Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aliviot csak akkor,ha pehelysulyu vagy. 77 kilom alatt nyeklett rendesen.
Akkor inkabb vegyel valami Truvativot vagy Shmianobol Deoret. Vagy ha telik ra,akkor FSA-t 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

ps7a
Mondjuk egy ilyen?
Shimano Alivio

ps7a
+ Blum

Ahogy rákerestem neten azért találtam több típust is, persze nem tudom, hogy éppen kapható is volt.
Sajna amúgy is cserélnem kell az egészet mert nem lehet szétszedni a tányérokat.
A 44est azért nem választanám mert sokat nem nyernék vele.
Az 52es pedig váltócserét is megkívánna, de annyit meg már nem ér 😄
Szóval vannak igények rendesen 😄

Shimano rendszerbe illõt, 48-asat, ha találnék, milyet ajánlanátok?

pxxl
majd megfordítom, úgyis kell majd az elsõ gumit is cserélni 😄

ilyen amúgy:

All hail the double x!

A 48-as ritka,mint a feher hollo. Komplett hajtomuvel szerelve meg be lehet szerezni,de ha cserelni kell a tanyert,akkor szivas van.Maradj inkabb a sima,bevalt 44-esnel.

BikeFun Amsterdam City

Attol fugg,hogy milyen gumirol van szo. Ha nagyon butykos,akkor nem ajanlott forditva hasznalni,ha vegyes vagy sima a futofelulet,akkor a kovetkezo defektig hagyhatod ugy,ahogy van.
De amugy tenyleg par perc,mire megfoditod... <#idiota>

Hurki
Szépen és jól hangzik az a 48-as, csak felénk (megyeszékhely... állítólag kiskerbe sincs...) nem kapni rá tányért. Szóval ha elkopik, akkor az egész hajtókart kell cserélned. Emiatt is választottam én a 44-est, bár nekem montim van. Mivel neked trekkingre kellene, így gondolkozhatsz országúti hajtókarba is, valami 51-52-be....

What a feeling? Cycling and beer :D

pxxl
asszonykának kellene egy új nyereg. tudtok ajánlani valamit, ami kényelmes, boltbajáróst? nem kell túl drága, meg profi 😊

másik, meg hogy cseréltem külsõt a hátsó keréken, de véletlenül fordítva raktam fel 😄DD legalább is van rajta nyíl, hogy merre forogjon elõre, de késõbb vettem észre, és azóta nem volt idõm gyorsan megfordítani. nagy probléma ez? tudom pár perc mire megfordítom...

All hail the double x!

ps7a
Nagyon beteg 😮
Néhány erõs-embernek nincs ekkora combja 😮

Másik dolog.
Tervezgetem, hogy lecserélem a hajtómûvet a bicómon.
Elméletileg a váltó 48-as fogszámú koszorúig használható.
Jelenleg 42-es gyári van rajta.

Milyet ajánlanátok?

A pontosság kedvéért, egy Caprine Cross One-t használok, de szeretném kicsit fürgébbé tenni. Egyelõre csak hajtómû + lánc, aztán jövõ nyárra kapna virsli gumikat is 😊

Remélem jó elképzelés, nagyon szívesen fogadom az építõ jellegû tanácsokat, ötleteket 😊

Annyiert jo lesz az.

Az XC-t egyebkent regebben Judynak neveztek,de az megszunt. Volt helyette egy ideig a Dart,de az se mozgasban,se strapabirosagban utol sem erhette a regi Judykat.

Nekem Judy C Magnesium volt jo 2 evig...elpuszthitatlan telo volt.

30ért veszem az xc32-t, ami a legvastagabb változat, elvileg a Tora utódja.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Az egy kellemes kis darab. Mennyiert jutnal hozza?

Hagyományos, olajos felépítésrõl lenne szó, a Rock Shox új, XC szériája.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Mit néznétek meg egy teleszkóp vásárlásakor (külön, bicikli nélkül)? Elméletileg új állapotú, de nem tudom, hogy ezt hogy tesztelhetném egymagában?

gercse
a pályakerékpárosok igazából nem is valódi kerékpárosok,
hisz itt nagyon rövid idõ alatt kell nagyon gyorsan menni, ahhoz meg kell az izom, szóval nem csoda, hogy így néznek ki

RelakS
valamiért nekem a 2. VH-ús német egyenruha jutott az eszembe <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

pxxl
németeknél ki tudja mi maradt meg a 2. VH után 😄 lehet valami elfajzott orvosi kísérlet eredménye 😛

All hail the double x!

