22335
11330766891279474906.jpg
  • RelakS
    Ennek a képnek mi köze van a bicajokhoz?
  • greg benz

:DDD
  • greg benz
    A Cube-ot nem szoktam taknyos időben használni, de ha elkap vele az eső akkor mikor hazaértem áttörlöm gyorsan míg nem szárad rá, az meg 5 perc max. Nem monti ez, hogy sártól csöpögve jöjjek vele haza :)
  • greg benz
    Jah, értem már :D Az sem kivitelezhető mivel így is épphogy nincs útban alvásnál, meg akkor nem tudnám felnyitni az ágyamat (ágyneműtartó)
  • Roger6
    Azoknak autó + lift kombó van.
  • RelakS
    szóval taknyos idő után még fél óra törölgetés? :}

Amúgy én is valami hasonlóra gondoltam. Lustáknak esetleg olyan, hogy a földön állva ráteszi a gépet, aztán felhúzza a plafonra? :)
  • pxxl
    nem úgy, hanem ugyanígy maradna, csak 2 lenne egymás mellett, a fal mellett a cube, kijjebb, mellette a másik. így csak a "mélysége" változna, szélességre nem. érted :)
  • Knabb
    ott van még a plafon is ;)
  • greg benz
    De nem férnek el egymás mellett, ez a baj :D A képen a bringától pár centire jobbra már sarok van, balra szintén pár centire pedig az íróasztalom felső része
  • pxxl
    le kell cserélni nagyobbra, amire 2 elfér egymás mellett :D a cube belülre, úgyis pihen...
  • greg benz
    Hát így :)

Nekünk mondjuk van pincénk de hülye leszek oda vinni.. ez az ágyam felett lóg, onnan vigyék el ha tudják. A másik meg a szekrény elé van tolva, bár gondolkoztam még egy ilyen fali tartón, csak nincs elég falfelületem
  • Roger6
    És minden nap felviszem a harmadikra, ott áll a nappaliban vagy a hallban a jó melegben.
  • pxxl
    biciklitartó fel a falra a szobában, aztán jeh :)

én legalább is azt tenném
  • RelakS
    Van, aki pince nélküli lakásban lakik?
    Érdekelne, hogy ilyen esetben hogyan lehetne tárolni a gépet.
  • pxxl
  • greg benz
  • Aquir
  • skate00
    Üdv nemtudom lehet e ide, de szeretnék megválni a kerékpáromtól, esetleg ha valakit érdekel.
  • Hurki
    Hóba bringázással óvatosan, ne hogy meglepjen benneteket. Én is próbáltam, nem estem, nem törtem össze magam, de voltak meglepetések. Pláne mikor 3-4 órás tekerés közben "befagyott" a fékbetét. LX párhuzamosított fékem volt LX karral, hiába húztam, nem volt fékhatás. Olyan volt, mintha olajjal bekenték volna a felnit....
  • Blum
    Skill kerdese az egesz. Bringaztunk mi anno 30 centis hoban slick gumival is es teljesen jol haladtunk. Egyensuly erzek kell hozza a leginkabb,mert akarmit is csinalsz a kerekek ide-oda csuszkalnak.

Jo buli amugy hoban bringazni. Ha nagy a ho,akkor edzesnek sem utolso :)
  • greg benz
    Én az alább berakott csepellel fogok menni például
    De tavaly mentem a kjúbbal is nagy hóban, igaz csak egy keveset a poén kedvéért

