22335
-
ldavid #19533 ez azért így biztos kényelmes :) tudom, másodlagos szempont -
Knabb #19532 Raknám neki -
#19531 -
Blum #19530 Vedd ki a fekbetetet es durva csiszolopapirral dorzsold meg egy kicsit korkorosen. Bar ez csak atmeneti megoldas.
Ezek a gyari fekbetetek amugy mindigis szarok voltak. Nalunk anno az uzletben 90%-ban Magura fekekkel voltak szerelve a gepek,azok is ugyanilyenek voltak. Fekbetet csere utan egy darabig nem volt gond,de ha a KÜF (Kedves Ugyfel)nem boltintott ra,akkor maradt a csiszolopapiros megoldas es ideig-oraig jo volt.
Egy alapos tarcsatisztitas is jo otlet vón' :) -
#19529 Problémám vón':)
Adott egy Avid elixir 3 hátsófék, HS1 160mm-es tárcsa, gyári organikus fékpofák.
Bekopott, nagyon jól fogott, egyszer csak elkezdett hülye hangot kiadni, majd alig fogni. Nem tudom pontosan leírni a hangot, mintha nem feküdne fel a fékpofa, és karcolná a tárcsát, mellette két üvegdarabot karcolgatnál egymással. Mellette pedig nem is fog rendesen, vagyis mintha csúszna.
Nemnagyon tudom szebben leírni. Szóval darabosan fog a fék, és karcoló, sercegő hangot ad ki. Nem, tuti nem természetes így.
Elől fékpofát cseréltem már az elején egy fémes, utángyártottra, az azóta is tökéletes.
Valami tipp?
Volt ilyen merész ötletem, hogy az organikus kevésbé tolerálja a melegedést, és netán beüvegesedett vagy bármi hasonló, de nem kapott nagy kiképzést. -
Knabb #19528 Nem kell mindenben keresni. -
ToMy_ #19527 Amúgy ebben csak én nem látom a rációt? -
Knabb #19526 Láncvonalra figyeljetek ;) -
MaRee #19525 Na úgy tűnik sikerül megoldani, nem is kellenek rá új cuccok csak egy láncfeszítő. HÁtul szétszedjük a fogaskereket meg elöl is hogy csak az maradjon rajta ami kell, a váltókat meg lekapjuk, menő lesz -
Knabb #19524 Hátö, ha a középső áttételeket használod, leszeded a láncváltót/feszítőt + kiszedsz pár szemet a láncból, hogy jólegyen a láncfeszesség, akkor ideiglenes megoldásnak elmegy. De attól még leugrálhat a lánc, mert ugye az egész hóbelevanc a váltásra van kitalálva, és ha nincs ami vezesse, vagy ott tartsa a láncot a helyén, annak szokása önkényesen vándorolni. -
MaRee #19523 Single speed-dé akarom alakítani a bicajom, de a helyi bicikli "szervizben" nem tudják megcsinálni, én meg nem értek hozzá.
Arra gondoltam, hogy amig nincs más, leszedhetném elölről a váltókarokat meg a sok kábelt, a csavarokat meg meghúzom, ergo nem lehet váltani. Ez működőképes lenne? -
ldavid #19522 én csak erről tudok -
#19521 Fenn van valahol ez az "incidens" angol vagy magyar kommentátorral is? -
ToMy_ #19520 Hja, Eurosporton a két kommentátor is mondta, hogy "na most vágott oda a sziklához másfél millió forintot", aztán snitt, és a bringa meg szépen odatámasztva a falhoz... -
#19519 Kurva nagy :DDD -
Blum #19518 Ezt biztos igy akarta :D -
ToMy_ #19517 Giro di Trentino, 2013. final stage, Bradley Wiggins :)
-
#19516 Ez nincs meg valakinek youtube-on? :D
-
#19515 -
ToMy_ #19514 Egy közel háromszög geometriájú patentszem van rögzítve a cipőtalpra. Ezt kattintod bele egy cipőorr-tengelyű függőleges forgómozgással a pedálon lévő körmös részbe. Ezt a kötést függőleges irányú mozgással nem lehet oldani, csak cipőorr-tengelyű vízszintes forgómozgással, egy állítható feszességű rugó ellenében.
Ez természetesen csak akkor igaz, amíg nem estél el. Azután a függőleges-vízszintes tengelyek felcserélődnek... -
#19513 Én nem vágom az SPD működési elvét, de valaki elmagyarázná nekem gyorsan és érthetően? Gondolom valahogy a bringás cipőt összecsatolja a pedállal, és akkor ebből nem egyszerű kivenni a lábad? Valami ilyen lehet. -
#19512 SPD-vel dőlni, mint egy zsák sok éves rutinnal is lehet :D -
ToMy_ #19511 Akkor te vagy a statisztikai hibaszázalék. -
#19510 hmmm. 1 éve használok SPD-s pedált és még csak egyszer volt egy majdnem borulásom. Frissen feltett pedállal bringáztunk a fiammal, és hirtelen megállt előttem. Szerencsére egy fa mellett álltam és meg tudtam kapaszkodni. "Igazi" borulásom még nem volt emiatt :) -
#19509 lehetne ebből mém is, "Dőlnek a bringások? Alkohol vagy SPD?"
azért nem lehet mindegy, szerelni kéne a bringára pánik gombot, hogy ilyen scifi szerűen kirúgjon lábat, jobbra is, balra is, hogy ne boruljon az ember :D -
ToMy_ #19508 SPD pedálhasználónak azt lehet nevezni, aki legalább 3x már elesett...
A többi csak imitátor...
Nekem már megvolt a három, a 2. volt a legdurvább, szinte állóhelyben jobbra dőlés a betonra, könyökkel tompítva. Brutál zúzódás, 2 hétig nem tudtam behajlítani a kezem. Az első és az utsó ehhez képest matiné volt.
Viszont szerintem gyakorolhatja az ember a klipsz kioldást amennyiszer akarja, amíg az nem megy zsigerből, addig esélyes a borulás. -
#19507 Nekem sima klipszes pedál van az outin. Még csak egyszer estem miatt, de nem egyhelyben:)
Kaptam egy jó tippet még anno. Kezdésnek csak az egyik pedált rakd fel, másik legyen normál pedál. Letekertem így 20-30km-ert, sok megállással, utána fel mindkét pedál, és nem volt semmi gond:)
De azért volt, hogy kipróbálták a bringát. 20szor szóltam, hogy klipszre figyeljenek, eddig három embert kaptam el, mert megálltak előttem, és dőltek mint a fa..:D -
Knabb #19506 Háhá nekem jellemzően az van a strappal, hogy a jobboldali kicsit szorosabb, mert abból nem szeretem kihúzni a lábam mert nehéz visszatalálni, erre csakazért is azt szoktam kihúzni :D
Viszont már nemnagyon tudok lábrögzítés nélkül tekerni, mert azonnal elemelkedik a lábam. Fixis lévén még azonis nagyon megszoktam lepődni, ha felülök véletlen egy szabadonfutósra :D Na az a pánik xd -
#19505 :) Én kb három hete vettem meg, azóta nem is tekertem vele sokat, maximum 50-60 km-t a rossz idő miatt. Nekem eddig két borulásvolt, mind a kettő egy helybe, elsőnél csodálkoztam, hogy miért nem jön le a lábam, aztán már dőltem is balra. :D Másodiknál meg már kicsatoltam a jobb lábam és valamiért nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem bal oldalra érzem inkább a súlypontot, szólva egy laza balra borulás volt. Leggyengébben van, nem is a kicsatolással van gond, hanem a pár év megszokott rutint kell eltörölni. :P -
#19504 Városi forgalomban kicsit necces az elején, taknyoltam én is jópárszor, de ez kb egy hónap volt és 4-5 esés, aztán azóta semmi. Most már az a fura, ha nem csatolós pedállal megyek :) Érdemes az elején a lehető leggyengébbre állítani a rugófeszességet, aztán ha beletanultál és szükségét érzed, lehet rajta feszíteni. -
Knabb #19503 Szerintem könnyebb hozzászokni, mint a straphoz, én most balfaszkodok az enyémmel és hát valami borzalom :D De már kezdek ráérezni, esni még nem is estem miatta. Mármint strappal. Patentpedál szerintem egyszerűbb lehet, csak rányomod *katt* *katt*. Ha paravan vagy leteszed a lábad | elforgatod a bokád és kiold. -
#19502 Srácok, ti mennyi idő alatt szoktatok hozzá az spd/spd-sl/look cipő+pedálotokhoz? Nem féltetek menni vele az elején, volt esés? :) -
#19501 Üdv!
Monoblokot kell cserélnem mert sajnos a mostani úgy néz ki megadta magát, recseg ropog, kattog minden baja van. Egy Shimano BB-UN55-t néztem bele, kérdés hogy ez mennyire jó és milyen használatra van kitalálva?
Én főleg túrázni, városban közlekedni használom, meg erdőben könnyű terepen, viszont elég nagy porban. -
#19500 Gangnam style? :D
-
#19499 Szerintem egyáltalán nem nézne ki rosszul fekete villával. Mivel a bringa eleje úgyis sötétzöld (majdnem fekete ahogy elnézem), simán jó lenne, ha a villa is sötét színű lenne -
#19498 sry a duplaposztert igy nez ki a kero.
szerintetek ebbe milyen lenne a tok fekete marzo? (sajna feherben nincs :S) -
#19497 hat nemtom ki mit mond de a Marikoban nagyon lebeszeltek a RS Torarol, hoyg kifuto szeria meg hoyg draga ha felujitani kell stb inkabb marzo 33LO illetve vmi SR XCR-t ajanlottak asszem. a marzo nem tunik rossznak igy neten utana nezve de sajna fekete :/ illetve v fek rogzites is van ami nekem felesleges bar vegulis ugyse azt bamulom. (a vaz szine sotet zoldbol megy at feherbe es feher a mostani villam is ezert lenne sztem fura a fekete villa). szal ha tudtok vmi jot / rosszat errola 33LO-rol akkor pls irjatok thx. -
#19496 Én raktam fel, első próbálkozás :D
Azt viszont ne mondjam még a gyári zsírt takarítottam ki, erősen ráfért a nagy generál.... -
#19495 -
Knabb #19494 Remek gépezet :P
A bandázsodat meg irigylem