22335
11330766891279474906.jpg
  • Palinko
    őszintén a terv igazából 1 napos (ha el nem rontja valami) 250km megtehető 10 óra + pihenő alatt a 2 személyes csapat számára :D szóval inkább pénz mint felszerelés, de ez a vadkemping is "bármikor bejöhet" úgy érzem :) szóval biztosan nem elvesztegetett idő elolvasni a tapasztaltabbakat.
  • cobranco
    Annyit tennék hozzá,nagyon leegyszerüsitve,ha vadkempingben gondolkozol,akkor mindent vinni kell,ha szállodába meg étterembe,akkor csak pénzt.

Mi az első variációt szoktuk játszani,igy aztán tele van a puttony rendesen,viszont,hihetetlen,milyen kevés összegből meg lehet úszni akár egy kéthetes svájci kalandot is.
  • Palinko
    köszönöm szépen! igazából lementem 100+ ot már vízzel meg csokival, de 200+ hoz nagyon hasznos tippeket kaptam :)
  • pauly
    http://www.gyorgyigabor.hu/turacsomag_tartalma.php
  • Palinko
    engem olyan érdekelne például, hogy mit visznek ilyen túrákra? valaki biztos írt már egy összefoglalót hogy illik felkészülni
  • pajti
  • cobranco
    Üdv a kollégáknak!

A tavalyi Alpoktúránk következő epizódja megtekinthető itt:
    /Ez egy lightos rész,túl sok hegy nincs benne,pihenőnapnak szántuk./

Alpok-keringő. 3.rész: Genfi-tó 2012. (France-Switzerland) HD 720p

Útvonal:
    Lac de Jotty-- Thonon-les-Bains (406m) --Evian Le Bains--Tourronde--Meillerie--St.Gringolph--Villeneuve--Chat.De Chillon-- Montreux [Svájc] (405m) --Roche--Vetsvey--Montey--St.Maurice

Írásos beszámoló itt:

http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Ha van még olyan, akit érdekel…jó estét,jó szurkolást!
  • Petka
    Tolnám.. A vázat is :D
  • greg benz

• pajti

• pajti
  • Mark007
    Zoggie adapter

Nekem országútiban ilyen van, nem volt még vele gond:)
  • BADE
    Sziasztok!

Adott egy ilyen kerékpár:
    http://www.akerekpar.hu/?kellys-viper-kellys-2010,386

Ki szeretném cserélni rajta a kormányszárat(régi bedugós van rajta) ahead-esre.

Nézegettem ezeket a kormányszár adaptereket,az lehet a megoldás?

http://www.k2-bike.hu/shop/kerekparos-termekek/alkatreszek/kormany/kormanyszar/xlc-1-18-ahead-st-l03-atalakito-slv-kormanyszar-a

Vki aki ért hozzá felvilágosíthatna:)
    Köszi!
  • polarka
    Tour de Pál Marci
  • pxxl
    :D

• RS
    perfekt :)
  • greg benz
    Hoztam egy kis kjúbot

• Petka
    Sziasztok! Érdekelne információ, hogy nagyobb értékű biciklire hol érdemes olyan biztosítást kötni, ami kiterjed lopáskárra és ehhez milyen papírok szükségesek.
  • Succor
    Ezer hála :)
  • Breki33
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1207316514&no=520

http://kerekparosklub.hu/files/downloads/MK-KISOKOS_2012-02-29_online.pdf

• Succor
    Na megvettem egy neuzer Nelson 30-as kerékpárt.
    Most nálunk 38 ezerre volt akciózva.
    Jónak tűnik nagyon, nemsokára tesztelem :D

KRESZ kötelező dolgai mik:
    -FÉNYES NAPPAL
    -Esti biciklizés során?

