Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem nem mozog jól, én nem szerettem:😄 Én ha most kezdeném, Big hit, vagy ilyesmiben gondolkodnék. A 888as marzo jó, de a 2008 as kiadásúakat felejds el. 2007 elötti villákat nézz, vagy fiatalabbakat.
Erõs kerekek kellenek, jó fékek, és mehet a menet. De azért egy 200 körülbe egy stinky, vagy akár egy big hit is benne van..
Downhill!!
Ha a lányok nem szeretnének jönni, akkor pedig az autó teherbírásától függöen:😄 hívunk barátokat..Általában 3 biker tud jönni, velem együtt, mert 3 bicónál többet nem igen tudunk elrakni, nagyon max 4 de az már, nehéz ügy..
Kint mondom 2 napot szoktunk 90% ban eltölteni. Ez kb egy 20-25 kört jelent a pályán. És kb fejenként egy 30-35 ezer ft-t. Mindennel utazással, szállással felvonó bérlettel mindennel együtt.
De oda ki, merev bicóval nem érdemes kimenni, mert semmit nem tudsz csinálni.. Oda kell hátulra is teló...
Downhill!!
egy kocsira felpakoltok pár bikeot, és kimentek ottvagytok pár napig és hazajöttök, vagy felszáltok a vonatra nap elején, és este hazajöttök?
Erre sem tudok még példát, és pl engem még nem fogtak meg, de ismerõsöket igen.. Sajnos ez Magyarország, itt ez sem, mint sok más sem mûködik..
Viszonyunk, velük szar... Õk utálnak és meg akarnak fogni minket, mi meg szívbõl gyûlöljük õket, de igazából nem is õket, a törvényeket...
Downhill!!
Van a Hármas határ hegy, oda is lehet menni ott nem tilos, de nincs felvonó.
Aztán Sopronban van egy kiépített pálya. Van Tatabánya környékén is egy pálya, de ezt nem ismerem..
Egyedül nem igen jó ez, 2-3 ember kell az elõbb írtak miatt.. Én sem megyek egyedül...
Downhill!!
Downhill!!
Az emberek egyik része konkrétan utál minket, ez igaz a biciklisekre, is a másik része fel néz ránk.
Aki azt mondja, hogy ehhez nem kell tudás, lejön õ bárhonnan, az nem tudja mirõl beszél, ezért mondom, hogy az, hogy 40 el legurulok a dombról az nem Downhill. Az emberekben legalábbis a tudatlan részében ez a Dh.
Akkor szoktak ezek az emberek meglepõdni amikor olyan meredek helyeken, ahol 4 kézláb jönnek fel, boton támaszkodva, te megjelensz szembõl és kb elmész mellette 30-al:😄 NAhh akkor szoktak tágra nyílni a szemek.
Ehhez is baromi nagy állóképesség kell, egy Dh bringa 17-20 kiló plusz a te súlyod, ezt ezeken a terepeken megtartani, és lejönni iszonyat nagy munka. Kéz és láb izom nem kevés kell ehhez. Persze nem egy tour de france, erõlét szükséges, de talán nem is arról beszélünk..
Downhill!!
Hát huhh.. Igazából a Downhillhez azt mondom, hogy ezek a dolgok amiket leírtál nem igen kellenek.. MAx a bunny hopp alapjai, ha egy olyan valami jön amit ugye ugró nélkül át kell ugrani..
Ha az alapjában vett Downhillt nézzük, Akkor arra van szükséged, hogy gyorsan biztonságosan tudj, menni, és a letöréseket, különbözõ kanyarokat "csukott szemmel" tud végrehajtani. Ami még fontos, hogy a Dh pályák jó részén vannak ugratók, tehát az ugratásokat is tudni kell.. Dupla ugratókon kell gyakorolni.. Sok ugrató kerülhetõ, de sok nem, és ha jó akarsz lenni, akkor egyik sem:😄
A DH-hoz ami fontos, az a full face bukó, és gerinc védõ, illetve térd védõ. Nagyon nagy tempókat lehet elérni, vannak pályák ahol 60-70 km/h-t tudsz menni, köves tekerõs szakaszon, ha ott van perec akkor nagy baj van. A farolgatás, vagy a hátsó kerék csúsztatása, az nem bicikli tudás. Azt egy ovodás meg tudja csinálni, és ráadásul semmi szükség rá. A meredek pályákra jó fékek kellenek, és telók minden mennyiségben😄 Elõl feltétlenül, hátul fokozottan ajánlott:😄
És az egészhez egy jó nagy adag bátorság... Az, hogy pl 40 el tudsz haladni az nem Dh. Bent az erdõben, fák között keskeny ösvényeken, köveken gyökereken megtenni ugyan ezt, nahh az a Dh.. Ezt máshogy nem lehet, megtanulni, csak ha csinálod csinálod csinálod... Egyre bátrabb leszel, egyre jobban fogod élvezni szeretni, és eljutsz valameddig ameddig a korlátaid engedik.. De védõ nélkül semmi képen ne kezdj neki. Nem tudom mit írhatnék még, kérdez, ha szeretnél..
Downhill!!
(ez már nem neked szól): beszélgettem osztálytársaimról, haverjaimról is errõl, és miért van az, hogy a fele elveti a dhsokat, a fele meg azt mondja, hogy õ is bármkor lejön egy dombról... -.-
azért megnézném Mariborban hogy jönnek le... kapaszkodva a fékbe...
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
fogtam a polarx-em felraktam rá két bb5/203-at, vettem egy fullface bukót, meg egy kesztyût 😊
hogy kezdjek neki?
azt tudom hogy sokat farolnak/állóra fékezik a kereket, de kb közöm nincs hozzá😊
van itt egy picike pálya nagyon pici, kb 200 méter a hossza, 30 méteres szintel, van rajta egy kb 1,5 méteres letörés, na kezdtem ott felborulni 😄 utána ugyanarról a dombról lementem egy sima lejtõn, pálya nélkûl, (csak egy út volt) viszont ott mentem vagy 40-el az tetszett ahogy süvítet a szél.
Szóval mit kéne gyakorolnom, megtanulnom, gondolom egy manual vagy bunny hopp kell (manualozni nem tudok :S)
Nyáron tervezek venni egy Kona Stinky-t vagy valami ahhoz hasonlót.
úgyhogy ha van idõd regényt írni, akkor tudsz mesélni nekem egy kicsit?
Meg az is érdekel pl, hogy miért sípolnak állandóan a videókban? 😄
Itt az utolsó aktiv túrámról egy "screenshot" még tavalyról:
http://cobranco.hu/
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
bolti ár feléért adom, én már nem használom.
Amúgy, így néz ki a tied is?
Van egy antik Giant bringám és kiváncsi volnék szerintetek mennyi lehet az értéke.😊 eszmei felbecsülhetetlen..
Bringáról annyi hogy ez egy Giant Super Sierra 1988-as kiadás,az enyém majdnem hogy gyári állapotú, ami nem gyári a 2belsõ+a külsõ, a pedál, meg talán a váltó bowden, a többi mind Shimano deore xt
Váz: Giant Super Sierra, Cr-Mo 2000g
Felni: Japán Araya Rm 15
Agyak: Shimano Deore XT
Váltó,Váltó bowden,Bowden ház, hajtás, fékek, fékpofa, fékkar, váltókar, mind Shimano deore XT
ülés: eredeti bõr giant. kormány ugyszint giant..
Sõt még a középrész csapágykosarába is belevan ütve hogy Shimano Deore XT😊
Nos a fontosakat leirtam😊 Remélem tudtok segiteni😊
Köszi Elõre is😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Rég nem jártam erre, most így fest a vas, várjuk a tavaszt türelmetlenül<#vigyor4>#vigyor4>
de,ha további részletek is érdekelnek nézz fel ide:
http://cobranco.atw.hu/
van itt turabeszámoló is,meg egyéb infók.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Van egy eldobható SR XCM-em és mivel nagyon utáltam,ezert szeretném elpusztítani meg, szeretnék vele egy kicsit kísérletezni.
Elõször is kipróbáltam egy 203milis juicyvel hát... Picit eltekerededd. xD
De hogy ne legyen nyugta most ki akarom húzni valami extrém (modndjuk 160mm) rugóútra, ha lehet meg tovabb fokozni akkor megcsinalnam nyílt olajfürdõsre😛.
Namost még sosem csináltam ilyet.
Valaki tud segíteni? csinált már ilyet?
En szedtem mar szet takaritani meg ilyenek de tpbbet nem
Kell e valami extra?
Kösz
Alpok Trilógia.2011.Bonus.rész. Mondsee (Austria) HD 720p
Levezetõkörnek szántuk, a hegyek itt már csak háttérdekorációk.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |