Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fecska
Csak vicc volt hoy erzekeltessem az anyagi korulmenyeket. Eszemben sincs manapsag hitelt venni es suerintem nem is adnak mivel meg kozepiskolas vagyok

Ez azért annyira nevetséges... mégis mit károsít egy bringás a természetben? Egy DH-s ugyanannyira káros, mint a vasárnapi biciklis aki kirándul, azokat mégsem büntetik... sõt, egy kiránduló család több szemetet szór el, mint ti egy hétvége alatt szerintem 😊

Picit off de ha rám hallgatsz, ne vedd fel a diákhitelt a hobbi miatt, csak ha nagyon muszáj... én még mindig nyögöm a törlésztést, pedig "csak" 300 ezret vettem fel. Eddig 100 ezret fizettem vissza, és ez csak a kamat volt...

fecska
Nekem a stinky az alap mert tetszik, mar kiprobaltaM es tetszik a geoja es van egy ismerosom amerikaba aki akar venni majd egy demo-t jovore es eladja nekem a stinky deluxe-xat ugyhogy a vaz az adott😉

ez is jó

itt: http://goo.gl/fGwgV

..sfgsdsdsdsd

gordon 24
Igazából a Stinky kezdésnek jó.. Mondjuk én picit Kona ellenes vagyok, pedig volt Konám, az albumomban meg tudod nézni, meg a mostanit is..

Nekem nem mozog jól, én nem szerettem:😄 Én ha most kezdeném, Big hit, vagy ilyesmiben gondolkodnék. A 888as marzo jó, de a 2008 as kiadásúakat felejds el. 2007 elötti villákat nézz, vagy fiatalabbakat.

Erõs kerekek kellenek, jó fékek, és mehet a menet. De azért egy 200 körülbe egy stinky, vagy akár egy big hit is benne van..

Downhill!!

fecska
csak egy L-el

fecska
ahha írtam, hogy szeretnék nyárra egy stinkyt összerakni valami 888-al (mertugye nincs diákhitel fox 40reXD)és elõbb megtanulni rendesen, aztán elmenni komolyabb helyekre, hogy ne halljak meg azért 😊

gordon 24
Hát szerencsére, ugye mindannyian felnõtt népek vagyunk:😄 Van nekem is autóm, a tesómnak is. Így a dolog úgy zajlik, hogy 2-en és barátnõkkel ( ha szeretnének jönni) bepattanunk az autóba kimegyünk egy kb 2-3 napra, ebbõl 2 t bicózunk egyet csajozunk:😄

Ha a lányok nem szeretnének jönni, akkor pedig az autó teherbírásától függöen:😄 hívunk barátokat..Általában 3 biker tud jönni, velem együtt, mert 3 bicónál többet nem igen tudunk elrakni, nagyon max 4 de az már, nehéz ügy..

Kint mondom 2 napot szoktunk 90% ban eltölteni. Ez kb egy 20-25 kört jelent a pályán. És kb fejenként egy 30-35 ezer ft-t. Mindennel utazással, szállással felvonó bérlettel mindennel együtt.

De oda ki, merev bicóval nem érdemes kimenni, mert semmit nem tudsz csinálni.. Oda kell hátulra is teló...

Downhill!!

fecska
és egy ilyen külföldi (osztrákia szlovákia) utat hogy szerveztek le?
egy kocsira felpakoltok pár bikeot, és kimentek ottvagytok pár napig és hazajöttök, vagy felszáltok a vonatra nap elején, és este hazajöttök?

gordon 24
Hát igazából a törvény úgy szól, hogy akár a természet károsítást végzõ eszközt le is foglalhatják. Erre nem volt példa még, de megállítanak, minket, lefényképeznek, felveszik az adatokat stb stb...Elsõre figyelmeztet másodszorra büntet..

Erre sem tudok még példát, és pl engem még nem fogtak meg, de ismerõsöket igen.. Sajnos ez Magyarország, itt ez sem, mint sok más sem mûködik..

