Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na megvettem egy neuzer Nelson 30-as kerékpárt.
Most nálunk 38 ezerre volt akciózva.
Jónak tûnik nagyon, nemsokára tesztelem 😄

KRESZ kötelezõ dolgai mik:
-FÉNYES NAPPAL
-Esti biciklizés során?

greg benz

Mark007
Jaaa, értem. A BB30-ról már beugrott volna, csak nekem az integrált az a hollowtech és társai 😊
De így már értem😊

greg benz
Persze, hogy nem szabványos, sok féle létezik. Arról nem beszélve, hogy menetbõl is többféle van, olasz,angol,francia.. de pl az integrált amit én mondtam (vagy press-fit) az olyan, hogy nem menettel rögzül a vázban a csapágy, hanem belenyomják egy spéci szerszámmal.

link

repvez
Tud valaki 65 literes táskához láthatósági huzatot olcsón? a dechatlonban láttam,de csak 35 litereshez.Vagy varjak házilag egyet?
Nekem ingyé jöhetne simán 😄 Szakítanék vele.. Külön tetszik a légbeömlõ a villanyak hûtésére 😄

Positive Mental Attitude

Hehe, hát röhögés nélkül nem biztos, hogy erre fel tudnék szállni... <#idiota>

Ettõl függetlenül még lehet fasza városban közlekedni vele, és satöbbi, de nekem nem kéne, ingyé' se... <#csodalk>
Mark007
Miért, a középrész nem szabványos? Tudtommal ahova integrált megy, oda négyszöges is. De ha nem, javíts ki!😊

Bár az tény, hogy amire ez a váz készült, oda nem való a négyszöges.

greg benz
Ebbe tutira nem négyszöges középcsapágy megy... integrált, ezer százalék!

Ezdenemenõ 😛

Positive Mental Attitude

Mark007
Nem túl olcsó ez ennyiért? :/
Amúgy belemegy tuti, a kérdés, hogy mekkora a csapágyház szélessége. Kérdezz rá😊

Hellosztok.
Lehet hülye kérdést teszek most fel, de ebbe a vázba belemegy egy 4szög tengelyes középrész? csak mert én mintha nem látnám a menetet a középrésznél

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

greg benz
Az a baj, hogy a magyar agyába eleve bele van valamiért égetve, hogy ha nekem melóba járni meg városba járni kell bringa akkó nekem MONTENBÁJK KÕ!
De ez kurvára nem így van, hát benne van a nevében, hogy hová való EMBÖR!
Aki csak városban, csak aszfalton szeretné használni a bringáját akkor annak egy full egyszerû vékonyabb kerekû városi bringa is tökéletesen megteszi, ilyenbõl pedig már 30-50 között teljesen elfogadhatót kapsz.
Példának okáért:

link

36.000-ért adjuk. Sram agyváltó, elõl kosár, lámpa, defektjavítós belsõ, sárvédõ, kitámasztó.. mi kell még?
Csak hiába próbálom a parasztnak elmagyarázni, hogy ne a dögnehéz bitangszéles gumival szerelt össztelós montit vedd városba melóba járni bazzeg, akkor is azt fogja venni, merazjólnézki. Akkó szenvedj baszod.

Bullshit. Dobálóznak a súlyos 10 meg 100 ezrekkel, de kurvára nincs rá szükség, ha nem villogni akar az ember, vagy nem napi 100 km-t akar lenyomni hegyen-völgyön át.

Városban közlekedni, próbákra járni bõven elég egy mûszakilag rendben lévõ ócsó nóném merev acélvázas monti is. 10-20k max, fék- és váltóbowdenek csere, fékbetétek csere, esetleg lánc csere, ha kinyúlt.

Aztán ha meg mégis lenyúlják, akkor sem kap az ember idegrohamot.
Palinko
én egy cikket tudok ajánlani:
ezt
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani nekem max 40-ig egy kerékpárt?
Városba közlekedésre,próbákra járni, meg kerékpár útvonalra közlekedni kellene...köszi 😊
Nekem olyan csúnya, hogy az már szép, de ezeknél az érzés a lényeg 😛 Biztos brutálisan lehet vele hasítani.

