Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
kicsit nehezebb a váza a többi országútihoz képest, mondjuk strapabíróbb is,
és nagyon merevnek tartják õket, ami hajtáskor elõny, de nem mindenkinek kényelmes
" ha átmegyek egy 1Ft-oson, megmondom, hogy fej vagy írás😊 Ma mentem 3 órát, az útszélen a sárból a víz által kimosott pár mm-es kis homokszemekt is éreztem"
Így elsõre jó vételnek tûnik.
Az a váz kb. 4-6 éves ahogy a Tiagra szett is ami rajta van. Ha azt nézem, hogy a szett nincs megbontva és a gép kifogástalan (használható állapotban van), akkor legrosszabb esetben csak egy hátsó sort és láncot kell majd cserélned rajta, ha elkezd majd betegeskedni.
A váz alu, tehát az évek folyamán keletkezHETETT rajta törés (nem azt mondom, hogy repedt, de az alu vázakat jól meg kell vizsgálni vétel elõtt, mert a hegesztéseknél könnyen tudnak repedni a fellépõ erõk miatt)
A gumi okés, hogy ilyen van rajta, legalább nem kell cserélni.
A stucni (kormányszár) jó nagy, szal ha magas vagy, akkor még jól jöhet, mikor a helyes beállításokat állítod be a magasságodhoz.
A tárcsákon nagyon nem látom, hogy nagyon "hegyesednének", szal a lánccsere és a sorcsere nem mostanában lenne.
A fékek 2 forgáspontúak, szal mostani technika, és a fékpofák is teljesnek látszanak (persze képrõl nem tudom megállapítani, hogy "bekeményedtek már-e, ha igen, akkor azt cserélni kell, mert "megeszi a felnit")
Ja és az 58 centis outi váz az kb. 175-185 cm magas embernek való.
Így elsõre ennyi, remélem tudtam segíteni.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is közben találtam egy jónak tûnõ oldalt errõl.
Az 58-60 as bringákat nézem elsõ sorban, de mindenképp személyesen is ki akarom próbálni, amit megveszek.
De igazából nem a magasság számít elsõsorban
Állj vállszéles terpeszállásba, és mérd meg a medencecsont alsó pontja (szeméremcsont) és a talaj közti távolságot centiméterben.
Ezt az értéket szorozd országúti esetén 0,66-tal.
Az eredményt elosztva 2,54-gyel (1 coll = 2,54 cm). Megkapod a javasolt vázméretet.
Érdemes arra is odafigyelni a vázmagasság kiválasztásánál, hogy egy váznak nem csak magassága van, de gyártó és modellek között hossz és geometria különbség is, ez is befolyásolhatja valamelyest a méret kiválasztását.
A hosszal viszont beállításokkal lehet játszani, de a magasság ugye adott.
Ezt találtam még.
Régebben Gabber írta talán, hogy nem rossz gépek.
De múltkor találtam egy oldalt, ahol mindenféle adatok megadásával könnyen ki lehetett számítani, mekkora váz az ideális.
mennyi lenne a reális ára ennek?
Vagy mennyit érne meg?
Defektvédelemmel ellátott külsõket kerestem és némely guminál fel van tüntetve hogy "Terhelhetõség: 100kg"!
Ez egy gumira vonatkozik vagy az elsõ hátsóra eloszlatva?
A bringázásba benne van minden, dh outi, dirt, bmx st stb.. Szóval a másikat kell törölni😊)
90 az karcsú jahh, esetleg használtból lehet valami jót megkaparintani.
Downhill!!
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1207316514
De outikkal kapcsolatban inkább az indexes országútis fórumot ajánlom ott sokkal profibbak vannak ezzel kapcsolatban, szerintem Magyarországon a legjobb ezzel foglalkozó fórum
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036788
Egy kis segítség
országútiak tesztelése
http://www.testbike.hu/velemeny/orszaguti
Kerékpár adok, veszek
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9112318&la=120950611
Ez plegy egész korrekt kis gép, a nyerget leszámítva.
Ez sem rossz, itt inkább a gumik, a felnik, és a váz amik a jobbak közé tartoznak, a rajta lévõ szett ha mondjuk 600as lenne, akkor ennyiért vagy akár 90 körül kifejezetten jó vétel lenne.
Erre is lehet akár egy közelebbi pillantást vetni, ha nem kell rá sokat költeni jó lehet.