• greg benz
  • Mark007
    Jaaa, értem. A BB30-ról már beugrott volna, csak nekem az integrált az a hollowtech és társai :)
    De így már értem:)
  • greg benz
    Persze, hogy nem szabványos, sok féle létezik. Arról nem beszélve, hogy menetből is többféle van, olasz,angol,francia.. de pl az integrált amit én mondtam (vagy press-fit) az olyan, hogy nem menettel rögzül a vázban a csapágy, hanem belenyomják egy spéci szerszámmal.

link
  • repvez
    Tud valaki 65 literes táskához láthatósági huzatot olcsón? a dechatlonban láttam,de csak 35 litereshez.Vagy varjak házilag egyet?
  • Knabb
    Nekem ingyé jöhetne simán :D Szakítanék vele.. Külön tetszik a légbeömlő a villanyak hűtésére :D
  • ToMy_
    Hehe, hát röhögés nélkül nem biztos, hogy erre fel tudnék szállni...

Ettől függetlenül még lehet fasza városban közlekedni vele, és satöbbi, de nekem nem kéne, ingyé' se...
  • Mark007
    Miért, a középrész nem szabványos? Tudtommal ahova integrált megy, oda négyszöges is. De ha nem, javíts ki!:)

Bár az tény, hogy amire ez a váz készült, oda nem való a négyszöges.
  • greg benz
    Ebbe tutira nem négyszöges középcsapágy megy... integrált, ezer százalék!
  • Knabb
    Ezdenemenő :P
  • Mark007
    Nem túl olcsó ez ennyiért? :/
    Amúgy belemegy tuti, a kérdés, hogy mekkora a csapágyház szélessége. Kérdezz rá:)
  • Balee 007
    Hellosztok.
    Lehet hülye kérdést teszek most fel, de ebbe a vázba belemegy egy 4szög tengelyes középrész? csak mert én mintha nem látnám a menetet a középrésznél
  • greg benz
    Az a baj, hogy a magyar agyába eleve bele van valamiért égetve, hogy ha nekem melóba járni meg városba járni kell bringa akkó nekem MONTENBÁJK KŐ!
    De ez kurvára nem így van, hát benne van a nevében, hogy hová való EMBÖR!
    Aki csak városban, csak aszfalton szeretné használni a bringáját akkor annak egy full egyszerű vékonyabb kerekű városi bringa is tökéletesen megteszi, ilyenből pedig már 30-50 között teljesen elfogadhatót kapsz.
    Példának okáért:

link

36.000-ért adjuk. Sram agyváltó, elől kosár, lámpa, defektjavítós belső, sárvédő, kitámasztó.. mi kell még?
    Csak hiába próbálom a parasztnak elmagyarázni, hogy ne a dögnehéz bitangszéles gumival szerelt össztelós montit vedd városba melóba járni bazzeg, akkor is azt fogja venni, merazjólnézki. Akkó szenvedj baszod.
  • ToMy_
    Bullshit. Dobálóznak a súlyos 10 meg 100 ezrekkel, de kurvára nincs rá szükség, ha nem villogni akar az ember, vagy nem napi 100 km-t akar lenyomni hegyen-völgyön át.

Városban közlekedni, próbákra járni bőven elég egy műszakilag rendben lévő ócsó nóném merev acélvázas monti is. 10-20k max, fék- és váltóbowdenek csere, fékbetétek csere, esetleg lánc csere, ha kinyúlt.

Aztán ha meg mégis lenyúlják, akkor sem kap az ember idegrohamot.
  • Palinko
    én egy cikket tudok ajánlani:
    ezt
  • Succor
    Sziasztok.
    Tudnátok ajánlani nekem max 40-ig egy kerékpárt?
    Városba közlekedésre,próbákra járni, meg kerékpár útvonalra közlekedni kellene...köszi :)
  • Knabb
    Nekem olyan csúnya, hogy az már szép, de ezeknél az érzés a lényeg :P Biztos brutálisan lehet vele hasítani.
  • Roger6
    Biztos hülye vagyok, de ez csúnya nekem.
  • Mark007
    Megpróbálom, aztán fékpofa csere akkor..:)
  • pajti
    vártam milyen csaj lesz a képen.. aztán görgetek le :D ja csak egy bicikli xD