Tény, hogy hóban nem kifejezetten praktikus pl. országútival járni, de ha figyel az ember és tud bringázni akkor azért vállalható. A főbb útvonalak ill. a járdák általában úgyis általában latyakosak szinte rögtön, azon pedig akár ezekkel is simán elmész. Jégen, vagy kemény csúszósra taposott hóban (ez ugye általában akkor jön össze amikor nagyon hideg van és nem olvad el még a taposott részeken sem a hó, csak összetömörödik, csúszóssá válik) vigyázni kell eléggé. Nyilvánvaló, hogy montival vagy bármilyen vastagabb kerekűvel könnyebben tudsz haladni és talán biztonságosabb is, de ha valaki nagyon akar menni akkor mindegy, hogy mi van alatta, megoldja
  • Aquir
    Többen télen is bicikliznek, de erre mondjuk leginkább a mountain bike alkalmas a széles kerék miatt, mással meg nem annyira "kellemes"?
  • ps7a
  • pajti
  • greg benz
    Szánalmas f*szkalap.. és akkor még neki áll följebb! Köpni tudnék az ilyen alakoktól
  • Aquir

+ extra

• greg benz
    Sziasztok!
    Elkészült a téli vasam:) Vagyis még inkább 99%osnak mondanám, mert a nyereg ill. a fék nem a sajátja, meg kell rá bandázs. De már hajtható és imádom :D

• gordon 24
    Azta kurva:)
  • Mark007
    Sziasztok!
    Tavasszal tervezünk egy 4 fős kis lightos bringázást Ausztriában. Értem ezt úgy, hogy kimegyünk kocsival 2 esetleg 3 napra, és ott szeretnénk valami "túrát" nyomni. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni:)
    Olyan helyet/helyeket keresnék, ahova feltudunk menni felvonóval, onnan pedig le bringával. Persze bőven belefér párszáz méter emelkedő, de nem a mászás lenne a cél(igen-igen, hozzátartozik, tudom :). Nem DH-zni akarunk, lightos xc terep kellene.
    Ettől függetlenül bármiféle ötlet érdekelne, hova érdemes elmenni.
    Szóval akinek bár tippje lenne, szivesen fogadnám!
  • Roger6
  • cobranco
    A tervezést azt majdnem pontosan eltaláltad,nagyjábol megvan a terv,amire figyelni szoktunk,hogy a km-limit inkább alul legyen tervezve,ha több összejön aznap,akkor legfeljebb jobban állunk/általában ez szokott lenni/,van aki pihenőnapot is tervez,én inkább lightos napokat szoktam beiktatni.Bár megszokott forgatókönyv nincs,de az utóbbi időben azt csináljuk,hogy az első két-három nap keményebb/többnyire hegyi szakasz/,aztán jön valami nagy tó vagy tenger,általában valamilyen vizes blokk,a vége megint a húzósabb rész.

Mivel mi nagyrészt vadkempingezünk,újabban figyelek az előtervezésnél arra is,hogy jó ütemben jöjjön ki a lépés,értem ez alatt,hogy mikor tábort kell vernünk,ne pont alkalmatlan helyen legyünk/pl: nagyváros,sziklás szúrdok,1500m felett stb/,mert ilyenkor akár belefuthatunk a sötét éjszakába is,volt már rá sokszor példa.

Az idei alpoktúra valamelyik részében ezt hosszasan fejtegetem,majd nézd meg.

A tervezés, még anno,papirtérképekből történt,az most is mindig van nálunk,mégpedig a jobb fajtából,de persze ott a Googli,Viamichelin stb.

Én Horvátországot eddig hanyagoltam,mert nagyon utaznak a vadkempingezőkre,túl zsúfolt,nagy forgalom a tengerparti részen,és nem utolsosorban jó drága is.
  • KisVejneKoska
    Sziasztok :) Kezdő outis volnék, és technikai kérdéssel fordulok ide...

sikerült szereznem egy álomszép állapotú, szinte hibátlan KTM Stradat, elöl-hátul szingós kerékkel. (ajándékáron)

Nos, elöl gipiemme sprint agyakkal fűzött mavic szegecselt duplafalú szingós felnik és conti giro, hátul shimano FH-HG 50-es agyakra húzott 7-es sor+uolyan felnik és szingók. Elvileg ez egy "használható" szett, de érdekelne, hogy ti a helyemben lecserélnétek-e ezt valami ilyesmire:

Elöl exage, hátul régi shimano 600-as kazettás agy duplafalú felniken, panaracer gumikkal

avagy Shimano pezsgő 105 agyas országúti első kerék, Dt küllős, Mavic duplafalú felnivel, 20-622-es Michelin kevláros külsővel.