Positive Mental Attitude

Roger6
Biztos hülye vagyok, de ez csúnya nekem. <#whatever>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Mark007
Megpróbálom, aztán fékpofa csere akkor..😊

pajti
vártam milyen csaj lesz a képen.. aztán görgetek le 😄 ja csak egy bicikli xD

ez azért így biztos kényelmes 😊 tudom, másodlagos szempont
Raknám neki

Positive Mental Attitude

greg benz

Vedd ki a fekbetetet es durva csiszolopapirral dorzsold meg egy kicsit korkorosen. Bar ez csak atmeneti megoldas.

Ezek a gyari fekbetetek amugy mindigis szarok voltak. Nalunk anno az uzletben 90%-ban Magura fekekkel voltak szerelve a gepek,azok is ugyanilyenek voltak. Fekbetet csere utan egy darabig nem volt gond,de ha a KÜF (Kedves Ugyfel)nem boltintott ra,akkor maradt a csiszolopapiros megoldas es ideig-oraig jo volt.

Egy alapos tarcsatisztitas is jo otlet vón' 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mark007
Problémám vón'😊
Adott egy Avid elixir 3 hátsófék, HS1 160mm-es tárcsa, gyári organikus fékpofák.
Bekopott, nagyon jól fogott, egyszer csak elkezdett hülye hangot kiadni, majd alig fogni. Nem tudom pontosan leírni a hangot, mintha nem feküdne fel a fékpofa, és karcolná a tárcsát, mellette két üvegdarabot karcolgatnál egymással. Mellette pedig nem is fog rendesen, vagyis mintha csúszna.
Nemnagyon tudom szebben leírni. Szóval darabosan fog a fék, és karcoló, sercegõ hangot ad ki. Nem, tuti nem természetes így.

Elõl fékpofát cseréltem már az elején egy fémes, utángyártottra, az azóta is tökéletes.
Valami tipp?
Volt ilyen merész ötletem, hogy az organikus kevésbé tolerálja a melegedést, és netán beüvegesedett vagy bármi hasonló, de nem kapott nagy kiképzést.

Nem kell mindenben keresni. <#vigyor3>

Positive Mental Attitude

Amúgy ebben csak én nem látom a rációt? <#whatever>
Láncvonalra figyeljetek 😉

Positive Mental Attitude

Na úgy tûnik sikerül megoldani, nem is kellenek rá új cuccok csak egy láncfeszítõ. HÁtul szétszedjük a fogaskereket meg elöl is hogy csak az maradjon rajta ami kell, a váltókat meg lekapjuk, menõ lesz <#hawaii>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hátö, ha a középsõ áttételeket használod, leszeded a láncváltót/feszítõt + kiszedsz pár szemet a láncból, hogy jólegyen a láncfeszesség, akkor ideiglenes megoldásnak elmegy. De attól még leugrálhat a lánc, mert ugye az egész hóbelevanc a váltásra van kitalálva, és ha nincs ami vezesse, vagy ott tartsa a láncot a helyén, annak szokása önkényesen vándorolni.

Positive Mental Attitude

Single speed-dé akarom alakítani a bicajom, de a helyi bicikli "szervizben" nem tudják megcsinálni, én meg nem értek hozzá.

Arra gondoltam, hogy amig nincs más, leszedhetném elölrõl a váltókarokat meg a sok kábelt, a csavarokat meg meghúzom, ergo nem lehet váltani. Ez mûködõképes lenne?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

greg benz
Fenn van valahol ez az "incidens" angol vagy magyar kommentátorral is?

Hja, Eurosporton a két kommentátor is mondta, hogy "na most vágott oda a sziklához másfél millió forintot", aztán snitt, és a bringa meg szépen odatámasztva a falhoz... <#nyes>
greg benz
Kurva nagy 😄DD

Ezt biztos igy akarta 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Giro di Trentino, 2013. final stage, Bradley Wiggins 😊

greg benz
Ez nincs meg valakinek youtube-on? 😄

pajti

Egy közel háromszög geometriájú patentszem van rögzítve a cipõtalpra. Ezt kattintod bele egy cipõorr-tengelyû függõleges forgómozgással a pedálon lévõ körmös részbe. Ezt a kötést függõleges irányú mozgással nem lehet oldani, csak cipõorr-tengelyû vízszintes forgómozgással, egy állítható feszességû rugó ellenében.

