Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
hm, subscribed😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

ps7a
Na fent van az elsõ Tolvajkergetõk rész:

ps7a
Közel 29 ezer euróért mekkora jó arcok, hogy ingyen kiszállítják 😄

tomsolo
mennyi színesfém!

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

pxxl

All hail the double x!

a bmxnek egy elég érdekes és szerintem látványos ága....Jobb mint az az ugrálás össze vissza. 😊
http://www.youtube.com/watch?v=r6ysJ2nhlJ4
greg benz
Szerintem ilyenekben nem is szabad gondolkodni, inkább vegyél valami használt x éves, de erõsebb, jobb felszereltségû járgányt, még mindig jobban jársz.

greg benz
Ja igen, patt<#idiota>

pxxl
3% kedvezmény
minden készpénzes kerékpárvásárlás esetén!

<#idiota>

All hail the double x!

ps7a
Na kérem szépen. Megjártam 2db üzletet és az egyik helyen láttam kiállítva egy ilyen darabot: Merida Road Race
Viszont a srác kapásból rávágta, hogy ez nekem nem lenne jó, mert hamar megadná a súlyom alatt a felni és/vagy a hajtómû.
Állítólag 70 kilós emberek is panaszkodtak már, hogy nem a legtutibb.
Mondjuk valóban elég alap cucc van rajta, de így is 190-ér rakták ki.
A másik helyen pedig ezt találtam: Gepida Bandon 810
Szintén drágábban mint a linken szereplõ ár.
Ha kõ lóvés lennék is sajnálnék egy bringáért 3-4k-t <#shakehead>

pxxl
sportboltokban pl. kérdés, hogy ott adnak-e olyat amit keres.

amúgy patt helyzet 😄

All hail the double x!

greg benz
Na igen, ez pad helyzet 😊) Részletre mondjuk nem tudom hol tudnál újat venni, ilyenrõl nem nagyon hallottam<#fejvakaras>

ps7a
Sajna ezzel tisztában vagyok, hogy a holt szezon jobb lenne.
A mostanit elõször el kell adnom, de amíg nincs meg a plusz zseton járni kell valamivel 😄 Szóval nem egyszerû. Bár arra is gondoltam, hogy újat venni részletre. Minden esetre nem akarom elkapkodni.<#guluszem1>

greg benz
Ha jó árban akarsz venni bringát inkább nyár végén/õsszel,télen érdemes, talán kisebb a kínálat viszont olcsóbban adják a gépeket és talán többet is tudsz alkudni.

ps7a
Köszönöm! <#worship>
Tetszetõs darab és a 178 centimhez elvileg pont jó lenne.
Terveim szerint kora tavasszal fogok aktívan vadászni, szóval még visszatérünk a témára 😛

greg benz
Találtam neked még egy bringát, ez abszolút jó vételnek számít szerintem. Full 600as szett, Dedacciai csöves alu váz,Wolber felni, csupa jó cucc😊 Már csak az a kérdés, hogy a mérete megfelelõ-e, ezt neked kell tudnod. Csak gondoltam szólok, hogy szerintem ez megér egy nézést 😊

Mighty
No, akkor nem is csodálkozom, hogy az enyém elkopott 😊
7000 km fölött vagyok már vele és általában a középsõ lánctányér van használatban. A hátsón meg a 4-5-6-7 fokozatok.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Trialosok katranyt szoktak kenni a felnire. Probald ki te is! 😄
Ketto hatranya van:

1. Nyikorog mint az alatt.
2. Fog. De nagyon! 😄

Viccen kivul: Ha nem valami gagyi fek van a bringadon es magaval a fekkel minden oke,akkor vagy a bowdennel vagy a fekkarral lesz a bibi. En azt mondom,hogy cserelj eloszor bowdenhazat meg bowdent,es allitsd be faszan a feket. A felnit is ellenorizd,lehet hogy mar teljesen kifenyesedett,az is tud ilyet okozni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

pxxl
ha kész lesz el is veszi majd? 😄

All hail the double x!

ps7a
Meg nem elõzném az tuti :Ð

greg benz
<#gonosz1><#gonosz1>

Valamit tudtok ajánlani, hogy megnövelhessem a patkófékem fékerejét? Kb hajmeresztõ féktávom van, már lassan énis parázok tõle 😄 Cseréltem fékbetétet, lehet majd egy puhább kéne, de igazából semmi változást nem tapasztaltam az elõzõhöz képest. Valami házipraktika vagy hasonló?

