Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

S2000
Biciklit mikor veszel hozzá?<#banplz>

repvez
Áhh de jó nektek, én május végéig nem tudok bicózni 😞

greg benz
Itt a jó idõ, nálam már beindult a kilométergyártás<#smile>

Hunter of Deer
Jó video, csak ugy mint a többi. Különösen azért mert én is Miskolci vagyok 😊
Tavasszal én is megejtem majd ezt a túrát 😊 külön -külön voltam már ezeken a helyszíneken, de még így túrában nem.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

pajti
<#worship><#eljen>
Különösen tetszenek a boxos beszólások, a röhögéstõl leesek a székrõl. 😄

Nem tudom,ki,hogy van vele,de nekem már elegem van ebbõl a zimankóból,reméljük hamar jön a bringás szezon.

Addig is kedvcsinálónak egy tavaly nyári túra,mikor is még a tökünkön is folyt a víz/szó szerint/,mivel az árnyékban is 35 fok volt.

HD 1080p /a Mozilla most sincs a helyzet magaslatán,akit a fullhd érdekel használjon Explorert./

Útvonal: Miskolc-Csorba tavak-Arnót-Felsõzsolca-Onga/Ongai tavak/-Gesztely-Hernádkak-Alsózsolca/Gyári-tó/-Sajólád/Sajó/-Onod/Ónodi-tó/-Nyék­ládháza/Golem-tó,István 1-2.-tavak,Öreg-tó,Középsõ-tó/-Mályi/Mályi-tó/-Kistokaj/Kistokaji-tó/-Szirma-Mis­kolc

A szintkülönbség a nullát pedzegeti,úgyhogy nagy hegymenetekre senki se számítson.

Sokszor hallom milyen izgalmas az alföldi bringázás,akiket érdekel,itt a helyük.

Jó szórakozást!

Ui: akinek víziszonya van,ne nézze meg!

http://cobranco.hu/

SrAta
köszii igen ebike is ezt küldte 80ml olaj kell bele! Van 1 liter ásványi hidraulikaolajam itthon😄 most vettem😄 csak jó lesz bele😄 Elvileg ugye ásványi jó mindenhova, szintetikus tud tömítést károsítani, ha ásványira van tervezve???
Tehát ha szintetikus olaj volt benn, akkor az ásványitól nem lesz baja ugye?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Ezt találtam, de ez 2007-es, tied meg újabb gondolom, de sok kül. nem lehet.

Ez meg robbantott kép, szintén 07-es, újabbat nem raktak fel.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
én nemtalálom://

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Így ne kérdezd mert másik fórumon engem ezért majdnem megköveztek amikor a dropoffot barmoltam 😊
Suntour oldalán fent volt a service manualja, régen néztem, de akkor is nehezen találtam meg azon a hulladék oldalon, és most is 😄

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
Ha nyílt olajfürdõs a villa (Abból gondolom, hogy levettem a kupakot és a nyakamba kaptam kb 2 deci olajat...-.-" ) akkor meddig kell tölteni olajjal??? Tele??? az egész lábat??? vagy hogyan??? Köszi!!!

Nagyon szép lett gratula hozzá<#eljen>

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

pajti
zsír <#nevetes1><#eljen>

greg benz
Sziasztok!

Megtörtént a gép végleges felkészítése a tavaszra😊 Vadonat új Campagnolo bowdenezést kapott, illetve karbon kormányt, új bandázst, fékkargumikat, mindent megpucoltam és újrakentem, a szétszerelés kb fél órát vett igénybe, az összerakás 3 napot, asszem nem kapkodtam el😄 Cserébe a váltás olyan mint kés a vajban, a fékek bitangul fognak, innentõl tényleg csak a jó idõre kell várnom 😊

SrAta
ááhh cafatokban van a szobámban😄 Veled voltam kinn utoljára😄

Bicózól már és nekem nem szóltál? 😄

DJ RX7
szerintem simán. nekem 2007-es dj3-ban mielõtt megvettem volna ismerõstõl cseréltek benne olajat otthon. motorolaj is tökéletes bele. 😄

:3

SrAta

Ezt találtam szerintetek?

SrAta
Suntour Duro Zárt olajpatronos. OLAJCSERE ITTHON MEGOLDHATÓ?
Köszi!

greg benz
Nem kicsit!

pajti
Sziasztok!
Szerintetek melyik váz lenne jobb ás alkalmasabb teljesítmény szempontjából dirtre(ugratásokkal) és enyhe DH-ra egyben(János hegy) ? Egy Wenson 9.9 vagy egy 2008-as Kona Stuff? (Esetleg egy airborne vázról mit gondoltok?)
gercse
Thx.
Elgondolkodtató az általad írt kettõ is 😄
Úgy látom még lesz pár bringa, amit körbejárok

S2000
Bár azt mondtad, használt nem érdekel, ezen és ezen elgondolkodnék 😊

S2000
Én a másodikat választanám a három közül, kezdésnek egész jó

gercse
jobban beleástam magam, nos egyelõre ez a 3 keltette fel az érdeklõdésem, vélemény? (tudom a ti szinteteken ezek gagyi bringák, de kezdésnek nem hiszem, hogy kell nekem jobb, és a kategóriát nézve ilyesmi kell sztem, többet megyek majd aszfalton)

Caprine Cross One
Alpina ECO C20
Kellys Stylus

Az is segítség, ha a három közül megmondjátok melyik éri meg legjobban az árát. (még ha ti nem is vennétek meg soha 😄)

gercse
a mert nem kell az elejére 😄

gercse
mert valóban a használattól fog függni, hogy mennyit áldozzak érte, ill. melyik típus legyen a frankó
ez még nem tiszta teljesen, így inkább nem is kapkodom el

Máté94
Nem igazán, ha csak nem heti párszor van használva.
gercse
inkább újat gondoltam, mert használtnál nem tudhatom a háttéréletét,
terep az nem takar semmi komoly dolgot nálam, murva, erdei utak, ilyesmi,
de nem szándékozom sem ugratni, sem downhillezni, semmi extrém dolgot csinálni 😄

a komolyabb márkák szinte legolcsóbb termékeit (amik kb. ilyen árban vannak) érdemes megvenni?

