22335
-
#19733 Lehet, hogy Singapore-t akartam írni. A házigazda módosíthatná. -
#19732 Most néztem. Az új változat az kínai, ezt nem ismerem. Lehetséges, hogy ez szarabb minőségű.
-
#19731 Szerintem te kevered az SR Suntour vagy Sunrace-el (MegaDrive, vagy a kompatibilis szarokkal) abból is van MegaRange.
Én ilyet még nem halottam, hogy ilyen széthullott volna. Ez made in Japan, ami nekem van! -
#19730 Nem tudom te mire használod a bringát, de átlagos használatra bőven megfelel. Extra kemény használatnál persze, hogy megellik ez nem Shimano XT meg XTR és nem is ahhoz kell hasonlítani! Sok régi bringán meg sokat nem is lehet variálni.
A festetlen változat az elég tartós. Nekem most Deore is van, de nem szeretem, mert hiába van rajt 9 sebesség hátul, de valahogy úgy érzem, hogy sose jó egyik se (persze elől 48-as a hajtókar, a MegaRange-nél csak 42, de utóbbit nekem nagyon bejön, valahogy pont jó mindig és nincsenek felesleges fokozatok). -
#19729 Hajtás Karbantartás: Az a trükkje, hogy a racsnit, láncot, hajtókar-fogaskereket direkt lánctisztító spray-el (vagy lánctisztító szerkezettel, + esetleg benzinnel) le kell alaposan mosni (fém tiszta legyen minden, törölgetés tiszta pamutruhával), ügyelve, hogy a gumialkatrészekre ne menjen. Utána ki kell szárítani és a racsni belsejébe nekem a motorfűrész-lánckenőolaj jött be azt kell elfektetve beletölteni (kb 5-10ml, a gumira ne menjen) ahol van kis rés és a kereket megforgatni úgy bele szivárog (2-3 havonta érdemes kicsit belecsöpögtetni). A láncra direkt lánczsírt kell rakni közepesen, a lánc belső felét kell alaposan megkenni végig (Hanseline Chain-Lube lánczsír a legjobb vétel szerintem). 150-200km-enként érdemes nagyon finoman megismételni a kenést. -
Blum #19728 Akkor mazlista vagy. Mi a szervizben hetente raktuk ossze ezeket a cuccokat. Sot..turan is volt amelyik szethullott. Egyetlen elonye az,hogy olcso de amugy semmi penzert nem raknek ilyet a bringamra. -
#19727 Nekem ez a változat volt mindkét bringámon.
Shimano Tourney Megarange fogaskoszorú
-
#19726 "aktiv hasznalat mellett 1 het alatt szethullott."
Ez baromság nekem 10 éves ilyen szettem van, kicsit hangos, de ezek megbízhatóak és tartósak a megfelelő gondoskodással. Nem úgy, mint a mai hájpolt fosok. Talán a mai Deore szintnek felel meg (MegaRange), ha a tartósságot nézzük. Persze azóta voltak változások dögivel. -
#19725 Veszélyes villa - Dah Ken RST 281R -
#19724 OOM-500 szintű kerékpárosok, van jó pár fixi is
-
#19723 Használ it valaki agydinamót?
Ha igen, mik a tapasztalatok? Lassulás be/kikapcsolva pl. -
29spotty #19722 Az egymillió tekeréses melót vágjátok? Augusztusra lehet jelentkezni rá. Fél millát fizetnek. Itt egy youtube videó róla. -
#19721 Igen, közben bennem is összeállt az elolvasott infó :)
A lényeg, hogy ez nagy 165cm-hez :( -
#19720 Az a kerékméret lesz szerintem.
A termékleírásban benne van amúgy a vázméret: "Váz: Acél 58cm (180cm testmagasság felett ajánlott)" -
#19719 Kivéve persze, ha a 28" jelen esetben a kerékméret^^ -
#19718 Női városi bicajoknál a méretezés hogyan működik? barátnőmnek akarok minél olcsóbban venni egy melóba (kb 5km) járós csajos bicajt, de "mindenhol" a 28"-os gépeket árulják (pl (Infinity) -
#19717 Alap -
#19716 ezt olvastátok-e ezt? :) -
Blum #19715 En se igazan ertem hogy ezt miert itt kell megkerdezni. Hivd fel a haziorvosod aztan majd o megmondja hogy kell-e valami vizsgalat.
Ha en megegetem a kezem a Phillips kenyerpiritommal,nyilvan nem a Phillips forumara megyek kerdezoskodni hogy most mi legyen a kezemmel.
Jaj. -
#19714 legalább belátod ez is tiszteletreméltó. sokan elmentek volna mert egyszerűen adrenalin stb és ösztönös ez a "menekülés" de azért vagyunk emberek hogy ilyen helyzetben felül tudjunk kerekedni az ösztönön :D
velem is csináltak ilyen megelőz és satufék, köpettel jelölöm meg az ilyen kocsikat :D kéne valami sablon spray és lefújni ezeket a vakokat :D nekem is volt már olyan váltok sávot kocsiban és megjelent a motros a tükörben dudálva, de az nem is 70 el ment mint ahogy én :D (az 50 es táblánál), de azt ne akarja már velem beetetni senki hogy a bringást nem látni. -
Knabb #19713 Az elsőnél én is eltekertem. Felkenődtem egy fekete kombira 20as tempónál hátulról, mert megelőzött és abban a pillanatban besatuzott, hogy ő most jobbra kanyarodik. Megkérdeztem normális-e (szőke nő micsoda véletlen), erre a válasz az volt, hogy nem látott. Adrenalintól hajtva elküldtem a francba és mentem a dolgomra. Mákomra puhák a mai karosszériák.