Positive Mental Attitude

repvez
Egyébként tud valaki , hogyan tudnám javitani vagy megoldást találni arra ha a nyereg egy kicsit megkopott és megfogja a nadrágomat ?
Egy BBB BSD-12-es van rajta most, nagyon jó ,de emiatt lehet hogy cserélni kell. Tud valaki hasonló kialakitású nyerget? A súly nem lényeg a kényelem az igen.Tehát középen nyitött de a ülõ részen puha és jól szellözzön .
A BSD-18-asról irják, hogy szellözö anyagból,de nem tudom, hogy idõvel nem kezd el az is fogni
greg benz
Nincs mit😊
Bátyám 100 kiló fölötti súlyban van, és õt elbírta az aluvázas Coppi amit építettem neki. Igaz sajnos nem sokat használta még a gépet (részben mert nincs rá ideje) Ha acél vázat veszel akkor abszolút nincs félnivalód, de a régebbi alu vázas bringák is elég masszívak azért. Azért írom, hogy a régebbiek, mert pl az én Cube-om már eléggé söröskonzerv kategória, így az én vasággyal 60 kilós súlyommal nincs félnivalóm, de egy 100kg körüli ember alatt lehet nem sokáig bírná a bringa 😊)
Mondjuk az országúti bringákat általában a vékonyabb alkatú emberek használják,kedvelik.. akinek van egy kis hasa annak általában nem is igazán szokott bejönni az ilyen bringa, mivel a kicsit fekvõ testtartás miatt útban van a bél 😊

ps7a
Köszi szépen az infókat meg a linkeket 😊
A Cube és a Basso elég szimpatikus. Általában hogy viselik a 90+-os testsúlyt?

RelakS
villára szerelhetõ csomira gondoltam, de ez az ár ... volt egy ilyen érzésem :/

Azért köszi az infót

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

repvez
Ez egy 2006os kiadás 2009ben vettem meg raktárron visszamaradtként. igy nekem olcsobb volt,de 2009ben 270k-ért ment ez a fajta.

Mint lentebb irtam a hátuljára nem panaszkodom, egyszerü szerkezet kellöen becsapágyazva és nem foglalja el a helyet a kulacs vagy a 3szögü tartó elöl.
A sárhányot nem használom,de csomagtartó az majdnem mindig van rajta, mivel melóba járok vele vagy túrázni.
Egy ilyen nyeregcsõre szerelhetõ van rajta. 10kg-ig terhelhetõ
greg benz
Jah, a buszsáv is jó alternatíva 😊 Csak ugye az nem túl sok helyen van, és nem is túl hosszan..

repvez
A hátuljával nincs semmi gond nagyon jól be lehet állitani mind az erösségét mind a visszaut csillapitást is, massziv csapágyazása van és tekeréskor nem venni észre hogy ringatózna, viszont nagyon kényelmes a kisebb görönygyöknél,nem rázza a seggem szét.

Viszont az eleje nem tetszik , mint irtam tul puha nekem a 85kg-hoz és nem lehet állitani .Már párszor estem miatta, hogy befékeltem és benyomodott az eleje én meg a lendület miatt átestem a kormányon. azért a 120mm-es rugout nem kevés ilyen helyzetben , és mindezt már 20as temponál .SountourXCM rugót nem lehet benne cserélni , ugyhogy most telóra sporolok
RelakS
egy ilyen szerkezet mibe fáj?

Amúgy ahogy Blum is kérdezte: Jó ez a fajta szerkezet hátul? Gondolom ez sem tolerálja a sárvédõt meg a csomagtartót

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

gercse
Igen, odafelé még mentünk a bicikliúton, aztán Budakalásztól visszafelé inkább szóltunk a srácoknak, hogy mi inkább másfelé mennénk, a 11-es út elég jó volt, még ha sok is az autó, de a buszsáv sokáig használható legalább, ill. elég szélesek az utak ahhoz, hogy elfér az autó meg én is egy sávban, ha nagyon akarja.

greg benz
Hát igen sajnos a városi közlekedés hátránya a sok megállás, padkázás, stb.. én mondjuk fõleg az úton megyek, nem szeretek és nem is akarok járdázni, a bringautak nagy része pedig használhatatlan országútival

gercse
Ott mondjuk valóban nehéz is..., most szombaton mentünk pár sráccal "sétabiciklizni" a Lágymányosi hydtól Budakalászig, hát az állandó megállások, kerülgetések az agyamra mentek...