Szoktam nezni palyaversenyeket,de ilyen combokat en meg nem lattam...

pxxl
elvileg itt az országúti vs pályás

All hail the double x!

pxxl
elvileg õ egy pályakerékpáros. egy országútinak nincs ekkora lába. valahol láttam egy képet arról is minnyá utána nézek.

All hail the double x!

ps7a
Ha jobban megnézitek a kezét akkor látszik, hogy az emberünk nem bringás 😄 Lehet, hogy valami súlyemelõ bengeállat, vagy a fene tudja, de németnek német 😄

Ez vagy synthol vagy steroid. Tour De Francosoknak sincs ekkora combjuk.
Szanalmas az ilyen...

Szerk.: Vagy testepito a csavo...akkor viszont siman elkepzelheto. Csak egy testepito nem hiszem hogy orszagutizna 😄

greg benz
Tök természetes kinézete van, semmi szteroid<#szomoru2><#idiota>

ps7a
Sok sok "pipihusi" 😄

<#wow1>

pxxl
nem gyenge az a comb o_O

All hail the double x!

ps7a
Hehe, most nézem, ugyan ilyenem van mint a legelsõ, csak szürkében 😛
Pont tegnap raktam bele az ezredik km-t 😛 Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz nem tárcsafékes, de erre totál felesleges is sztem 😊

ps7a
Rendben, köszi.
Bár kissé még "félek" a p@csnadrágtól 😄

Hurki
Nekem Decathlonos rövid nadrágom van, célnak tökéletesen megfelel. Vettem már lidliben is hosszú nadrágot és mezt, nincs velük problémám, meg vagyok velük elégedve.
Szerintem nézz szét 1-2 helyen, aztán vedd meg a legolcsóbbat, nagyon nem nyúlhatsz mellé...

ps7a
Sziasztok, szeretnék érdeklõdni, hogy bicós nadrág téren ki milyet ajánlana? Egyelõre rövidet szeretnék venni, még nem néztem körbe Decathlonban sem, nem tudom érdemes e egyáltalán onnan venni?
Elõre is köszi az infót :-)

Ejj,kapasbol 100-150 termeket tudnek velemenyezni tapasztalatbol (tehat mindegyik a birtokomban volt). A kulcsszo a VOLT,mert mar nincsenek meg,ergo kep sincs. :/

De ezzel semmi gond,jo otlet ez a fotos dolog <#eljen>

Sziasztok!

Idén is a TestBike-on indul Magyarország legnagyobb kerékpáros nyereményjátéka! Most 6 db., 840 000 Ft összértékû trekking, túra bringák valamelyikét kapja meg a szerencsés kiválasztott!

Nyeremények:

2 darab

Tárcsafékes crosstrekking (Deore) - 160.000 Ft

2 darab

Teljesen felszerelt agydinamós túra trekking (Deore) - 160.000 Ft

2 darab

Tárcsafékes MTB - 100.000 Ft

Minden kerékpáros termék- vagy kerékpárbolt vélemény egy sorsjegy!

Nyerjétek meg ti valamelyik bringát! Részletek >>

hefi
pxxl
Hátul kevesebbet lát, nehezebb egyensúlyban tartani. Vittem már úgy, hogy a vázon ült és fogta a kormányt. Nem volt semmi baj azzal. Mondjuk csak pár 100 méteren...

All hail the double x!

Amugy miert nem jo a csomagtartos megoldas?

Ha a vazra teszed,akkor terpeszben kell tekerni 😄 Es akkor 10 perc tekeres utan garantalt a 2 hetig sajgo csipo 😄

pxxl
kár 😞

All hail the double x!

Igen,a hosszabb nyeregcso jo otlet! 😊

Udv!

TestBike bolha
BikeMag Apro

Aztan van meg az expressz.hu valamint a vatera.