Shimano pezsgő 105 agyas, Campagnolo duplafalú felnis hátsó kerék, Dt küllős, Continental 23-622-es gumival. A gumi kissé kopott. Illetve Shimano 7 fokozatú kazetta és a hozzá koptatott lánc. (ne haragudjatok, az apróhirdetések szövegét kopiroztam ki)

És egy harmadik ajánlat:

Exage Agyas, Mavic MA2 felnis kerékszettem közepes állapotú gumikkal

Mavic felnis kerekek Shimano STX-RC aggyal, 7-8-as kazettával, új Shimano gyorszárakkal. Egy enyhe centírozás lehet, hogy rájuk fér, de jó állapotúak.

Egy pár (első, hátsó) Vuelta Airline 3 felni fekete küllőkkel, Shimano HB-2200 (első) ill.Shimano FH-2200 (hátsó) kerékagyakkal, Shimano 8 sebességes kazettás fogaskoszorúval, Continental külsőkkel.. Tényleg ne nehezteljetek ezért, de kb. nulla tapasztalatom van az alkatrészek terén, tech.téren (egyedül a régi francia normandy és maillard agyakat nyúztam több ezer km-en át problémák nélkül, ütött-kopott pözsókon és motobécane-okon, de másról nem tudok nyilatkozni, nem is értem, miért váltottam ) Segítségeteket előre is köszönöm:

KicsiVejne ;-)

PS: ha valakit érdekel a szingós szettem... frissen lett centírozva, egész szép :) Gondoltam, hátha.. :)

Amúgy az első tesztkörök és pártíz km után egy szerelem kezdődött a szingóval, vannak dolgok, amikben sokkal jobbnak érzem, mint az eddig próbált peremes szetteket... :)
  • ps7a
    Srácok, lenne egy technikai jellegű kérdésem.
    Adott egy női monti. Az első féket rögzítő csavar eltört, pontosabban leszakadt a feje. A legjobb, hogy mindezt menet közben tette, szerencsére esés nem lett belőle.
    Szóval, hogyan lenne célszerű kiszedni a csavar maradékát, vagy milyen más megoldást javasolnátok, hogy újra legyen első fék? :)
  • Blum
    Azert ezeknek az embereknek is respect,hogy olyan terepen,ahol masok montival is csak nyogve-nyelosen tudnak haladni,ok orszagutival mennek.

Noooooormalis? :D
  • greg benz
    Cyclocross esések :)
  • repvez
    ezt a részét gondoltam, de arra lennék kiváncsi, hogy leülsz és kipattan a fejedból, hogy most olaszba akarok tekerni és kinyitod a térképet és kihuzod filcel egy körutat aztán lesz ami lesz?
    Gondolom azért nem igy megy. A napi távokat hogy határozod meg, hogy a kijelőlt idön belül visszaérj. Hol nézel utánna a bringa utvonalaknak .

Csak mert lehet jövöre terveznénk a kolégákkal egy horvát tengerparti tekerést és jó lenne pár infot begyüjteni.
  • Blum
  • greg benz
    Azért az érdekelne, hogy mégis mekkora értékben "kell" lopni ahhoz, hogy az ilyen szaralakok ne csak egy melegedő erejéig kerüljenek a sittre.. vicc komolyan mondom.
  • Blum
  • cobranco
    Nos,amit Hurki leirt az nagyjából válasz a kérdésekre,annyival egésziteném ki,hogy nekünk a költségek legnagyobb részét az autós szakasz teszi ki,ideje gondolkozni valamilyen alternativ megoldásban.

Éves szinten az itteni fórumozó kollégák biztos többet tekernek mint én,csak az a különbség,hogy én némelyiket dokumentálom.

A 70 km/h-ás száguldozást meg nemhogy félkézzel,de sehogy nem ajánlom,hogy bárki is utánam csinálja!!