22335
-
#19773 Lánc véletlenül se legyen "lucskos":D Egyedül a láncszemek közötti kis "csapokat" kell megolajozni, és kész, a többi részt töröld szárazra.
Ha csak visszafelé tekerve ugrál, akkor az valszeg váltóbeállítás. De persze egy sokéves, pincében rohadás után erősen ajánlott minimum láncot cserélni, esetleg sorral együtt.Na meg a bowdenek. :) -
#19772 Van itthon három bringa: Enyimé új és régi, anyámé.
az új bringánál rákaptam a karbantartásra, legalábbis a láncot próbálom olyan lucskosan tartani, hogy már ne fröcsögjön, de még ne legyen száraz.
Miután megolajoztam, gondoltam, a régivel is megcsinálom. Hááát.... a lánc attól is határozottan olajosabb lett, hogy a kissé olajos kezemmel megfogtam Gondolom, ez nem igazán használ neki.
Amúgy is, lehet, hogy cserére szorulna?
Anyámé meg... nem vagyok biztos benne, hogy 100km-t tekert vele összesen, mégis a hajtómű annyira kopott, hogy ugrál rajta a lánc visszafelé tekeréskor Még a PLUS-nál dolgoztam, mikor ákcióban vettük -
#19771 durva kecske :D -
#19770 Problem? :D -
Blum #19769 Ez nem bicikli,ez egy mutargy :)
Apropo,bugyit hordasz? Puzi-e vagy? :D -
#19768 Benedvesedett a bugyim
-
#19767 Sose baj, ha szűk :D
28-assal kipróbálnám, de akkor nemtudnék fékezni:D -
Blum #19766 Vekony gumival epphogy,de befer :)
Szerk.: Continental CityContact nem fert be,de a sportcontact mar bement :D -
#19765 Belefér? Nemtudtam:) -
#19764 Ha nem kalocsai minta van a keréken, akkor nem is érdekes...:) -
Blum #19763 Miert ne? Polarisomban is az volt joideig... -
#19762 Úristen :D Na, egy ilyet elfogadnék :D -
Knabb #19761
-
#19760 6 csavaros elterjedtebb szerintem, mind tárcsában, mind agyban. De kinek mi:) -
#19759 -
#19758 ha tárcsafék, akkor milyen?
6 csavaroshoz több tárcsa van, CenterLock-hoz van 6 csavaros adapter in case :) -
Knabb #19757 Kb a kerékszett többet ér mint az életem :D -
#19756 biztos óccsó' -
ldavid #19755 ja, ezt láttam én is. egyszer szívesen kipróbálnék Sram-es bringát. -
Knabb #19754 Tömör szeksz. -
#19753 -
#19752 A 26-os vázba?:D -
Blum #19751 Veszel bele 29-es kerekeket,arra valami vekony,jol felfujt slick gumit aztan mehetsz mint allat :D -
#19750 Jól felfújt montira való slick, elég könnyű vele haladni és gyorsan tudsz vele menni, mondjuk vizes aszfalton vigyázni kell mert könnyen megcsúszhat fékezésnél! -
#19749 Egy minél vékonyabb slick gumi, ami nem túl kicsi a felnihez. Mást nem nagyon tudsz.
Szerintem külön kereket ezért nem érdemes venni, de ha akarsz, akkor értelemszerűen minél könnyebbet.
De sokat ne költs rá, egy jól felfújt montis slick tökéletes lesz:) -
#19748 Egy Magellan Crater-t szereznék átmenetileg átszerelni, hogy aszfalton a lehető leghatékonyabban lehessen vele közlekedni. Milyen kereket/gumit vegyek rá, esetleg kell-e még valamit cserélni rajta? -
#19747 Shimano összes kategória -
#19746 Deore-t kb 20 perc alatt tökéletesen beállítottam és nem vagyok szakember, ráadásul csak a váltó Deore, a kar is valami occó kínai, a racsni valami olcsóbb shimano ráadásul 7-es, a váltó meg igazából 9/10-es racsnihoz van.
Előtte Altus volt 3 év használat után meghalt, a Deore meg atomstabil és pontos, nem ugrik nem vált magától és túl sok gondozást ez sem igényel, havonta 1x kompresszorral kicsapatom a port belőlle, meg kap egy kis olajat. -
#19745 Nem is állítottam azt amit írsz!
Olyan, hogy jobb itt egyértelműen nincs!
Egyiknek ez az előnye a másiknak az a hátránya. Egy egyszerűbb eszköz néha alkalmasabb au adott feladatra, mint egy látszólag komolyabb.
Egyébként nem kell attól automatikus hasra esni, egyből hogy valaki egy hangzatos márkanevet mond! -
#19744 Nálam érdekesmód elég tartós, pedig nem gyök kettővel megyek. 10 évet bírt a gyári Shimano MegaRange (krómozott) hátsó fogaskerék, utóbbi 3 évben vált csak zajossá (megnyúlott a két kis fogaskerék). Soha ez idő alatt nem hagyott ki. A másik kerékpárorom is ugyanez a racsni volt, nekem pozitív a tapasztalatom vele. Nálam a tartósság fontos szempont.