Nem tudok rola,hogy lenne.

pxxl
a hagyományos régimódi nõi vázra (ahol a felsõ csõ is lefelé megy) létezik olyan gyerekülés, ami nem hátra a kerékre megy, hanem a vázra középre?

kb ide:

All hail the double x!

herczeg
jah, azt elfelejtettem hogy a célterület budapest

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Szóval így néz ki:

herczeg
hi

használt felnõtt nõi biciklit hol lehet/érdemes venni?
elsõ bringa lenne, mert most tanul biciklizni a lány, szóval nem kell hogy nagy szám legyen. valami egyszerûbb

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

Így néz ki és igen sajnos belül is érezhetõ. (nem új a váz😞
Elsõ körben meg fogok próbálkozni egy hosszabb, feszes nyeregcsõvel és két bilinccsel, hátha nem terjed tovább a repedés.

Ha most vetted,akkor vidd vissza garanciaba.
Amugy ha csak a festes repedt meg,akkor az lenyegtelen (max. kesobb lepattog) de ha maga az anyag,akkor az siman tovabbrepedhet. Azert a nyeregcso is kap am terhelest,nem is kicsit. Plane ha jo magasra kihuzod.

Belul is lathato a repedes? Mert ha igen,az gaz.

Nemrég vettem egy Cube vázat, amin csak utólag fedeztem fel, hogy a nyeregcsõ bilincs környékén van egy hajszálrepedés: egyik oldalon kb 4mm, a másik irányba nagyon rövid kb 2mm. Amennyire tudom, ez gyakran elõforduló jelenség a bilincs miatt, de engem mégis zavar.
Szerintetek várható, hogy a jövõben tovább fog repedni, vagy nem valószínû, mivel nem kap ott olyan nagy terhelést? Kellene vele valamit csinálni?

Elõre is köszönöm😊

Át lehet menni, épp e hónapban mentem arra.
geologika.hu budapesti kerékpáros térképrészlete

Igazad van.

Én életszerûbben szoktam megítélni a helyzeteket. Ha nem vesznek észre, akkor nem sodrom magamat veszélybe. Várakozom, vagy a következõ közlekedõvel szemkontaktust teremtve átkelek és nem kockáztatok azzal, hogy olyan kocsik elõtt menjek át, ahol a sofõr nem hajlandó tudomást szerezni rólam. Valahogyan a testi épségem többet számít, mint az hogy utólag nekem volt-e igazam. Például hiába lehet valahol szabályosan 20-szal menni és még elsõbbségem is van, ha életveszélyes a beláthatatlanság miatt. Az autós nem biztos, h a kanyar elõtt 30méterrel a bringautat vizslatja. Lehet figyelmetlen, balfax és az is lehet, h éppen másra kellett figyeljen.
Ahol nem is merül fel más közlekedõvel megoldandó helyzet, ott megyek ahogyan kifér, akár szabálytalanul gyorsan hajtva is.

Egyébként azt olvasom, h pont ezért biztonságosak a bringasávok. Mondjuk én jobban preferálom, ha ahol lehet ott az úttal párhuzamosan, attól minél távolabb, egy parkosabb útvonalon vezetik a bringautat. Ugyanis egyesekkel ellentétben nem pályázok a város élõ katalizátora címre.

Hurki
Én már néha annak örülnék, ah 4 bart bírna a mol kút, de nem. Sokfelé jártam már az országban és megfigyelhetõ, hogy egyre veszik vissza a nyomást, lassan 2,5-3 között ingadozik a legtöbb helyen. Nesze neked Pringa Pont 😄

Szimpla országúti continental sportcontact 😛 Bírja a 8at is de nem hazárdírozok már annyival.
Viszont a Vittoria Zaffiro köpenynek a minimuma 7bar és 10ig bírja 😉. Az, hogy a belsõ meddig tart az megint más kérdés. Haver zaffiroját nembírtuk 8fölé nyomni, mert mindíg begyászolt a belsõ 😄DD
A vékony kerekekbe kell ekkora nyomás, hogy jobban bírják az úthibákat meg a padkákat. Cserébe minden kis szar kavicsot érzek mikozbe rakom neki 😄

Positive Mental Attitude

pxxl
ja, én is ilyenre tippelek, vagy esetleg teherautó/buszkerék 😄D

All hail the double x!