22335
-
#19413 Lehet csavarboltban kapni ezt az Avid féle homorú-domború alátétet? -
kisbesi #19412 Dunántúlon XC maraton versenyeket tudtok mondani? Úgy emlékszem Balaton bike fest-en volt valamikor, vagy rosszul emlékszem? -
kisbesi #19411 Annyi az egész, hogy több karbantartást igényel. Azt hiszem talán a rock shox ír 8-10 üzemóra után teljes karbantartást, ami ugyebár szinte kivitelezhetetlen. De különösebb problémák nincsenek velük, ha odafigyel rá a tulajdonosa és évente teljesen szétszedi és kipucolja. -
Blum #19410 El kell szomoritsalak. Mindegyik teloban van olaj. Nem attol fugg hogy allithato-e,hanem magatol a telo kivitelezesetol. A levegos telokat is lehet ugyanugy agyba-fobe tekergetni mint az egyszerubb olaj+rugo komboval megaldott darabokat. Nyilvan ott nem kozvetlenul a kemenyseget allitod (mert ugye azt a nyomassal allitod),hanem a visszautcsillapitast meg a rugoutat meg a tokomtudja mit.
Lenyeg,hogy a Dart 2 allithato alul is,folul is,kormanyon is (amennyiben PopLock-ot veszel),rosszul nem jarsz vele az biztos. -
#19409 Köszi utánna nézek az ajánlottaknak. A suly nem érdekel nem vagyok annyira elvetemült. a lényeg hogy jól mozogjon és árba megfelelő legyen. ugrálni nem szeretnék vele,csak amit egy bakonyi terep megkiván ,meg turák alkalmával kényelmesen lehessen tekerni a kátyus utakon.
Azért néztem én is a levegős és olajos telókat mert azon mindig az aktuális sulyomnak megfelelóen tudom állitani, mig a rugosat annyira nem lehet finoman.
A levegösnél viszont nem tudom, meggyire macera a szigeteltség megtartása. -
kisbesi #19408 Na, akkor így közösen a Dart 2 eset ajánljuk szerintem. Állítható és ha minden igaz van rajta lockout, ami XC nél nagy előnyt jelent. Ebike-on pedig kicsivel több mint 32, szóval még pénzed is marad. -
Blum #19407 Akkor viszont Dart szeria. Azok is kurva jok.
Nekem egy,a 2000-es evek elejerol szarmazo Judy C Magnesiumra faj a fogam,de van egy olyan sejtesem hogy mar soha tobbet nem talalok olyat. :( -
kisbesi #19406 na ezaz, az alap tora majd 60, a jobbak meg már 70 felett vannak... -
Blum #19405 A Duro egy hulladek.
repvez: vegyel egy Rock Shox Torat. Szepen mozog,eros is,alkatresz is van hozza dogivel es konnyu karbantartani. Egyetlen negativuma talan,hogy kicsit nehez (plane az alap 302-es modell),viszont birja a strapat. -
kisbesi #19404 Nekem Suntour Epiconom van, ami levegős, olajos csillapítással. Lehet kicsit drágább mint 50, de nagyon jó, megéri az árát. XC hez szerintem levegős passzol, de persze ez függ a használójától és az igénybevételtől is. Ha szeretsz ugratni vagy nem tudom, akkor ott van a Suntour Duro, ami rugós és állíthatós. Az olcsóbb is, de nehezebb. Ha van kérdésed még, akkor szívesen válaszolok. -
#19403 Nekem XCM-teleszkópom van és nekem pont az a bajom, hogy tul könnyen mozog. 120as teló és nem lehet a keménységen állitani.Fékezéskor ezért néha átesek a kormányon a lendulettől amikor benyomodik a teló. :(
Valaki tud ajánlani egy jó kis telót amivel le tudnám váltani? V-fék és tárcsa felfogatás jó lenne ha lenne rajta és a rugózás erejét be lehessen állitani az éppen aktuális suly és terepviszonynak. igy olajos vagy levegőst néztem,de nem tudom mi lenne a jó.
Max50k értékben esetleg beszámitással a mostanival ennyi különbség ráfizetésével. -
#19402 ja nem, keverem.
Nemtudom, nekem az RST sosem volt minőséghez kapcsolható fogalom..:D -
#19401 Miért, gyárt teleszkóposat is? :D
(Gondolom outira gondolsz, az más azért:D) -
Blum #19400 Azt azert valljuk be,hogy ha az embernek van egy RST merevvillaja,az eleg nagy dolog :D -
#19399 Egy ilyen alsó-kategóriás villától sokat ne várj. Főleg ne télen, hidegben:)
Egyszerű felépítés, simán zsírral van kenve. Emiatt télen a zsír megkeményedik, nehezen fog mozogni, de a nagyobb gondot a perselyek jelentik. Összehúzódnak ugye, aztán azzal semmit nem tudsz kezdeni, emiatt "szorul".
Volt RSTm, próbáltam én is elasztomert cserélni, levágni, kenni ezzel-azzal, de 10 fok alatt ezek a merev villa kategóriába sorolhatóak. -
Balee 007 #19398 Hellosztok!
Adott egy RST Space Free teleszkóp(tudom nem a legjobb) ami a bringával együtt volt.
Olyan kérdésem lenne, hogy egy rugócsere megoldaná a nagy keménységét?(Nincs sok kedvem teleszkópot cserélni, mert kicsit sokba lenne)
Nemrégiben szétszedtem, és azt vettem észre, hogy hiába szedtem ki a rugót, a széthúzáskor a becsúszók eléggé nehezen akartak kijönni, mintha valami húzta volna vissza, vagy szorította volna őket. ennek vajon mi lehet az oka? azt gyanítottam szétszedés után, hogy lehet hogy nem is a rugó a kemény, hanem ez a bizonyos "szorulás" okozza a keménységet.
