Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
😉
pszeudobekán, pszeudoherkules, whitewhirlwind, snowwhite, vento bianco, bianca, vent blanc, edelweiß... http://apro.bikemag.hu/browse/orszaguti/kerekpar/peugeot-l124496.html
egy hónapja építettem, egész tempós az 52-16-tal, a lyotard pedálok-maillard agyak-23as kerekek, kmc k910-es jóerõsláncéskisdictaracsni meg az átgolyózott szépen rendbekent középrész-agyak repítik a gépezetet. És frissen szinterezett, olyan, mintha cukormázas lenne. Ki lehet rajta élni a kreativitást.
meg van eladó kerékszett, szingós... gipiemme sprint-shimano kazis agy, mavic gp4 felni, nagyon jó-szép állapot... a szingók már nem annyira 😄
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
szerezzetek csajt, vagy verjétek ki 😄
All hail the double x!
Akkor van egy rossz hírem a számodra 😉
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Így télen törülközõ tartó, (mosáskor szárító) és dísz szerepét tölti be😊
Amúgy én is valami hasonlóra gondoltam. Lustáknak esetleg olyan, hogy a földön állva ráteszi a gépet, aztán felhúzza a plafonra? 😊
All hail the double x!
Positive Mental Attitude
All hail the double x!
Nekünk mondjuk van pincénk de hülye leszek oda vinni.. ez az ágyam felett lóg, onnan vigyék el ha tudják. A másik meg a szekrény elé van tolva, bár gondolkoztam még egy ilyen fali tartón, csak nincs elég falfelületem<#idiota>#idiota>
én legalább is azt tenném
All hail the double x!
Érdekelne, hogy ilyen esetben hogyan lehetne tárolni a gépet.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
What a feeling? Cycling and beer :D
Jo buli amugy hoban bringazni. Ha nagy a ho,akkor edzesnek sem utolso 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
De tavaly mentem a kjúbbal is nagy hóban, igaz csak egy keveset a poén kedvéért<#eplus2>#eplus2>
Tény, hogy hóban nem kifejezetten praktikus pl. országútival járni, de ha figyel az ember és tud bringázni akkor azért vállalható. A fõbb útvonalak ill. a járdák általában úgyis általában latyakosak szinte rögtön, azon pedig akár ezekkel is simán elmész. Jégen, vagy kemény csúszósra taposott hóban (ez ugye általában akkor jön össze amikor nagyon hideg van és nem olvad el még a taposott részeken sem a hó, csak összetömörödik, csúszóssá válik) vigyázni kell eléggé. Nyilvánvaló, hogy montival vagy bármilyen vastagabb kerekûvel könnyebben tudsz haladni és talán biztonságosabb is, de ha valaki nagyon akar menni akkor mindegy, hogy mi van alatta, megoldja<#smile>#smile>
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Elkészült a téli vasam😊 Vagyis még inkább 99%osnak mondanám, mert a nyereg ill. a fék nem a sajátja, meg kell rá bandázs. De már hajtható és imádom 😄

Tavasszal tervezünk egy 4 fõs kis lightos bringázást Ausztriában. Értem ezt úgy, hogy kimegyünk kocsival 2 esetleg 3 napra, és ott szeretnénk valami "túrát" nyomni. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni😊
Olyan helyet/helyeket keresnék, ahova feltudunk menni felvonóval, onnan pedig le bringával. Persze bõven belefér párszáz méter emelkedõ, de nem a mászás lenne a cél(igen-igen, hozzátartozik, tudom 😊. Nem DH-zni akarunk, lightos xc terep kellene.
Ettõl függetlenül bármiféle ötlet érdekelne, hova érdemes elmenni.
Szóval akinek bár tippje lenne, szivesen fogadnám!
Mivel mi nagyrészt vadkempingezünk,újabban figyelek az elõtervezésnél arra is,hogy jó ütemben jöjjön ki a lépés,értem ez alatt,hogy mikor tábort kell vernünk,ne pont alkalmatlan helyen legyünk/pl: nagyváros,sziklás szúrdok,1500m felett stb/,mert ilyenkor akár belefuthatunk a sötét éjszakába is,volt már rá sokszor példa.
