Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
azért a Mali Ironmen vázakról tudni kell, hogy nem éppen könnyûségükrõl híresek
kicsit nehezebb a váza a többi országútihoz képest, mondjuk strapabíróbb is,
és nagyon merevnek tartják õket, ami hajtáskor elõny, de nem mindenkinek kényelmes

" ha átmegyek egy 1Ft-oson, megmondom, hogy fej vagy írás😊 Ma mentem 3 órát, az útszélen a sárból a víz által kimosott pár mm-es kis homokszemekt is éreztem"
gercse
THX, ez kimerítõ válasz volt.

Akkor lehet, hogy megnézem közelebbrõl is a bringát.

gabber_saviola
Na itt vagyok.😊

Így elsõre jó vételnek tûnik.

Az a váz kb. 4-6 éves ahogy a Tiagra szett is ami rajta van. Ha azt nézem, hogy a szett nincs megbontva és a gép kifogástalan (használható állapotban van), akkor legrosszabb esetben csak egy hátsó sort és láncot kell majd cserélned rajta, ha elkezd majd betegeskedni.

A váz alu, tehát az évek folyamán keletkezHETETT rajta törés (nem azt mondom, hogy repedt, de az alu vázakat jól meg kell vizsgálni vétel elõtt, mert a hegesztéseknél könnyen tudnak repedni a fellépõ erõk miatt)

A gumi okés, hogy ilyen van rajta, legalább nem kell cserélni.

A stucni (kormányszár) jó nagy, szal ha magas vagy, akkor még jól jöhet, mikor a helyes beállításokat állítod be a magasságodhoz.

A tárcsákon nagyon nem látom, hogy nagyon "hegyesednének", szal a lánccsere és a sorcsere nem mostanában lenne.

A fékek 2 forgáspontúak, szal mostani technika, és a fékpofák is teljesnek látszanak (persze képrõl nem tudom megállapítani, hogy "bekeményedtek már-e, ha igen, akkor azt cserélni kell, mert "megeszi a felnit")

Ja és az 58 centis outi váz az kb. 175-185 cm magas embernek való.

Így elsõre ennyi, remélem tudtam segíteni.

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gercse
Köszi Breki!

Én is közben találtam egy jónak tûnõ oldalt errõl.

Az 58-60 as bringákat nézem elsõ sorban, de mindenképp személyesen is ki akarom próbálni, amit megveszek.

Breki33

De igazából nem a magasság számít elsõsorban
Állj vállszéles terpeszállásba, és mérd meg a medencecsont alsó pontja (szeméremcsont) és a talaj közti távolságot centiméterben.

Ezt az értéket szorozd országúti esetén 0,66-tal.

Az eredményt elosztva 2,54-gyel (1 coll = 2,54 cm). Megkapod a javasolt vázméretet.

Érdemes arra is odafigyelni a vázmagasság kiválasztásánál, hogy egy váznak nem csak magassága van, de gyártó és modellek között hossz és geometria különbség is, ez is befolyásolhatja valamelyest a méret kiválasztását.

A hosszal viszont beállításokkal lehet játszani, de a magasság ugye adott.
gercse
58-as, 60-as váz még jó lenne nekem.

Ezt találtam még.

Régebben Gabber írta talán, hogy nem rossz gépek.

gercse
185 centi magas vagyok, szerintem ez jó lenne
De múltkor találtam egy oldalt, ahol mindenféle adatok megadásával könnyen ki lehetett számítani, mekkora váz az ideális.

mennyi lenne a reális ára ennek?

greg benz
Hát ennyit én nem adnék érte.. de tudod már mekkora váz kell? Milyen magas vagy? Mert ez egy 60as váz, ami nem kicsit nagy

gercse
Errõl mi a vélemény?
Vagy mennyit érne meg?

gordon 24
Van mögötte 😊) Szóval ne vedd komolyan..

Downhill!!

mascarun
Üdv!
Defektvédelemmel ellátott külsõket kerestem és némely guminál fel van tüntetve hogy "Terhelhetõség: 100kg"!
Ez egy gumira vonatkozik vagy az elsõ hátsóra eloszlatva?

Breki33
pont ezért szóltam
Breki33
Dehogy kell törölni

gordon 24
Szerintem felesleges 20 forum!

A bringázásba benne van minden, dh outi, dirt, bmx st stb.. Szóval a másikat kell törölni😊)

90 az karcsú jahh, esetleg használtból lehet valami jót megkaparintani.

Downhill!!

gercse
lehet, hogy az Outi, Fixi, SingleSpeed elsõ hallásra nem mindenkinek mond valamit, én is csak véletlen vettem észre a topikot.

Breki33
pedig van itt is outi fórum !!

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207316514

De outikkal kapcsolatban inkább az indexes országútis fórumot ajánlom ott sokkal profibbak vannak ezzel kapcsolatban, szerintem Magyarországon a legjobb ezzel foglalkozó fórum
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036788

Egy kis segítség
országútiak tesztelése
http://www.testbike.hu/velemeny/orszaguti

Kerékpár adok, veszek
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9112318&la=120950611
greg benz
Hát el kell szomorítsalak, de 90bõl tisztességes országúti kerékpárt is tudsz építeni, én a helyedben semmiképp sem egy ilyen hulladékot vennék, amit csak országútinak csúfolnak, mert egyébként nem szolgál rá, hogy annak nevezzük, ha másért nem a vázgeometria miatt, de ebbe most ne menjünk bele😊 Érdemes bikemag apróhirdetéseket bújni, 90ért már korrekt használt gépeket kapsz, kis szerencsével már fékváltóval (kb pont a 90-100e az a határ ahol már fékváltósakat kap az ember)
Ez plegy egész korrekt kis gép, a nyerget leszámítva.
Ez sem rossz, itt inkább a gumik, a felnik, és a váz amik a jobbak közé tartoznak, a rajta lévõ szett ha mondjuk 600as lenne, akkor ennyiért vagy akár 90 körül kifejezetten jó vétel lenne.
Erre is lehet akár egy közelebbi pillantást vetni, ha nem kell rá sokat költeni jó lehet.

Kérdés persze az is, hogy neked mekkora váz kell, mert amelyik nem jó neked, az eleve kiesik. Szóval ennek is érdemes utánajárnod, hogy ami nagy vagy kicsi, arra eleve ne fecséreld az idõdet ill. energiádat.

gercse
én is épp mostanában akarok valami komolyabb országútit, hasonló árfekvésben, szerintem használtat is vehetnél simán,
van aki segít szerintem majd, véleményt mondani

ennyi pénzért egy patentebb használtat lehetne venni, ezeken elég alap minden, amennyire értek hozzá, amúgy a btwin sztem jobb.(egyéni vélemény)

apro.bikemag.hu-t nézegesd esetleg 😊

Balazs15
hello

sorry h ide irok de jobb topikot nem találtam...Országútira/hobbi versenyre szeretnék egy kerékpárt max 90e forintig. kérdésem hogy ezschwinn csepel megfelel a célra? bár a képeket nézve a stuccnija mintha annyira nem lenne "nyújtott" mint pl a btwin sport1 és abban pont tetszik az a része. csak az a canga sehol nem kapható használtan meg nem szeretnék venni. tudtok esetleg jobb ajánlatot országutira? vagy maradjak a Schwinn-Csepelnél ?

Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit

Ley Roland
Erre gondolsz? 😊

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

akyyy
halottam ma olyasmi lakatról, hogy valami görkorit tesznek a lakatra, és távvezérléssel igy felvihetõ pl egy oszlop tetejére. valami videó is van errõl. linket légyszi😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

LOoooOoOL:

http://megverjukvvcristofelt.com

LOoOOoOOoOOOOoOOOL
😊

repvez
Van egy northwave spike típusú cipõm , de az aljába ami van anya eltörött ==> kép
meg a csavarok is nagyon rosszak, nem lehet normálisan meghúzni már. az a kérdésem , hogy lehet venni ilyen alkatrészeket? mert ehhez a cipõhöz nem találtam neten.

ps7a
Na, ma megtörtént a hajtómû cseréje.
Egy Shimano Alivio 48/36/26-ra váltottam a gyárit.
Ha ez a hajtókar megrogyik alattam, akkor ott biza nagy baj van 😊
Szóval eddig nagyon frankó, 10e Ft-ér meg pláne 😛

18"-es tokeletes lenne.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

elfelejtettem megkérdezni hogy mekkora vázméret kellene 175 cm 73 kg vagyok? Akkor még átgondolom : )

300k alatt ertelmes ossztelos gepet lehetetlen talalni.

Ezt a Malit en messzire elkerulnem. Mar amennyiben nem 12 eves vagy es a haverokkal akarsz pucokturasokon ugratni.
A tarolasra valoban tokeletes valasztas lenne egy vizhatlan ponyva.