Viszonyunk, velük szar... Õk utálnak és meg akarnak fogni minket, mi meg szívbõl gyûlöljük õket, de igazából nem is õket, a törvényeket...

Downhill!!

fecska
és milyen viszonyban vagytok az erdészekkel? >😉 de komolyan mit lehet ellenük tenni/sokszor találkoztok velük?

gordon 24
Én Budapesten lakom. Mi A János hegyre járunk ide van felvonó, a Fogas kerekû.. De itt tilos:😄

Van a Hármas határ hegy, oda is lehet menni ott nem tilos, de nincs felvonó.

Aztán Sopronban van egy kiépített pálya. Van Tatabánya környékén is egy pálya, de ezt nem ismerem..

Egyedül nem igen jó ez, 2-3 ember kell az elõbb írtak miatt.. Én sem megyek egyedül...

Downhill!!

fecska
hova valósi vagy, és Magyaro.-n hol lehet ezt üzni (törvényesen/törvényen kívûl) Ti hova szoktatok menni? Sajnos így 16 évesen nem hiszem hogy keret, de fõleg idõ legyen rá, hogy külföldre eljárjak, meg az a gáz, hogy itt tényleg se pálya se olyan emberek akiket érdekel, és sokszor attól félek, hogy egyedül elesek, és ott döglök meg egyedül az erdõbe xD

gordon 24
Jahh és még egy adalék ehhez, Sajnos Magyarországon üldözendõ tevékenység. Rengeteg, erdõben tilos, a többségében az (igaz mi nem foglalkozunk ezzel, mert hol máshol??). Tehát ha igazán jól akarsz bicózni, akkor irány külföld, mi is oda járunk inkább. Ausztria Szlovénia.. Marbor, Semmering, Saalbach, Schladming stb stb...

Downhill!!

gordon 24
A Dh sajnos nagyon megosztó sport!

Az emberek egyik része konkrétan utál minket, ez igaz a biciklisekre, is a másik része fel néz ránk.

Aki azt mondja, hogy ehhez nem kell tudás, lejön õ bárhonnan, az nem tudja mirõl beszél, ezért mondom, hogy az, hogy 40 el legurulok a dombról az nem Downhill. Az emberekben legalábbis a tudatlan részében ez a Dh.

Akkor szoktak ezek az emberek meglepõdni amikor olyan meredek helyeken, ahol 4 kézláb jönnek fel, boton támaszkodva, te megjelensz szembõl és kb elmész mellette 30-al:😄 NAhh akkor szoktak tágra nyílni a szemek.

Ehhez is baromi nagy állóképesség kell, egy Dh bringa 17-20 kiló plusz a te súlyod, ezt ezeken a terepeken megtartani, és lejönni iszonyat nagy munka. Kéz és láb izom nem kevés kell ehhez. Persze nem egy tour de france, erõlét szükséges, de talán nem is arról beszélünk..

Downhill!!

gordon 24
Szia!

Hát huhh.. Igazából a Downhillhez azt mondom, hogy ezek a dolgok amiket leírtál nem igen kellenek.. MAx a bunny hopp alapjai, ha egy olyan valami jön amit ugye ugró nélkül át kell ugrani..

Ha az alapjában vett Downhillt nézzük, Akkor arra van szükséged, hogy gyorsan biztonságosan tudj, menni, és a letöréseket, különbözõ kanyarokat "csukott szemmel" tud végrehajtani. Ami még fontos, hogy a Dh pályák jó részén vannak ugratók, tehát az ugratásokat is tudni kell.. Dupla ugratókon kell gyakorolni.. Sok ugrató kerülhetõ, de sok nem, és ha jó akarsz lenni, akkor egyik sem:😄

A DH-hoz ami fontos, az a full face bukó, és gerinc védõ, illetve térd védõ. Nagyon nagy tempókat lehet elérni, vannak pályák ahol 60-70 km/h-t tudsz menni, köves tekerõs szakaszon, ha ott van perec akkor nagy baj van. A farolgatás, vagy a hátsó kerék csúsztatása, az nem bicikli tudás. Azt egy ovodás meg tudja csinálni, és ráadásul semmi szükség rá. A meredek pályákra jó fékek kellenek, és telók minden mennyiségben😄 Elõl feltétlenül, hátul fokozottan ajánlott:😄