Máté94
Hát... inkább valami cross gép kellene ide, ha már több mindenre kell használni. Új vagy használt is jó?
Mit takar a terep? A csapás még belefér, ugratni, hegyet mászni már kevésbe, ha csak nem vagy igen jó kondiban. 😄
gercse
Üdv. emberek!

Közeljövõben tervezek kerékpárt vásárolni.
Eddig csak egy régi Puch országútim volt ill. egy ezer éves monti.
A használat sokféle lenne, aszfalton is gyûrném valószínûleg, de nyáron terepre is vinném. Persze semmi komoly, profi szintû sportot nem ûzök, csak hobbi szinten szeretek tekerni, ill. haverral túrázgatni.
Kb. 80-85e Ft-t szánnék rá, gondolom valamilyen MTB lenne az ideális megoldás.
Örülök akármilyen válasznak, annyi is megteszi, hogy hol éri meg nézelõdni, mire figyeljek, milyet ne, ennyiért ne akarjak biciklit venni 😄. stb.

(gondolom sokadik hasonló kérdés, ezért sorry)

Muttley
thx 😊

nagyon megtetszett ez a bicikliváz
kiderült, a komplett gép 860 e.
a váz meg "csak" 380 e.
lehet, h le kell mondanom róla? 😉

Just do it :)

S2000
4 féle színben kapható, de kötve hiszem, hogy más lenne az összetételük, mert akkor szerintem drágábban mérnék 😊

Muttley
ezt a Bikefun fékbetétekre érted?
melyik szín, melyik?

proway
köszi, megnyugtattál 😄 rájöttem h hiányzik az adrenalin az életembõl és ez a DH azért eléggé lázba hozott.

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

Én szerintem XC az egy remek "alapkõ" a DH-nak, mindenképpen azzal kezdeném, és utána természetesen jöhet a lejtmenet is, nem vagy elkésve! 😊

proway
elég rég nem bicikliztem már, de általánosban ilyen dombos helyeken bicikliztünk sokat mint ahol a DH-t nyomják, 20 éves vagyok amúgy.

MW2: Voxic \"Nézze, nem a pénz, vagy a hírnév az, ami engem motivál, hanem egyszerűen lenyűgöz a motor hangja...\"-Jean-Pierre Wimille

Ez engem is érdekelne, én nyáron kezdtem xc-zni, és 1-2 éven belül talán elkezdenék dh-zni (24 vagyok)

Van biciklis múltad? XC-zés vagy valami?

proway
Sziasztok, hány éves korig érdemes elkezdeni még a DH-t? 😊

SrAta
a fémes fut még szinterezett néven is!

SrAta
hát nemtom 3 féle betét van vagyis 4
gyantás, félig gyantás(félfémes), fémes, és kerámia
Ebben a sorrendben keményednek

Muttley

Bikefun fékbetétek

az egyik helyen azt mondták:
a piros a legpuhább, szürke (ez nem volt) a középkemény, fekete a nagyon kemény
a másik helyen csak piros volt és sárga. sztük ez a keménység urban legenda, mert hogy a Ritchey-nél van különbség keménységben a színek között, és így ez (a hülyeség ugye terjed) átragadt a bikefun-okra is

most akkor mi az igaz?

Ley Roland
Jó jó nem akarok vitatkozni. 😊 Életembe nem jártam még a János-hegyen, mivel nem pesti vagyok, csak gondoltam bemásolom. 😊
Amúgy meg itt nálunk se szeretik, ha feljárunk a hegyre...<#csodalk>

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
Ez egy írdatlan nagy baromság! Ha jártál volna 10-15 éve fent nem hinnéd el. Nagy kamu. Valamelyik nagy fejüt zavarajuk ennyi a lényeg. Az összes gyökér ott lakik, és utálják hogy menekülni kell ennyi a lényeg. Én vagy 20 éve járok oda semmi változás, elötte pont ilyen volt!.. Ráhúzzák erre, de ez nem állja meg a helyét.

Downhill!!

SrAta
Persze a szembe hegyoldalon a Politikus házhelyérõ az erdõt eltoló dózer nem okoz eróziót....-.-

Így azért már érthetõ 😄

Ley Roland
"A riportból kiderül, hogy a János-hegyi fenyvesek alatt 100-150 év alatt kialakult, alig 10-15 cm vastag termõtalaj rétegét a fékezõ kerekekkel megbontjuk, a fûfélék, cserjék apró gyökereit átvágjuk, így a következõ esõ már könnyen meg tudja kezdeni a táptalaj elmosását. Alig 1-2 év alatt a termõréteg eltûnik, és az esõ már a lágy mészkövet vájja. Ahogy a termõtalaj nélkül maradt növények kipusztulnak, a folyamat felgyorsul. Ezt nevezzük eróziónak, ennek apropójából lendült akcióba a Pilisi Parkerdõ Zrt. és a Budapesti Erdészet."

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |