Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Annak nem sok köze ehhez, ha forog simán, akkor az rendben van😊
De látom, hogy nem vagy teljesen tisztában mindennel(Nem bántás!), szóval érdemesebb lenne ellátogatnod egy szervízbe, és megcsinálják/kicserélik neked😊

Akkor nem a középsõ tengely ment szétt hanem a hátsókerékben??? Mert ha tolom a bicót megy körbe körbe a középsõ tengely a hajtókarral együtt
Valószínû a racsni állt be a hátsó agyon, ugyanis az fut szabadon normál esetben. Ha fixit játszik, akkor ott nagy gebasz van 😄 szétkell szedni hátsókereket megnézni, de sanszos, hogy az csere lesz.

Positive Mental Attitude

Nem vagyok jó a szakszavakból ha az azt jelenti hogy igen nem lehet váltani akkor igen azt csináltam vele ugyanis elég sok gondom volt a váltókkal, de ettõl még kéne tudni hátrafele tekerni biciklizés közben nem? meg ha tolom a bicót nem kéne közbe körbe-körbe tekeredni a középsõ tengelynek nem? 😄
magyarán fixit csináltál belõle? 😄
Sziasztok, Van egy 24s Mtb biciklim, és azt szeretném kérdezni hogy az miért van, hogy ha tolom a biciklit a pedál megy körbe-körbe illetve biciklizés közben nem tudok megállni pl pihenni a tekeréssel mert tekeredik tovább :// szétvan menve a középsõ tengely??? vagy az számít hogy a váltót leszeretlem róla az lehet ilyen hatással a bicikli mûködésére? Lécci segítsetek elõre is köszi 😄
greg benz
Köszi 😊

pajti
<#eljen>
nagyon szép ez piros-fehér kombó😊

greg benz
Sziasztok!

Csepel Royalom eladóvá vált 😊

Katt

Akkor lehet,hogy azota mar valtozott a helyzet..5-6 evvel ezelott nem igazan lehetett osszehangolni a kettot. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mark007
Évek óta SRAM láncot használok Shimano 9es rendszerrel. Finoman vált, nem ugrál.
Shimano láncokkal nem vagyok kibékülve, 2 is elszakadt a montimon, pedig nem kapott különös igénybevételt..Persze, lehet kifogtam 2 selejtet😊

KMC vagy Shimano lancot vegyel. Ha SRAM rendszered van,akkor KMC vagy SRAM lanc kell,Shimanohoz csak Shimano vagy KMC. Shimano es SRAM nem szereti egymast (hasznalhato teljesen,de nem az igazi)

Hecker007
Hát nekem a gyári no-name kb 3 évet bírt ki hasonló használattal mint amit írtál, aztán elszakadt menetközben :S
Most egy Shimano HG50 van, ezzel meg vagyok elégedve teljesen, kb 5eFt volt helyben a boltban, ebike-on talán olcsóbb valamivel.
Szerintem nagyjából mindegy, ne a legolcsóbbat vedd, mert az nem sokáig fogja húzni. Azt szokták egyébként tanácsolni, hogyha pl shimano a hajtáslánc többi része akkor shimano láncot érdemes venni hozzá, ha sram akkor sramot és így tovább.

shaba23
ok, ezt tudtam, akkor más nem kell😊
Arra az igénybevételre, amit írtam, van valami ajánlat?
Hecker007
A hossza kell, meg az hogy hánysebességes a szerkezet.

shaba23
Ha láncot akarok cserélni a bicajomon, akkor az ok, hogy milyen hosszú legyen, de mitõl függ még a dolog?
MTB-ra kell, rendszeres használat (napi minimum 20km), meghajtom amennyire erõmbõl telik, használom a váltót és sokszor járok hegyek között is.
Hunter of Deer
jah en is amellett dontottem de az 1 vicc hogy 3 keros bolt is van itt Miskolcon de egyikben sincs PM-PM tavtarto 180as tarcsafekhez ... most varhatok mire megrendelik. mar igy is vagy 1 honapja huzom a telo vetelt :S

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Mar csak a multba visszamenoleg is a Marzot valasztanam. Nem azt mondom hogy rossz (vagy annak nez ki) ez a Raidon de a Marzo azert megiscsak Marzo.

Hunter of Deer
Marzo 33 LO vagy SR Raidon sztetek? mind2 50k ujonnan a boltban. a Raidon picit jobban teccik mert fehér 😊 es jobban megy a bringahoz, a 33LO is jo de a gyari matrica mar a boltban majd leesik rola mi lesz ha meg is azik :S

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Egy protipp: Kezdj mínél hamarabb beleásni a bringaszerelés fortéjaiba, nagyonsok kiadástól kíméled meg magad. Én be se merném adni szervízbe már 😄 Csak a saját szerelésemben bízok.

Positive Mental Attitude

pajti
Ezt láttátok:? <#idiota>

Hidd el nem mondták.Figyelek ha hozzám beszélnek, de tanultam az esetbõl indulás elõtt mindig le fogom ellenõrizni a bringát, hogy minden rendben van-e.
Csak kicsit szar érzés, hogy aszfalton ilyen hiba jelentkezik....Na de hát Magyar utak a maguk varázslatos kátyúival együtt nem csoda, ha 1-2 dolog elromlik 😛

Ettõl függetlenül akkor is elmondom a boltba mire használtam a biciklit és, hogy mi történt.Azzal, hogy vitatkozunk nem sokat érek el(Elmondták-e vagy sem, hogy meg kell húzni a csavarokat az elsõ ár hónapban), nézzék át most a biciklit és tájékoztassanak a teljes körû karbantartásáról.

