Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pajti

pajti

One kate up roam.

😉

pszeudobekán, pszeudoherkules, whitewhirlwind, snowwhite, vento bianco, bianca, vent blanc, edelweiß... http://apro.bikemag.hu/browse/orszaguti/kerekpar/peugeot-l124496.html

egy hónapja építettem, egész tempós az 52-16-tal, a lyotard pedálok-maillard agyak-23as kerekek, kmc k910-es jóerõsláncéskisdictaracsni meg az átgolyózott szépen rendbekent középrész-agyak repítik a gépezetet. És frissen szinterezett, olyan, mintha cukormázas lenne. Ki lehet rajta élni a kreativitást.

meg van eladó kerékszett, szingós... gipiemme sprint-shimano kazis agy, mavic gp4 felni, nagyon jó-szép állapot... a szingók már nem annyira 😄
greg benz
szõrös domb 😄DD

RelakS
Végül is bicajos topik 😉

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Roger6
Te említetted a bicajt, én észre sem vettem...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

pxxl
nekem meg azoknak van egy üzim, akik nem látják a bicajokat, csak a csaj szõrös dombját:

szerezzetek csajt, vagy verjétek ki 😄

All hail the double x!

RelakS
Te látsz rajta bicajt?

Akkor van egy rossz hírem a számodra 😉

Roger6
Van rajta bicaj?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Mark007
Én csak a falnak támasztva, a szobámban tartom.(albérlet, 10. emelet)
Így télen törülközõ tartó, (mosáskor szárító) és dísz szerepét tölti be😊

RelakS
Ennek a képnek mi köze van a bicajokhoz? <#idiota>

greg benz

😄DD

greg benz
A Cube-ot nem szoktam taknyos idõben használni, de ha elkap vele az esõ akkor mikor hazaértem áttörlöm gyorsan míg nem szárad rá, az meg 5 perc max. Nem monti ez, hogy sártól csöpögve jöjjek vele haza 😊

greg benz
Jah, értem már 😄 Az sem kivitelezhetõ mivel így is épphogy nincs útban alvásnál, meg akkor nem tudnám felnyitni az ágyamat (ágynemûtartó)

Roger6
Azoknak autó + lift kombó van. <#zavart1>

RelakS
szóval taknyos idõ után még fél óra törölgetés? :}

Amúgy én is valami hasonlóra gondoltam. Lustáknak esetleg olyan, hogy a földön állva ráteszi a gépet, aztán felhúzza a plafonra? 😊

pxxl
nem úgy, hanem ugyanígy maradna, csak 2 lenne egymás mellett, a fal mellett a cube, kijjebb, mellette a másik. így csak a "mélysége" változna, szélességre nem. érted 😊

All hail the double x!

ott van még a plafon is 😉

Positive Mental Attitude

greg benz
De nem férnek el egymás mellett, ez a baj 😄 A képen a bringától pár centire jobbra már sarok van, balra szintén pár centire pedig az íróasztalom felsõ része

pxxl
le kell cserélni nagyobbra, amire 2 elfér egymás mellett 😄 a cube belülre, úgyis pihen...

All hail the double x!

greg benz
Hát így 😊

Nekünk mondjuk van pincénk de hülye leszek oda vinni.. ez az ágyam felett lóg, onnan vigyék el ha tudják. A másik meg a szekrény elé van tolva, bár gondolkoztam még egy ilyen fali tartón, csak nincs elég falfelületem<#idiota>

Roger6
És minden nap felviszem a harmadikra, ott áll a nappaliban vagy a hallban a jó melegben.<#eljen>

pxxl
biciklitartó fel a falra a szobában, aztán jeh 😊

én legalább is azt tenném

All hail the double x!

RelakS
Van, aki pince nélküli lakásban lakik?
Érdekelne, hogy ilyen esetben hogyan lehetne tárolni a gépet.

pxxl
<#eljen>

All hail the double x!

greg benz
<#eljen><#eljen>

Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

skate00
Üdv nemtudom lehet e ide, de szeretnék megválni a kerékpáromtól, esetleg ha valakit érdekel. <#kacsint>

Hurki
Hóba bringázással óvatosan, ne hogy meglepjen benneteket. Én is próbáltam, nem estem, nem törtem össze magam, de voltak meglepetések. Pláne mikor 3-4 órás tekerés közben "befagyott" a fékbetét. LX párhuzamosított fékem volt LX karral, hiába húztam, nem volt fékhatás. Olyan volt, mintha olajjal bekenték volna a felnit....