Ez természetesen csak akkor igaz, amíg nem estél el. Azután a függõleges-vízszintes tengelyek felcserélõdnek... <#idiota>
Roger6
Én nem vágom az SPD mûködési elvét, de valaki elmagyarázná nekem gyorsan és érthetõen? Gondolom valahogy a bringás cipõt összecsatolja a pedállal, és akkor ebbõl nem egyszerû kivenni a lábad? Valami ilyen lehet.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Hurki
SPD-vel dõlni, mint egy zsák sok éves rutinnal is lehet 😄

What a feeling? Cycling and beer :D

Akkor te vagy a statisztikai hibaszázalék. <#hehe>
Mighty
hmmm. 1 éve használok SPD-s pedált és még csak egyszer volt egy majdnem borulásom. Frissen feltett pedállal bringáztunk a fiammal, és hirtelen megállt elõttem. Szerencsére egy fa mellett álltam és meg tudtam kapaszkodni. "Igazi" borulásom még nem volt emiatt 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Palinko
lehetne ebbõl mém is, "Dõlnek a bringások? Alkohol vagy SPD?"

azért nem lehet mindegy, szerelni kéne a bringára pánik gombot, hogy ilyen scifi szerûen kirúgjon lábat, jobbra is, balra is, hogy ne boruljon az ember 😄
SPD pedálhasználónak azt lehet nevezni, aki legalább 3x már elesett... <#idiota>
A többi csak imitátor... <#nevetes1>
Nekem már megvolt a három, a 2. volt a legdurvább, szinte állóhelyben jobbra dõlés a betonra, könyökkel tompítva. Brutál zúzódás, 2 hétig nem tudtam behajlítani a kezem. Az elsõ és az utsó ehhez képest matiné volt.
Viszont szerintem gyakorolhatja az ember a klipsz kioldást amennyiszer akarja, amíg az nem megy zsigerbõl, addig esélyes a borulás.
Mark007
Nekem sima klipszes pedál van az outin. Még csak egyszer estem miatt, de nem egyhelyben😊

Kaptam egy jó tippet még anno. Kezdésnek csak az egyik pedált rakd fel, másik legyen normál pedál. Letekertem így 20-30km-ert, sok megállással, utána fel mindkét pedál, és nem volt semmi gond😊
De azért volt, hogy kipróbálták a bringát. 20szor szóltam, hogy klipszre figyeljenek, eddig három embert kaptam el, mert megálltak elõttem, és dõltek mint a fa..😄

Háhá nekem jellemzõen az van a strappal, hogy a jobboldali kicsit szorosabb, mert abból nem szeretem kihúzni a lábam mert nehéz visszatalálni, erre csakazért is azt szoktam kihúzni 😄

Viszont már nemnagyon tudok lábrögzítés nélkül tekerni, mert azonnal elemelkedik a lábam. Fixis lévén még azonis nagyon megszoktam lepõdni, ha felülök véletlen egy szabadonfutósra 😄 Na az a pánik xd

Positive Mental Attitude

adam46
😊 Én kb három hete vettem meg, azóta nem is tekertem vele sokat, maximum 50-60 km-t a rossz idõ miatt. Nekem eddig két borulásvolt, mind a kettõ egy helybe, elsõnél csodálkoztam, hogy miért nem jön le a lábam, aztán már dõltem is balra. 😄 Másodiknál meg már kicsatoltam a jobb lábam és valamiért nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem bal oldalra érzem inkább a súlypontot, szólva egy laza balra borulás volt. Leggyengébben van, nem is a kicsatolással van gond, hanem a pár év megszokott rutint kell eltörölni. 😛
greg benz
Városi forgalomban kicsit necces az elején, taknyoltam én is jópárszor, de ez kb egy hónap volt és 4-5 esés, aztán azóta semmi. Most már az a fura, ha nem csatolós pedállal megyek 😊 Érdemes az elején a lehetõ leggyengébbre állítani a rugófeszességet, aztán ha beletanultál és szükségét érzed, lehet rajta feszíteni.