22335
-
#19893 Köszönöm szépen a tanácsodat, még eldől, hogyan fog beférni, ha egyáltalán befér :) -
#19892 Nesze neked Nyugat-Európa... -
#19891 de a csaj se rossz :P -
#19890 igen, a fékeket durván felkeményítettem a múlt héten, mert már szinte koppantak a markolaton, de még mindig nem fogtak kielégítően. Ehhez képest hozzáértek a kerékhez alapállásban :)
A fékkel meg ahogy írtam, használat közben nincs gond, csak ha áll a bringa 2-3 napot, akkor elmászik O_o -
Blum #19889 V-fek maceras tud lenni,mindket oldalon kell folyamatosan allitgatni a feszito rugokat,hogy teljesen kozepen alljon.
A valto gond egy uj biciklinel pedig teljesen elfogadott,hiszen a kerekpar es ezzel egyutt a valto bowdene is uj ami a hasznalat kovetkezteben kicsit megnyulik. Ennek hozomanyakent idonkent erdemes rajta allitani egy picit ha mar nem erzed megfelelonek a valtas erzetet. Ugyanez vonatkozik a fekekre,illetve ha a kesobbiekben (mondjuk evente) uj bowdenek kerulnek bevetesre. -
#19888 Érdekes...
Beállítom a v-fékeket frankóra, de 2-3 nap után féloldalas az egész. Kicsit megrángatom a fékeket, megnyomkodom a fékkarokat, utána megint frankó. Nem-e lehetne-e ezzel kezdeni valamit? Mondjuk vegyem le, és zsírozzam meg rendesen a féknyerget, vagy mi lehet a gond?
A másik érdekesség: Ma olajoztam a láncot, és miután úgy ítéltem, hogy most már eléggé beszivárgott mindenhova az olaj a láncszemekben (8-10-szer áthajtottam a hajtásláncon), áthajtottam az összes fokozaton, így megolajozva az összes lánckereket. Van ennek értelme azon kívül, hogy így a végén kevesebb fölösleges olajat törlök le a láncról?
Az meg milyen már, hogy 500km van a gépben, és kettőt már kellett kattintani a váltóbovdenen, mert a nagyobb lánckerékre váltás már nem mindig működött -
Blum #19887 Mindenkepp megeri melegebb helyre bevinni ilyenkor a kerekpart. Szilenteket,bowden hazakat rendesen megtudja gyepalni a hideg. Ha nem hasznalod a bringat,akkor kicsit engedd le a gumikat es ha tudod akkor tehermentesitsd a kerekeket. Letakarod egy ponyvaval vagy valami regi takaroval es kesz.
Nem kell feltetlenul a szobaba bevinni,ha egy allando +5-10 C°-os helyiseget talalsz neki,mar az is tokeletes. -
Blum #19886 Igy mar korrekt :) -
#19885 Ti mit ajánlanátok, érdemes behozni télre a féltve őrzött biciklimet? Tehet benne kár a nagy hideg, ha nem megoldható a behozatal, hogy téliesítenétek? -
pauly #19884
-
Blum #19883 Az a nadrag nagyon nem kene a holgyre :) Biztos ezert vag o is ilyen buval-b.szott kepet :D -
Blum #19882 Van amelyik telo ezt gyarilag is csinalja,regebben a Marzocchi belepo kategorias teloira volt jellemzo. Illetve a RS Dart szeriaja is szerette ezt csinalni,foleg hidegben :)
Ha volt mar benne cserelve olaj,akkor elofordulhat hogy nem megfelelo a viszkozitas. Ha meg nem,akkor lehet hogy csak szimplan elfaradt az olaj.
A legrosszabb opcio az lenne ha valami pici tomites vagy szilent mar megadta volna magat. -
#19881 Tora 318, levegős villának szabadna "szörcsögnie"?
Ha a csillapítást teknősre állítom, akkor erősen szürcsöli az olajat. Ha átállítom, hogy gyors legyen a csillapítás, akkor alig hallhatóan, de akkor is ilyen hangot ad ki.
Öreg olaj, vagy más gond? Esetleg ez normális?
Mozgásban, egyéb helyen semmi gond vele. -
#19880 -
kisbesi #19879 Nekem epiconom van, XC és maraton versenyeken is használnom, tökéletesen állja a sarat, eddig semmi probléma nincs vele. -
#19878 Torát keresek, de nincsen egyelőre. De akkor várok még türelmesen..
Esetleg azonkívül van még valami értelmes darab? -
Blum #19877 Inkabb keress egy hasznalt Tora-t.
Biztos nem olyan rossz villa az Epicon,bar amit linkeltel az nalam biztos felejtos lenne. Ahogy elnezem a gazdaja nem turazasra hasznalta,kapott mar az elettol rendesen. -
#19876 Üdv.
Suntour Epiconról tud valaki véleményt mondani?
Kellene egy min. 100mm-es, jó mozgású villa, de 30ezernél nincs rá több péz.
Róla lenne szó: Epicon -
#19875 -
cobranco #19874 Az idei erdélyi túránk első része megtekinthető az egyik legnépszerübb videómegosztó portálon:
Útvonal:
Szörényordas/Garina/-Valliug/Ferencfalva/-Resita/Resicabánya/-Carasova/Krassóvár/-Anina/Stájerlakanina/-Prigor/Nérahalmos/-Baile Herculane/Herkulesfürdő/
Kérem és egyben köszönöm is a tisztelt bringatúrázó kollégák figyelmét…
-
#19873 Ebayen 10$ csak, de akár egy esztergályos szerintem félperc alatt vág neked egy ilyet.
Valamilyen szűkítőm van, csak szerintem az vékonyabb, megnézem majd:) -
#19872 Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, lehet-e ilyet kapni kis hazánkban? Ugyanolyat szeretnék mint a képen, tehát 26.0mm-ről 31.8-ra alakítsa át. Kintről kb. 3-4ezer lenne, azt meg kicsit erősnek találom.
-
#19871 -
kjhun #19870 Partybringa. XDDDDD
Ha, valakinek kell katt. (Nem saját! Neten leltem.) -
#19869 Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy a teleszkóp eme csodálatos alkatrészét hogyan lehet szétszedni?
Rock Shox Reba Race telóról van szó egyébként. A lockout tetején rendre olajfolyás jelent meg, így szétszedtem, hogy rendbe tegyem, és valószínűleg pont ennek az alkatrésznek a belsejében kellene körülnéznem, de mivel nem tudom szétszedni nem igazán megy.. -
cobranco #19868 Július elején tettünk egy kört Erdély délnyugati szegletében,itt egy rövid bemutató a teljesség igénye nélkül:
Útvonal:
Szörényordas/Garina/-Valliug/Ferencfalva/-Resita/Resicabánya/-Carasova/Krassóvár/-Anina/Stájerlakanina/-Prigor/Nérahalmos/-Baile Herculane/Herkulesfürdő-Cserna szurdok-Baia de Arama-Tismana-Runcu-Sohodol-szurdok-Pasul Vulkan-Urisani-Lupeni/Lupény/-Vulcan-Zsil-völgye-Bumbesti Jiu-Targu-Jiu/Zsilvásárhely/-Motru-Brobeta-Turnu Severin/Szörényvár/-Duna-áttörés/Vaskapu-Kazán-szoros-Dojni Milanovac/Szerbia/-Gospodin Vir szurdok-Golubac/Galambóc/-Veliki Gradiste/Szerbia/-Ram/Szerbia/-Bela Crkva/Szerbia/-Oravita/Oravicabánya/-Resita-Brebu Nou/Temesfő/ 950km
-
-
Moar -
Blum #19865 Ez de penge. -
-
#19863 Vidd el szervízbe. Így ránézésre neten keresztül senki nem fogja megmondani neked, hogy pontosan mibaja. Egy használt villát amúgy sem árt átnézni belülről :) -
pike011 #19862 Most vettem pár napja ezt a Rock Shox Tora 302 teleszkópot. Sajnos nem tudtam átvenni személyesen, mert messze kellett menni, így más ment el helyettem. Mondtam neki nézze át úgy ,mintha magának venné. Nos ez elmaradt, mert nagyon fura hangokat ad mikor bemozdul a becsúszószár. Legkisebb állásban 85mm nem csinál ilyen hangokat, de nyilván nem azért vettem meg ezt a teleszkópot mert csak ilyenbe akarom használni. Mikor tekerem a rugóút gombot mindig kattan egy jó hangosat valamikor útközben. Valami bent nem lehet okés, egy kis olajat is láttam a becsúszókon gondolom szimeringes is lehet. Mindenre felhívtam a figyelmét annak aki átvette de elmaradt, pedig az olajra is szóltam, meg a kotyogásra is. Szerintetek mi lehet a baja? Beszerelni még nem volt alkalmam, de nem tudom így egyáltalán beszereljem-e.
Hozzáértők tanácsát kérném. Itt egy video link arról, hogy mit csinál, innen talán jobban megtudjátok állapítani. A hangos kattanást is hallani 18mp-nél.
http://www.youtube.com/watch?v=3cpDnZ8pirM -
#19861 Köszi, ez már megvolt pár hete. Vicces volt, én körül-belül két napig játszottam vele, de nem sikerült tökéletesen belőni, aztán elvittem oda, ahonnan vettem, majd a szerelő sráci fél percig tekerte és belőtte pontosan. Azért látszik a szaktudás közötti különbség :D -
#19860 Én mondjuk azt sem zárnám ki, hogy mivel új bringa, nyúltak a bowdenek. Kis utánállítás sem árthat neki :) -
#19859 Értelek, oda fogok figyelni erre is, köszönöm szépen a tanácsod. :) -
Knabb #19858 Igen, lehetséges, hogy még nem kopott be, de érdemes odafigyelni a keresztbeváltásra és mellőzni azt. Azt hívjuk keresztbeváltásnak, amikor mondjuk elől a legnagyobb tányéron van a lánc és hátul is a legnagyobb lánckeréken és ugyanez fordítva a legkisebbekkel. Ez a túl ferde láncvonal képes enni az alkatrészeket és mormogást hallatni. Tehát ha hátul a nagyobb kerekekre váltassz érdemes elől az egyel kisebbre, hátha kevésbé súrlódnak a dolgok ;) -
#19857 Lenne egy olyan kérdésem, hogy nemrég vettem egy új biciklit, minden rendben van vele, annyit vettem észre, hogy ha a váltó a fogaskoszorú felsőbb tartományaiban portyázik, akkor tekerésnél egy kis mormogás érzek. Középső tartományba nincs ilyen mormogás, ezt használom sűrűbben. Szerelő srác azt mondta, hogy mivel kevesebbet használom a felső tartományt, így az még nem kopott be. Nektek mi a tapasztalatotok/véleményetek erről? -
Knabb #19856 Flatland biaaatch -
-
#19854 Pedig amit leírtál az egyértelműen arra utal, hogy csapágyas a fogaskoszorú, akkor szokott ez a jelenség megmutatkozni. Milyen racsnit tettél fel, valami nagyon olcsó kínai "izét", vagy valami normálisabbat? Mert ha előbbi, akkor simán benne van a pakliban, hogy ez a baj, hiába új az alkatrész..