Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
stucni, kormány, villanyak. ha a nyakából nem vágsz le és megoldható, hogy kipótold 2 cm hézagolóval akkor a kormányod máris ugyan abban a szintben van és ez a legolcsóbb megoldás mint pl egy új stucni vagy kormány.
:3
Márka,típus,specifikációk
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Igazából kompenzálni nem igen tudod. De ha pl a hátad fáj vagy ilyenek, akkor meg tudod másfajta stucnivel oldani, esetleg hézagolókkal stb stb..
De a váznak a hiányt nem tudod kompenzálni. Ott változik a dolog.
Hát a másik nehéz kérdés. Van aki márkákra esküszik. Én Rock shoxon és Foxon kívûl semmit nem vennék már. De ez ahogy írod tök szubjektív valaki épp ezek ellen van..😄
De a váznak a hiányt nem tudod kompenzálni. Ott változik a dolog.
Hát a másik nehéz kérdés. Van aki márkákra esküszik. Én Rock shoxon és Foxon kívûl semmit nem vennék már. De ez ahogy írod tök szubjektív valaki épp ezek ellen van..😄
Downhill!!
Egyébként azt miböl lehet tudni, hogy egy teló jó vagy nem? mert kiprobálni nem nagyon lehet öket, föleg olyan bringában mint amilyen a saját bringa.
Más véleménye meg eléggé szubjektiv,mert lehet nekem pont az tetszik benne ami másnak nem .
Ha csak 100-as telót teszek a vázba akkor hogyan lehet kompenzálni a 2cm-es magasságcsökkenés az elején, hogy ne bukjon elõre a váz ?
Más véleménye meg eléggé szubjektiv,mert lehet nekem pont az tetszik benne ami másnak nem .
Ha csak 100-as telót teszek a vázba akkor hogyan lehet kompenzálni a 2cm-es magasságcsökkenés az elején, hogy ne bukjon elõre a váz ?
Ez jónak tûnik:
Meg kellene tudni, hogy fújható-e mert a Marzók általában igen. Tehát magyarul tudod keményíteni a rugót, de szerintem a súlyodhoz a benne lévõ is elég lenne...
http://ebike.hu/termekek/villa/teleszkop/mtb-szimplavallas/13444+marzocchi+09+33+lo/
Egy rock Shox :
http://ebike.hu/termekek/villa/teleszkop/mtb-szimplavallas/100525+rock+shox+tora+turnkey+poploc/
És egy maitou:
http://ebike.hu/termekek/villa/teleszkop/mtb-szimplavallas/100334+manitou+07+sliver+super+tpc+lockout+ac%C3%A9l+nyak/
Vagy használtak, de arra figyelni kell. Fox villák is jók de azt ennyiért használtan sem találsz nagyon..
Meg kellene tudni, hogy fújható-e mert a Marzók általában igen. Tehát magyarul tudod keményíteni a rugót, de szerintem a súlyodhoz a benne lévõ is elég lenne...
http://ebike.hu/termekek/villa/teleszkop/mtb-szimplavallas/13444+marzocchi+09+33+lo/
Egy rock Shox :
http://ebike.hu/termekek/villa/teleszkop/mtb-szimplavallas/100525+rock+shox+tora+turnkey+poploc/
És egy maitou:
http://ebike.hu/termekek/villa/teleszkop/mtb-szimplavallas/100334+manitou+07+sliver+super+tpc+lockout+ac%C3%A9l+nyak/
Vagy használtak, de arra figyelni kell. Fox villák is jók de azt ennyiért használtan sem találsz nagyon..
Downhill!!
85-90kg között mozgok és semmi durvulásra nem szeretném használni ,de szinte mindenhova hétköznap melóbajárni közúton hétvégente turázásra Bakony stb. közeli földutak.
A suly egyáltalán nem érdekel engem , jobban érdekel, hogy megfelelõen mozogjon és személyre tudjam szabni az igényeimhez.
Régebben egy U-turn 318assal szemeztem ha jól emlékszem a nevére.
A suly egyáltalán nem érdekel engem , jobban érdekel, hogy megfelelõen mozogjon és személyre tudjam szabni az igényeimhez.
Régebben egy U-turn 318assal szemeztem ha jól emlékszem a nevére.
Én a levegõs villákat annyira nem ajánlom. Igazából 2 okból sem.
az egyik az hogy írod, nincs sok pénzed erre. Tehát alapból egy rock shox vagy egy minõségi villa kiesik a körbõl..
