22335
11330766891279474906.jpg
  • greg benz
    Engem csak az szomorít el, hogy ilyen ember is lehet rendőr. Mert, az szerintem elég egyértelmű, hogy nincs tisztában a dolgokkal, ami egy átlag polgárnak elnézhető, de egy rendőrnek szerintem már kevésbé..
  • Mighty
    A galériámban látható a két lámpa. Az egyik zoom-os, a másik normál.
    Minkettőben egy-egy led van. Aki eddig látta működés közben, nagyon meglepődött, milyen erős fénye van.
  • Blum
    Avid FR5 fekkar
  • pajti

• repvez
    tudsz képet és adatokat mutatni? Én ilyen kialakítású lámpára pályázok .
    Aminél van Akku pack és töltő fejpánt és a lámpa lehetőleg minél olcsóbban minél erősebbet :)
    llámpa
  • Mighty
    Én már több, mint egy éve használok ilyen lámpát és még nem volt problémám vele. Világít, mint állat :)

Van is még 2 "bontatlan" nálam raktáron. 7000-ért vihető :)
  • Blum
    A video utan elgondolkodtam rajta,hogy vajon minket hanyszor megbuntethettek volna annak idejen,amikor 30-an gyulekeztunk bringazasra a kaposvari rendorseg epuletetol 10m-re

Meg olyan is volt,hogy a rendor odajott es kerdeztek a bringakkal kapcsolatban,hogy melyik mit tud,mire valo,miert jobb,stb.

10 ember elindul megkeresni egy bringat,amit elloptak es meg ok a bunozok. Gyasz...
  • pxxl
    tudta valaki követni, hogy akkor most mi a gyülekezés, mi nem az, mikor van szabálysértés, menjenek, maradjanak stb? :D
  • Roger6
    Érdekes elven működik ez a rendőrség.
  • repvez
    Nálam azok az 5szögek márcsak nyomokban láthatók :) igy nekem nem tünik fel a különbség .
  • Knabb
    Na ezt fizikai fájdalom volt végignézni.
  • greg benz
  • blekike
    köszi
  • Blum
    Igen,az pont jo lenne,a 60-as szerintem mar sok is.
  • blekike
    Üdv,
    192 cm vagyok, vajon elég nekem az 58-as méret fitneszkerékpárból? (nincs belőle 60-as)
    Most egy trekkinget hajtok, ami 56-os, az ülés maximálisan föl van emelve és így jó.
  • Blum
    Amit meg ismerek,az a Schwalbe Silento (Gepida cruisereket es az egyedileg epitett Magellan gepeket ezekkel szereltuk) azok is jok voltak,sokat is adtunk el beloluk.
    Ezek is 5k koruli osszegert mennek most.
    Szemelyes tapasztalatom nincs vele,sajat bringan nem voltak fenn ilyenek de soha nem hoztak vissza egyet se,mert nem tetszett az illetonek.

Ami meg ranezesre tetszik nekem,az a Continental Travel Contact,de az 10k.
    Raadasul nekem a Continentallal NAGYON ROSSZ tapasztalataim vannak. (pl. az Explorer szvsz a valaha gyartott legszarabb gumi de a Diesel is hasonlo kategoria,pedig egyik se olcso)
  • RelakS
    Ha alaposan megnézed, a kettő mintája között van pár apró különbség.
    Bár egy darabig én is nézegettem, mifasz van :D Az első feltűnő dolog az volt, hogy a középső ötszögek más irányba néznek.
  • repvez
    ugyan ez a 2 fajta van nekem is,bár nem értem, hogy miért volt rajta 2 külön tipus mikor ugyan ugy néznek ki,de biztos tudják.
    Nekem már több mint 5000 van a gumikban, igy a közepe eléggé slikkesedik.
    Az alább linkelt gumi nem rossz,de egy kicsit még ez is elég rücsisnek tünik nekem aszfaltra.
  • ldavid
    [URL=http://www.origo.hu/auto/20140307-autogyartok-kerekparjai.html]"boltbajárós, olcsóbringák"[/URL]
  • RelakS
    hehe, Maxxis Ignition meg Dyn-o-Mite, vagy mi van az enyémen is, de a hajtott keréken levő az már durván kopott. Olyan 1200-1400km-re saccolom, amikor majd cserélnem kell. Az alábbi képen lévő tetszetős, viszont most van itthon négy terepes gumi, ami ugyan régi, de el kéne használni
  • Blum
    WTB All Terrainasaurus

5.000Ft/db

Kokemenyre fujva tud egy PICI hangja lenni,de nem zavaro...inkabb olyan kellemes gordulo gumi hang. Elkoptatni esszeru hasznalat mellett nem lehet,kelloen ballonos igy a padkat is birja es egy kis poros osvenytol se jon zavarba.
    En 12k km alatt ketto darab defektet gyujtottem vele ossze de a szogtol csak keves gumi tud megvedeni. Amugy semmi bajom nem volt vele.

13k km utan sikerult beszereznem egy ujat potom penzert,ugyhogy a fent levo eredetit elkezdtem direkt radirozni. Meg igy is birt 2 honapot,nem volt konnyu feladat. :)
    Verzitol fuggoen 455g-640g-ig mozog a sulya,azt mondom,hogy az meg turheto a drotperemes kategoriaban.
  • repvez
    ÉS külső gumit melyiket ajánlanátok , vegyes használathoz, 80-20 % arányban az aszfalt és terep.
    Most egy maxxis ignition 2.1-es van fenn,de az eléggé brutális aszfaltra és ráz meg gyorsan kopik.

Valami gyorsabban guruló és csendesebb verzió kéne , az sem baj ha kisebb ,nem ilyen ballonos 2.1" os mint a mostani sztem elég lenne az 1.9" vagy kisebb is.
  • Mark007
    Pontosat nem tudok mondani, de nekem egy Cree Ultrafire zseblámpám van, meglehetősen nagy fényerővel. Abba 3db AAA-s elem megy, szóval 3.6V-os, de tényleg akkora fényereje van, mint ahogy írják, bőven elegendő. Ezekkel nagyon nem foghatsz mellé, ár-érték arányban szerintem az egyik, ha nem a legjobb választás:)
    Nézz körül még dealextreme.com-on is, én onnan rendeltem anno.
  • repvez
    tud valaki érdemben nyilatkozni arról, hogy az ebayen hirdetett nagy fényerejű Cree ledes lámpák Mennyire érik meg az árukat és mennyiaz átverés benne?
    Mert gondolom hogy a ráirt értékeknek csak bizonyos %-t érik el fényerőben,de Milyen értékekre kell figyelni rendeléskor?
    Mindenképp aksis megoldást szeretnék és amit fejlámpaként is használhatok.
    Láttam ugyan abból a tipusokból 900lm-5000lm-ig mindenféle értéket,de nem igazán vagyok képbe , hogy mihez viszonyitsam a fényerejét és ugyan ezt a változást látom a feszültségek terén is,mert 4,8-8,4V-ig minden értéket láttam leiva.

Tehát melyek a kulcs értékek amivel nem lőhetek mellé ha azt küldik amit rendelek.Mert árban is nagy a szórás 300ft-10000ft-ig van ugyan az a lámpa.
  • greg benz
  • RelakS
    kergessünk öregeket
  • Marton95
    Ezt nézzétek! Ilyeneket akarok án is csinálni:
    https://www.youtube.com/watch?v=alaiS7T9JmE&feature=youtu.be
    Nagyon király, nem?
  • MaRee
    Akkor még nagyobb elismerés :)
  • cobranco
    Jól láttad,bár van sisakkamerám is.
  • MaRee
    Egyébként jól láttam hogy kézi kamerával mész és fél kézzel, vagy valamit elnéztem? :D
  • bardocz
    Váltók meg alivio és acera asszem.
  • MaRee
    Nagyon jók ezek a videók!
  • bardocz
    Ez mennyit érhet? 2 éve nem használtam.
    Váz: Merida matts sub40(link)
    Teleszkóp: Suntour Axon, levegős, lockolható, a kar nincsen felszerelve hozzá
    Hajtókar: Shimano alivio
    Pedál:shimano, SPD M520, de van nem patentos is
    Fékek: elöl Avid BB7 160mm, hátul v-fék
    Felnik: sun mach IV
    Agyak: Bike+ Revolution disc, erre nem esküszöm meg, de Bike+ tutira
  • pajti
  • cobranco
    Üdv mindenkinek!

A tavaly nyári alpoktúránk első epizódja megtekinthető:

Útvonal:
    Viktring-Klagenfurt-Wörthersee-Maria Wörth-Velden-Villach-Bad Bleiberg-Villacher Alpe-Hermagor-Kötschach-Karnische Dolomitenstasse-Gail-völgye-Untertilliach-Kartitscher-Sattel/1530m/-Kartitsch-Heinfels-Silian-Innichen/San Candido/

Útvonal-animáció és térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz1.2013..html

Felhivom a figyelmet,hogy van irásos túrabeszámoló is:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolok.html
    aki tud/és akar is/olvasni,ez is egy program.

Jó szórakozást!
  • pxxl
    ez a megélhetési bűnözés...ami egy vicc
  • greg benz
    Nem mondom, hogy néha nem rossz kiengedni a fáradt gőzt, de ez nálam kb évi 3-4 alkalomban kimerül. Meg persze nyári estéken jól tud esni 1-2 hideg sör, de a szoros értelemben vett PIÁLÁST sose fogom megérteni. De fizikailag sem tudom hogy tudják egyesek kivitelezni, én egy-egy komolyabb berúgás után az alkoholos italok gondolatától is rosszul vagyok, nemhogy másnap ott folytassam ahol abbahagytam :D
  • RelakS
    Már éppen fogalmaztam a piálásos dolgot, aztán csak látom, hogy írod.
    Én pláne nem értem, mire jó a tüzes víz. Inkább kocsival megyek közösségbe is, és van mire fogni, hogy nem piálok :}
  • greg benz
    Persze, ez valóban elszomorító. Mikor ilyet látok egy pillanatra nekem is mindig eszembe jut, hogy hát igen, lehetne sokkal szarabb is az élet.. Függetlenül attól, hogy van vagy nincs szakmája annak akit épp látok. Mert sajnos az esetek többségében az utcán lévő emberek valaha ugyanolyan munkábajáró pénzkereső emberek voltak, mint bármelyikünk, csak önhibájukon kívül utcára kerültek és sajnos a mai világban mi is simán kerülhetünk hasonló helyzetbe..
    Akik a piálás miatt jutottak oda azokkal egészen más a helyzet. Mert nekem mondhat bárki bármit, de azt soha a büdös életben nem fogom elfogadni, hogy a pia bármire megoldást jelent.
  • RelakS
    Attól, hogy egyetértek veled, az attól még elszomorít, hogy vannak ilyenek, akiknek az aluljáróban kell élniük szakmával a hátuk mögött. Már ha nem kamuzott, persze.