Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
én már nem akarok kockáztatni, minig lássak mindent amit kell, elég egy kátyú vagy egy faág 20as temponál is és kész a baj
Roger6
Mondjuk ha nem mész 50-el éjszaka lejtõn, nem fogsz ottmaradni ám.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Szerintem a sima olcsó nagy fényerejû LED-es lámpák jobban idegesítik az autósokat. Az vakító, cserébe nem világít meg semmit.

Ez gondolom nem vakít. Mint ahogy az autó fényszórójától sem vakulsz meg.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

repvez
Mert egyszer majdnem ottmaradtam egy lejtö alján mert a lámpa 3 méterre viláditott csak és az egy 50 es temponál nem épp szerencsés ha egy éles jobbos jön !
És az se elhanyagolható hogy ezt fejlámpaként is használhatom melóban.
Visszavágni a refizõ autósoknok 😄DD

Positive Mental Attitude

Roger6
Szabad kérdeznem, hogy miért kell ilyen erõs lámpa?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

greg benz
Dealextreme-rõl nyugodtan rendelhetsz, én már többször is rendeltem tõlük, mindig gond nélkül megjött a cucc. Sajnos a postázás nem túl gyors (3-4 hét), cserébe viszont mindent ingyen küldenek 😊

ps7a
Elméletileg ez ugyan az:

Sokan szoktak rendelni errõl az oldalról,sztem megbízható,csak a szállítás az ha jól tudom több hétbe is beletelik.
Amúgy esetleg URL=http://forum.bikemag.hu/altalanos-technikai-forum-12/latni-latszani-13/index329.html]itt[/url] is megkérdezheted,itt sokszor volt már szó hasonló lámpákról a dx.com-al kapcsolatban,biztos tudnak segíteni.

repvez
Kérdeznék olyat, hogy ki mit tud ezekrõl a lámpákról?:
Cree t6 xml

Mennyire lehet hinni a ráirt lumenre? Csak mert ebayon és itt is ugyan az a lámpa fenn van több fajta lumen értékkel is, ez csak reklámfogás vagy mivel térnek el egymástól.
Tudom, hogy ez a magicsine lámpa koppintása,de egy hagyományos lámpához képest mennyire világit jól?Jó lenne vaami viszonyitási alapot találni amivel ez a lumen érték szemléletesebb lenne.
Egyébiránt mennyire éri meg egy ilyen lámpa és ez a webshop mennyire megbizható ?Rendelt már valaki innen?
Esetleg milyen más lámpát ajánlanátok hasonló árban ami nagyon jól világít és akkumlátoros ,mert az elem eléggé macera mindig akkor merül le mikor nem kéne.és elég drága.
greg benz

greg benz
<#idiota>

pxxl
<#vigyor4>

All hail the double x!

Aquir
"Közel sem voltak ott", mégis pont valahogy õket szúrták ki 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

A hazudás az megy... 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

ps7a
A búcsúban lõtték két pálcáról <#gun>

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Hurki
Én ma vettem ilyet 5500 hufba, ez lesz a téli kesztyûm is 😄 Van pár saját márkás cuccuk, eddig maximálisan megvagyok velük elégedve.

What a feeling? Cycling and beer :D

ps7a
Ne rakjatok ki ilyeneket, mert már így is alig bírom ki tavaszig, amikor tudok venni egy normális bringát 😄

gercse
Frankón megcsinálták igen, nem csak hipp hopp összedobott cucc.

Totalis elmebeteg ez az ember 😄 <#eljen>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

greg benz
Baromira összerakták amúgy a videót, a zene is nagyon ott van, meg persze a látvány is 😊 Eddig ez a videó volt a no.1 nálam:

De asszem most vetélytársra akadt 😊

greg benz
Basszus most akartam berakni 😊 Nagyon kemény!

Mark007
Köszi, erre voltam kiváncsi😊
Egyelõre még gondolkodom, hogy xt, vagy sram x5..:/

gercse

ps7a
Az Aldi is készül a sportos hidegre 😊
Vasárnap, megyek is, jól meglesem milyen az a kesztyû/sapka 😛

gordon 24
Ugy van igen.. Tehát nem úgy mint a shimanoé. A Hüvelyk ujjaddal váltasz fel és le is. Az alsó tolja fel, a felsõ vált le..

Nagyon pontos, szerintem baromi jó cucc. Én nekem volt shimano váltom azzal nem voltam meg elégedve.

Nekem egy nagyon pici pontatlanság van benne, de ez azért, mert az Intense nagyon hosszú, és nincsen szabadon sehol a bovden, végig házban kell mennie. Ezért nem 100% hanem csak 99%..

De mondom nagyon fasza. Nem cserélném semmire esetleg jobb sramra😊

Más?😊)

Downhill!!

Mark007
Hmm..Ez tetszik, csak a 10ezer feletti ár már húzós(2db-ra értve).
De ha lesz rá keret, akkor ez lesz😊 Esetleg valami olcsóbbal van tapasztalat?

Mark007
Mi a különbség?😊
Szóval. Hogyan váltassz? Hüvelykujjadnál van 2 db kar, egyik fel, másik le?
Én is attól félek, hogy shimano után nem fogom tudni megszokni.:/

gordon 24
Én nekem x5 van.. Mit szeretnél tudni?

Downhill!!

repvez
Esetleg nézz Neoprén-bõl készült kesztyût,mert vékonyabb és nem fuj átt a szél rajta és vizálló, igy kevésbé érzed a hideget, mint egy vastagabb,de kötött kesztyûbe.
Roger6
Tökéletes, köszönöm!

