicsit drágább de nem rossz kis gép.
    Ez is jó de szerintem kicsit sokat kér érte. Ez egy régebbi vas de elég jó cuccok vannak rajta.
    Egyébként arra érdemes odafigyelni, hogy lehetőleg egy jobb szett legyen rajta (mondjuk 105től fölfelé), és ha lehet akkor ne minden alkatrésze más-más gyártó vagy más-más alkatrészcsaládból való legyen, a teljes szett mindig jobb.Vázból is érdemes inkább valami ismertebb, jobb gyártót választani, ilyen decathlonos meg teszkós vázakat felejtsd el:) És persze ha komolyan érdekel egy bringa, eljutsz odáig, hogy meg is nézed, alaposan nézz át rajta mindent, ne legyen lelakva, szétnyúzva, ha alu vázas a bringa jól nézd körbe, hogy nincs-e rajta repedés, de acél váznál is érdemes megnézni. És persze próbálj ki mindent, hogy jól működik-e a váltás, fékek, lánc nem nyúlott-e, fékpofák mennyire kopottak (ha esetleg ezek fenn állnak nem kell rögtön elállni a vásárlástól, csak jó alkualapként szolgálnak :D)
  • gercse
    Frankó, akkor a Malimmal múltkor megjárt 66 km-es túra 30-as átlaggal bíztató, főleg, hogy bőven nem bírom még, sokat kell edzenem, alsó két sort még mindig ritkán használom, mert nem tudom hosszútávon megtekerni, nincs elég skill még a lábamban :D
  • gordon 24
    Fini:)
  • greg benz
    Köszi srácok:)

Igazából sok mindentől függ, hogy épp milyen állapotban vagyok, milyen az aszfalt minősége, időjárás (elsősorban a szél ugye), ha ezek optimálisak akkor kényelmesen lehet vele tartani a fix 30-35ös tempót, és kicsit több megfeszítéssel 40 körül is gurul :)
  • ps7a
    Az olyan földi halandónak, akinek még soha sem volt, outija, milyet ajánlanátok? Olyan 130e-ig. Lehet használt is. Outi topik nagyon kihalt azért írok inkább ide :)
  • Blum
    Ezzel a geppel atlag milyen tempot tudsz menni?

Csak amulok mikor meglatom a bringad,igazan szep darab!
  • ps7a
    Nyálcsorgatás
  • greg benz
    Na akkor újra..

Most kapott új pedálokat

• greg benz
    Beszállok a buliba akkor már én is

Most kapott új pedált
  • ps7a
    Először is nézd meg, hogy az első váltó leírása szerint mekkora fogszámot visel el. De szerintem 48-at még kezelnie kell. Ha szét lehet szedni, akkor elég a legnagyobbat cserélni, bár nekem a középső növelése is jól jött. Nem lehetett szétszedni, ezért cseréltem egész hajtóművet.
    Általában a trekking bicókat "felemás" gumikkal árulják. Betonon jó tempót lehet velük menni, de a bordázott oldaluk miatt, erdei ösvényes terepen is teljesen jól boldogulnak. Persze erősebb csapatáshoz már nem ez az ajánlott.

Na én is lökök egy képet a szekérről

• Blum

Hatulja szepen mozog? Mindigis feltem ettol a fajta szerkezettol :D
  • repvez
    Ez meg az én vasam !Egyedül az első teló nem tetszik , túl könnyen mozog és nem tudom állitani a keménységét.
  • Blum
    OFF:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Micsoda kepeket talaltam itt a gepen..:D

Ejj,de imadtam ezt a bringat..:(
  • Blum
    Ha lehet kulon cserelgetni a tanyerokat,akkor eleg a legnagyobbat. Valto maradhat.

Gumibol kismillio fajta-fele vegyes hasznalatra tervezett modell van.
    Nekem WTB All-Terrainasaurusaim voltak elol-hatul,imadtam oket. Az 5k-s ara szerintem eleg korrekt,defektet csak extrem kornyezetben kaptam vele,feluletebol adodan pedig nagyon lassan kopik (persze ezt is ellehet radirozni)

Kicsit ugyan nehez es aszfalton nagy sebessegnel hajlamos kiadni magabol egy kellemes zummogo hangot,de en nagyon szerettem. 2 garniturat is elhasznaltam belole,bar itt mifelenk eleg nehezen tudtam beszerezni.