Érdekes mód a testbike-on nem számoltak be annál a fogaskeréknél amiket te írtál. Ami manapság Tourney néven fut azok között lehetnek gyenge termékek, de azt már én is írtam. Viszont ami nekem van az nagyon bevált és sehova nincs rajt felírva, hogy Tourney.
Lehet ha valami kókler kezébe jutna akkor akár 1 nap alatt ki lehetne fingatni, de bármi mást is. Annyit tudok mondani, hogy nekem a Deore az elég kényes jószág. Sokkal pontosabb beállítást igényel. -
#19743 Nézd, használd nyugodtan. Csak ne akarj meggyőzni senkit, hogy a 10 éves tourneyd jobb, mint egy mai akár alsókategóriás, akár deore szintű szerkezet.
Senki nem azt mondja, hogy a régi rossz, de pont a tourney családdal értelmetlen példálózni. Az itteni társaság nagyrésze nem hétvégi bringás/boltba jár vele, szóval van fogalma mindenkinek a dologról:)
További szép estét:) -
Blum #19742 A tourney amiota vilag a vilag mindigis a Shimano legalja volt. Ezt magyarazhatod ahogy akarod,ez akkoris teny.
Az mar megint mas dolog,hogy a tourney-t nem mindig igy hivtak. Azelott valami TY-xxx neve volt,csak aztan azokra a cuccokra rairtak,hogy tourney aztan eladtak ugyanazt a fost dragabban.
Szervizben dolgoztam 2 evet,az osszes also kategorias szutyok megadta magat par nap/het alatt (Tourney,Altus es ritkabban az Acera). A tourney valtot konkretan lehetetlen volt rendesen beallitani (vagy ha megis,akkor 1 ora mulva ujra bekellett allitani),az altalad Istenitett fogsorok 1 het alatt darabokra hullottak,hajtomuvek 40 kilos csaj alatt ugy nyeklettek mintha papirbol lenne,stb...
Szoval szepen kerlek,ne jatszd el itt azt,amit az F1 topikban es ne trollkodj. Mindenki ugral oromeben hogy nalad jo a tourney es tokeletesen megfelel,de attol az egesz Tourney termekcsalad egy alsokategorias SZAR. -
#19741 Pontosítok: A Turney-en belül is van több kategória réteg. Tényleg vannak gyenge termékek is. -
#19740 Egy sárdarab is jobban betesz egy finomabb szerkezetnek. A Dakart is ne véletlenül nyerték meg sokszor az orosz igénytelen Kamaz-ok.
Persze terhelés alatt (például váltásnál) egy Deore szett jobb, de mint már mondtam XT és XTR ami ér is valamit. -
#19739 Rosszul tudod eléggé. Tourney az régebbi évjárat, de cseppet sem a legalja! Össze se lehet hasonlítani a mostani Shimano belépőszinttel. Régebben nem volt ilyen nagymértékű, hogy vedd meg, dobd ki, vegyél másikat trend. Most már elég gyakori jelenség, hogy amint lejár a garancia a tartós fogyasztási cikkről azt tönkre is megy.
Hiába próbálsz előjönni, a beállítással nincs gond. Különben, magyarázd meg, hogy 10 év után is hogyan volt használható? Leírtam, ha nem olvastad volna, hogy a karbantartáson van a kulcs. Sok olcsóbb kerékpárnál ezt elhanyagolják, de attól még nem a kerékpár a szar.
Minél több sor annál több hibalehetőség. A 9-es sornál a lánc vékonyabb, kevesebb anyagból van egy láncszem. Ez gondolom egyértelmű, nem kell magyarázni. Tehát ha feltételezzük, hogy ugyanabból az anyagból van (mondjuk ez ritka) akkor amelyikre fajlagosan a legkisebb terhelés jut az lesz a tartósabb. -
#19738 Fú ezt a filmet már láttam, kegyetlenül kurvajó.. a Guatemala-s rész a legjobb:) Nagy állatok ezek az emberek.. Lucassal az élen :D -
#19737 Ömm.. a Megarange nem egy szintvonalat jelöl. Amit be is linkeltél, az egy tourney sor, a shimano alsó kategóriája. Na meg ha egy 9-es deore sornál ez jobb, akkor vmi nagyon csúnyán el van állítva:)
Másrészt. A Megarange fogaskerék épp azért van rajta, hogy könnyebben tudj mászni, ergo, egyáltalán nem átlagos/munkabajárós tekeréshez lett gyártva.
Az alábbi számolásodnak sincs sok értelme..nem tudom eldönteni, hogy trollkodsz-e :) -
#19736 Pedig már a nagy számok törvénye miatt sem kéne, hogy az kopjon (még ha az gyengébb anyagból van akkor se). Ha végig olvasod mások véleményét a tesbike-on ott semmi ilyenről nem számoltak be. 14 fog van a kicsin a nagyon 34 fog, ez kb. 2.5x-es különbség, ergo 1 fogra számítva jelentősen kevesebb terhelést kell elviselniük. -
#19735 Nekem is volt ilyenem, sok értelme nincs, max jól néz ki. A legnagyobb "fogaskerék" pillanatok alatt elkopik. -
Blum #19734 Szervizben dolgoztam,ne nezz mar teljesen hulyenek legyszives.