22335
-
#19053 Azért az is vicces, hogy a képek közt egyetlen komolyabb bringát sem láttam..ezek szerint nem is a drágább, egyedi bringákat "éri meg" ellopni hanem a teszkóbájkokat? Mondjuk utóbbi könnyebben eladható mint egy 200-400ezres bringa az tény. -
#19052 Közel 100db lopott bringát találtak meg. -
#19051 El is küldtem egy ismerősömnek. Igaz neki is van Peugeot-ja, de remélem minimum megcsinálja ilyenre :) -
#19050 Tudom, hogy nem apróhirdetés topic, de hátha itt lesz meg az új tulajdonos:)
Peugeot eladó -
#19049 Mi Magyarországon szoktunk 7-10 napos túrákat tartani évente. 10 év alatt szinte minden előfordult, sokszor tréfált meg a technika. Alap esetben egy ilyen túra előtt sor/lánc csere és új fékbetétek/pofák. Nem árt új belső se és valami komolyabb külső, ami bírja 4 barig (én maxis detonator 1,20-al is vágtam neki túrának 7-7,5 bar állandó nyomás mellett, csomagtartón 30-35kg plusszal...)Kell még egy értelmes csomagtartó 30 literes táska hátra, sátor, hálózsák. Bár ha van kísérő autó, akkor kisebb táska is elég, ill szállások mivoltától függ a sátor/hálózsák kombó.
Nem árt vinni még magaddal min 1 db pótbelsőt, ragasztót, pumpát, 4db pót fékbetétet, váltóbowden, fékbowden. Minden villáskulcsból kettőt (8,9,10,13,15,16,17) kalapács/francia kulcs, lánc bontó, konusz kulcs, hajtókar leszedő, csavarhúzó csillag/sima, 5-6-os imbuszkulcs, zsír, rongy, egy garnitúra golyó előre, egy hátra, szikszalag, láncspré, gumikesztyű...
Defekt mindennapos is lehet, volt váltó leszakadásunk, lánctányér görbülés, golyó törés honne agyba, középtengely törés emelkedőn felfelé, elfékezett külső probléma, láncszakadás, agyzsírzás/állítás túra közben, küllő törés, 8-as, pedál törés, nyeregcső görbülés, fékbowden szakadás leejtőn lefelé... meg még biztos volt jó sok minden, szóval nem árt ha valaki közületek tud bicajt szerelni.
Anyagilag ez úgy szokott kijönni, hogy ugye szállás ezen lehet sokat spórolni kemping, vadkemping, meg mikor éppen mi van... Kaja része húzósabb, arra napi 2,5-3k-t számolhatsz plusz kávé, energiaital, esetleges sör/bor esténként módjával. Bicajozás közben rengeteg kalóriát kell pótolni, 4-5. nap környékén már az se mind1, mit próbálsz enni. Nyilván ki lehet húzni kenyéren és vizen is a dolgot, de ugye az nem az élményről szól... Továbbá ugye strand és egyéb belépők... (idén 40-45-be fájt a 10 nap szállással, kajával, plusz bicajra cuccok és ruha. Mi olcsón szoktuk megúszni a szállást, ha kempingbe mentünk volna akkor 55-60k/fő...)
Nem árt pihenőnapot beiktatni, mikor csak áztatod magad valami vízparton, napi 70-80km főleg hegyekbe, alföldön lehet több, de csak módjával ugye, meg ki mit bír...
Nagy vonalakban ennyi nyilván külföld kicsit húzósabb, ha van autó akkor plusz benzin pénz, sajnos már ez se olcsó, 5 éve Pozsony/Bécs 8-9 napos túrákat cakk-pakk 25-ből úgy kihoztuk, hogy dőzsölés is volt... -
#19048 Nem, a kezében fogja, én egyszer már rákérdeztem :) -
Blum #19047 Kamera szerintem a sisakon van :) -
#19046 Tudnál egy kis háttérinfokat leirni nagy általánosságban egy ilyen turáról?
Mennyi összegből jön ki egy ilyen túra, hogy állitod össze az utvonalat,
Milyen felszereléssel készülsz a váratlan eseményekre ( defekt, lánc szakadás stb)
egy évben mennyi km-t tekersz?
Mindig azon ámulok amikor száguldasz lefele a lejtön egy kézzel és közbe kamerázol, hogy csinálod, hogy nem borulsz meg akkora temponál .A turabeszámolónál irta hogy 70 km/h az már elég parázós bringával ha valami van akkor hiába a bukó is .
Mindenesetre még mindig nagyon jók. -
Sajnálom hogy rövidíteni kellett a túrán, de így is nagyon penge lett.