És az egészhez egy jó nagy adag bátorság... Az, hogy pl 40 el tudsz haladni az nem Dh. Bent az erdõben, fák között keskeny ösvényeken, köveken gyökereken megtenni ugyan ezt, nahh az a Dh.. Ezt máshogy nem lehet, megtanulni, csak ha csinálod csinálod csinálod... Egyre bátrabb leszel, egyre jobban fogod élvezni szeretni, és eljutsz valameddig ameddig a korlátaid engedik.. De védõ nélkül semmi képen ne kezdj neki. Nem tudom mit írhatnék még, kérdez, ha szeretnél..

Downhill!!

fecska
*haverokkAL osztálytársakkAL

fecska
azért szerintem jobb ha tudsz, meg tudnak menteni bizonyos helyzetekbe.
(ez már nem neked szól): beszélgettem osztálytársaimról, haverjaimról is errõl, és miért van az, hogy a fele elveti a dhsokat, a fele meg azt mondja, hogy õ is bármkor lejön egy dombról... -.-
azért megnézném Mariborban hogy jönnek le... kapaszkodva a fékbe...

szerintem a DH-hoz nem kell feltétlenül manualozni / bunny-zni tudni, érezni kell a bicót. Kell egy hegyoldal, és le kell róla jönni minnél gyorsabban...

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

fecska
Szóval szeretnék megtanulni DH-zni
fogtam a polarx-em felraktam rá két bb5/203-at, vettem egy fullface bukót, meg egy kesztyût 😊
hogy kezdjek neki?
azt tudom hogy sokat farolnak/állóra fékezik a kereket, de kb közöm nincs hozzá😊
van itt egy picike pálya nagyon pici, kb 200 méter a hossza, 30 méteres szintel, van rajta egy kb 1,5 méteres letörés, na kezdtem ott felborulni 😄 utána ugyanarról a dombról lementem egy sima lejtõn, pálya nélkûl, (csak egy út volt) viszont ott mentem vagy 40-el az tetszett ahogy süvítet a szél.
Szóval mit kéne gyakorolnom, megtanulnom, gondolom egy manual vagy bunny hopp kell (manualozni nem tudok :S)
Nyáron tervezek venni egy Kona Stinky-t vagy valami ahhoz hasonlót.
úgyhogy ha van idõd regényt írni, akkor tudsz mesélni nekem egy kicsit?
Meg az is érdekel pl, hogy miért sípolnak állandóan a videókban? 😄

nem tudom lehet e itt ilyet
eladó

gordon 24
Itt vagyok!::😄

Downhill!!

Elismerésem azoknak a kollégáknak akik ilyen körülmények/hó,hideg,sár,dagonya stb/között is nyomják,én jóval kényelmesebb vagyok,jelenleg is döglök itthon,novembertõl már 10 kiló plussznál járok.
Itt az utolsó aktiv túrámról egy "screenshot" még tavalyról:

http://cobranco.hu/

fecska
ahha akkor nyílván Õ eléggé tolja, mert lenne pár kérdésem hozzá!

Gordon ha jól tudom dh-zik egy Intese-el

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

fecska
van valaki itt aki DH-zik?

+ van 3db dobozos,teljesen új 26 x 1.75/2.15 belsõm

nem érdekel valakit egy Run & Move kulacstartó öv?

bolti ár feléért adom, én már nem használom.

pajti
vagy a monocikli 😄

Mark007
Teszek rá pótkereket, akkor nem büntethet meg...😄

pajti

<#gonosz1><#vigyor3>

pajti
Hi. testbike, bikemag apróhirdetések között nézelõdj hátha találsz hasonló ritkaságot és akkor be tudod lõni az árát.
Amúgy, így néz ki a tied is?