A másik az, hogy még ezekkel a minõségi villákkal is sok probléma van a levegõssége miatt. De persze ebben a kategóriában a súly csökkentés megéri ezt a kockázatot. Mivel ilyen ár kategóriában már a rugós olajos villák is oda figyelést, és gondos szervizelést igényelnek.
A legegyszerûbb, és elnyûhetetlen kombináció, az acél rugó plusz olaj.
Természetesen ahhoz, hogy tudjuk milyen villa kellene, tudni kellene kb hány kiló vagy illetve mire használnád. Mert ez sem mindegy.
az egyik az hogy írod, nincs sok pénzed erre. Tehát alapból egy rock shox vagy egy minõségi villa kiesik a körbõl..
A másik az, hogy még ezekkel a minõségi villákkal is sok probléma van a levegõssége miatt. De persze ebben a kategóriában a súly csökkentés megéri ezt a kockázatot. Mivel ilyen ár kategóriában már a rugós olajos villák is oda figyelést, és gondos szervizelést igényelnek.
A legegyszerûbb, és elnyûhetetlen kombináció, az acél rugó plusz olaj.
Természetesen ahhoz, hogy tudjuk milyen villa kellene, tudni kellene kb hány kiló vagy illetve mire használnád. Mert ez sem mindegy.
Downhill!!
Tud valaki ajánlani nekem egy jó elsö teleszkópot !
Sajnos anyagilag nem vagyok jól eleresztve igy a plafon 50k-lenne.
Ha lehet olajos vagy levegõs telót szeretnék,mert azokat finomabban be lehet állitani a változó súlyhoz a keménységet és talán finomabb a mozgása is.
Egy Merida Trans-mission Sport 2006-osba kellene , jelenleg egy Suntour XCR, 120 mm, Remote Lockout van benne,de túl puha nekem és alacsony és nagyobb sebességen ugyan ugy szinte koppanásig bemegy és a rugó miatt nem lehet állitani a keménységén csak a csillapitáson lehet.
Elsösorba 120mm-es teló lenne jó hogy ne változzon a váz geoja és ne bukjon mégjobban elöre,mert igy is magasabban van a nyeren a kormányhoz képest ami miatt a fékezéskor elöre esek a lendület miatt ha ugy hozza a sors 😞
A másik , hogy az LRS rendszerbe csak azt a 3 fajta hátsó tagot tehetem amit kiadtak hozzá vagy bármelyik tagot csak kell hozzá toldó?
Sajnos anyagilag nem vagyok jól eleresztve igy a plafon 50k-lenne.
Ha lehet olajos vagy levegõs telót szeretnék,mert azokat finomabban be lehet állitani a változó súlyhoz a keménységet és talán finomabb a mozgása is.
Egy Merida Trans-mission Sport 2006-osba kellene , jelenleg egy Suntour XCR, 120 mm, Remote Lockout van benne,de túl puha nekem és alacsony és nagyobb sebességen ugyan ugy szinte koppanásig bemegy és a rugó miatt nem lehet állitani a keménységén csak a csillapitáson lehet.
Elsösorba 120mm-es teló lenne jó hogy ne változzon a váz geoja és ne bukjon mégjobban elöre,mert igy is magasabban van a nyeren a kormányhoz képest ami miatt a fékezéskor elöre esek a lendület miatt ha ugy hozza a sors 😞
A másik , hogy az LRS rendszerbe csak azt a 3 fajta hátsó tagot tehetem amit kiadtak hozzá vagy bármelyik tagot csak kell hozzá toldó?