Besz@rtam a "buzis feeling" résznél. :D -
cobranco #19044 Balkán-körút 3.-ik rész: Az adriai szakasz
Útvonal:
Grahovo-Herceg Novi-Risan-Perast-Kotor-Tivat-Budva-Bar
Aki túrabeszámolót akar olvasni,az is van:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_12_balkan.html
-
#19043 -
kjhun #19042 Egyelőre pihen, az 1W-os az elkészült.
Katt ide (SG fórum).
#18996 : Nem rossz, kérdés a 10W-os tudná-e? De ez semmi ehhez az MTE H8-2-höz képest, ez légvédelmi fényszóró, retinapörkölő. (Ha már vakítani akarsz a xenonosoknak.) ~200 dolcsi, ha jól néztem az árát.
-
Knabb #19041 Hamár szekszes papucsok :P
-
#19040 -
#19039 Nálam az a játszóteres rész verte ki a biztosítékot, meg az sem gyenge mikor úgy jön le a lejtőn, hogy a bringa segge a levegőben van -
Blum #19038 1:40
Virsligumival azokon a taknyos-csuszos koveken..meg nezni is rossz. :D -
-
#19036 Nekem egyelőre az 1 sebesség gondolatát is szoknom kell, kíváncsian várom milyen lesz Ha isten is úgy akarja hamar elviszik a Centuriont és akkor pár hét alatt összerántom a Royalt -
Knabb #19035 Elfog úgyis :DD Pont így voltam vele énis, mostmeg lábrázást kapok, mert nincs pénzem új hátsóra. :\\ -
#19034 elvileg ss/fixi.. annyira nem vagyok fix párti meg nem is vagyok benne biztos, hogy jó lenne az nekem, így legjobb megoldás a flipflop agy, aztán ha annyira elkap az életérzés csak fordítok egyet :) -
#19033 -
#19032 Felolvasztanák a holland bicikliutakat
-
ldavid #19031 fixi lesz-e? -
#19030 Persze, hogy megoldható.
Most fizetsz 55öt, aztán életed végéig havi 100at
Ha esetleg tudsz valakit aki országútit szerezne említsd meg neki, kell a pénz sürgősen, hogy megépülhessen ez
-
Blum #19029 Reszletfizetes megoldhato?
Szep masina,KENE! :D -
#19028 Sziasztok!
Van egy eladó országútim, hátha valakit érdekel
katt
-
Blum #19027 Boven megfelel a celra es pofatlanul olcso is. :) -
Balee 007 #19026 Hellósztok!
Haverom kinézte magának EZT a bringát. Annyi lenne a kérdés, hogy árban reális-e, illetve hogy endúrónak és laza freeridra megfelel-e a masina vagy ahhoz még alakítani kéne rajta ezt-azt?
Előre is kösz a válaszokat. -
#19025 nagyon helyes, szuper ötlet, remélem elkaptak néhány rohadékot -
#19024 -
#19023 A holgy annyira profi hogy pedál sem kell a bringára :P De lehet hogy a csizma talpa tartalmazza a clipset !
Amugy nem is kéne már más e 3-on kivül -
#19022 -
kjhun #19021 Sziasztok
Ebből a LED-ből, milyen aszfaltpörkölőt lehetne csinálni? Mekkora fényt lehet kihozni belőle? 10W-os melegfehér LED, min.: 700 lumen
Szobában jó fénye van, bicón biztos jobb lenne, ha volna is hozzá tisztességes aksipakk, netán ólom-akksi.
Ára az nem volt sok, láttam ~9 ezerért már 100W-osat is egy lámpás topikban linkelve egy külföldi webshopon, az már reflektor lenne a javából. Kéne egy lámpás topik ide az sg-re is, mivel nem igen van, meg ki van halva is, amik vannak. -
pauly #19020 Főleg ha jó gyenge a burkolata,és egy erősebb ütéstől már el is törik :P -
#19019 kaptam egy SPAM-et: kerékpárriasztó
csak én gondolom, h kb. semmi értelme? :)
-
vass17 #19018 És 40 dollár nem olyan kevés pénz, szóval inkább márkásra szavaznék, mint erősre. -
vass17 #19017 Ha lefelé irányítod szigorúan. Az autókon is vakít a hosszú fény, sőt a rövid is, ha rosszul van beállítva. Néha én is magammal viszem az erősebb lámpámat, ami elég koncentrált fényt ad, kb 100 méterre világít és gondolom egy autós sem örülne, ha közvetlenül rá irányítanám.
Ezekről pedig csak annyit, hogy egyrészt a fényerő méréseket nem szabad komolyan venni márkátlan termékek esetében (értsd, nem valamelyik nagy hírnevű lámpagyártó). Másrészt nagy teljesítményű led és gyakran spórolnak a hővezetésükön, ami a led beégéséhez vezet.
Innen is ingyen küldenek, csak vannak márkásabbak is, ajánlanám a Fenixet, tökéletesen elég 150-200 valós (!!!) lumen biciklizéshez is:) -
-
Blum #19015 Undorito az a gumi :( -