Spongya08
Csáó mindenki!
Van egy antik Giant bringám és kiváncsi volnék szerintetek mennyi lehet az értéke.😊 eszmei felbecsülhetetlen..
Bringáról annyi hogy ez egy Giant Super Sierra 1988-as kiadás,az enyém majdnem hogy gyári állapotú, ami nem gyári a 2belsõ+a külsõ, a pedál, meg talán a váltó bowden, a többi mind Shimano deore xt
Váz: Giant Super Sierra, Cr-Mo 2000g
Felni: Japán Araya Rm 15
Agyak: Shimano Deore XT
Váltó,Váltó bowden,Bowden ház, hajtás, fékek, fékpofa, fékkar, váltókar, mind Shimano deore XT
ülés: eredeti bõr giant. kormány ugyszint giant..
Sõt még a középrész csapágykosarába is belevan ütve hogy Shimano Deore XT😊

Nos a fontosakat leirtam😊 Remélem tudtok segiteni😊
Köszi Elõre is😊

gordon 24
Verx big szép😊

Downhill!!

greg benz
Köszi srácok<#gonosz1>

pajti
<#worship><#eljen>

SrAta
áááááá áááá ááá áááá ááá ááááá gyönyörûûûû*-*<#wow1><#wow1><#wow1><#finom><#finom><#finom><#szeret><#szeret><#szeret><#szeret>

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

greg benz
Hali!

Rég nem jártam erre, most így fest a vas, várjuk a tavaszt türelmetlenül<#vigyor4>

Mi autóval járunk,és a költségek 90%-át az üzemanyag teszi ki,kaját viszünk,szállás: vadkemping...szóval/az autós szakaszt leszámitva/ a költségek szinte a minimálisnál is alacsonyabbak.

de,ha további részletek is érdekelnek nézz fel ide:

http://cobranco.atw.hu/

van itt turabeszámoló is,meg egyéb infók.

Az alagutas rész tényleg hihetetlen volt,az egyész hegy tele van furkálva bringás kazamatákkal,járatokkal.

Ezt valahogy átugrottam, de Vaxi kommentje után belenéztem, hát tényleg gratula! Nagyon szép helyen tekertetek, az már biztos. Nekem eddig a leghosszabb egy balaton túra volt, de mindenképp szeretnék csinálni én is valami hasonlót mint ti... azt megkérdezhetem, hogy kb. mennyibe fáj egy ilyen túra? Oda-vissza utazás, jegyek, egyéb költségek... és hány napos volt, hol aludtatok?

Vaxi
zseniális, minden tiszteletem, mind a túráért, mind a videóért!

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

fecska
Sziasztok!
Van egy eldobható SR XCM-em és mivel nagyon utáltam,ezert szeretném elpusztítani meg, szeretnék vele egy kicsit kísérletezni.
Elõször is kipróbáltam egy 203milis juicyvel hát... Picit eltekerededd. xD
De hogy ne legyen nyugta most ki akarom húzni valami extrém (modndjuk 160mm) rugóútra, ha lehet meg tovabb fokozni akkor megcsinalnam nyílt olajfürdõsre😛.
Namost még sosem csináltam ilyet.
Valaki tud segíteni? csinált már ilyet?
En szedtem mar szet takaritani meg ilyenek de tpbbet nem
Kell e valami extra?
Kösz

pajti
Én irigykedtem az alagútas részre 😄 <#eljen>

...akkor még egy "gyenge" kis ráadás:

Alpok Trilógia.2011.Bonus.rész. Mondsee (Austria) HD 720p

Levezetõkörnek szántuk, a hegyek itt már csak háttérdekorációk.

norbi56
ezt néztem szimpatikus😄 volt már neked ilyen?

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Én Race King-et vettem a street bicómra tavaly, mert itt jó áron adják páran, és nem rossz cucc.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Máté94
Schwalbe Big Apple?
norbi56
Sziasztok, hát jó rég jártam erre, szeretnék valami városi ballonosabb gumit a montimra('09 tfs700), még most áll de tavasszal szeretném használni suliba járásra. Az is jó ha slick esõben nem fogom intenzíven használni. Ti mit mondanátok? Azért egy Szent Istvánból jó ha kijön a kettõ😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |