Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A VDO-ra panaszkodtak a teszteken.. bezavar a nagyfeszültségû vezeték neki.
A magasságmérõ funkciója miatt vettem,de az emelkedési szög funkcióját gyakorlatilag nem lehetett használni,mert 1mp alatt képes volt 3 féle %-t is mutatni,ráadásul jó nagy eltéréssel.
Tud-e valaki ajánlani valami normálisabbat,olyan max 30 rúgó körül,magasságméröset,de lehetöleg ne ugráljon fel-le ,mint a veszett egér...
VDO MC 1.0+, Cateye AT 200W...ezekhez mit szoltok?
http://cobranco.hu/
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Lenne egy kérdésem.
Egy régi(talán 80'as évek beli) csepel kerékpár vázba szeretnék középcsapágyat venni és az lenne a kérdésem hogy honnan lehet tudni hogy milyen jó bele?
Am szögletest szeretnék bele, ami benne volt eredetileg az ékes.
Köszi szépen.
SX VINTAGE TELECASTER MARSHALL MG10 Guvnor Acustic
- kicsit bõvebben:
-- felénk nincs sintér, így nem tudom azok hogyan intézkednek
-- rendõr csak esemény alapján fog intézkedni: szomszéddal volt kutyás affér, átjárt hozzánk a kutyájuk és idõvel rendõrséget hívtunk segítségül. De õk sem álltak neki lelõni, hanem próbálták megszüntetni a jelenséget, volt amikor én vittem át a kutyát ami 10 perc után ismét szedte szét a bejárati ajtónkat ...
-- ha valakit ténylegesen bántanak (megharapnak) akkor és csak akkor fog beindulni a 'gépezet', de ahhoz is kell feljelentés (ezt ténylegesen teheti a kórház is, ha annyira súlyos az eset). Ennek a végén menhelyre vihetik az állatot vagy esetleg ki is lõhetik
-- a folyamatos feljelentések ösztönözhetik az önkormányzatot de ez eddig nekem nem tûnt a leghatékonyabb megoldásnak
- nem ismerem a romániai helyzetet, de hallomás alapján elég súlyos problémát okoznak a kóbor állatok. _Szerintem_ a 'jól átgondolt' kutyaadóval nálunk is sikerült megteremteni ehhez a megfelelõ alapot
- paprika spray használatához egy gondolat: 3. szomszédunk a hátsó udvarában láncon 2 német juhászt tart (jobbról és balról), hogy azoktól illetékteleneknek ne lehessen egyszerûen behatolni. Nem igazi õrkutyák, de mástól nem fogadnak el ételt. Amikor mégis bementek (ez errefelé sajnos elég gyakori szokás, tyúkot sem tartunk ez miatt) a kutyák még jó másfél napot aludtak utána (valószínûleg altató lövedéket kaptak). Én ezt tartom durvának
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
Eléjük dobod, aztán viszonlátásra'
- nekem van kutyám (tehát elvileg nem félek tõlük annyira) de nem jó érzés amikor FALKÁBAN vicsorogva / ugatva 3 éhes kutya neked ront. Volt amikor leszálltam a bringáról és akkor nem jöttek közelebb 'csak' ugattak. Ha csak egy is megtámad akkor megy a feljelentés de ez olyan esõ után köpönyeg
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
Az a helyzet,hogy mostanában nem egyszer fordult velem elõ,hogy agresszív kutyák jelenlétével kellett megbirkózni tekerés közbe ami nem egy kellemes élmény ha értitek mire gondolok.Ma is azon vettem észre magam hogy kb. 4-5 dög vadul rohan rám,illetve utánam és tuti nem egy baráti pacsira vágytak.Igen tudom,nem feltétlen én vagyok az irritáló számukra hanem a bringa ami zavarja õket,de ettõl függetlenûl veszélyesnek tartom ezt a dolgot,bármikor valamelyik utamba kerülhet aminek csúnya bukás lehet a vége.
Mit lehet tenni ezzel szemben?Ti hogy jártok el ilyenkor?Nincs valami szerkezet vagy bármi ami elzavarná a nem kívánt követõket?Egyesek a paprika sprayt ajánlották de ezt kicsit radikálisnak tartom,tuti van valami egyéb is ami segít megbírkózni a problémával.
U.I: Elõre is bocsi ha már sokadjára jön valaki ilyesmivel itt a topicba de most lusta voltam visszanézni a sok hozzászólást 😊
nekem megvan a papírja, és ez a típusszáma
És el fog magától tûnni majd vagy valamit kell csinálnom vele?<#fejvakaras>#fejvakaras>
Ennek az inter-quartz-nak amúgy mi köze van a Crivithez?<#wow2>#wow2>
Emlékszem, hogy itt többen is vettetek anno velem együtt a Lidl-ben kapható Crivit km órából, ebbõl egészen pontosan:
Megjelent rajta egy kis villáskulcs logo és villog, és nem tudom megnézni mit jelent ez mert nincs már meg a használatija 😄 Ha valaki megnézné nekem azt nagyon megköszönném! Én amúgy arra tippelek, hogy merül az elem, de az a biztos amit a leírás mond..
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
bringám éppen darabokban van. az egész telet darabokban töltötte. csak jövõhét végén érek rá teljesen összeszerelni. a olajos fék miatt aggódom, hogy fellevegõsödhetett. mikor szétszedtem és lepakoltam a garázsba akkor beleraktam azt a kis mûanyag darabot a pofák közé ami nem engedi összenyomni a pofákat. (ugyebár így jött gyárilag a csomagolásban) sajnos a fék csak úgy le volt dobva. nem tudom melyik volt feljebb a fékkar vagy a féktest. berakott mûanyaggal húzogattam a fékkart és hát eléggé furcsa volt, mintha levegõs lett volna. mennyi az esély rá, hogy tényleg megtörtént? a fék több mint fél éves csak, nem volt sokat használva.
elõre is köszönöm!
:3
A 10kmnél távolabb lévõ Városban található boltot 1.7 km-ernek irja..😄
De jó kezdeményezés😊
Elindult egy nonprofit kerékpár üzlet, bicikli webshop keresõ pár hónapja.
Az oldal akár egy megadott irányítószámhoz legközelebbi kerékpárboltokat listázza ki távolság szerint sorba rendezve úgy, hogy a kapott eredmény listát utána lehet szûkíteni szolgáltatás (pl.: hol lehet kerékpáros ruhát is kapni?) szerint!
A kiválasztott bringaboltra kattintva megkaphatjátok az adott bolt elérhetõségeit, nyitvatartását.
Itt tudjátok megnézni: kerékpárbolt keresõ
Mi a véleményetek? Szerintetek használható az oldal?
(u.i.: ha hibát találtok, vagy nem találjátok a kedvenc bringaboltotokat, akkor légy szíves segítsétek a munkánkat és használjátok a "hibát találtam" linket a bolt aloldalokon)
Nekem meg keresztszalag szakadásom van 😞
egyébként most szünetel a project, mert sikeresen eltörtem a vállam...
Az Octane 10T Driveres agyamban nagyon elfáradt az O alakú rugó. Erõsebb tekerésnél néha már a kalapácsok nem bírnak rendesen kapaszkodni.
Mennyi az esélye, hogy bringaboltban vegyek ilyen O alakú rugót? Lehet-e szerintetek ilyet kapni vagy csak driverrel együtt?
Esetleg házilag jobbá tenni? Arra gondoltam, hogy felhevítem a rugót és úgy összehúzom valamivel, majd gyorsan lehûtöm. Mennyire lenne ez jó ötlet? Félek elveszítené akkor a rugalmasságát teljes mértékben.
Esetleg lehet ilyen rugót gyártatni valamerre?
:3
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Köszönöm a segítségedet!!!
Köszi
Próbáltam állítani a váltón, de sajnos nem segített.
Köszi
Még a váltót tényleg megpróbálhatnád beállítani, hátha elcsúszott.
Shimano Deore.
Milyen hátsó váltód van?
Segítségre lenne szükségem. A hétvégén szétszedtük a barátommal a bringát, hogy rendbe rakjuk. Észrevettük, hogy a lánc eléggé meg van nyúlva, és kopva is. 40 cm-en volt benne közel fél centis nyúlás. Elmentem láncot venni, egy Sram PC-951 lánc 9 s (és itt jön a bibi). Felraktuk, és a hátsó fogaskoszorún elkezdett csúnyán ugrani. Namost én, mint laikus arra tudok gondolni, hogy az elkopott lánc saját magához koptatta a hátsó fogaskoszorút, és mivel az új lánc nincsen megnyúlva, se megkopva, így felül a fogak tetejére, és ez adja azt a pattogó hangot. Remélem érthetõ amit írok :-). Ha jó a meglátásom, szerintetek melyik fogaskoszorút érdemes megvennem? Sram PG-970 9s, Sram PG-950 9s, Shimano Deore CS-HG61, esetleg más?
Köszönöm a segítségeteket!
Brutál jó masina. Én még soha nem mentem ilyen géppel mint ez. Nekem is volt Konám, tesómnak ey Glory Dh van, de én ezt a vázat nagyon sokra tartom. Szóval ajánlani tudom csak. Az UMF-et lecseréli meg tudja mirõl beszélek. Az egy "bohóckodás" ezekhez képest. De természetesen nem csak a socomról van szó, ebben az árkategóriában lévõ masinák teljesen más értéket képviselnek.
Úgy lehetne leírni, hogy míg a másik ellened, ez neked dolgozik:😄
Downhill!!