Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Úgy nézem a btwin mindenben jobb, sokkal jobb alkatrészek vannak rajta.

Szia!

Egyertelmuen a btwin-t valasztanam.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hellosztok.
A két bringa közül melyiket lenne érdemesebb megvenni szerintetek?
Univega HT-LTD Disc
Vagy
Btwin Rockrider 8.1
Elõre is kösz a segítséget.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

veszelka
Ahoy! Tudnátok nekem segíteni?

Régóta nézegetem az országúti bicikliket a neten, de nem értek hozzájuk, még az ár/érték arányt se tudom megsaccolni.

Tudnátok nekem mutatni 50-65 ezer közötti bicikliket, amik jók lennének egí 193cm/95 kg-s embernek?<#smile>

RS
<#idiota>

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

pajti

<#idiota>

aaron12
Üdv.

Mi a teendõ abban az esetben, amennyiben a kerékpár kormányán található váltókar szorul? Nem tudom elcsavarni és még a legerõsebb ismerõsömnek is mutattam és õ sem tudta. A mellékelt képen láthatóhoz hasonló karra kell gondolni: LINK
Valahogyan meg szeretném javítani, de a WD40 nem segített.

Válaszotok elõre is köszönöm.

(*csak azért raktam képet is, mert nem biztos, hogy megfelelõen fogalmaztam)

pajti
<#eljen>

RS

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

greg benz
Ismerõs<#falbav><#szomoru1>

smith09
Az idõjárás szégyelje magát.
Itt van Húsvét, és országúti csapatás helyett itthon a szobában figyelem a bringát. 😄
Sry egy kis OFF:
Lenne egy eladó Kona endurom
részletek a hirdetésben
LINK

Köszönöm a hasznos hozzászólásokat!
<#zavart2>

greg benz

greg benz
bazz nem rakott be egy képet se..anyáád

greg benz

kösz szépen. Ezen aggódtam, hogy be kell-e csomagolni, vagy elég csak lefóliázni a vázat 😊

postán elvileg pár ezerbõl megvan, csomagolni sem muszáj, max a sérülékeny részeket (váz stb.) érdemes lefóliázni
+kormányt nem árt elfordítani, hajtókarokat rögzíteni
Petka
Ez tök jó, elsõ dolgom lenne, hogy lekaparjam az A meg az L betût a vázról <#idiota>

Üdv!
Az alábbi kerékpárral (vagy a gyártójával) kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Általános célokra kellene, városi használat, alkalmankénti túrázásra. Elsõsorban aszfaltra, néha terepre.
Alpina ECO

Hellosztok!
Bringát "postázni" csomagként kb. mennyibe kerül meg hogyan érdemes csomagolni? Illetve hol érdemes rendezni? (gondolok itt MPL, DHl stb.)

greg benz
LOL 😄D

RS
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.abload.de/img/fruhlingm7db7.jpg
😄

akurvafaszba. 😄

Positive Mental Attitude

greg benz
Milyen szép, hamisítatlan márciusi idõ lett már megint<#idiota>

greg benz
Hát jó lenne, mert már rohadtul unom ezt a szelet/hideget/esõt/havat/sötétet <#wow3>

RS
Itt is van már vagy 2-3 cm.

smith09
Fõleg h itt ( Dél Balaton ) reggel óta szakad hó, és egész szép mennyiség már megis maradt. Amíg megjött a jobb idõ Addig megyek futni egyet , vagy kettõt.
RS
Azt én is díjaznám 😊

smith09
A héten még tél lesz, de remélem jövõ héttõl már ellehet menni 1 - 2 országúti körre. 😉
greg benz
Jaja, jó kis kütyü 😊
Egyébként majdnem hozza a Gopro szintet. Van valahol a youtube-on egy összehasonlító videó, csak nem találom most.

Kis aranyos, mégis milyen fasza képet vesz 😮

Positive Mental Attitude

greg benz
repvez
milyen kamerát használsz?
pajti

RS
<#eljen>
Az idõ meg sajnos tényleg fos <#szomoru2>

greg benz
Ha már bringázásra nem igazán alkalmas az idõ kicsit próbálgattam a kamerámat 😊 Kipróbáltam több rögzítési pontot is ahonnan jó felvételeket lehet csinálni.

Mark007
Ja, közbe bemásztam, és kiderült, hogy V-fékeken is ilyen van, amibõl egy csomót dobnak ki, úgyhogy ingyen hozzám dobtak egy párat😊

Valoszinuleg igen. Elkell menni megnezni 😄

Mark007
Lehet csavarboltban kapni ezt az Avid féle homorú-domború alátétet?

Dunántúlon XC maraton versenyeket tudtok mondani? Úgy emlékszem Balaton bike fest-en volt valamikor, vagy rosszul emlékszem?

Annyi az egész, hogy több karbantartást igényel. Azt hiszem talán a rock shox ír 8-10 üzemóra után teljes karbantartást, ami ugyebár szinte kivitelezhetetlen. De különösebb problémák nincsenek velük, ha odafigyel rá a tulajdonosa és évente teljesen szétszedi és kipucolja.

El kell szomoritsalak. Mindegyik teloban van olaj. Nem attol fugg hogy allithato-e,hanem magatol a telo kivitelezesetol. A levegos telokat is lehet ugyanugy agyba-fobe tekergetni mint az egyszerubb olaj+rugo komboval megaldott darabokat. Nyilvan ott nem kozvetlenul a kemenyseget allitod (mert ugye azt a nyomassal allitod),hanem a visszautcsillapitast meg a rugoutat meg a tokomtudja mit.

Lenyeg,hogy a Dart 2 allithato alul is,folul is,kormanyon is (amennyiben PopLock-ot veszel),rosszul nem jarsz vele az biztos.

repvez
Köszi utánna nézek az ajánlottaknak. A suly nem érdekel nem vagyok annyira elvetemült. a lényeg hogy jól mozogjon és árba megfelelõ legyen. ugrálni nem szeretnék vele,csak amit egy bakonyi terep megkiván ,meg turák alkalmával kényelmesen lehessen tekerni a kátyus utakon.

Azért néztem én is a levegõs és olajos telókat mert azon mindig az aktuális sulyomnak megfelelóen tudom állitani, mig a rugosat annyira nem lehet finoman.

A levegösnél viszont nem tudom, meggyire macera a szigeteltség megtartása.
Na, akkor így közösen a Dart 2 eset ajánljuk szerintem. Állítható és ha minden igaz van rajta lockout, ami XC nél nagy elõnyt jelent. Ebike-on pedig kicsivel több mint 32, szóval még pénzed is marad.

Akkor viszont Dart szeria. Azok is kurva jok.

Nekem egy,a 2000-es evek elejerol szarmazo Judy C Magnesiumra faj a fogam,de van egy olyan sejtesem hogy mar soha tobbet nem talalok olyat. 😞

na ezaz, az alap tora majd 60, a jobbak meg már 70 felett vannak...

A Duro egy hulladek.

repvez: vegyel egy Rock Shox Torat. Szepen mozog,eros is,alkatresz is van hozza dogivel es konnyu karbantartani. Egyetlen negativuma talan,hogy kicsit nehez (plane az alap 302-es modell),viszont birja a strapat.

Nekem Suntour Epiconom van, ami levegõs, olajos csillapítással. Lehet kicsit drágább mint 50, de nagyon jó, megéri az árát. XC hez szerintem levegõs passzol, de persze ez függ a használójától és az igénybevételtõl is. Ha szeretsz ugratni vagy nem tudom, akkor ott van a Suntour Duro, ami rugós és állíthatós. Az olcsóbb is, de nehezebb. Ha van kérdésed még, akkor szívesen válaszolok.