Szerválhatsz rá egy ponyvát.

Positive Mental Attitude

Köszi!
Nézegettem keresgettem és ez tetszett meg!
Ha, esetleg tudtok "jobbat" hasonló kialakításban szívesen látnám.
Egyébként az összteleszkóp és a tárcsafék ennyire luxus mert egy 100e-res bicajon néha nincs egyik sem de egy 50e-en igen,vagy használat módjától függ, érdekes.
Azt elfelejtettem írni hogy lehet nem is tudom fedett helyen tárolni így elég hamar megenné az idõ,nem?

Ma viszem fel a bicómat pestre. A délibõl a deák/oktogon környékére szeretnék eljutni, melyik a leggyorsabb / legbiztonságosabb útvonal? A körúton szabad bringázni, érdemes arra menni? Vagy inkább a lánchíd felé menjek a délitõl?

Hát,ami van azt ittmegtalálod,többnyire útleirások,térképek...

http://cobranco.hu/

pajti
<#worship><#eljen>

ps7a
Néhány napja beszélgettem egy bringás üzlet tulajával és õ is ezen a véleményen volt.
Állítólag a kínaiak tehetnek róla, mert az õ kezükben van a fémipar.
Lassan olcsóbb lesz karbon vázat venni mint alut.
Viszont ami ennek ellenére is jó hír, hogy egyre többen cserélik le az autót és térnek át bringás közlekedésre. Tehát igény az van, ezért a nyersanyagárat is úgy szabják ahogy nekik jól esik :/
Akár még befektetni is érdemes lesz bicajba 😄

repvez
Nekem i s nagyon tetszenek ezek a tura videók! csak igy tovább.
Amit még infóval tudok szolgálni az a tapolcai laktanyák nem repterek voltak . Ahogy a videon látszik a bal oldali volt a Kinizsi a jobb oldali a Csobánka. 2003-ig Itt volt a sorállomány kiképzése a Csobánkában meg a tankosok állomásoztak és a ruszi idõkben meg a SCUD-rakétások állitólag atom töltet is volt akkoriban ott náluk.

És egy kérdés a turautvonalakról, valahol le lehet tölteni a GPS tracket vagy utvonal leirást amerre jártatok eddig?
Vaxi
nagyon szeretem a videóidat, csodás helyeken jártok!
csak így tovább!

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Egy túra a Balaton-felvidéken -a teljesség igénye nélkül- még tavaly õszrõl:

Jó szórakozást,akit érdekel.

http://cobranco.hu/

Hurki
Ezek már baráti árak, 1-1,5 éve hasonló felszereltségû bicajt 120-130 alatt nem talált ismerõs...
A tényen nem változtat, hogy elég "horror" árak vannak mostanság...

What a feeling? Cycling and beer :D

Vaxi
A konám többet ér, mint amennyiért vettem, pedig 3 éves 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem tudom ti hogy vagytok vele,de szerintem kib*szottul elszaladtak az arak...2-3 eve meg sokkal jobb felszereltsegu gepeket lehetett kapni 100k kornyeken. Shimano mAcera egy 100k-s bringan? Menjenek a faszba..😞

Tudom,tudom..valsag van.

Udv!

Hogy az egyekerekezes hogy jon ide,azt nem tudom,mindenestre bicikli azert van egy par.

Dema Adro
RM Surge 60
Hasznalt Scott

expressz.hu,vatera.hu bongeszese meg ajanlott. Ha talalsz valamit,ami megtetszik akkor linkeld be aztan megmondjuk hogy jo-e vagy sem.

Üdv!vennék egy biciklit 100e alatt MTB-re gondoltam ami azértterpre is jó lenne a város mellett, meg régóta megakartam tanulni egy kerekezni is.
tudnátok ajánlani egyet-kettõt?

Japep
Hello!

Régi országúti biciklim van, most vettem rá új gumikat, de úgy döntöttem h lecserélem a kerekeket is! Vehetek a gumijaimhoz hozzá Trekking kereket vagy felnit vagy a kettõ nem kompatibilis egymással???

Elõre is kössz!!!

CHELSEA FOOTBALL CLUB

nagyon komoly, kipróbálnám
pxxl
kartonbicaj 😊

All hail the double x!

Én a helyében szaporábban tekernék... 😄D
pajti

<#vigyor3>

Akkor oda valami massziv darab fog kelleni 😄

ps7a