De szerencsére én a Csepel szigeten használom, viszonylag jó utakon, majdnem megállás nélkül, emelkedõ sincs sok (Szigethalom-Tököl-Újfalu-Ráckeve-Szigetbecse-Makád és vissza pont 66 km)

greg benz
Még egy jó gép. Ja és persze az sem mindegy, hogy mekkora váz kell neked, arra is figyelj oda

greg benz
66km-en a 30as átlag teljesen jó, szerintem én sem igazán szoktam 30as átlagot menni, fõleg ekkora távon. Mondjuk én fõleg városban használom

greg benz
130 körül már egész korrekt darabokat találhatsz használtan, pl: ez Bár a soráért nem rajongok.
Ez egy kicsit drágább de nem rossz kis gép.
Ez is jó de szerintem kicsit sokat kér érte. Ez egy régebbi vas de elég jó cuccok vannak rajta.
Egyébként arra érdemes odafigyelni, hogy lehetõleg egy jobb szett legyen rajta (mondjuk 105tõl fölfelé), és ha lehet akkor ne minden alkatrésze más-más gyártó vagy más-más alkatrészcsaládból való legyen, a teljes szett mindig jobb.Vázból is érdemes inkább valami ismertebb, jobb gyártót választani, ilyen decathlonos meg teszkós vázakat felejtsd el😊 És persze ha komolyan érdekel egy bringa, eljutsz odáig, hogy meg is nézed, alaposan nézz át rajta mindent, ne legyen lelakva, szétnyúzva, ha alu vázas a bringa jól nézd körbe, hogy nincs-e rajta repedés, de acél váznál is érdemes megnézni. És persze próbálj ki mindent, hogy jól mûködik-e a váltás, fékek, lánc nem nyúlott-e, fékpofák mennyire kopottak (ha esetleg ezek fenn állnak nem kell rögtön elállni a vásárlástól, csak jó alkualapként szolgálnak 😄)

gercse
Frankó, akkor a Malimmal múltkor megjárt 66 km-es túra 30-as átlaggal bíztató, fõleg, hogy bõven nem bírom még, sokat kell edzenem, alsó két sort még mindig ritkán használom, mert nem tudom hosszútávon megtekerni, nincs elég skill még a lábamban 😄

gordon 24
Fini😊

Downhill!!

greg benz
Köszi srácok😊

Igazából sok mindentõl függ, hogy épp milyen állapotban vagyok, milyen az aszfalt minõsége, idõjárás (elsõsorban a szél ugye), ha ezek optimálisak akkor kényelmesen lehet vele tartani a fix 30-35ös tempót, és kicsit több megfeszítéssel 40 körül is gurul 😊

ps7a
Az olyan földi halandónak, akinek még soha sem volt, outija, milyet ajánlanátok? Olyan 130e-ig. Lehet használt is. Outi topik nagyon kihalt azért írok inkább ide 😊

Ezzel a geppel atlag milyen tempot tudsz menni?

Csak amulok mikor meglatom a bringad,igazan szep darab! <#eljen>

ps7a
Nyálcsorgatás <#finom>

greg benz
Na akkor újra..

Most kapott új pedálokat

greg benz
Beszállok a buliba akkor már én is<#idiota>

Most kapott új pedált

ps7a
Elõször is nézd meg, hogy az elsõ váltó leírása szerint mekkora fogszámot visel el. De szerintem 48-at még kezelnie kell. Ha szét lehet szedni, akkor elég a legnagyobbat cserélni, bár nekem a középsõ növelése is jól jött. Nem lehetett szétszedni, ezért cseréltem egész hajtómûvet.
Általában a trekking bicókat "felemás" gumikkal árulják. Betonon jó tempót lehet velük menni, de a bordázott oldaluk miatt, erdei ösvényes terepen is teljesen jól boldogulnak. Persze erõsebb csapatáshoz már nem ez az ajánlott.

Na én is lökök egy képet a szekérrõl <#crazya>

<#eljen>

Hatulja szepen mozog? Mindigis feltem ettol a fajta szerkezettol 😄

repvez
Ez meg az én vasam !Egyedül az elsõ teló nem tetszik , túl könnyen mozog és nem tudom állitani a keménységét.
OFF:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Micsoda kepeket talaltam itt a gepen..😄

Ejj,de imadtam ezt a bringat..😞