22335
11330766891279474906.jpg
  • pike011
    Hi,

Használtan mennyit ér egy Marzocchi D-Sreeet 24?
    Egy haver eladná, kíváncsi lennék mennyibe megy egy ilyen használtan. Nem mai darab, jó állapotban van.
  • pajti

• RS
  • Hunter of Deer
    nah végre belekerült a bringába a Marzo 33LO... :D megérta másfél hónapot várni nagyon szuper a mozgása.
  • pxxl
    jaaa, az lehet :)
  • greg benz
    Valószínűleg egy gyári csepel royalt láthattál. Színekben és ránézésekre alkatrészekben hasonló, de azért az enyém kicsit igényesebb alkatrészekből épült :)

• Hunter of Deer
    végre felhivtak ma a bringa boltbol hoyg megjott a PM-es tarcsafek konzol, ugyhoyg ha minden jol megy holnap vegre belekerul a kis marzo 33LO a gepezetbe masfel honap utan ... :)
  • pxxl
    lol, hát pedig tök ugyanilyen volt. mondjuk csak pár mp-re láttam, de piros váz, fehér felirat, ugyan ilyen kormány, fehér bandázs, fehér villa... o.O hiba volt a mátrixban? :D
  • greg benz
    Hát ma biztos nem, ki sem mozdultam :D
  • pxxl
    ha minden igaz, láttam ma a gépet a hungárián (stadionoknál). jól fest élőben is :)
  • Mark007
    Annak nem sok köze ehhez, ha forog simán, akkor az rendben van:)
    De látom, hogy nem vagy teljesen tisztában mindennel(Nem bántás!), szóval érdemesebb lenne ellátogatnod egy szervízbe, és megcsinálják/kicserélik neked:)
  • gergopetro94
    Akkor nem a középső tengely ment szétt hanem a hátsókerékben??? Mert ha tolom a bicót megy körbe körbe a középső tengely a hajtókarral együtt
  • Knabb
    Valószínű a racsni állt be a hátsó agyon, ugyanis az fut szabadon normál esetben. Ha fixit játszik, akkor ott nagy gebasz van :D szétkell szedni hátsókereket megnézni, de sanszos, hogy az csere lesz.
  • gergopetro94
    Nem vagyok jó a szakszavakból ha az azt jelenti hogy igen nem lehet váltani akkor igen azt csináltam vele ugyanis elég sok gondom volt a váltókkal, de ettől még kéne tudni hátrafele tekerni biciklizés közben nem? meg ha tolom a bicót nem kéne közbe körbe-körbe tekeredni a középső tengelynek nem? :D
  • ldavid
    magyarán fixit csináltál belőle? :D
  • gergopetro94
    Sziasztok, Van egy 24s Mtb biciklim, és azt szeretném kérdezni hogy az miért van, hogy ha tolom a biciklit a pedál megy körbe-körbe illetve biciklizés közben nem tudok megállni pl pihenni a tekeréssel mert tekeredik tovább :// szétvan menve a középső tengely??? vagy az számít hogy a váltót leszeretlem róla az lehet ilyen hatással a bicikli működésére? Lécci segítsetek előre is köszi :D
  • greg benz
    Köszi :)
  • pajti

nagyon szép ez piros-fehér kombó:)
  • greg benz
    Sziasztok!

Csepel Royalom eladóvá vált :)

Katt

• Blum
    Akkor lehet,hogy azota mar valtozott a helyzet..5-6 evvel ezelott nem igazan lehetett osszehangolni a kettot. :)
  • Mark007
    Évek óta SRAM láncot használok Shimano 9es rendszerrel. Finoman vált, nem ugrál.
    Shimano láncokkal nem vagyok kibékülve, 2 is elszakadt a montimon, pedig nem kapott különös igénybevételt..Persze, lehet kifogtam 2 selejtet:)
  • Blum
    KMC vagy Shimano lancot vegyel. Ha SRAM rendszered van,akkor KMC vagy SRAM lanc kell,Shimanohoz csak Shimano vagy KMC. Shimano es SRAM nem szereti egymast (hasznalhato teljesen,de nem az igazi)
  • Hecker007
    Hát nekem a gyári no-name kb 3 évet bírt ki hasonló használattal mint amit írtál, aztán elszakadt menetközben :S
    Most egy Shimano HG50 van, ezzel meg vagyok elégedve teljesen, kb 5eFt volt helyben a boltban, ebike-on talán olcsóbb valamivel.
    Szerintem nagyjából mindegy, ne a legolcsóbbat vedd, mert az nem sokáig fogja húzni. Azt szokták egyébként tanácsolni, hogyha pl shimano a hajtáslánc többi része akkor shimano láncot érdemes venni hozzá, ha sram akkor sramot és így tovább.
  • shaba23 #19790
    ok, ezt tudtam, akkor más nem kell:)
    Arra az igénybevételre, amit írtam, van valami ajánlat?
  • Hecker007
    A hossza kell, meg az hogy hánysebességes a szerkezet.
  • shaba23 #19788
    Ha láncot akarok cserélni a bicajomon, akkor az ok, hogy milyen hosszú legyen, de mitől függ még a dolog?
    MTB-ra kell, rendszeres használat (napi minimum 20km), meghajtom amennyire erőmből telik, használom a váltót és sokszor járok hegyek között is.
  • Hunter of Deer
    jah en is amellett dontottem de az 1 vicc hogy 3 keros bolt is van itt Miskolcon de egyikben sincs PM-PM tavtarto 180as tarcsafekhez ... most varhatok mire megrendelik. mar igy is vagy 1 honapja huzom a telo vetelt :S
  • Blum
    Mar csak a multba visszamenoleg is a Marzot valasztanam. Nem azt mondom hogy rossz (vagy annak nez ki) ez a Raidon de a Marzo azert megiscsak Marzo.
  • Hunter of Deer
    Marzo 33 LO vagy SR Raidon sztetek? mind2 50k ujonnan a boltban. a Raidon picit jobban teccik mert fehér :) es jobban megy a bringahoz, a 33LO is jo de a gyari matrica mar a boltban majd leesik rola mi lesz ha meg is azik :S
  • Knabb
    Egy protipp: Kezdj mínél hamarabb beleásni a bringaszerelés fortéjaiba, nagyonsok kiadástól kíméled meg magad. Én be se merném adni szervízbe már :D Csak a saját szerelésemben bízok.
  • pajti
    Ezt láttátok:?