Roger6
Tudtok ajánlani nekem valami biciklis kesztyût, ami kicsit véd a hideg ellen is?

WTB All Terrainasaurus-ra eskuszom,az nalam bevalt ilyen celra. 😉
Ha nem zavar hogy aszfalton kicsit zummog es "nehez" (bar szerintem egyaltalan nem) akkor jo valasztas lehet. 15k km alatt kaptam talan 2 defektet,azt is extrem korulmenyek kozott,elkoptatni pedig nem tudtam. 😄

Nem a fraszt!

En nem tudtam megszokni,hulyet kaptam tole. 2 hetig hasznaltam az X5-ot,ment is vissza a shimano. Viszont egy bringas haverom -aki megvette tolem- a mai napig boldogan hasznalja.

Hurki
Képeket nézegetve sramon is 2 pöcök van. Egyik nyomásával nyilván felfelé váltasz, másik oldásával lefelé. Nem hiszem, hogy szokatlan lehetne/nehéz lenne megszokni shimano normál váltókar után...

Mark007
Jah, valami aszfalt/gyenge földút használatra való gumira is szeretnék ajánlatot kérni.😊
Schwalbe cx comp jónak tünik, de sokan írták, hogy csúszik..

Mark007
Ez megvan😊 A kérdésem a kezelésre irányult. Mert a shimanonál mutató- és hüvelykujjat használsz, míg sramnál elvileg csak hüvelykujjal váltassz fel is, le is. Ezt nem sikerült egyelõre elképzelni, hogyan is mûködik😄

Hurki
Itt egy összehasonlító videó x5 vs deore
Gondolom váltásban alig észrevehetõ a két rendszer közötti külömbség, az meg hogy egyik 1:1-es bowden húzós, másik 2:1-es laikusnak észrevehetetlen.
De majd jönnek a guruk és elmondják melyik a jobb.
Itt vélemények x5-ös hátsó váltóról, keresgélhetsz a többi cuccról is...

Mark007
Használ valaki Sram x5-öt?
Eddig Aliviom volt, most váltok vissza outiról montira, és tudnék venni jó áron egy komplett x5 váltó szettet. A mûködése tudom, hogy más, viszont sehol sem találok videót róla. Valaki le tudná írni/videót mutatni, hogy mégis miben különbözik a váltás menete?

Aquir

pxxl
érdemes foglalkozni egy ilyen Big RR 5.3-al? külsõre bejön, élõben állat ez a 29er, kérdés, hogy mennyire masszív, kibírja-e a ~100 kilóm, és a tervek szerint a napi 25-30km-t stb stb. 😊

nem ilyen váltókar van rajta, amit ma láttam, azon marokváltó van, és nem tárcsafékes.

All hail the double x!

greg benz
Volt közületek valaki a Mozgásvilág.hu tesztnapon? 😊 Én kint voltam, hál istennek az idõjárás nem kicsit volt kegyes hozzánk, megérte kimenni!

Üdv mindenkinek!

Balkán-kör Nr: 2.

Sokatmondó a cim: "Bringával az aknamezõk árnyékában",...nem véletlen!

Útvonal:
Scepan Polje-Foca-Cemerno/1293m/-Gacko-Bileca-Grahovo

Lehet,ezek a nevek a többségnek nem mondanak semmit,annyit segitek,Bosznia-Hecegovinában vannak.

Jó szórakozást!

http://cobranco.hu/

tomsolo

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

ps7a
Na akkor szedjünk össze még pár embert és rendeljünk egy szettet 😄

Aquir
egyébként a GSM GPS gyártó helye:   Shenzhen - Guangdong - China 😊
Model: Security mini portable GPS/GPRS/GSM tracker TL201
Trademark / Brand:   Fangscoo-alarm
Minimum Order:   10 Set/Sets
Production Capacity:   10,000 Set/Sets per Month

1. Valós idejû helymeghatározás és nyomkövetés. A készülék SMS-t küld telefonjára a saját pozíciójáról és mozgási sebességérõl amit azonnal megtekinthet az ingyenesen elérhetõ Google Maps programban
2. Virtuális kerítés: A készüléken beállíthatunk egy ún. Virtuális kerítést, megadva két koordinátát a kerítés széleinek (pl. a kertünk határait megadva) és ha a készülék ezen koordintáták által lehatárolt területet átlépi azonnal SMS értesítõt kapunk telefonunkra.
3. Telefon funkció: A készülék mobiltelefonként is használható, mindkét oldalán beszélni is lehet. A hívás szintén kezdeményezhetõ a GPS készülékrõl.
4. SOS gomb: Ezen gomb megnyomásával figyelmeztetõ üzenet érkezik a telefonunkra és küldi a jelenlegi pozíciót.
5. Túllépett sebességhatár jelzõ: Ha a készülék egy általunk beállított sebességet túllép jelzést kapunk a telefonunkra.
6. 5 általunk beállított telefonszámra küldhet jelzéseket a készülék

gordon 24
Critacal mass fórumban most sem csalódtam. Ott sok okos ember van😊)

Hmm írok ezeknek! Kell egy ilyen kütyü...

Downhill!!

Roger6
Csakis annyit tudok mondani: hajrá! Kiváló kezdeményezés.

"Pesten elenyészõ a biciklilopások száma" --> mármint a belejelentetteké, ezt talán nem kéne elhanyagolni.