22335
-
#20253 Tud valaki normális webshopot ahol elég széles választék van az alsobb kategoriákban is első teleszkóp és külső gumi terén?Vagy veszrém megyébe .
Mert alig találni valami normális cuccott 40 után egy nagy ugrással már 100 nál vannak az árak az 50-60k-s cuccok nincsenek , ami olajos vagy levegős lenne, 120mm-as meg pláne. -
vajo #20252
xDDDD -
CSEREWEB HU #20251 Kedves Bringások! Most indult honlapunk április 4.én, gyertek fel és nézzetek körül, Csereweb.hu
-
#20250 Sziasztok !
MTB-t vennék valami nagyobb váz mérettel. ( XL ) Nem kell profi, a lehető legolcsóbb megteszi .
Nem igen vagyok jártas a témában, megköszönnék néhány bolt, vagy konkrét bicikli linket!
THX ! -
cobranco #20249 Csáó mindenkinek!
Akinek van kedve végigszenvedni a 2013-as alpoktúránk harmadik epizódját,ime:
Útvonal:
Ampezzo-Sella di Cima Corso/892m/-Passo della Mauria/1298m/-Piave canyon-Piave tunnel-Auronzo di Cadore-Lago di Santo Caterina-Ansiei völgye-Lago di Misurina-Col san Angelo/1756m/-Dürrensee/Lago di Landro/-Val di Landro-Toblachersee-Toblach/Dobiaccio/
Útvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz3.2013..html
Remélem az aktuális részhez tartozó túrabeszámolót most sem hagyja ki senki:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolok.html
Jaah igen,összecsaptam egy slideshow-t is a fotókból,akit érdekel:
http://www.youtube.com/watch?v=DIKnvAEWc5w
Több link igérem nincs…
Jó szórakozást!
-
#20248 Köszönöm. :) -
#20247 Akkor itt nézz szét véleményeket szerintem nem nagyon fogsz látni róluk, max keress rá egy-egy termékre, külföldön lehet aktívabban értékelnek. -
#20246 Ezeket főleg karra lehet, nekem a kormányra kéne és olyan kéne amit már valaki kipróbált és jónak véli. ;-) -
#20245 Persze, ezért jöttem ebbe a topikba. :) Köszönöm. :) -
#20244 Ezek vannak gondolom kerózáshoz kéne. -
#20243 Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem telefontartót? Valami biztonságos, univerzálisat(elég nagy a telefonom).
Köszönöm -
Blum #20242 Ezzel a feher felnivel jol belenyultal a lecsoba,leven hogy csak 2-t talalok. DT es Sun MTX.
A DT rohadt draga -20k- az MTX meg olyan nehez mint az allat. Ja meg Mach1-et,ami egy fos.
Szerintem inkabb olyat lenne erdemes,amin van valami batar nagy feher felirat...az meg talan jobb is lenne esztetikailag.
Pl.: DT EX500
Gumibol szerintem total felesleges a 2.35, 1.95 vagy max. 2.1 eleg lenne.
Az en kedvencem a WTB All Terrainasaurus -sajnos elegge eltunt a piacrol,ahogy nezem- de a Continental Tourride is hasonlo profillal rendelkezik.
Aztan ott van meg a Michelin Country Rock,Continental Double Fighter II,Schwalbe Hurricane,stb... -
#20241 a gumirol meg annyit hogy leginkabb varosban/ erdoben hasznalom, szal az nem lenyeg hoyg olyan minta legyen amitol minden a hatamon landol :) de azert legyen ballonos gumi. nemtom ilyen van e :) -
#20240 jah sry azt nem irtam hogy tarcsafekes a bringa.
bringa sztem fehér felnivel zsírul nézne ki. bar nemtom a hatulja meg feher ott meg fura lesz a feher .... aaaaa miert nem lehetett kapni ezt a buta Marzot feherbe :) -
Blum #20239 Milyen feked van,V-fek vagy tarcsa? Felni szempontjabol nem mindegy. -
#20238 Like a boss
-
#20237 hali!