• repvez
    Elég a legnagyobb tányért cserélni vagy az egész első sort? Ilyenkor a váltó maradhat a régi vagy azt is cserélni kellene?
    Igen a gumira is gondoltam mert gyárilag egy bontager terepgumi van rajta a közepét már kezdi lekoptatni az ut ugyhogy a következő szezonba cserélném valami olyanra ami Uton gyors ,de azért kitaposott tura földuton is megállja a helyét.Van ilyen ?
  • Blum
    Koszi a valaszt,atadom neki! ;)
  • ps7a
    Nálam is ugyan ez volt a gond. Gyárilag a legnagyobb tányér 42 fogas volt. Sík terepen simán ki lehetett pörgetni. Ezt cseréltem is egy 48 fogasra, a különbség biza érezhető, mert az 50km/h-t megtekerem vele.
    Persze a gumi is sokat számít.
  • gordon 24
    Jahh és a fékről.. Azért a videon is látszik hol használom, szóval a Stroker acet azt merem ajánlani. Én 100kg vagyok plusz az Intense:D Szóval egy kb 118 kilót tart meg, és jól csinálja.

(egyébként én vagyok a fehér Spy szemüveges. A sisak mindig ugyan az, hiszen azon van a kamera:))
  • gordon 24
    Hát ez egy igen nehéz kérdés..

Én jelenleg egy Hayes Stroker acet használok, és nagyon szeretem, de a súlya, hát az nem könnyű.. De baromi erős. Nem is tudom már kb 3 éves nálam, szóval bírja..

A magurákat nem ismerem, csak a Gustaw M-et az brutális.. Ez az MT4 valahogy kiesett, nem is tudom hirtelen melyik az a fék.

Az biztos, hogy amit sokan használnak, és dicsérik, azok az avid codok. A Shimano Saint. Hope az még mindig egy elég komoly dolog, abból vannak nagyon jó dh fékek.. De azt is kellene tudni, mennyi hufot szán erre. Ha megmondod, majd utána kérdezek másoktól is.

Jahh és köszönjük szépen::D Nagyon szeretem ezeket a pályákat. Csinálok majd még videot, mert van még, csak nincs megvágva meg ilyenek..
    És ha kész a bicó esetleg várunk köztünk:))
  • Blum
    Valtani orszagutira :D

Elol a legnagyobb lanctanyert kicsereled egy nagyobbra aztan hadd szoljon.
  • repvez
    Az én bringámban most van 3200km ,de én ugy használom hogy állandoan elöl a nagytányéron van és hátul meg csak középtöl lefele.
    Ezen hogyan lehetne változtatni, hogy jobban ki lehessen használni a váltot?Mert most olyan 40km/h a vége a bringának sik terepen a legalsó fokozaton.
    Shimano HG50 9 es kazetta van hátul. Egy Merida trans mission Sporton .
    Jó lenne vele jobban menni ha lehet mert igy már ha jó az idő meg esetleg egy kis szél is segit akkor már túlpörög a lábam és mégsem haladok .
  • Blum
    Jol csapatjatok! Frankon ossze kene raknom valami bicajt mert kezd nagyon hianyozni...a rossz terdem ellenere. :/

Lenne is rogton egy kerdesem hozzad: Haveromnak kene valami fek DH-ra. Hayes Stroke Trailt,Hayes Nine-t 1 nap alatt meggyilkolta Eplenyben,ugyhogy most valami ujat probalna ki. Avidokkal rossz tapasztalata van,azt nem venne. Most egy Magura MT4-et nezett ki maganak,barati aron hozzajutna. Mi a velemenyed rola? Azt tudom,hogy meg anno 2007-08 kornyeken nem voltak a toppon,ezt az MT4-et meg mar nem igazan ismerem.
    Annak idejen a Hope-ok voltak a nagy sztarok,hogy most miujsag vele azt nem tudom de arrol is tudnal esetleg par szot mondani?
  • Blum
    Ezt ugy hivjak,hogy keresztbe-valtas.

A lanc annyira meggorbul,hogy tulsagosan nagy erovel feszul neki a fogaskerekeknek es ettol azok gyorsabban kopnak. Valamint a hatso valto sem nagyon szereti.

Amikor kerekeztem,akkor en mindig ugy tekertem,hogy elol kozepen volt a lanc es ezert csak hatul kellett valtanom.
    A legkisebb lanckereket szinte nem is hasznaltam elol,a legnagyobbat is csak akkor ha rossz volt az ut. (Ezt a technikat azert alkalmaztam,mert ilyenkor a hatso valto jobban feszit. Ergo a lanc sem ugral es hajtani is konnyebb. Hatul pedig max. az otodik lanckereket hasznaltam. Dombnak felfele persze mindig lejjebb valtottam egyet elol es akkor hatul operaltam.)

Nagyon sokat tudtam sporolni okos valtasokkal. Bringaboltban mindig meg is lepodtek,amikor 5-7ezer km-nel csereltettem lancot meg csoportkereket.