Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gumibol kismillio fajta-fele vegyes hasznalatra tervezett modell van.
Nekem WTB All-Terrainasaurusaim voltak elol-hatul,imadtam oket. Az 5k-s ara szerintem eleg korrekt,defektet csak extrem kornyezetben kaptam vele,feluletebol adodan pedig nagyon lassan kopik (persze ezt is ellehet radirozni)
Kicsit ugyan nehez es aszfalton nagy sebessegnel hajlamos kiadni magabol egy kellemes zummogo hangot,de en nagyon szerettem. 2 garniturat is elhasznaltam belole,bar itt mifelenk eleg nehezen tudtam beszerezni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Igen a gumira is gondoltam mert gyárilag egy bontager terepgumi van rajta a közepét már kezdi lekoptatni az ut ugyhogy a következõ szezonba cserélném valami olyanra ami Uton gyors ,de azért kitaposott tura földuton is megállja a helyét.Van ilyen ?
Persze a gumi is sokat számít.
(egyébként én vagyok a fehér Spy szemüveges. A sisak mindig ugyan az, hiszen azon van a kamera😊)
Downhill!!
Én jelenleg egy Hayes Stroker acet használok, és nagyon szeretem, de a súlya, hát az nem könnyû.. De baromi erõs. Nem is tudom már kb 3 éves nálam, szóval bírja..
A magurákat nem ismerem, csak a Gustaw M-et az brutális.. Ez az MT4 valahogy kiesett, nem is tudom hirtelen melyik az a fék.
Az biztos, hogy amit sokan használnak, és dicsérik, azok az avid codok. A Shimano Saint. Hope az még mindig egy elég komoly dolog, abból vannak nagyon jó dh fékek.. De azt is kellene tudni, mennyi hufot szán erre. Ha megmondod, majd utána kérdezek másoktól is.
Jahh és köszönjük szépen:😄 Nagyon szeretem ezeket a pályákat. Csinálok majd még videot, mert van még, csak nincs megvágva meg ilyenek..
És ha kész a bicó esetleg várunk köztünk😊)
Downhill!!
Elol a legnagyobb lanctanyert kicsereled egy nagyobbra aztan hadd szoljon.
Ezen hogyan lehetne változtatni, hogy jobban ki lehessen használni a váltot?Mert most olyan 40km/h a vége a bringának sik terepen a legalsó fokozaton.
Shimano HG50 9 es kazetta van hátul. Egy Merida trans mission Sporton .
Jó lenne vele jobban menni ha lehet mert igy már ha jó az idõ meg esetleg egy kis szél is segit akkor már túlpörög a lábam és mégsem haladok .
Lenne is rogton egy kerdesem hozzad: Haveromnak kene valami fek DH-ra. Hayes Stroke Trailt,Hayes Nine-t 1 nap alatt meggyilkolta Eplenyben,ugyhogy most valami ujat probalna ki. Avidokkal rossz tapasztalata van,azt nem venne. Most egy Magura MT4-et nezett ki maganak,barati aron hozzajutna. Mi a velemenyed rola? Azt tudom,hogy meg anno 2007-08 kornyeken nem voltak a toppon,ezt az MT4-et meg mar nem igazan ismerem.
Annak idejen a Hope-ok voltak a nagy sztarok,hogy most miujsag vele azt nem tudom de arrol is tudnal esetleg par szot mondani?
A lanc annyira meggorbul,hogy tulsagosan nagy erovel feszul neki a fogaskerekeknek es ettol azok gyorsabban kopnak. Valamint a hatso valto sem nagyon szereti.
Amikor kerekeztem,akkor en mindig ugy tekertem,hogy elol kozepen volt a lanc es ezert csak hatul kellett valtanom.
A legkisebb lanckereket szinte nem is hasznaltam elol,a legnagyobbat is csak akkor ha rossz volt az ut. (Ezt a technikat azert alkalmaztam,mert ilyenkor a hatso valto jobban feszit. Ergo a lanc sem ugral es hajtani is konnyebb. Hatul pedig max. az otodik lanckereket hasznaltam. Dombnak felfele persze mindig lejjebb valtottam egyet elol es akkor hatul operaltam.)
Nagyon sokat tudtam sporolni okos valtasokkal. Bringaboltban mindig meg is lepodtek,amikor 5-7ezer km-nel csereltettem lancot meg csoportkereket.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A hátsó váltón is van egy külön csavar, ami a láncfeszességet szabályozza. Itt az lenne a cél, hogy a váltó felsõ kis tányérja minél közelebb kerüljön a fogaskoszorúhoz (ezt is a nagy tányérhoz viszonyítva kell állítani), néhány mm természetesen kell maradjon, hogy köztük ne súrlódjon a lánc.
Két biciklit is sikerült átépíteni teljesen a nyáron, utánaolvastam ezeknek és tényleg bejött, mivel a váltás sokkal simább lett a hátsó váltó feszességállításától. Viszont az egyiknél jelentkezett olyan probléma, hogy a feszítõrugó már eléggé meggyengült és hiába állítottam a csavarral, egyszerûen nem maradt meg a pozíció és nem feszít rendesen.
Elõször azért én is a hajtómû tányérjainak átnézését javasolnám, de ha véletlenül megmaradna a probléma, akkor érdemes ezeken is elgondolkozni, mivel más nem igazán lehet vele kapcsolatban.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Positive Mental Attitude
Van egy kis baj a bringámmal és tanácsot szeretnék kérni.
Szóval, adott egy közel 3 éves Magellan treking bicó. Még semmi nem volt cserélve rajta külsõn, belsõn és fékbetéten kívül. Pár hete elkezdett a hajtás rendszerem furcsán viselkedni. Kisebb padkákon (10-15 centi) lehajtásnál vagy aszfalton keresztben futó repedésen átugratásnál ugrik a lánc két-három vagy több szemet is, miközben ezen mûveletek közben tekerek. Elvittem egy bringás boltba és egybõl hátsó fogaskoszorú illetve lánccserét javasoltak. Ez meg is történt, de a jelenség megmaradt...
Szóval szerintetek mi okozhatja ezt?
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Tegnap úgy is alkatrészeire szedtem a bicajomat, mivel defektet kaptam és gondoltam, ha már fejre állítom, akkor átnézem, meg bezsírozom a gépet, így most menetre kész, délután ki is próbálom a telefonnal együtt😊
Positive Mental Attitude
Nem vagyok kövérebb, csak nehezebb 😄, meglepõ módon fõleg comb tájékon erõsödött a lábam 😊
Én egy montit váltottam outira, merthogy úgyis aszfalton megyek a legtöbbet.
Mikor eladtam már megbántam. Most pedig az outit fogom eladni, hogy építsek egy montit.
Jó persze, jó az outi nagyon, stbstb. Városba viszont számomra nem való. Néha még lassabb is, mint egy monti, mert minden kis szarnál lassítanom kell, mert különben felütöm...
De ha most állnék a döntés elõtt, akkor szépen gyûjtenék pár tízezrest, és beruháznék egy olcsóbb, egyszerûbb outiba, míg a monti marad.
Majd tavasszal körbe nézek, mit lehetne újítani.
Kb egy hónapja, Lovasberénytõl Velencéig vezetõ úton jöttem le 65-el, felmászni istenes volt, de megérte. <#taps>#taps>
Egy ismerõsöm mesélte, mikor aktívan edzett, Veszprém környékén, 5-ös bolyban tolták 90-el. Na ott valszeg be....oztam volna <#csodalk>#csodalk>
A nyereg szokott tiltakozni egyedül, de mindig van nálam imbusz kulcs 😄
Mondjuk ezt a sebességmániát nem értem, múltkor az esõben a hegyrõl lefele mentem 51-et a bütykös gumival aszfalton - hát halálfélelmem volt végig, hogy ha most zakózok egyet: akkor nekem itt reszeltek.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Most szeptemberben vettem én is egy outit(Mali Ironaman), én 85kg vagyok, már pár száz km-t beletettem, azóta már 89 kg vagyok, eddig jól helyt áll 😊
Egyébként az átlagos outik mennyire bírjak a 90-100 kilós sofõrt? 😊
tesómnak van egy Kross márkájú cross biciklije, és simán lehet vele földes úton, persze nem sziklás meg fa gyökerekkel teli részeken, de használható nem csak aszfalton is
Viszont ha valóban nem használja földes úton, akkor valóban el is lehet akár adni.
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo
Viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy nem járok terepre.
Idén nyáron is letekertem majdnem 2000 km-t és ha 5-öt entem földes úton akkor lehet sokat mondok 😄
A sebesség pedig eléggé begyün <#idiota>#idiota>
Azért ezt a bringát simán tudod földes útra, nehezebb terepre is vinni, ha kell, az országúti meg csak aszfalt 😊
Én is tanakodtam, hogy a mountimat eladom, hogy jobban kijöjjek az outi árából, de rájöttem, hogy néha napján azért egy kis erdõkerülés, meg tanyajárás, ilyesmi benne van a pakliban (nálam legalábbis), oda meg más gép kell 😊
Szerintem gyûjts egy outira te is, ha a sebesség kell 😊
Írtam az outis topicba is de ott síri csend honol:
"Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de át lehet alakítani egy trekking bicót úgy, hogy minél "országútisabb" legyen?
Jelenleg egy Caprone Cross One-t hajtok. A gyári hajtómûvet cseréltem Shimano Aliviora, 48 fogas a legnagyobb, amit elbír a váltó. Nem tudom, lenne egyáltalán értelme foglalkozni vele ilyen téren.
Elõre is köszi az ötleteket 😊 "
Tehát nem tudom mi legyen, tartsam meg a Caprine-t vagy cseréljem outira? Tényleg várom a véleményeket 😊
Ha torrentezel akkor szinte minden programot megtalálsz tört verzióban...ingyen. Persze ez csúnya dolog és a pokolra kerülsz érte 😄
Én az Endomondot és Sygic-et szoktam használni. Mivel a Google Maps netes elérést kér és az nekem nincs, így az offline Sygic tökéletes navigációra.
Egy viszonylag olcsó, Galaxy Ace-el már tökéletesen használható minden droidos alkalmazás. Persze nem tudjuk mennyit szeretnél költeni rá.
A honlapjukon meg regisztrálsz és oda lehet az adatokat szinkronizálni.
Nem kell megvárni vele mire hazaérsz,mert ha a telefonra elõfizetsz netelérést akkor szinte azonnal frissiti is az adatokat, de a telefonon is azonnal kijelzi az adatokat.
Youtubon találsz róluk sok videot.
a gps online, mármint a térképet, amit látszi, online tölti le. Ha ugyanazon a terepen szoktál menni, akkor szerintem cache-be elrakja a térkép elemeket, erre nem emlékszek.
Be tudod állítani, hogy bringázol, vagy futsz, összesíti, hogy melyik kilométert milyen gyorsan csináltad, akár fel is mondja neked menet közben.
Szóval sokrétû, én hirtelen ennyit tudok 😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE