22335
11330766891279474906.jpg
  • RelakS
    Csak nem lemegy időnként az aszfaltról? :) Csak egy kicsit. Mondjuk juhokat terelni :)
  • pajti

• Mark007
    Üdv.
    Balatonkörúthoz lenne valakinek tanácsa?
    Augusztus környékén szeretnénk menni, laza, bulizósra tervezve(csak délutánonként tekerve, akár este is), 3-4 nap alatt.
    Melyik irányban érdemesebb indulni például?
  • Blum
    :D
  • Knabb
    Meg benne van a kedvenc 4betűs szavam.
  • Roger6
    Jobban megy a színe a kerekekhez.
  • Knabb
    Gyorsabb :DDD
  • adam46
  • Blum
    Es ez miben jobb?
  • greg benz
    Nem lesz, már van :)

• Blum
    :O

Mi lesz helyette?
  • greg benz
    Sziasztok!

Eladóvá vált a Cube vázszettje

Hirdetés
  • Blum
    Protip:

Menj be a boltba duhosen,mondd meg nekik hogy kered a bringat es a villat,elviszed mashova. Eszhez fognak kapni :)

Egyebkent ha a miskolci bringas korokben jartas vagy es van 1-2 ismeros aki kitudja cserelni,akkor szolj inkabb neki. En dolgoztam eppen eleget bringaboltban,ment ott is a szarragas rendesen (nem az en reszemrol) de a fenyegetozo ugyfel megjelenesekor mindig meggyorsult az aktualis munka :D
  • Hunter of Deer
    kezdem megutalni a bringaboltokat. a Marikooban probalom mar vagy 2 hete beleintezni a marzo 33lo telot a bringaba de meg mindig nem sikerult. elso heten nem volt is-pm atalakito a fekhez, most meg vmi kis imbusz kulcs kell nekik ami nincs mert az kell a telo berakashoz oO. kerdem en milyen szerviz az ahol nincs megfelelo szerszam ...a Bombastikot mar meg sem merem emliteni, azonkivul hoyg full bunkok az eladok / szervizesek 2 hetre kell otthagynom a bringat hogy beletegyek a telot, mert allitolag annyi munkajuk van, de idopontot nem tudnak adni hogy nah te orult hozd be ekkor es beletesszuk. nem tom benthagyni 2 hetre ha minden nap ezzel jarok melozni...
    mind1 talan nyar vegere sikerul elintezni. mas ertelmesebb bringabolt meg nincs Miskolcon.
  • adam46
    Köszönöm, ide is felrakom. :)
  • ldavid
    itt a használt kerékpárok résznél találsz egy listát (főleg az első 2-3 szerintem)
  • adam46
    Kerékpárt hol érdemes meghirdetni?
  • hefii
    Sziasztok!

Biztos nektek is hasznos vásárlás előtt elolvasni mások kerékpár alkatrész vagy bringabolt véleményét.

A többi bringás is szívesen böngészné a TI tapasztalaitokat, amit ha most megosztotok a TestBike-on szeptember 1-ig, akkor megnyerhetitek a 4 db. 640.000 Ft összértékű bringa egyikét. További részletek >>

• pxxl
  • Petka
    Ez jellemző Budapesten minden biciklisre...
  • RelakS
    tegnap volt szerencsém kretén bringáshoz
    Nő elindul a gyalogátkelőhelyen, bringás meg majdnem fellöki
    Autóknak piros volt a lámpa (én is autóban ültem :} ), bringáknak nem volt külön lámpájuk...
  • Christiansen
    Így már értem, köszi szépen:)
  • shaba23 #19631
    Az alboin az a trekking márkája a gepidának és albion-on belül is van több féle, valamint kb évente új típus jön ki. Szóval igen, a tiéd egy régebbi lehet.
  • Christiansen
    Sziasztok,

a segítségeteket kérném, ne vegyétek szpemnek, régi sg-s vagyok.
    Barátnőmnek tervezünk bringát venni, és ez lenne a kiszemelt:
    Gepida Alboin
    A neten az Alboin-okról viszont egyáltalán nem ilyen képek vannak..
    így ez itt mintha régi lenne vagy nem is tudom. Vagy nem lehet, hogy ez át van matricázva, vagy valami összeberhelt bringa esetleg?
    Szerintetek megérné? Hobbikerékpározás a cél (mindennapos városi
    használat, és kisebb túrák, többnyire könnyű terepen)
    Előre is köszi a válaszokat!
  • Mark007
    Szabad az út a lovasok és a hegyikerékpárosok előtt
  • Blum
    Koszonjuk szepen,ismet nagyon szorakoztato volt!
  • Hecker007
    Egy új, sajnos nagyon rossz, tapasztalat a debreceni Gyöngybike biciklibolttal: Ha rozsdamentes küllőt akar venni tőlük valaki jobb ha mágnessel megy és leellenőrzi hogy tényleg rozsdamentest kap-e, mert össze van keverve nekik a simával és egyik ilyen másik meg amolyan a sima 30Ft/db a rozsdamentes pedig 60Ft/db... sajnos mi is már csak akkor vettük észre mikor kész lett a fűzés és nem volt se kedv se türelem szétszedni és visszavinni a küllőket hogy cseréljék ki.
  • pajti
  • pauly
    Köszi,már ideje volt
  • cobranco
    Sziasztok!

A tavalyi Alpoktúránk utolsó része következik:

Alpok-keringő. 4.rész: Rhone-Alpok. 2012. (Switzerland) HD 720p

Felhivom a figyelmet a végén: több,mint 70km hosszú,40-70km/h átlagsebességű fantasztikus/és igy utólag visszanézve:hátborzongató/száguldásra 2200 méter szintvesztéssel a Nufenenpass-ról Bellinzonáig.

Útvonal:
    Montreux [Svájc] (405m) -- Martigny (474m) -- Sion (497m) -- Visp (650m) -- Brig (690m) - Ulrichen (1.353m) -- Nufenen Pass (2.478m) -- Airolo (1.215m) -- Bellinzona [Svájc] (220m)

A túrához tartozó SLIDESHOW itt tekinthető meg:
    http://www.youtube.com/watch?v=rPm4hwvxmsk

Fotoalbum:
    http://picasaweb.google.com/108429527626914127671/AlpokKeringo2012

Az /immár komplett/ irásos beszámoló itt tekinthető meg:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Kellemes kikapcsolódást!
  • Hunter of Deer
    őgy néz ki hogy végül a Marzo 33LO lesz amit megveszek mert ami már attól jobb és új az marha drága. ez 50k + a beszerelés + a fék átalakító szal kb 57k körül lesz. remélem beválik majd mert elég sok jót olvastam róla.1 dolog ami nem tetszik benne hogy full fekete az egész még a becsúszók is. a vűzam pedig sötétzöldből megy át fehérbe szal kiváncsi leszek :)
  • RelakS
    jaja, erre gondoltam
  • Mark007
    Nemtudom, hogy erre gondolsz-e, de azért van kihagyva egy "szakasz", hogy lejjebb ne legyenek nagy ugrások.
    Értsd, outin pl. 12-13-14-15-stb. szerint van a kiosztás(vagy hasonló), míg montin, a nagyobb átfogás miatt 12-13-15-17-19-stb..
    nemtudom, érhető válasz lett-e..:D
  • RelakS
    Vettem egy Merida Mission Comp-ot, amin 3*9-es váltóvan. Mikor átrakom minimumba, olyan öregasszonyos lesz a sebességem, hogy szerintem a nagymamám gyalog megelőzne, pedig idén lesz 83 éves :D
    Egy randább emelkedőn (aluljáróból felfelé) úgy maradtam kényelmesen a nyeregben, hogy hátul fel sem toltam a legnagyobb kerékre a láncot.

Amit amúgy a Shimano "forradalmasításában" nem értek, hogy miért kellett kihagyni lánckerék fokozatot. Akkor még nem voltak elég vékony láncok, és nem akarták feladni a kényelmes tekerést sem közel vízszintes területen?
  • Blum
    Bombabiztos,egyszeru konstrukcio. Megvetel utan kapasbol szet kell szedni,kell bele tolteni egy kis olajat mert mint altalaban itt se vittek tulzasba a kenest.

Ha rendszeresen karban tartod es arra hasznalod amire kitalaltak akkor nem lesz gond.
  • Hunter of Deer
    Marzo 33LO teloval van vkinek vmi tapasztalata?
  • Mark007
    Hát..ahol már a 22-32-es áttétel nem elég, ott már vagy tolom, vagy viszek mászókötelet..:D
  • Blum
    A legnagyobb fogaskereket ugy nevezte el a Shimano hogy MegaRange. Mar jo 10 evvel ezelott is voltak ilyenek (pl. Shimano Tourney es elodei). Az volt a terv,hogy ezzel majd forradalmasitjak a konnyu tekerest (maszast) meg a tobbi. Az egyetlen bibi az volt,hogy aktiv hasznalat mellett 1 het alatt szethullott. :D
  • RelakS
    Már többször láttam ilyet, de mi értelme van annak, hogy az utolsó lánckeréknél mintha egy fokozat ki lenne hagyva, annyival nagyobb?
    Nem mondom, reklámtáblának megteszi :D

Ez meg valami új technika? :)

gy.k.: hiányzó fogak
  • Mark007
    Konkrétan nem tudok perpillanat, de 50ezer környékén már szokott lenni Rockshox Reba/Recon, amik szerintem bőven megfelelnek arra, amit írtál:)

ha vétel előtt átnézeted egy szervízben, akkor nem meglepetés nem érhet szerintem:)