Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ah,ha már itt vagyok,akkor megkérdem.

Osztálytársam is nagyon szemezget pont ezzel a géppel. Jelenleg egy fél éve összerakott UMF Freddy-je van,többnyire itthon használja de néha beugrik azért Szlovénia-Olaszország-Szlovákia kiruccanás is.
Szóval megérné lecserélnie? Az UMF-fel is megvan elégedve,de õ mindig jobbat akar..😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Hát te tudod.. De szerintem jól nézz körül.. Ha van kiválasztottad rakd be ide írok róla véleményt.

Egyébként most TB-n van egy nagyon jó vétel. Egy olyan socom mint az enyém. 495 ért.. Jó tudom neked ez sok, de ez a bicó nagyon megéri ennyiért. Én nem is adnám ennyiért oda az fix..

katt

Downhill!!

Shep
Valaki van lent 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Az idei elsõ rövid,de annál kétségbeesettebb próbálkozásom a Bükkben:

Remélem mindenkinek megjött a kedve a bringázáshoz...de,ha elment,azon sem csodálkozom.

http://cobranco.hu/

fecska
persze hogy beleszólhatsz😊
annyi a gond hogy nagyonmax van rá 300000-rem 😞
ebbõl nem kapokk semmi mást sajnos😞

greg benz
Sanszos 😄DD

Mighty
Lehet téged láttalak ma Váci út melletti bringaúton, kezedben a nyereggel?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Hello mindenki kéne egy kis segítség! Egy Rock Shox SID SL-nél szeretném beállítani a légnyomást, én 84 kg vagyok. Utána is néztem de szeretnék meggyõzõdni hogy nem csinálok hülyeséget 😊 a Positive légnyomás 140-160 psi között legyen a negativ szintén 140-160 psi között mivel XC-re használom. Szerintetek ez így OK ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

gordon 24
Ha beleszólhatok!

Nee! Ezt nee:😄 De komolyan. Ha ráülsz egy jó Dh gépre és erre a konára érteni fogod!

250-300 ezer forintért amit mondasz. Demot Glory, Iron Horest intense vázat tudsz venni. 400-500 ert tudsz venni komplett Demot, Iron Horset. Ami egy komoly gép.

Ez a kona, komolytalan mozgásban, és mindenbe(nem csak ez minden Kona)

Szóval tessék komolyabb berendezésen gondolkozni.. De ez az én véleményem ahogy gondolod..

Downhill!!

fecska
Természetesen nem másfélmillióért😊
Még nincs jövedelmem, apám pedig nem politikus😊
Használtan, és nem kell ez az egyed, hanem veszek festéket, meg matricát, és átfújom ilyenre😊
300000-ért meg nem kapok Demot, meg GiantGloryt😊

Én is sokmindent kitaláltam már 😊
Ráadásul ennyi pénzt nem adnék egy Stab Supreme-ért. Inkább trek,vagy speci.

fecska
Kitaláltam ilyen bicajom lesz😊
Csak nem biztos, mire oda kerülök, hogy lenne is rá pénz, addigra lesz eladó ilyen váz 😊

Scandium vàzam mèg nem volt mèg csak èlõben sem láttam errõl kéne infó vagy tapasztalat....
A belinkelt bicaj vételén gondolgodom megér az annyit stb...Ha nem voltam világos.

greg benz

Sziasztok!

Lenne egy 2010 kona kiadású (vadi új) 350k körül scandium,125 kg összsújra kellenne,jelenleg egy 6061-es scott alu vázasom van de a gyártó 110 kg-ig ajanlja, nem akarom megvárni még kettétörik alattam amúgy is kényelmetlen.

Ténleg kényelmes és erõs a scandium (titanra nincs keret csak a váz lenne ennyi-ez is hitelkártyára lenne rendelve-gondolom az tartósabb bár kicsit nehezebb.

kona

gordon 24
Vasárnap csattogok majd ki😊) Addig még passzolom😊)

Downhill!!

greg benz
Köszi szépen😊 Kint volt az expon ugyanolyan bringa mint az enyém (ugyanaz lényegében csak picit változtattak a festésen), három is volt belõle, egy kiállított, és kettõ görgõn 😄 Az egyiket jól meg is hajtottam 😄D

Én épp ma hoztam egy Biker's Guideot egy helyi boltból,többi majd érkezik még késõbb.

Visszafele olvasgattam a topikot kíváncsiságból..hát. Gyönyörû ez a Cube országúti. <#eljen><#worship>

greg benz
Sziasztok!
Bringaexpon volt innen valaki? Én voltam be is táraztam😄

gordon 24
Hát sajnálom:😄

Pedig eladnám:😊))

Downhill!!

gordon 24
Szia!

Hát a dolog úgy van, hogy elég egyszerû, egy olyan embernek aki otthon van a dologban. Hiszen, egy váltó leszedés nagyon hamar megy.

A dologban az, nehéz, hogy specko szerszámok kellenek hozzá. Ha ilyened nincs már érdemesebb bevinni egy szervizbe ahol megoldják..

Ugyanis a láncot mindenképpen bontanod kell. Ehhez kell láncbontó. A fogassort le kell szedni, ehhez szintén specko szerszám kell.

Ha mindent leszedtél összerakni is egyszerû. kell venni direkt erre a célra kitalált hézagolókat, amely a kazettás agyat annyira kitölti, hogy az egy fogaskereket fel tudd tenni. De a fogassor záró menetes részére szükség van. Ezzel a kerék kész.

A további ss, dologhoz, már csak egy új lánc kell, ha a váz csúszó papucsos. Lerövidíted a láncot kb olyanra, hogyha a kereket berakod feszes legyen. A csúszó papucs miatt, ha húzod a kereket, feszül a lánc. Fontos, hogy feszes legyen ugyanis ha nem az mindig le fog esni..

Ha a váz nem csúszó papucsos, akkor úgynevezett singulátor kel, ami majdnem úgy néz ki mint egy váltó, ezt abba a fülbe is kell berakni, ez végzi a dolgát.

Ha az árakat nézzük:

Ez a singuláor kb 4000ft
a lánc kb szintén 4000-5000ft
A hézagolók kb 2000ft

Természetesen ha csúszópapucsos a singulátor ára ugrik..

Remélem mindent leírtam..

Downhill!!

Mark007
Hát, a hozzászólásodból itélve nem vagy otthon a szerelésben(nem sértésként írom!😊 ), szóval szervízbe vidd.
Elmondod neki a problémád, és mit szeretnél, õ meg majd javasol valamit😊
Agyat nem kell cserélni szerintem, csak egy átalakító kell SS-re.
Ha csúszópapucs akkor csak egy rövidebb lánc kell, ha ejtõ, akkor meg egy láncfeszítõ. Plussz ugye a fogaskerék.
Szerintem ez egy 20as alatt lesz bõven, munkadíjjal is😊 Fõleg, ha eladod a váltót😊

kakaoskalacs
Üdv!
Kérdésem lenne, remélem találok rá választ mert nem igazán értek a kerékpár szereléshez. Nos:
-Adott egy Polar X Table Top bringa. Röviden: Nincs szükségem a váltóra , ha le akarom szerelni mindenképpen csináltassam szakszervízben? gondolom ha már Singlespeed-es lesz a bringa akkor uj csapágy is kell amit szintén nemtudok mifélét, vagy csak toljam be mondjam meg hogy ,hogy m ia helyzet és bizzam magam a szakemberre?. abban reménykedek árban 20k alatt meguszom a dolgot.
Remélem érthetõen fogalmaztam. Üdv!

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

greg benz
Felejtsd el, hogy azt 200 euronak még csak a közelében lévõ összegért fogod megkapni😊 Egy karbon váz önmagában 150e forintnál kezdõdik

Jól megépített gép,de ez nekem "túlzás" (vagy inkább kevés? 😄) lenne. A váz geometriája,a hatalmas elsõ teló,a Single Track felnik és persze a Single Speed hajtás teljesen kiüti az eredeti elképzelésemet. Azért köszönöm szépen!

Országúti kerékpárt szeretnék venni, semmiképpen nem szeretnék rákölteni 100 rugónál többet. Körül néztem vaterán, bikemagon és még sok más hirdetõs portálon, de sajnos rájöttem, hogy nem nagy a választék, úgy hogy körülnéztem a német ebayen is, hát meglepõdtem..200 euróért adnak egy FOCUS márkájú karbon vázas alig használt kerékpárt, aminek az aukciója holnap jár le, és ez még csak egy példa volt..szinte hihetetlen..
A kérdés pedig az lenne, hogy van itt olyan aki már rendelt kerékpárt külföldrõl?
gordon 24
Hát jahh!:😄

Kb semmi értelme.. Nem használom, szóval szeretném eladni.. Van a Dh bicó, meg egy országúti õk ketten elegek..

Szóval ha szeretnétek egy jó bicót szerintem olcsón ime:😄

Downhill!!

Máté94
Na, ennyi volt? 😄
gordon 24
Haha!😊)

Mert nem raktam be😊)

katt

Downhill!!

Ha jó lesz a link,akkor megsasolom. 😊 (nálam nem látszik semmi 😞 )

gordon 24
Nem tudom, hogy ez pl tetszene-e??

Az ára irányár, kb 130 at szeretnék érte.. Ha érdekel írj!

Downhill!!

Máté94
Mármint ha a merev vázat választod országútira való széles gumival. 😊
Tegnap volt szerencsém kipróbálni egy átépített Mongoose Crosswayt (lentebb már beszúrtam a képet). Volt benne elõl egy RST Neon (valami döbbenet jó az a teló) és Continental Contact gumik voltak rajta. Egyáltalán nem rázott szét és lehetett vele repeszteni rendesen. A váz geometriája nem igazán jött be (kb. 10km-t tekertem vele) ezért is mondtam azt,hogy nem pont ilyet keresek,hanem valami hasonlót.

Máté94
Ez itt már ott megbukott, hogy városban akarod használni. Szét fog rázni, mint a fene. Mehet is bele a 50-es gumi. 😄D
greg benz
Nincs mit, bár így pont csak vázad nem lett 😄

A váz elég zorall,felhívom holnap a srácot,hogy nem-e bontja meg a gépet. Kerekeket,gumikat,kormánycsapágyat,nyeregcsövet,bilincset meg talán a hajtómûvet megtartanám.
Kössz a linket!

greg benz
Ez pl nem tûnik rossznak, kezdésnek szerintem mindenképp jó. Kicserélgetsz rajta ezt-azt és frankó lesz 😊

greg benz
Sajnos az a baj, hogy vázat külön nehéz találni ,komplett bringát elõbb találsz 😞

Na,ezaz. Ilyen gépet szeretnék összeépíteni,csak elsõ telóval együtt.

Ha úgy hívják,akkor azt. Vékony aszfalt gumit tennék rá,valami kis rugóutas elsõ telót és a városban,hosszabb-rövidebb aszfaltos túrákra használnám. Lényeg,hogy lehessen vele hasítani,mint az állat és bírja a padkákat is. (szóval a városi körülményeket 😄)

greg benz
Dejó, hogy egy képet sem rakott be..

greg benz
Akkor tisztázzuk😊 Fitness bringát szeretnél?
Ezek azok

Nem országútit,inkább olyan trekking és monti közti átmenetet. 180 cm vagyok. Anno a Polaris 18" volt,az magasságra tökéletes volt és azóta nõttem azért valamit. Mondjuk egy ilyesmi tökéletes lenne: (persze nem pont ez,csak úgy szemléltetésképpen mutatom)

greg benz
Szia!

Magyarul országútit szeretnél? Vagy fixit, esetleg singlespeed?
Elõször azt kellene tudnunk, hogy milyen magas vagy, mekkora váz lenne jó neked.

Üdv srácok!

Több,mint egy éve hogy eladtam a Polarist és bizony nagyon kezd hiányozni a bringázás. (pláne most,hogy lassan jön a jó idõ)
Bringaépítésen gondolkozok (egyben nincs annyi pénzem,hogy tudjak venni egy komplett gépet). Nos,elõször is váz kéne. Egy igazi futkorászós,hasítós,aszfalt harcos gépet akarok építeni.Tudnátok ehhez nekem ajánlani egy vázat? Mondjuk max. 25k körül. Egyelõre azt se tudom,hogy melyik webáruházban nézegelõdjek így kapásból testbike bolhán és bikemagon keresgettem,de annyi minden új dolog jelent meg ez az 1 év alatt,hogy nekem szinte minden új. Használttól sem óckodnék 😊

greg benz
Ez mekkora 😊))

pajti

maimint
Üdvözletem!
Még új vagyok itt a topicban. <#wave> Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudnátok e segíteni kerékpár választás terén?
Ezt néztem ki: http://www.bicyclewebshop.com/?760,gepida-asgard-2010

A nyáron Erdélybe megyünk biciklitúrára, jó lenne ha egy ilyen út nem lenne megterhelõ számára (tavaly egy kb 8 éves teszkóbringával vágtam neki, hát elég kalandos túra lett belõle <#circling>), de egyébként nagyrészt városi használatra kellene. Szerintetek megfelelõ bicikli ez ár/minõség arányban?

Mark007
Üdv!😊
Haverom új bringát szeretne, városba és terepre is azért. Szóval valami XC szerût kellene összepakolni. Néhány alkatrész van elfekvõben, mint pl. fék, lánc, nyereg, kormány, stb. Ebbõl következõen építve lesz.

Mivel sok pénz nincs rá, ezért szeretnék valami ajánlatot kérni váz ügyben. 20, max 25ezer lenne rá.

greg benz
Nemvót péz kéjtíemre, így rám sózták ezt a szart<#banplz>