Az idei alpoktúra valamelyik részében ezt hosszasan fejtegetem,majd nézd meg.
A tervezés, még anno,papirtérképekbõl történt,az most is mindig van nálunk,mégpedig a jobb fajtából,de persze ott a Googli,Viamichelin stb.
Én Horvátországot eddig hanyagoltam,mert nagyon utaznak a vadkempingezõkre,túl zsúfolt,nagy forgalom a tengerparti részen,és nem utolsosorban jó drága is.
http://cobranco.hu/
sikerült szereznem egy álomszép állapotú, szinte hibátlan KTM Stradat, elöl-hátul szingós kerékkel. (ajándékáron)
Nos, elöl gipiemme sprint agyakkal fûzött mavic szegecselt duplafalú szingós felnik és conti giro, hátul shimano FH-HG 50-es agyakra húzott 7-es sor+uolyan felnik és szingók. Elvileg ez egy "használható" szett, de érdekelne, hogy ti a helyemben lecserélnétek-e ezt valami ilyesmire:
Elöl exage, hátul régi shimano 600-as kazettás agy duplafalú felniken, panaracer gumikkal
avagy Shimano pezsgõ 105 agyas országúti elsõ kerék, Dt küllõs, Mavic duplafalú felnivel, 20-622-es Michelin kevláros külsõvel.
Shimano pezsgõ 105 agyas, Campagnolo duplafalú felnis hátsó kerék, Dt küllõs, Continental 23-622-es gumival. A gumi kissé kopott. Illetve Shimano 7 fokozatú kazetta és a hozzá koptatott lánc. (ne haragudjatok, az apróhirdetések szövegét kopiroztam ki)
És egy harmadik ajánlat:
Exage Agyas, Mavic MA2 felnis kerékszettem közepes állapotú gumikkal
Mavic felnis kerekek Shimano STX-RC aggyal, 7-8-as kazettával, új Shimano gyorszárakkal. Egy enyhe centírozás lehet, hogy rájuk fér, de jó állapotúak.
Egy pár (elsõ, hátsó) Vuelta Airline 3 felni fekete küllõkkel, Shimano HB-2200 (elsõ) ill.Shimano FH-2200 (hátsó) kerékagyakkal, Shimano 8 sebességes kazettás fogaskoszorúval, Continental külsõkkel.. Tényleg ne nehezteljetek ezért, de kb. nulla tapasztalatom van az alkatrészek terén, tech.téren (egyedül a régi francia normandy és maillard agyakat nyúztam több ezer km-en át problémák nélkül, ütött-kopott pözsókon és motobécane-okon, de másról nem tudok nyilatkozni, nem is értem, miért váltottam ) Segítségeteket elõre is köszönöm:
KicsiVejne ;-)
PS: ha valakit érdekel a szingós szettem... frissen lett centírozva, egész szép 😊 Gondoltam, hátha.. 😊
Amúgy az elsõ tesztkörök és pártíz km után egy szerelem kezdõdött a szingóval, vannak dolgok, amikben sokkal jobbnak érzem, mint az eddig próbált peremes szetteket... 😊
Adott egy nõi monti. Az elsõ féket rögzítõ csavar eltört, pontosabban leszakadt a feje. A legjobb, hogy mindezt menet közben tette, szerencsére esés nem lett belõle.
Szóval, hogyan lenne célszerû kiszedni a csavar maradékát, vagy milyen más megoldást javasolnátok, hogy újra legyen elsõ fék? 😊
Noooooormalis? 😄
Gondolom azért nem igy megy. A napi távokat hogy határozod meg, hogy a kijelõlt idön belül visszaérj. Hol nézel utánna a bringa utvonalaknak .
Csak mert lehet jövöre terveznénk a kolégákkal egy horvát tengerparti tekerést és jó lenne pár infot begyüjteni.
Éves szinten az itteni fórumozó kollégák biztos többet tekernek mint én,csak az a különbség,hogy én némelyiket dokumentálom.
A 70 km/h-ás száguldozást meg nemhogy félkézzel,de sehogy nem ajánlom,hogy bárki is utánam csinálja!!
http://cobranco.hu/