tudnátok nekem ajánlani külső gumit? most 2,35-os Maxxis Larsen TT van rajta de kb 2 év alatt slick lett a hátsó :) az első kb félig van kopva. ha lehet ugyanilyen 2,35ös kellene szeretem mert jól csillapít es jól is néz ki vele a bringa :) jah és még vmi jó felni is kellene de ahhoz végképp nem értek, mert most fekete van, de fehér kellene 26os, mert a Marzo 33 LO-t csak feketében tudtam szerezni. ty (amúgy is át kellene küllőzni mert a gyári alu küllőt megmarta a téli sós dzsuva, a hátsó az zsír mert abba DT küllők vannak :))
ty -
#20236 Köszi srácok, nagyon! Rá fogok állni a témára! -
Blum #20235 Gepida Brandon szeria indul 130-140k-tol,belepo szintu Trek is akad ilyen arsavban. Ezek mar alapbol is eleg jok es boven fejleszthetoek. DE!...inkabb olcsobban hasznaltat es azt fejleszteni.
Simplon Giro 105 - Full Shimano 105 - 70k
Pl. egy ilyet siman megvennek ha 100k-m lenne orszagutira. 30-50k-bol szepen kilehetne pofozni igeny szerint. 100X inkabb ezt vennem meg,mint egy uj 150k-s gepet.
Fausto Coppi Full Shimano Sora Nem feltetlenul szep de muszakilag korrekt.
Schwinn Csepel USA Full Shimano RSX Ezt most rendesen megkivantam...
Ha mindenkepp ujat szeretnel,akkor:
Garanciális Trek 1.1 eladó
Igazabol errol az orszagutis temarol greg benz kollegat kene kifaggatnod,majd ha erre kolbaszol akkor erdemben talan hozzatud fuzni megvalamit a dolgokhoz. :D -
pauly #20234 Szerintem is inkább egy használt gép,mert 100-ból nem lehet kihozni... -
#20233 És milyen belépőszintű országúti bringát ajánlatok, ha erre adnám mégis a fejem? -
#20232 Jól van, köszi a tippet! Nézegetek használt kerékpárt is, hátha találok valami megfelelőt. -
Blum #20231 Hi!
Valami olcsot :)
Mindenkepp hasznaltban gondolkoznek,testbike.hu-n vagy apro.bikemag.hu-n van epp eleg orszaguti vaz. Ne ijedj meg ha reginek nez ki vagy egy kicsit utott kopott,ha torve/repedve nincs akkor az mar jo. Elsosorban acel vazakat neznek de ha talalsz jo aron egy alu vazat az lenne tuti. En mindenkepp a leheto legolcsobb megoldast keresnem,hogy a bringa tobbi reszere tobbet tudjak kolteni,100k keret kornyeken legalabbis biztosan.
Markat nem erdemes ilyenkor nezni de,hogy valami konkretumot is mondjak: Bianchi,Gepida,Puch,Csepel,Peugeot,Mali
Ahogy nezem,5k korul vannak regi vazak,amik meg menthetok de foglalkozni kell veluk,15k kornyeken pedig vannak kicsit karcos de szerkezetileg elfogadhato vazak.
25k-tol indulnak az olyan vazak amik mar esztetikailag is rendben vannak,jobb esetben meg nyeregszar-bilincset,kormanycsapagyat is kapsz hozza.
Amugy en a helyedben szimplan elfelejtenem a francba a 0-rol valo epitkezest,mert 100-120k az keves ilyen celra es inkabb neznek egy komplett hasznalt gepet,60-70k korul es azt penztarca fuggvenyeben fejlesztgetnem.
Jo buli a 0-rol osszerakni egy bringat de anyagilag ongyilkossag. :) -
#20230 Tiszteletem!
Szeretnék építeni saját magam egy országúti kerékpárt a tracking-em mellé. Nagyjából 100.000 Ft állna a rendelkezésre (persze rugalmasan kezelendő). Ilyen összegből milyen vázat ajánlanátok kezdéshez? -
#20229 Igen, az én kérdésem is ilyen becsapós volt. :Ð -
vass17 #20228 Köszönöm a segítséget, akkor a külsőből tényleg elég lesz az olcsóbb. Ami a 10es váltást, egy felniszetten lenne a 10es kazetta, egy új Slx-et azért nem dobnék el :-)
A gumitémát illetően nekem az az észrevételem, hogy ha használjátok rosszabb úton, földúton, terepen is, akkor nem elég az 1,9. Nekem most annyi van, és egyszerűen nem csillapít eleget. Ugyanazon az úton egy 2,3as úgy megy át, mintha légpárnákon menne. És az első teló mindkettőn ugyanaz a kategória, szóval ennyit számít a gumi szélessége. Az én biciklim sajnos nagyon ráz 1,9es gumival. Persze ha sima aszfalthoz, nagy sebességhez kell, akkor mehet a keskeny. -
Blum #20227 Egy atlag felnire ugyanugy ramegy az 1.75 mint a 2.5
1.75-hoz mar logikus lenne egy masszivabb belsot is beszerezni,hogy tutira faszan rafeszuljon a felnire. -
#20226 Persze néha azért bejátszik a földut, lévén ezért össztelós a kicsike.