• Succor
    Hidd el nem mondták.Figyelek ha hozzám beszélnek, de tanultam az esetből indulás előtt mindig le fogom ellenőrizni a bringát, hogy minden rendben van-e.
    Csak kicsit szar érzés, hogy aszfalton ilyen hiba jelentkezik....Na de hát Magyar utak a maguk varázslatos kátyúival együtt nem csoda, ha 1-2 dolog elromlik :P

Ettől függetlenül akkor is elmondom a boltba mire használtam a biciklit és, hogy mi történt.Azzal, hogy vitatkozunk nem sokat érek el(Elmondták-e vagy sem, hogy meg kell húzni a csavarokat az első ár hónapban), nézzék át most a biciklit és tájékoztassanak a teljes körű karbantartásáról.

Nektek pedig köszönöm a tanácsokat :)
  • Blum
    Jol megvoltak azok huzgalva,de amig nem "erik" ossze minden rendesen,addig lehetnek ilyen problemak. Minden epkezlab kerekparboltban elmondjak,hogy 1 het utan vagy hozzak vissza a kerekpart vagy ha ert hozza es van megfelelo szerszama akkor a vasarlo ellenorizze at a bringat.

Jellemzo ilyenkor,hogy elkezd lotyogni a pedal,a hajtomu vagy nem mukodik a valto/fek vagy a kerekek kezdenek el lotyogni,esetleg a kullok kezdenek el pattogni.

Ha nem mondtak ezt el neked a boltban akkor jogos -lenne- a reklamacio,de ha egyszeruen nem figyeltel oda erre akkor inkabb maradj csendben es ne hobologj :)
  • Mark007
    Az nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve rá sem kell nézned, minden tökéletes lesz örökké.

Ha kereket cserélsz autóban, azt is utána kell húzni pár km után.:)
  • Succor
    Nem mondtak ilyet...másrészt pedig ők állították be a bicót, jól meg kellett volna húzgálni nem?
  • Blum
    Gondolom vasarlaskor elsiklott a fuled mellett az,hogy a csavarokat az elso 1-2 honapban rendszeresen kell ellenorizni. Csak aztan nehogy a boltosnak legyen 1-2 szava hozzad.
  • Succor
    Ma kilazult az egyik csavar a hátsó agynál és beferdült a kerekem...kivágódtam a kavicságy felé az út szélére és majdnem becsúsztam egy teherautó alá...Nem sokon múlott az életem.Holnap beadom szervízbe, hogy mindent nézzenek át rajta(Ja és readásul a bicó 3 hónapja lett vásárolva...)Azt hiszem lesz 1-2 szavam a boltosnak..
  • RelakS
    Mondjuk úgy, hogy a csapágyakat nem látom, azonban a racsni 28-as lánckereke láthatóan nem használt, viszont a bevágások inkább kád keresztmetszetre hasonlítanak ... bár most nézem, hogy a Shimano koszorúknál is ilyen. Lehet, jobban meg kéne nézni.
  • Mark007
    Én is így szoktam, eddig bevált:)
    Ha annyira kopott az egész, akkor ne csodálkozz. Ilyen az olcsó bringa alkatrész:)
    Ha tudsz, akkor lánckerék csere, ha nincs hozzá, vagy nem éri meg, akkor teljes hajtókar csere. Mellesleg a monoblokkra is kiváncsi lennék, ha a többi alkatrész ilyen állapotban van:D
  • RelakS
    Amikor ugrált, ránéztem a lánckerékre, és szó szerint 1-2mm-es kopások látszanak a fogakon O_O Mintha biliacélból lenne a lánckerék.
    Tisztára törölni amúgy hogy? A letörlés fontosságát évekkel ezelőtt megtanultam, amikor fáradt olajjal eláztattam először a láncot, majd magamat :D Amúgy csak a görgőkre rakok 1-1 cseppet, majd párszor áthajtom a láncot, és egy rongyot a láncra fogva megint párszor áthajtom. Jöbb ötlet a tisztára törléshez?