22335
11330766891279474906.jpg
  • greg benz
    Én azt mondom menj be egy Dekába, ott elég sok típus van, és 30ért már korrekt gépeket kapsz, nagy kerékkel, rugózással. Na meg két év garival.
    A választásban az eladók is tudnak segíteni neked
  • gombabácsi
    Nem akarok új témát nyitni, hátha itt is tudtok segíteni: felnőtt rollert akarok venni. Nem bóvlit, de nem is extra minőséget. Sima városi rollerezéshez, kifejezetten nem sport céllal, hanem melóba járáshoz pl.
    Kb 30ezret szánnék rá, nem tudom ez sok vagy kevés. :)
    80Kg vagyok asszem kb. :)

Totál nincs tapasztalatom, úgyhogy fogalmam sincs hol kezdjem...
  • Roger6
    Most kapni fogok, de szerintem ez jó ronda.
  • pajti
  • greg benz
  • greg benz
  • RelakS
    omgomgomgomg...

Ezt a fickót meg lehet állítani, vagy ha elé raksz valami nagy akadályt, felugrik rá, csinál egy pár piruettet, majd elteker?
  • pauly
    országútival :)
  • RelakS
    [URL=http://vitaminl.tv/video/1?ref=fbs]Bringázni valaki? [/URL]
  • cobranco
    Üdv mindenkinek!

Két nappal ezelött kezembe kaparintottam egy actionkamerát,itt vannak a rögtönzött benyomások,nem túl részletes,de mostmár van némi fogalmam az egész problémakörröl:

Vigyázat…igaz,hogy profi termékbemutatóról nem beszélhetünk,viszont legalább minöségi túravideónak is utols:)

Szóval,ha van olyan aki a témakörben profi,egy-két ötlet,tanács,tipp,link jól jönne.

Elöljáróban annyit,hogy én nem szabálytalankodó autosok filmezésére akarom használni nagyvárosi forgatagban,hanem keményen terepen,illetve dúrva nagysebességű aszfaltos lejtözésekhez,ezért a két legfontosabb problémám a hang illetve a rázkódás…erre kéne koncentrálni.

Még egy dolog,mivel valószinüleg mindenki helyből a GoPro-t fogja ajánlani,max 40 ezret akarok rászánni.

Előre is köszi!

Cobranco
  • mester1987
    Üdv. picit off, de aki keres osztrák városi biciklit, írjon PM-ben és küldök róla képet. Jó állapotban van nincs használva sem. Ha esetleg...
  • greg benz
    Múltkor láttam a csajszit bringapiacon

http://www.flickr.com/photos/fixamag/sets/72157635233512882/
  • pajti
  • jackoneill90
    szeva.
    án azért biciklizek mert azzal járok dolgozni és mert szeretem. Mondjuk akkor nem szeretem amikor akkorát üt az ülés az érzékeny részemre hogy muszáj káromkodnom.
  • pajti
  • cobranco
    Üdv mindenkinek!

Sikerült összecsapnom egy rögtönzött előzetest a nyári alpoktúránkról:

Alpok-dosszié 2013. TAILER Karintia- Dolomitok /Austria-Italy/ FullHD 1080p:

Van egy kis sallang is hozzá:

Útvonal:
    Klagenfurt-Wörthersee-Velden-Villach-Bad Bleiberg-Villacher Alpe-Hermagor-Kötschach-Karnische Dolomitenstasse-Kartitscher-Sattel/1530m/-Innichen/San Candido/-Kreuzbergpass/Passo di Monte Groce di Comelico/1636m/-Stefano di Cadore-Campolongo-Frison canyon-Sella di Razzo/1800m/-Lago di Sauris-Lumiei szurdok-Ampezzo-Sella di Cima Corso/892m/-Passo della Mauria/1298m/-Piave canyon-Piave tunnel-Auronzo di Cadore-Lago di Santo Caterina-Ansiei völgye-Lago di Misurina-Col san Angelo/1756m/-Dürrensee/Lago di Landro/-val di Landro-Toblachersee-Toblach/Dobiaccio/-Pustertal-Drau/Dráva/ völgye-Lienz-Möllbrücke-Milstatter see-Brenn see-Afritzer see-Ossiacher see-Wörther see-Klagenfurt

Ugyanez térképen:

http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz.2013..html

Akinek ennyi se elég,egy-két fotó:

http://users.atw.hu/cobranco/kepekalpdosztrailer.2013..html

Aztán valamikor majd jönnek a komplett útifilmek,túrabeszámoló,képek stb…legalábbis reménykedek benne.

Cobranco
  • RelakS
    Nem rossz, de vázzal együtt árulják 3-4ezer euróért
  • greg benz
    Na ezt a magyar utakra tervezték!
  • RelakS
    szép kerekek :)
  • greg benz
    Köszi srácok :) Apró pontosítás, ez egy singlespeed bringa, nem fixi. Mondjuk tudna az is lenni, ha akarnám, de egyelőre nem. A lényeget egyébként Blum nagyrészt leírta, egyszerűbb az egész bringa, így a karbantartás is egyszerűbb, nem tart másfél napig mire szétszedem-megpucolom-összerakom És arra, hogy az ember eljusson vele A-ból B-be városon belül tökéletes. Szaladgálós bringa..se több, se kevesebb :)
    Igazából kellett egy bringa amit nem sajnálok (annyira) esőben, hóban, mert a másik két gépet esőben sem használom amennyire kivitelezhető (most már az), nemhogy hóban. Konkrétan a Pinarello lassan szögre kerül és majd tavasszal kerül csak újra az utakra :)
    Érdekes vas lett egyébként, egész más vele menni. Egyrészt ugye az egysebességes hajtás miatt, másrészt a váz geometriájából adódóan. Viszonylag rövid, a tengelytáv meg főleg rövid, viszonyitásképp a Pinarello tengelytávja kereken 100cm, ennek 93 :) Vigyáznom is kell elindulásoknál, mert az első kerék befordított állapotban össze tud akadni a lábammal :D
  • Blum
    Jo esellyel sehogy,de ez nem is arrol szol. Ezekkel a gepekkel lenduletbol kell menni,nem szabad nagyon lelassitani mert (atteteltol fuggoen) befosik az ember mire megint felgyorsitja. De ha egyszer beindul...

En kb. 5km-t mentem egyszer egy fixivel,mire felgyorsult rendesen leizzadtam de amikor lenduletben voltam mentem mint az allat. Nagyon jo cucc amugy,bejott.
    Egyebkent a fixiknel az SPD pedal megmentheti az embert neha,mert ha reflexbol abbahagyod a tekerest (foleg amikor meg nem szoktal hozza) akkor egy pillanat alatt ledobja a labad a pedalrol es bevered valahova (nekem a kormanyba sikerult a terdemet :D)
  • RelakS
    Kíváncsi lennék, hogy a mogyoródi emelkedőn hogy repesztenek fölfelé
  • Blum
    Konnyu,karbantartast nem igazan igenyel es kivalo edzo eszkoz. Ezen nincs pihenes,nincs gurulas,folyamatosan hajtani kell. :) Futarok pl. imadjak.

Lehet vele repeszteni mint az allat csak megkell talalni a tokeletes attetet. :D
  • RelakS
    Nekem viszont van egy kérdésem:
    Mire jó egy egysebességes gép? Azon kívül, hogy hogy a hajtáslánc olcsóbb :)
  • Blum
    DÁ SZÍP BICIKLID VAN TIBIII!

Igazi minosegi gep,rendkivul igenyes. Le a kalappal
  • pajti

hú de f@sza!
    +a képek is ;)
  • greg benz
    Sziasztok!

Végre összeált, így ismét van egysebességesem :) (ha valaki emlékszik, legutóbb a Csepel volt, azt váltja ő)

További képek
  • RelakS
    A lánc elhasználódásáról, és a lánc nyúlás mérőkről (angol)
    Gondoltam, hátha érdekel valakit.
  • cobranco
    Üdv mindenkinek!

A Déli-Kárpátokon való átkelésnek sikerült igen vadregényes formáját választani,sajnos a film töredékét sem adja vissza annak, amit ott átéltünk,dehát ahogy szokták mondani, az élet a legjobb forgatókönyvíró.
    Mai napig nem értem,hogy a felmálházott bringák,hogy élték túl.,s az élet fintora,hogy múlt pénteken a szél feldöntötte a garázs előtt a bicajt és olyan szerencsétlenül esett,hogy pont a járdaszegély telibetörte a váltómat…káromkodva visszatoltam a helyére,még csak belegondolni is rossz,hogy mi lett volna ,ha valami hasonló történik kinn a román vadonban.