Ha 30-40ért akarsz bringát venni lehet jobban jársz, ha nem is veszel.. egy közepesnek mondható váz kerül ennyibe, használtan már akár jónak mondhatót is kapsz ennyibõl😊 De sajnos komplett bringát értelmeset szerintem nem kapsz ennyiért.. esetleg használtan nagyon nagy mázlival áron alul. Ez a helyzet sajna.. példának okáért felhoznám a Csepel fixijeit, 90-100ezer környékén mennek, és azok sem éppen a kiemelkedõ minõségükrõl híresültek el, és ha megnézed gyakorlatilag "semmi" nincs a bringán, mégis ennyibe kerül. Persze lehet én vagyok elfogult, de szerintem ha az ember olyat akar venni amiben tényleg bízhat és nem akar vele legalább havi 1x az út szélén veszõdni, akkor azt sajnos meg kell fizetni. Spórolhatsz, ha magadnak vásárolod össze okosban az alkatrészeket (mindent), azzal pedig pláne, ha magadnak szereled össze, már persze, ha értesz annyira hozzá, hogy sikerüljön, meg persze pár célszerszám sem árt 😄 De igazából a szerelés 70%-a különösebb célszerszámok nélkül elvégezhetõ
30-40k környékén csak egy biciklinek nevezett hulladékot kapsz. Értelmes bicikli ára 60-70k-nál kezdõdik és akkor NAGYON keveset mondtam. 😊
Amúgy én fõleg aszfaltos mászkálásra tuti,hogy 29er-t vennék. Csak az egy kicsit többrõl indul.
apro.bikemag.hu-n vagy a testbike.hu bolhapiacán nézz körbe. Használtak között is szokott lenni egy-egy jobb darab jó áron. 😊
Amúgy én fõleg aszfaltos mászkálásra tuti,hogy 29er-t vennék. Csak az egy kicsit többrõl indul.
apro.bikemag.hu-n vagy a testbike.hu bolhapiacán nézz körbe. Használtak között is szokott lenni egy-egy jobb darab jó áron. 😊
ha már erre járok...😄
valaki mondjon nekem elfogadható biciklit, semmi extra, nem kell profi cucc, aszfalton (pesten szal kell némi csillapítás) tekerés, olyan 30km napi szinten, nem túl drágán 😊 (30-40e környéke kb)
vagy zúzzak be egy sportboltba? 😄
valaki mondjon nekem elfogadható biciklit, semmi extra, nem kell profi cucc, aszfalton (pesten szal kell némi csillapítás) tekerés, olyan 30km napi szinten, nem túl drágán 😊 (30-40e környéke kb)
vagy zúzzak be egy sportboltba? 😄
All hail the double x!
Spinner 300 asom van most. ( nem én vettem bringában volt, eszembe sem jutna ilyet venni) Õszintén megmondva sokat nem ér. Ha nincs 20-25 fok alig mozog. Ma 13-14 fok volt, pár kilométer után , állítom nem mozgott többet mint 20%. Mikor meg van mosva a bringa, és kicsit nedve a becsúszó olyan szépen tompít, hogy nem igaz. Esetleg érdemes lenne kipucoltatni? (most lesz nyáron 2 éves) Vagy hagyjam a francba inkább? Még annyi hogy kb mennyibe kerül egy ilyen takarítás? 5000 ft ?
de ha komolyabban xc-zni akarsz akkor ott van sár, homok, víz, minden játszik. ezt egy 20000-25000 Ft-s teleszkóp nem igen fogja bírni sokáig. szerintem. de majd a nagyok megmondják a tutit. 😄
hát nem való. 3 kg-os acéltömb. ha vigyáz rá az ember akkor szerintem elnyûhetetlen, kitart élete végéig. 😄
Dirt jumper azért szerintem semmi esetre sem XC re való .nem? Elég súlyos darab ahogyan néztem.
ugyan így van az összes telójával 2010 tõl helyezték vissza olaszba aztán megint jókat csinálnak
2008 óta a marzo dirt jumper -> suntour belsõt kap. nem tudom, hogy ez a többi teleszkópjára mennyire vonatkozik. de azóta a dirt jumpter 3 kukát nem ér az egész. nekem még pl. 2007-es van, ami olasz.
Megnézegettem õket, köszönöm.
RST-t én semmi képen sem veszek, legjobban a Marzo tetszik, szerintem azzal már tényleg kényelmesen lehet menni.
RST-t én semmi képen sem veszek, legjobban a Marzo tetszik, szerintem azzal már tényleg kényelmesen lehet menni.
Rock Shox Dart 1
Marzocchi Bomber MZ Comp
RST Gila Pro TNL 100 (sokan szidják,nekem nem volt vele gondom 15ezer km alatt..pedig kapott mindenbõl rendesen)
Marzocchi Bomber MZ Comp
RST Gila Pro TNL 100 (sokan szidják,nekem nem volt vele gondom 15ezer km alatt..pedig kapott mindenbõl rendesen)
Nekem régen Suntour XCM 1. szériás telóm volt, elég rosszul mozgott, és úgy kotyogott mint az állat, viszont a V3 egyik típusáról elég jókat írnak. Nekem azt mondták , hogy ne vegyek suntourt , mert elég sz*r. Van valami arany középút? XC - hez kellene, semmi DH vagy ugratás, de attól még nem lenne kímélve.