Kérdés persze az is, hogy neked mekkora váz kell, mert amelyik nem jó neked, az eleve kiesik. Szóval ennek is érdemes utánajárnod, hogy ami nagy vagy kicsi, arra eleve ne fecséreld az idõdet ill. energiádat.
van aki segít szerintem majd, véleményt mondani
ennyi pénzért egy patentebb használtat lehetne venni, ezeken elég alap minden, amennyire értek hozzá, amúgy a btwin sztem jobb.(egyéni vélemény)
apro.bikemag.hu-t nézegesd esetleg 😊
sorry h ide irok de jobb topikot nem találtam...Országútira/hobbi versenyre szeretnék egy kerékpárt max 90e forintig. kérdésem hogy ezschwinn csepel megfelel a célra? bár a képeket nézve a stuccnija mintha annyira nem lenne "nyújtott" mint pl a btwin sport1 és abban pont tetszik az a része. csak az a canga sehol nem kapható használtan meg nem szeretnék venni. tudtok esetleg jobb ajánlatot országutira? vagy maradjak a Schwinn-Csepelnél ?
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
meg a csavarok is nagyon rosszak, nem lehet normálisan meghúzni már. az a kérdésem , hogy lehet venni ilyen alkatrészeket? mert ehhez a cipõhöz nem találtam neten.
Egy Shimano Alivio 48/36/26-ra váltottam a gyárit.
Ha ez a hajtókar megrogyik alattam, akkor ott biza nagy baj van 😊
Szóval eddig nagyon frankó, 10e Ft-ér meg pláne 😛
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ezt a Malit en messzire elkerulnem. Mar amennyiben nem 12 eves vagy es a haverokkal akarsz pucokturasokon ugratni.
A tarolasra valoban tokeletes valasztas lenne egy vizhatlan ponyva.
Positive Mental Attitude
Nézegettem keresgettem és ez tetszett meg!
Ha, esetleg tudtok "jobbat" hasonló kialakításban szívesen látnám.
Egyébként az összteleszkóp és a tárcsafék ennyire luxus mert egy 100e-res bicajon néha nincs egyik sem de egy 50e-en igen,vagy használat módjától függ, érdekes.
Azt elfelejtettem írni hogy lehet nem is tudom fedett helyen tárolni így elég hamar megenné az idõ,nem?
Állítólag a kínaiak tehetnek róla, mert az õ kezükben van a fémipar.
Lassan olcsóbb lesz karbon vázat venni mint alut.
Viszont ami ennek ellenére is jó hír, hogy egyre többen cserélik le az autót és térnek át bringás közlekedésre. Tehát igény az van, ezért a nyersanyagárat is úgy szabják ahogy nekik jól esik :/
Akár még befektetni is érdemes lesz bicajba 😄
Amit még infóval tudok szolgálni az a tapolcai laktanyák nem repterek voltak . Ahogy a videon látszik a bal oldali volt a Kinizsi a jobb oldali a Csobánka. 2003-ig Itt volt a sorállomány kiképzése a Csobánkában meg a tankosok állomásoztak és a ruszi idõkben meg a SCUD-rakétások állitólag atom töltet is volt akkoriban ott náluk.
És egy kérdés a turautvonalakról, valahol le lehet tölteni a GPS tracket vagy utvonal leirást amerre jártatok eddig?
csak így tovább!
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Jó szórakozást,akit érdekel.
http://cobranco.hu/
A tényen nem változtat, hogy elég "horror" árak vannak mostanság...
What a feeling? Cycling and beer :D
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tudom,tudom..valsag van.
Hogy az egyekerekezes hogy jon ide,azt nem tudom,mindenestre bicikli azert van egy par.
Dema Adro
RM Surge 60
Hasznalt Scott
expressz.hu,vatera.hu bongeszese meg ajanlott. Ha talalsz valamit,ami megtetszik akkor linkeld be aztan megmondjuk hogy jo-e vagy sem.
tudnátok ajánlani egyet-kettõt?
Régi országúti biciklim van, most vettem rá új gumikat, de úgy döntöttem h lecserélem a kerekeket is! Vehetek a gumijaimhoz hozzá Trekking kereket vagy felnit vagy a kettõ nem kompatibilis egymással???
Elõre is kössz!!!
CHELSEA FOOTBALL CLUB