Dél-Erdélyi Körkép 3.rész: "A legvadabb hely Romániában" 2013. /Romania/ HD 720p:

Útvonal:
    Tismana-Runcu-Sohodol szurdok-Pasu Dalma Casuta /1152m/-Urisani-Lupeni/Lupény/-Vulcan-Zsil-völgye-Bumbesti Jiu-Targu-Jiu/Zsilvásárhely/-Motru

Elnézést,ha néhol remegősebb a kép az átlagnál,de az útviszonyok csak ennyit engedélyeztek.

Kellemes időtöltést!
  • repvez
    Hali !
    Nekem is ilyen bringám van,csak 2006os transmission sport comp és még gyári alkatrészekkel.
    19,5" os vázzal 190 cm-m hez.
    Érdeklődnék, hogy Nálad nem tapasztalható, hogy instabil lenne a járgány?
    Lassú menetnél is ha apró ,de hirtelen kormánymozdulatoknál beleng az egész bringa és nincs rajta biztonságérzetem.Az csak tetézi a gondjaimat, hogy az első teló nagyon puha (sounture XCM 120). igy ha gyorsan megyen inkább lockolom ,mert fékezéskor elörebólint és a lendülettől átesek a kormányon.
    Amit észrebettem, hogy ha kanyarodok akkor a felni hozzáér a fékpofákhoz, olyan mintha hajlana vagy csak a tengelynél vagy az agyba mozog? Ha megnézem minden csavar szoros és jó tart.

ÉS a kanyarokat is csak nagy ivben tudom venni,mert olyan mintha elbillennék vele, magasan van a sulypont.Lehet ezen valahogy egyáltalán segiteni,bár ez egy kicsit ellentmond egymásnak, hogy lehessen kisebb iveken is fordulni,de stabilabb is legyen .
  • greg benz
    Sziasztok!

Eladó fixi :)

• bardocz
    Hihetetlen, végre találtam drop-ot meg bellisticet is egy boltban, remélem van náluk, és úgy halhatok meg, hogy a fogaim nem sérülnek :DD
  • bardocz
    Hol találok normális fullface bukót 30k alatt? Decathlonban elvileg van Bell Sanction, ami jó lenne(longboard dh-hoz kéne, nem mindegy milyen belőle a kilátás), de gyakorlatilag nincsen. Más boltokban sehol sincs. A Bell Drop lenne nagyon jó, de azt max ebay-en találok. Van még a 661 comp, de azt is még meg kéne néznem, hogy van-e a boltban, ahol találtam. De amúgy csak 40k fölött találok cuccokat :S
  • cobranco
    A dél-erdélyi túránk második része megtekinthető:

Útvonal:
    Mehadia-Baile Herculane/Herkulesfürdő-Cserna szurdok-Baia de Arama-Tismana
  • Mark007
    Az lesz, köszi!:)
  • Blum
    Mar nem emlekszem,talan 2mm-t max. de folyamatosan kell probalgatni csiszolas kozben,mert az se jo ha tul sokat szedsz le rola.
  • Mark007
    Ti mennyit szedtetek le?
    Esetleg arra gondoltam, hogy az adapterből (is) szedek le valamit..
  • Blum
    Ugy nez ki a Merida megtartotta jo szokasat :)

UMF Freddy 2 (asszem 2011) vazat tavaly pont ezert szabtuk at. Nyugodtan neki lehet allni koszorulni de csak esszel,mert konnyen torik ha tul sokat sikerul levenni belole.
  • Mark007
    Merida HFS 4000-es váznál hallott már valaki olyat, hogy a hátsó fékkonzol túl vastag?
    Feszül a tárcsa így. Utánakerestem, de sehol semmi, egyedül a testbikeon olvastam egy véleményt, hogy túl vastag volt.
    Létezik vékony adapter, vagy le kéne köszörülni belőle?
  • RelakS
    Ma is akartam egy kicsit bringázni. Hallottam fura recsegést, meg csilingelést, de tegnap sem érdekelt. Ma viszont mikor lenéztem, ezt láttam:

Ha nem lenne tiszta: Ez a láncvilla csapágya lenne, és kb fél centire ki van csavarodva belőle a csavar O_O

Apró pici probléma, hogy ehhez a hajtómű lánckerekeit le kell szerelni