20 - 25k, és nem akarok használtat venni !
Ötlet?
20 - 25k, és nem akarok használtat venni !
Ötlet?
saját vélemény: régi bringámon V2 volt. egy kuka. szimeringek elkezdtek kicsúszkálni egy idõ után bele került minden mocsok, kosz, homok. nemsokára, már szinte semmit nem mozgott a sok trutyitól. kitakarítottam jó volt 2 hétig. a végén már a becsúszószárakon is megjelent itt ott felületi rozsda.
Könnyebb úgy, hogy vegyük Keszthelyt. Onnan indulva Füred felé veszed az irányt. Tehát ez az óra járásával ellenkezõ irány. Ez a könnyebb vonal, mert erre kevesebb az emelkedõ. Van itt is tehát nem izé sík, de jóval kevesebb. És nem érdemes, mindig követni a bringa utat, mert sokszor le visz a partra, majd 2km múlva vissza, aztán megint le stb stb. Ilyenkor egyszerûbb kint maradni a mûúton..
Mindegyik hszbe ezt írtam. Ez az egyszerûbb út szerintem..
Mindegyik hszbe ezt írtam. Ez az egyszerûbb út szerintem..
Downhill!!
Arra tökéletes lesz.
És magáról a teleszkópról mi a véleményetek?
Hobby MTB-re lesz használva, szóval döngölt földút és társai lesznek.
Hobby MTB-re lesz használva, szóval döngölt földút és társai lesznek.
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Szervízben is flexelik,úgyhogy jó az hozzá.
Anno én is kézi vasfûrésszel vágtam le,de vért izzadtam a végére 😄
Anno én is kézi vasfûrésszel vágtam le,de vért izzadtam a végére 😄
Hellosztok. Lenne egy lehet hülye kérdésem.
A héten jön meg az új elsõ teleszkópom /Suntour XCM-V3 de a villanyakból le kell vágni 3cm-t hogy jó legyen.
Annyi kérdésem lenne, hogy azt egy egyszerû flex-el le lehet vágni, vagy valami spéci vágóval kell levágni?
A héten jön meg az új elsõ teleszkópom /Suntour XCM-V3 de a villanyakból le kell vágni 3cm-t hogy jó legyen.
Annyi kérdésem lenne, hogy azt egy egyszerû flex-el le lehet vágni, vagy valami spéci vágóval kell levágni?
Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D
Elsõváltó bowden nem lóg a bele valahol?😄 Most komolyan kérdezem, haveromnak volt, hogy kattogott, és az istennek sem értettük miaz. A bowden ért bele a hajtókarba😄
Monoblokk tengelyvégek megzsírozása, meg a pedáltengelyre is mehet egy adag, nekem ez segített
Szerintem is a kindulási pont a lényeg,bár a déli oldal nyugodtan ki is hagyható...végig az északin,majd egy hurokkal vissza a Balaton-felvidéken.
Technikai kérdés:
Tekerés közben határozott kattogás jön a bal pedál felöl,nyomásra fokozódik,ütni, nem üt,hajtókar nem kotyog,pedált kicseréltem,a hátsó agy is rendben.
Kizárásos alapon a monoblokkra tippelek,ráhúztam,semmi javulás,és miért csak a bal oldalon csinálja az is jó kérdés?
Technikai kérdés:
Tekerés közben határozott kattogás jön a bal pedál felöl,nyomásra fokozódik,ütni, nem üt,hajtókar nem kotyog,pedált kicseréltem,a hátsó agy is rendben.
Kizárásos alapon a monoblokkra tippelek,ráhúztam,semmi javulás,és miért csak a bal oldalon csinálja az is jó kérdés?
http://cobranco.hu/
Akkor most végülis melyik irány a könnyebb? 😄 Az óra járásával megegyezõ irány (északi parton keletnek, délin nyugatnak), vagy a másik? Most az óra járásával megegyezõt írtad, de két kommenttel lejjebb a másikat (vagy én értettem félre?)
Szerintem attól függ nagyban hogy melyik irányban indulsz, hogy melyik szélénél indulsz el. Elõször valóban az északi partot érdemes letudni. Mi például Fenyvesrõl indultunk, és így az óramutatóval megegyezõ irányba mentünk.
Szerintem attól függ nagyban hogy melyik irányban indulsz, hogy melyik szélénél indulsz el. Elõször valóban az északi partot érdemes letudni. Mi például Fenyvesrõl indultunk, és így az óramutatóval megegyezõ irányba mentünk.
Jaja! Elindulsz Keszthely magasságából Füredig vannak emelkedõk de egy csomó lejáró is van, Füred után is egy tök hosszú lejtõs szakasz van. Ezeket a fordítva jössz mindig mászni kell. Szóval könnyebb az óra járásával megegyezõ irányba kerülni, mint fordítva. Ha családilag megyünk mi is inkább a Déli partot hagyjuk a végére, ott már csak egy adott tempóval teperni kell aztán ennyi. Északin azért küzdelmes mind 2 irányból.
Downhill!!
Igy van az északi parton sokkal több az emelkedõ és frissen, könnyebben leküzdi az ember .A déli rész igy már másnap sétagalopp egyedül a Világosi emelkedõ a vasutnál az aminél szinte le kell szállni a bringáról.
Azután lejtõ almádiig.
Mi ugy szoktuk hogy almádiból Gyenesdiásig megyünk az elsõ nap az olyan 90km majd a második nap a déli részen vissza almádiig 120km.
Azután lejtõ almádiig.
Mi ugy szoktuk hogy almádiból Gyenesdiásig megyünk az elsõ nap az olyan 90km majd a második nap a déli részen vissza almádiig 120km.
Szerintem egyszerû a magyarázat! Ha az északi parton Keszthelytõl mész lefelé könnyebben teljesíthetõ, mint lentrõl felfelé. Hiszen Keszthelytõl Füredig kb leejt. viszont Füredtõl Keszthelyig... Szóval én ezért gondolom, hogy úgy szokták.. Mi amikor volt ez a Balaton megkerüléses dolog (tudod amikor pecsétet osztanak bla bla) akkor Almádibõl indultunk és oda is értünk vissza és ugye Keszthely felé indultunk. Egész jó volt amíg nem kezdett el üvölteni a szél és szakadni az esõ:😄 De azért megcsináltuk..
Downhill!!
Általában mindenki forditva csinálja a kört/nem is tudom,miért?/,hirtelen nem rémlik,melyik lehetett az a lejtõ,mindenhol azért nem kameráztam,igy is hosszabb lett a kelleténél.
http://cobranco.hu/
Megnéztem a videót nagyon jó, bár rossz emlékeket is gerjesztett.
Mi a kollégákkal forditva szoktunk körbemenni, igy a B.világosról mi lefele jövünk almádi felé és az már rendszerint estefelé.
Az egyik túrán világos után van egy elég meredek lejtö aminek a végén 90 fokban kanyarodik el az ut, na én oda vágodtam bele a földbe.
Meglendidettük a bringákat a tetején és az óra szerint 54,5km/h volt a csúcs mikor elkezdtem fékezni ,de sajnos blokkolt a kerék és elszáltam mint a gyõzelmizászló.Szerencsére ugy estem hogy nem tört el semmim és "csak" csipõzúzódásom lett.1 hét táppénz. Ezek után még visszatekertünk almádiba a kocsikhoz majd haza kocsival és csak másnap jutottam dokihoz.
Azt hittem felismerem majd a videon,de az a rész át lett ugorva ha jól láttam .
Mi a kollégákkal forditva szoktunk körbemenni, igy a B.világosról mi lefele jövünk almádi felé és az már rendszerint estefelé.
Az egyik túrán világos után van egy elég meredek lejtö aminek a végén 90 fokban kanyarodik el az ut, na én oda vágodtam bele a földbe.
Meglendidettük a bringákat a tetején és az óra szerint 54,5km/h volt a csúcs mikor elkezdtem fékezni ,de sajnos blokkolt a kerék és elszáltam mint a gyõzelmizászló.Szerencsére ugy estem hogy nem tört el semmim és "csak" csipõzúzódásom lett.1 hét táppénz. Ezek után még visszatekertünk almádiba a kocsikhoz majd haza kocsival és csak másnap jutottam dokihoz.
Azt hittem felismerem majd a videon,de az a rész át lett ugorva ha jól láttam .