Remélem tudtok segíteni. Előre is kösz mindenkinek. -
Blum #19397 Ha nem ertesz hozza,akkor vidd el egy szervizbe,ahol annyit tudnak tenni hogy atomjaira szedik a telot,kipucoljak,atkenik es kesz. Tomiteseket nem igazan lehet ezekhez talalni-maximum egy bontott darabbol. Egy ideig erezni a valtozast,de hamar visszaall a regi allapot.
Az az igazsag,hogy ezekkel az abszolut also kategorias teleszkopokkal az ember csinalhat akarmit,soha nem lesz az igazi. A minosegnek pedig bizony komoly ara van.
A lenyeg,hogy magara a becsuszora soha ne kenj vagy fujj ra semmit,mert csak artasz neki. Hasznalat utan egy sima szaraz ronggyal szepen lepucolni a becsuszokat meg a tomiteseket es kesz.
Nekem is volt anno ilyen low-cost teleszkopom,haromszor szedtem szet-gondolvan hogy majd teleszkopot csinalok belole-,nem jott be. par nap utan ugyanolyan volt,mint elotte. -
impossibru #19396 Egyébként köszönöm a választ! -
impossibru #19395 Hát már 4éves lesz lassan,eddig nem volt vele semmi gond,vagy lehet csak nem figyeltem rá ennyire eddig,akkor csak várjak és idővel elmúlik? Egyébként nem kellene néha a teleszkópot is karbantartanom valami módon,hogyan lehetne ezt megtenni? -
Blum #19394 Szia!
Ez valoszinuleg a hideg miatt van. Ha jol latom az egy egyszeru RST vagy Suntour teleszkop. Ezekre az alsobb kategoriaju telokra jellemzo,hogy telen "befagynak" es kenhetsz ra akarmit,nem fog mozogni. (elasztomerek szoktak megkemenyedni...extrem esetben megrepednek a hidegtol,es amikor majd melegebb idoben hasznalod,akkor pedig sorra eltornek egymas utan) -
impossibru #19393 Tényleg nagyon nem vagyok otthon teleszkópok terén,csak egy képpel tudok szolgálni,nemtudom ez alapján megállapítható e -
kisbesi #19392 Milyen márkájú és típusú ez a teleszkóp? -
impossibru #19391 Sziasztok,elég tudatlan vagyok a témakörben ezért a segítségetek szeretném kérni a következő problémában. Adott egy mtb,3-4 hónapja nem mentem vele,csak garázsban állt,ma mentem vele egy 1,5 órát és éreztem,hogy nem csillapít szinte semmit a teleszkóp,teljesen ráterhelve is csak alig mozog,létezik,hogy bent valami folyadék vagy levegő,vagy nemtudom,hogy megfagyott vagy elromlott,hogy ennyire nem lett járatva? Mit tanácsolnátok,hogy a régi mozgását visszanyerje? Előre is köszönöm! -
pauly #19390 köszi! -
#19389 köszi, már vártam :D -
cobranco #19388 Itt a „remek idő” egy kis videózásra,akit érdekel:
Alpok keringő. 1.rész: Aosta és a Graji-Alpok 2012. (Switzerland-Italy) HD 720p
Útvonal:
Bellinzona [Svájc] (220m) -- Lago Maggiore [Svájc-Olaszország] --Cesto Calende [Olaszország] -- Borgomaneiro [Olaszország] (390m) -Biella [Olaszország] (404m) -- Chatillon [Olaszország] (404m) -- Aosta [Olaszország] (613m) -- Morgex[Olaszország] (997m) -- Col du Petit-Saint-Bernard [Olasz-Francia határ] (2.188m) -- Bourg-Saint-Maurice [Francaország] (810m)
Aki szeret olvasni,irásos beszámoló itt:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html
Kellemes időtöltést!
Ui: azért a kiscsajt megnéztem volna ahogy megfekszik a sárga iszapban:) -
#19387 -
#19386 jó lesz ez :) -
#19385 Vettem ebayen egy mini bringára szerelhető kamerát, íme az első próbálkozás, de ez tényleg csak szárnypróbálgatás, nagyon-nagyon-nagyon béta, egyelőre csak ismerkedek a kamerával és a videoszerkesztővel :) Remélem idővel sikerül majd valami komolyabbat is összebodni
-
#19384 Ok, tárgyra "ez", emberre "ő". Nálam. Azért remélem nem gond ha nem mondom emberre: ez. Megbeszéltük. -
#19383 Szerintem kérdezd meg a tanárod konkrétan erről a mondatról, nekem ebben a mondatban nem tűnik stílushibának az 'ez' használata. -
Knabb #19382 Node biciklizéshez visszatérve: Sikerült belőni a láncvonalat, szépen kihézagoltam, már a csak a láncot várom xd. Az mennyire okozhat gondot, hogy az agy nincs középen? -
#19381 Igen, ez max nyelvtani szempontból helyes, máshogy nem :) -
Knabb #19380 és ha kopognak, akkor nem kérdezhetem meg, hogy Ki az? :D
-
ldavid #19379 ez (a személy)/ez (az ember) lehetne teljesen kiírva, de szerintem ne itt nyelvtanozzuk -
#19378 Igen? Hát nem tudom, nekünk azt tanították, hogy emberre nem használjuk az "ez" szót, mert nem egy tárgy. -
#19377 Nekem valami ló rémlik. :D
Am ebben a mondatban nem lealacsonyító, vagy helytelen a "ki ez" használata. -
#19376 -
#19375 Nem ez hanem ő, mivel emberről beszélünk. -
ldavid #19374 akkor esett le hogy ki ez, mikor megszólalt :D