CSak ugy értettem, hogy a felnire ugyan ugy rá tudom mindegyiket szerelni nincs megkötés, hogy azonosnak kell lennie?
Igen a profilokkal én is bajban vagyok, hogy az aszfalthoz eléggé sima legyen és ne egye meg olyan hamar,de ha rámegyek a földre ott se csúszkáljak. -
Blum #20225 Elegge.
Ha foleg aszfalton mesz akkor az 1.75 is vallalhato de ha neha benezne egy kis foldutas kirandulas is akkor maradnek az 1.95-nel.
Nekem volt 2.3,2.1,1.95,1.75 is de az 1.95 valt be a legjobban.
Jo profil valasztassal az is tud olyan konnyen menni mint az 1.75. -
#20224 A külső gumiknál mennyire számit a szorzós rész? Mert most a bringámon 26x2.1es külső van, de lehet hogy kisebbre cserélném, mondjuk 26x1.9 vagy 26x1.75re ez mennyire lenne rossz döntés? tulnyomó részt aszfalton megyek és a nagy ballonos gumi csak lassit . -
Blum #20223 1. Azert dragabb,mert hajtogathato. Nincs drot perem,konnyebb szerelni de szerintem nem eri meg megvenni ezeket. Max. ha hosszu turara mesz es fennall a veszelye annak,hogy a kulso is szetmegy. Olyankor jo tud lenni ha a zsebedbol eloszedsz egy uj kulsot.
2. Legtobb 9-es hajtomu (!) kompatibilis a 10-essel is,max. vekonyabb lancot hasznalsz vagy a fogsort kell szetszedni es a megfelelo helyekre berakni kulonbozo hezagolokat. Amugy biztos kell neked hatra a 10-es? -
vass17 #20222 Sziasztok, két kérdésben tudnátok nekem segíteni?
1. Az egyik, hogy szeretnék valami jobb külső és gondoltam egy Schwalbe Nobby Nic lenne a megfelelő, viszont egyszerűen nem tudom, hogy mi ez a nagy árkülönbség?
6990 Ft
9990 Ft
Ugyanaz a típus, ugyanaz a szélesség, mégis 3000 ft különbség. Az egyik 70 grammal könnyebb, illetve az írja, hogy hajtogatható, amiből nem tudom milyen előnyöm származna, vélemény esetleg? :)
2. Hátul le akarom cserélni a hajtást, amiben egy 10-es SLX kazetta is lenne. Ehhez akkor átalakítanám a váltást 10-esre hátul, viszont az én hajtókarom elvileg maximum 9-es rendszerrel kompatibilis. Nem tudom, hogy mi a különbség, de ezek szerint ez a hajtókar tényleg nem lenne használható egy 10-es hátsó rendszerrel?
Köszönöm előre is :) -
#20221 lol
Ha egy éjjeliőr nappal hal meg, kaphat-e nyugdíjat?
-
#20220 lol -
MaRee #20219 Nekem kb 1 hónapja mondták a kresz oktatáson, hogy kell. Na mindegy, nekem úgy sincs :D -
Tusy #20218 - láthatósági mellény elvileg elég ha nálad van, ha kérik meg tudd mutatni -
pauly #20217 Nappal csak korlátozott látási viszonyok között kell,amúgy nem... -
#20216 Első-hátsó prizma és csengő nincs, a többi stimmel.
-
MaRee #20215 Nappal is kell a láthatósági mellény, elméletileg ha kiszállsz az autóból pisálni vagy bárminek, akkor rajtad kell hogy legyen lakott területen kívül. -
#20214 Én is ugy értelmezem, hogy csak este vagy rossz látási viszonyoknál kell használni lakott területen kivül.
Legalább is én nappal nem veszem fel a kukásmellényt ,max kéznél van ha kérik.