Most már tudom, hogy nem kellett volna elmennem, de nem nagyon maradt meg az önkontrollom egy ilyen után.
Amúgymeg, ha elmész orvoshoz az gyorsan végigtapogat meg lecsekkolja mivan, jó eséllyel nincs gond és akkor neked se kell beképzelned a dolgot. -
ba32107 #19712 Ez is tök jogos :) Legközelebb viszem mindig a sisakot (bár itt nem segített volna). -
ba32107 #19711 Tök jogos. Szégyellem is magam, nem tudom miért tekertem el, sosem estem még, és megijedtem. Fene tudja. -
#19710 szerintem kapd be. oké én is tükröztem már mert jobbról kerültem a kocsisort és egyik kintebb volt a többitől. de cserébe padkáztam is ugyanott :D de ez a megcsináljuk a szart és eltekerünk váltja ki a "köcsög bringások" kifejezést.... -
#19709 1. Mivel nem érted, miért írtam azt, amit, szerintem a fejsérülésed komolyabb, mint gondolod, tehát menj orvoshoz.
2. Megkérdezni egy biciklis fórumban azt, hogy beverted a fejed egy balesetben, menj-e orvoshoz, arra utal, hogy a fejsérülésed komolyabb, mint gondolod, tehát menj orvoshoz.
3. Ha egy orvosok által rendszeresen látogatott fórumba tennéd fel ugyan ezt a kérdést, szerinted mit válaszolnának? (tipp: elküldenének orvoshoz)
Ha most valaki itt beírja neked a diagnózist, akkor te megnyugodva elfogadod, bármi is legyen az? (Ha a válasz igen, akkor a fejsérülésed komolyabb, mint gondolod, tehát menj orvoshoz)
És ezeket egyáltalán nem támadásként írtam, hanem téged próbállak jobb belátásra téríteni.
Ebben a fórumban azt kérdezd meg, hogy forgalmas úton 10 perc tekeréshez ajánlott-e a sisak. Akkor hozzáértő választ kapsz. -
ba32107 #19708 Miért teszek fel bringás fórumon, biciklibalesettel kapcsolatos kérdést? Hmm, hát, nem is tudom. -
#19707 Nem is értem, miért teszed fel EZT a kérdést ITT? -
#19706 !!! Spirit of Balaton 24H !!!
24 órás bringás tókerülést rendeznek szombaton
-
ba32107 #19705 Sziasztok. Lenne egy kérdésem, biztos sokat tapasztalt emberek is vannak itt :) Kb. két órája jöttem haza a körúton, és elkaptam a kormánnyal jobb kéz felől egy parkoló autó tükrét, aminek következtében arccal találkoztam a tőlem balra, pirosban álló autó lökhárítójával. Na most én onnan egyből elpucoltam (elismerem, nem volt szép dolog, de csak nem horpadt be az autó), és hazatekertem.
Viszont picit azon aggódok, hogy nem történt-e valami fejsérülésem. Nincs hányingerem, nem is szédülök, és a fejem sem fáj (illetve egy nagyon picit talán bele tudnám magyarázni, hogy fáj). De tudok tisztán gondolkozni és beszélni is, szóval konkrét tünetem nincs. De azért picit aggódom, hogy nem történt-e valami baj ami esetleg később jelentkezhet. Jövő hét közepén repülnék nyaralni, szóval ezért nem szeretném, ha később előjönne valami.
Sisak most kivételesen nem volt rajtam (ez nagyon vicces, de tényleg mindig felveszem, persze hogy épp akkor nincs rajtam amikor életemben először esek... szervízből vittem haza a bicót, és nem volt kedvem egész nap cipelni a sisakot 10 perc tekerés miatt). De ha rajtam lett volna, az se segít, mivel a járomcsontommal találtam el a kocsit :)
Szóval érdekelne a sokat tapasztalt nagyérdemű véleménye, hogy szerintetek okosan teszem-e, hogy különösebb tünet hiányában nem megyek el az ügyeletre :) -
#19704 Én is ugyanezt csinálom mostanában :D
Már találtam egy egész jó útvonalat, ~20km, van benne minden..meredek emelkedő, lejtő, lankásabb emelkedő, sík terep, meg aszfalt :D Napi edzésnek megteszi. De ja, a bogarakból nekem is elegem van, főleg, ha mászok, megesznek :S -
#19703 Argh
próbálom a helyi erdőben a szélesebb utakat feltérképezni
viszont ma amint megálltam, tucatjával jöttek a szúnyogok -
buksi -
-
#19700 Hello!
SANTS és BEMMMEX bringákról mi a véleményetek, esetleg vannak tapasztalatotok?
thx előre is! -
pauly #19699 Oké,köszi! -
#19698 Fel. Ki kell hézagolni.
Keress rá guglin, sok helyen le van írva, hogyan:) -
pauly #19697 Sziasztok!
8/9 sebességes agyra fel lehet tenni 7 sebességes fogaskoszorút?
Köszi! -
andrejfej #19696 Hmm, aki teljes augusztusban ráér tekerni, annak itt a megfelelő nyári meló: http://redir.ec/tekerjaugusztusban
Egy hónapig kell tekerni Magyarországon keresztül-kasul, az útról pedig blogolni, videózni. Két fő, fejenként 500.000 fabatka költőpénz, plusz szállás, technikai felszerelés, meg mittudoménmégmi.. -
#19695 Decathlonban lehet körbenézek majd akkor. Elég szar, hogy tekerni még bírnék, de ülni már nem...:D -
#19694 A dechatlonban szokott lenni rövidnadrágba épitve betét.De nem mertem még megvenni mert amig nem törik be addig ugy nézek ki benne mintha állna a cerka mert nem szoritja oda a nadrág