What a feeling? Cycling and beer :D

Skill kerdese az egesz. Bringaztunk mi anno 30 centis hoban slick gumival is es teljesen jol haladtunk. Egyensuly erzek kell hozza a leginkabb,mert akarmit is csinalsz a kerekek ide-oda csuszkalnak.

Jo buli amugy hoban bringazni. Ha nagy a ho,akkor edzesnek sem utolso 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

greg benz
Én az alább berakott csepellel fogok menni például<#idiota>
De tavaly mentem a kjúbbal is nagy hóban, igaz csak egy keveset a poén kedvéért<#eplus2>

Tény, hogy hóban nem kifejezetten praktikus pl. országútival járni, de ha figyel az ember és tud bringázni akkor azért vállalható. A fõbb útvonalak ill. a járdák általában úgyis általában latyakosak szinte rögtön, azon pedig akár ezekkel is simán elmész. Jégen, vagy kemény csúszósra taposott hóban (ez ugye általában akkor jön össze amikor nagyon hideg van és nem olvad el még a taposott részeken sem a hó, csak összetömörödik, csúszóssá válik) vigyázni kell eléggé. Nyilvánvaló, hogy montival vagy bármilyen vastagabb kerekûvel könnyebben tudsz haladni és talán biztonságosabb is, de ha valaki nagyon akar menni akkor mindegy, hogy mi van alatta, megoldja<#smile>

Aquir
Többen télen is bicikliznek, de erre mondjuk leginkább a mountain bike alkalmas a széles kerék miatt, mással meg nem annyira "kellemes"?

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

ps7a

pajti
<#eljen>

greg benz
Szánalmas f*szkalap.. és akkor még neki áll följebb! Köpni tudnék az ilyen alakoktól

Aquir

greg benz
Sziasztok!
Elkészült a téli vasam😊 Vagyis még inkább 99%osnak mondanám, mert a nyereg ill. a fék nem a sajátja, meg kell rá bandázs. De már hajtható és imádom 😄

gordon 24
Azta kurva😊

Downhill!!

Mark007
Sziasztok!
Tavasszal tervezünk egy 4 fõs kis lightos bringázást Ausztriában. Értem ezt úgy, hogy kimegyünk kocsival 2 esetleg 3 napra, és ott szeretnénk valami "túrát" nyomni. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni😊
Olyan helyet/helyeket keresnék, ahova feltudunk menni felvonóval, onnan pedig le bringával. Persze bõven belefér párszáz méter emelkedõ, de nem a mászás lenne a cél(igen-igen, hozzátartozik, tudom 😊. Nem DH-zni akarunk, lightos xc terep kellene.
Ettõl függetlenül bármiféle ötlet érdekelne, hova érdemes elmenni.
Szóval akinek bár tippje lenne, szivesen fogadnám!

Roger6

A tervezést azt majdnem pontosan eltaláltad,nagyjábol megvan a terv,amire figyelni szoktunk,hogy a km-limit inkább alul legyen tervezve,ha több összejön aznap,akkor legfeljebb jobban állunk/általában ez szokott lenni/,van aki pihenõnapot is tervez,én inkább lightos napokat szoktam beiktatni.Bár megszokott forgatókönyv nincs,de az utóbbi idõben azt csináljuk,hogy az elsõ két-három nap keményebb/többnyire hegyi szakasz/,aztán jön valami nagy tó vagy tenger,általában valamilyen vizes blokk,a vége megint a húzósabb rész.

Mivel mi nagyrészt vadkempingezünk,újabban figyelek az elõtervezésnél arra is,hogy jó ütemben jöjjön ki a lépés,értem ez alatt,hogy mikor tábort kell vernünk,ne pont alkalmatlan helyen legyünk/pl: nagyváros,sziklás szúrdok,1500m felett stb/,mert ilyenkor akár belefuthatunk a sötét éjszakába is,volt már rá sokszor példa.

Az idei alpoktúra valamelyik részében ezt hosszasan fejtegetem,majd nézd meg.

A tervezés, még anno,papirtérképekbõl történt,az most is mindig van nálunk,mégpedig a jobb fajtából,de persze ott a Googli,Viamichelin stb.

