Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem könnyebb hozzászokni, mint a straphoz, én most balfaszkodok az enyémmel és hát valami borzalom 😄 De már kezdek ráérezni, esni még nem is estem miatta. Mármint strappal. Patentpedál szerintem egyszerûbb lehet, csak rányomod *katt* *katt*. Ha paravan vagy leteszed a lábad | elforgatod a bokád és kiold.

Positive Mental Attitude

adam46
Srácok, ti mennyi idõ alatt szoktatok hozzá az spd/spd-sl/look cipõ+pedálotokhoz? Nem féltetek menni vele az elején, volt esés? 😊
Hecker007
Üdv!
Monoblokot kell cserélnem mert sajnos a mostani úgy néz ki megadta magát, recseg ropog, kattog minden baja van. Egy Shimano BB-UN55-t néztem bele, kérdés hogy ez mennyire jó és milyen használatra van kitalálva?
Én fõleg túrázni, városban közlekedni használom, meg erdõben könnyû terepen, viszont elég nagy porban.

greg benz
Gangnam style? 😄

greg benz
Szerintem egyáltalán nem nézne ki rosszul fekete villával. Mivel a bringa eleje úgyis sötétzöld (majdnem fekete ahogy elnézem), simán jó lenne, ha a villa is sötét színû lenne

Hunter of Deer
sry a duplaposztert igy nez ki a kero.

szerintetek ebbe milyen lenne a tok fekete marzo? (sajna feherben nincs :S)

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Hunter of Deer
hat nemtom ki mit mond de a Marikoban nagyon lebeszeltek a RS Torarol, hoyg kifuto szeria meg hoyg draga ha felujitani kell stb inkabb marzo 33LO illetve vmi SR XCR-t ajanlottak asszem. a marzo nem tunik rossznak igy neten utana nezve de sajna fekete :/ illetve v fek rogzites is van ami nekem felesleges bar vegulis ugyse azt bamulom. (a vaz szine sotet zoldbol megy at feherbe es feher a mostani villam is ezert lenne sztem fura a fekete villa). szal ha tudtok vmi jot / rosszat errola 33LO-rol akkor pls irjatok thx.

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Hurki
Én raktam fel, elsõ próbálkozás 😄
Azt viszont ne mondjam még a gyári zsírt takarítottam ki, erõsen ráfért a nagy generál....

What a feeling? Cycling and beer :D

pxxl

All hail the double x!

Remek gépezet 😛
A bandázsodat meg irigylem <#eljen>

Positive Mental Attitude

Hurki
Több éves álom vált valóra ezzel:

Full Shimano RX100-as szett, pozicionált 2*7 sebesség valami álom 😄
Ez meg a régi bicaj, kicsit nagyon féltem sokfelé megfordultunk már, sok közös élmény van.

Mostmár úgy tünik a jövõ héten végleg itt a bringás szezon/végre!/,ennek ellenére akinek van kedve videózni,itt a tavalyi Alpoktúránk második része:

Alpok-keringõ. 2.rész: Annecy és a Savojai Alpok 2012. (France) HD 720p

Útvonal:
Bourg-Saint-Maurice (810m) -- Cormet de Roselend (1.968m) -- Albertville (353m) -- Ugine (410m)- Annency (450m) -- Bonneville (450m) -- Les Gets (1.180m) -- Thonon-les-Bains (406m)

Túrabeszámoló megtekinthetõ itt:

http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_12.html

Jó szórakozást!

http://cobranco.hu/

Hunter of Deer
errõl mi a vélemény? Tora TK
ennyiért tudnám megvenni -10% mert a Boschnak szerzõdése van a Bombastickal. jólenne az Ebike-os is ez bár nemtom hogy az állíthatóságon kívül van e más különbség, csak az a gáz ha vmi baj van vele lehet ide oda postázgatni :S ez a bolt meg itt van helyben és elintézik ha van vmi gond. szal vélemények jöhetnek.

RS
<#eljen><#eljen>

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

<#finom>

veszelka
hát, a szervízes srácnak is kell valami profit, betudom annak.

Hunter of Deer
köszi szépen. Az epicon sajna nem jó mert nem átütõs a tengelyem, viszont a Tora jónak tûnik csak kérdés meddig lesz ennyi az ára mert alapból elég drága.

greg benz

RS
Nem is tudom, talán 50-55 körül.

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

RelakS
hehe, befigyel a hifi 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ez van nekem, remek teló, de van egy másik, ez.
Hirtelen talán ezeket mondanám. Én például teleszkópot nem vennék használtan, persze baráttól meg megbízható embertõl igen, de neten nem. Engem nem igazán gyõz az meg, hogy oda van írva, hogy csak X km t futott, sosem volt megpiszkálva stb.

veszelka
mennyi lenne szerintetek a reális ára? 75ról volt leárazva. újrafestve, beállítva, átnézve, szállítással együtt 68.

Hunter of Deer
hi teleszkóp vásárlás elõtt állok mert a mostani Suntour xcm v2 már elég gyengécske, és érdeklõdnék hogy mit tudnátok nekem ajánlani xcre ami jól mozog és max olyan 50-60k-t adnék érte. nemtom használt telók mennyire megbízhatók, mivel látatlanban veszi az ember. ha lehet akkor linket is dobjatok pls. köszike 😄

RS
Mondjuk lehetne olcsóbb.

veszelka
ár/érték arányban? egy másik fórumon leszólták.

<#idiota><#idiota>

repvez
Az igazi kemping bicikli! 😊
Hurki
Valami ilyesmire gondoltam, ha minden jól megy õ lesz a 3. kedves <#nevetes1>

RS

pajti

RS
Ja értem, én mondjuk nagyon szeretem ezeket a régi outikat 😊

pxxl
szelepsapkát vedd le, és csomagold a vázhoz valahogy, mert lelopják... :| no comment...

All hail the double x!

Hurki
hát nem tudom, váz az szép az tény, én olyasmit szeretnék, amin "újabb" kiegészítõk vannak (rejtett bovdenes fékkar, pozicionált váltó, két forgáspontos féktest...)

RS
Ez tényleg nagyon szép 😊

köszi 😊
Idõközbe kiderült hogy láncot is kell cserélnem 😄

LINK

Egy uj ules ra aztan ami a csovon kifer 😊

Latszik rajta,hogy vigyaztak ra,egyaltalan nem egy leharcolt darab,a leiras szerint pedig nemreg lett felujitva.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Ehhez nem lehet pontos beallitast adni. Ha nem ertesz hozza,akkor a legjobb az az,ha elviszed egy szervizbe,mert ugy ellehet tekergetni a valtot hogy utana megjobban osszekeveredik az egesz.

Viszont ha mostanaban nem volt bowden-bowden haz csere,akkor a valto beallitasaval egyutt azt is javasolt elvegeztetni. Filleres dolog,de nagyon fontos.

Hurki
Szeretnék venni egy városi szaladgálós bringát, de mivel régóta szemezek az országúti gépekkel, gondoltam valami régebbi 2*6-7sebességes bicót veszek. Esetleg nem tud valaki ajánlani/valakinek nincs egy eladó véletlen, olyan nagyon max 40-et szánok rá.

RS
Hát annál jobbat nem tudok, hogy állítsd/állíttasd be pontosan. 😄

ha kisebbe váltok akkor is nehéz,szerintem a középtengely lesz a hunyó... 😞
És a váltóhoz valami jó beállítást tudsz ajánlani?

RS
Ha nehéz tekerni, válts kisebb sebességbe! De elõfordulhat hogy kiszáradt a lánc is, netalántán túl lapos a kerék. A kattogás pedig valószínûleg a váltó pontatlan beállítása miatt van.

Sziasztok. Lehet nem ide tartozik a kérdésem,de hátha valaki tudja a választ rá.
Mitõl lehet az ha nehezen tekerhetõ a kerékpár?
Illetve 1,2,3-asba elég érdekes hangot ad ki a váltó hátul...ha lejebb nyomom akkor nem kattog,nem kerreg...azt hogy tudom megoldani?

RS
elégjó <#eljen>

veszelka
mtb-bõl 22es volt eddig.

veszelka
köszi az infót. találtam már egyet.erre esett a választás. csak 58 cmes a váz, de úgy voltam vele, hogy az a 2 cm nem oszt nem szoroz. (a vázmérettel foglalkozó oldalak 60asat javasoltak.)

Az a supra matrcia nagyon bantja a szemem azon a szep villan,de amugy szep vas <#eljen>

Petka
Erre ki mit mond?

greg benz
Háát mivel kissé extra vázméretû bringára lesz szükséged (kb 61-62-63-mas váz) nem lesz egyszerû dolgod, ilyen mérettel nincs tele az apró<#bdead>
De ne "márkát" meg neveket nézz, hanem arra figyelj, hogy a bringán lévõ szett/felszerelés jó legyen. Ebben az árban nagy valószínûséggel acél vázas bringát tudsz csak venni, ott meg majdnem mindegy milyet veszel, mert tönkre biztos nem fog menni alattad, max a nagyobb nevek váza könnyebb valamivel, de a lényeg, hogy ne legyen korrodált.

Ez például egész korrekt kis vas lenne, de neked sajnos kicsi 😞

veszelka
egyáltalán milyen márkákat nézegessek?