Nektek pedig köszönöm a tanácsokat 😊
Jol megvoltak azok huzgalva,de amig nem "erik" ossze minden rendesen,addig lehetnek ilyen problemak. Minden epkezlab kerekparboltban elmondjak,hogy 1 het utan vagy hozzak vissza a kerekpart vagy ha ert hozza es van megfelelo szerszama akkor a vasarlo ellenorizze at a bringat.

Jellemzo ilyenkor,hogy elkezd lotyogni a pedal,a hajtomu vagy nem mukodik a valto/fek vagy a kerekek kezdenek el lotyogni,esetleg a kullok kezdenek el pattogni.

Ha nem mondtak ezt el neked a boltban akkor jogos -lenne- a reklamacio,de ha egyszeruen nem figyeltel oda erre akkor inkabb maradj csendben es ne hobologj 😊

Mark007
Az nem azt jelenti, hogy onnantól kezdve rá sem kell nézned, minden tökéletes lesz örökké.

Ha kereket cserélsz autóban, azt is utána kell húzni pár km után.😊

Nem mondtak ilyet...másrészt pedig õk állították be a bicót, jól meg kellett volna húzgálni nem?
Gondolom vasarlaskor elsiklott a fuled mellett az,hogy a csavarokat az elso 1-2 honapban rendszeresen kell ellenorizni. Csak aztan nehogy a boltosnak legyen 1-2 szava hozzad.<#ravasz1>

Ma kilazult az egyik csavar a hátsó agynál és beferdült a kerekem...kivágódtam a kavicságy felé az út szélére és majdnem becsúsztam egy teherautó alá...Nem sokon múlott az életem.Holnap beadom szervízbe, hogy mindent nézzenek át rajta(Ja és readásul a bicó 3 hónapja lett vásárolva...)Azt hiszem lesz 1-2 szavam a boltosnak..
RelakS
Mondjuk úgy, hogy a csapágyakat nem látom, azonban a racsni 28-as lánckereke láthatóan nem használt, viszont a bevágások inkább kád keresztmetszetre hasonlítanak ... bár most nézem, hogy a Shimano koszorúknál is ilyen. Lehet, jobban meg kéne nézni.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Mark007
Én is így szoktam, eddig bevált😊
Ha annyira kopott az egész, akkor ne csodálkozz. Ilyen az olcsó bringa alkatrész😊
Ha tudsz, akkor lánckerék csere, ha nincs hozzá, vagy nem éri meg, akkor teljes hajtókar csere. Mellesleg a monoblokkra is kiváncsi lennék, ha a többi alkatrész ilyen állapotban van😄

RelakS
Amikor ugrált, ránéztem a lánckerékre, és szó szerint 1-2mm-es kopások látszanak a fogakon O_O Mintha biliacélból lenne a lánckerék.
Tisztára törölni amúgy hogy? A letörlés fontosságát évekkel ezelõtt megtanultam, amikor fáradt olajjal eláztattam elõször a láncot, majd magamat 😄 Amúgy csak a görgõkre rakok 1-1 cseppet, majd párszor áthajtom a láncot, és egy rongyot a láncra fogva megint párszor áthajtom. Jöbb ötlet a tisztára törléshez?

Mark007
Lánc véletlenül se legyen "lucskos"😄 Egyedül a láncszemek közötti kis "csapokat" kell megolajozni, és kész, a többi részt töröld szárazra.

Ha csak visszafelé tekerve ugrál, akkor az valszeg váltóbeállítás. De persze egy sokéves, pincében rohadás után erõsen ajánlott minimum láncot cserélni, esetleg sorral együtt.Na meg a bowdenek. 😊

RelakS
Van itthon három bringa: Enyimé új és régi, anyámé.
az új bringánál rákaptam a karbantartásra, legalábbis a láncot próbálom olyan lucskosan tartani, hogy már ne fröcsögjön, de még ne legyen száraz.
Miután megolajoztam, gondoltam, a régivel is megcsinálom. Hááát.... a lánc attól is határozottan olajosabb lett, hogy a kissé olajos kezemmel megfogtam <#ticking> Gondolom, ez nem igazán használ neki.
Amúgy is, lehet, hogy cserére szorulna? <#idiota>

Anyámé meg... nem vagyok biztos benne, hogy 100km-t tekert vele összesen, mégis a hajtómû annyira kopott, hogy ugrál rajta a lánc visszafelé tekeréskor <#csodalk> Még a PLUS-nál dolgoztam, mikor ákcióban vettük <#idiota>

Hunter of Deer
durva kecske 😄

greg benz
Problem? 😄

Ez nem bicikli,ez egy mutargy 😊

Apropo,bugyit hordasz? Puzi-e vagy? 😄

greg benz
Benedvesedett a bugyim

Mark007
Sose baj, ha szûk 😄
28-assal kipróbálnám, de akkor nemtudnék fékezni😄

Vekony gumival epphogy,de befer 😊

Szerk.: Continental CityContact nem fert be,de a sportcontact mar bement 😄

Mark007
Belefér? Nemtudtam😊

shaba23
Ha nem kalocsai minta van a keréken, akkor nem is érdekes...😊
Miert ne? Polarisomban is az volt joideig...

Mark007
Úristen 😄 Na, egy ilyet elfogadnék 😄

<#idiota>

Positive Mental Attitude

Mark007
6 csavaros elterjedtebb szerintem, mind tárcsában, mind agyban. De kinek mi😊

greg benz

RelakS
ha tárcsafék, akkor milyen?
6 csavaroshoz több tárcsa van, CenterLock-hoz van 6 csavaros adapter in case 😊

Kb a kerékszett többet ér mint az életem 😄

Positive Mental Attitude

pajti
biztos óccsó' <#idiota>

ja, ezt láttam én is. egyszer szívesen kipróbálnék Sram-es bringát.
Tömör szeksz.

Positive Mental Attitude