Én Horvátországot eddig hanyagoltam,mert nagyon utaznak a vadkempingezõkre,túl zsúfolt,nagy forgalom a tengerparti részen,és nem utolsosorban jó drága is.

http://cobranco.hu/

Sziasztok 😊 Kezdõ outis volnék, és technikai kérdéssel fordulok ide...

sikerült szereznem egy álomszép állapotú, szinte hibátlan KTM Stradat, elöl-hátul szingós kerékkel. (ajándékáron)

Nos, elöl gipiemme sprint agyakkal fûzött mavic szegecselt duplafalú szingós felnik és conti giro, hátul shimano FH-HG 50-es agyakra húzott 7-es sor+uolyan felnik és szingók. Elvileg ez egy "használható" szett, de érdekelne, hogy ti a helyemben lecserélnétek-e ezt valami ilyesmire:

Elöl exage, hátul régi shimano 600-as kazettás agy duplafalú felniken, panaracer gumikkal

avagy Shimano pezsgõ 105 agyas országúti elsõ kerék, Dt küllõs, Mavic duplafalú felnivel, 20-622-es Michelin kevláros külsõvel.

Shimano pezsgõ 105 agyas, Campagnolo duplafalú felnis hátsó kerék, Dt küllõs, Continental 23-622-es gumival. A gumi kissé kopott. Illetve Shimano 7 fokozatú kazetta és a hozzá koptatott lánc. (ne haragudjatok, az apróhirdetések szövegét kopiroztam ki)

És egy harmadik ajánlat:

Exage Agyas, Mavic MA2 felnis kerékszettem közepes állapotú gumikkal

Mavic felnis kerekek Shimano STX-RC aggyal, 7-8-as kazettával, új Shimano gyorszárakkal. Egy enyhe centírozás lehet, hogy rájuk fér, de jó állapotúak.

Egy pár (elsõ, hátsó) Vuelta Airline 3 felni fekete küllõkkel, Shimano HB-2200 (elsõ) ill.Shimano FH-2200 (hátsó) kerékagyakkal, Shimano 8 sebességes kazettás fogaskoszorúval, Continental külsõkkel.. Tényleg ne nehezteljetek ezért, de kb. nulla tapasztalatom van az alkatrészek terén, tech.téren (egyedül a régi francia normandy és maillard agyakat nyúztam több ezer km-en át problémák nélkül, ütött-kopott pözsókon és motobécane-okon, de másról nem tudok nyilatkozni, nem is értem, miért váltottam ) Segítségeteket elõre is köszönöm:

KicsiVejne ;-)

PS: ha valakit érdekel a szingós szettem... frissen lett centírozva, egész szép 😊 Gondoltam, hátha.. 😊

Amúgy az elsõ tesztkörök és pártíz km után egy szerelem kezdõdött a szingóval, vannak dolgok, amikben sokkal jobbnak érzem, mint az eddig próbált peremes szetteket... 😊
ps7a
Srácok, lenne egy technikai jellegû kérdésem.
Adott egy nõi monti. Az elsõ féket rögzítõ csavar eltört, pontosabban leszakadt a feje. A legjobb, hogy mindezt menet közben tette, szerencsére esés nem lett belõle.
Szóval, hogyan lenne célszerû kiszedni a csavar maradékát, vagy milyen más megoldást javasolnátok, hogy újra legyen elsõ fék? 😊

Azert ezeknek az embereknek is respect,hogy olyan terepen,ahol masok montival is csak nyogve-nyelosen tudnak haladni,ok orszagutival mennek.

Noooooormalis? 😄

greg benz
repvez
ezt a részét gondoltam, de arra lennék kiváncsi, hogy leülsz és kipattan a fejedból, hogy most olaszba akarok tekerni és kinyitod a térképet és kihuzod filcel egy körutat aztán lesz ami lesz?
Gondolom azért nem igy megy. A napi távokat hogy határozod meg, hogy a kijelõlt idön belül visszaérj. Hol nézel utánna a bringa utvonalaknak .

Csak mert lehet jövöre terveznénk a kolégákkal egy horvát tengerparti tekerést és jó lenne pár infot begyüjteni.

greg benz
Azért az érdekelne, hogy mégis mekkora értékben "kell" lopni ahhoz, hogy az ilyen szaralakok ne csak egy melegedõ erejéig kerüljenek a sittre.. vicc komolyan mondom.

Nos,amit Hurki leirt az nagyjából válasz a kérdésekre,annyival egésziteném ki,hogy nekünk a költségek legnagyobb részét az autós szakasz teszi ki,ideje gondolkozni valamilyen alternativ megoldásban.

Éves szinten az itteni fórumozó kollégák biztos többet tekernek mint én,csak az a különbség,hogy én némelyiket dokumentálom.

A 70 km/h-ás száguldozást meg nemhogy félkézzel,de sehogy nem ajánlom,hogy bárki is utánam csinálja!!

http://cobranco.hu/