Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De látom, hogy nem vagy teljesen tisztában mindennel(Nem bántás!), szóval érdemesebb lenne ellátogatnod egy szervízbe, és megcsinálják/kicserélik neked😊
Positive Mental Attitude
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Shimano láncokkal nem vagyok kibékülve, 2 is elszakadt a montimon, pedig nem kapott különös igénybevételt..Persze, lehet kifogtam 2 selejtet😊
Most egy Shimano HG50 van, ezzel meg vagyok elégedve teljesen, kb 5eFt volt helyben a boltban, ebike-on talán olcsóbb valamivel.
Szerintem nagyjából mindegy, ne a legolcsóbbat vedd, mert az nem sokáig fogja húzni. Azt szokták egyébként tanácsolni, hogyha pl shimano a hajtáslánc többi része akkor shimano láncot érdemes venni hozzá, ha sram akkor sramot és így tovább.
MTB-ra kell, rendszeres használat (napi minimum 20km), meghajtom amennyire erõmbõl telik, használom a váltót és sokszor járok hegyek között is.
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Positive Mental Attitude
Csak kicsit szar érzés, hogy aszfalton ilyen hiba jelentkezik....Na de hát Magyar utak a maguk varázslatos kátyúival együtt nem csoda, ha 1-2 dolog elromlik 😛
Ettõl függetlenül akkor is elmondom a boltba mire használtam a biciklit és, hogy mi történt.Azzal, hogy vitatkozunk nem sokat érek el(Elmondták-e vagy sem, hogy meg kell húzni a csavarokat az elsõ ár hónapban), nézzék át most a biciklit és tájékoztassanak a teljes körû karbantartásáról.
Nektek pedig köszönöm a tanácsokat 😊
Jellemzo ilyenkor,hogy elkezd lotyogni a pedal,a hajtomu vagy nem mukodik a valto/fek vagy a kerekek kezdenek el lotyogni,esetleg a kullok kezdenek el pattogni.
Ha nem mondtak ezt el neked a boltban akkor jogos -lenne- a reklamacio,de ha egyszeruen nem figyeltel oda erre akkor inkabb maradj csendben es ne hobologj 😊
Ha kereket cserélsz autóban, azt is utána kell húzni pár km után.😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Ha annyira kopott az egész, akkor ne csodálkozz. Ilyen az olcsó bringa alkatrész😊
Ha tudsz, akkor lánckerék csere, ha nincs hozzá, vagy nem éri meg, akkor teljes hajtókar csere. Mellesleg a monoblokkra is kiváncsi lennék, ha a többi alkatrész ilyen állapotban van😄
Tisztára törölni amúgy hogy? A letörlés fontosságát évekkel ezelõtt megtanultam, amikor fáradt olajjal eláztattam elõször a láncot, majd magamat 😄 Amúgy csak a görgõkre rakok 1-1 cseppet, majd párszor áthajtom a láncot, és egy rongyot a láncra fogva megint párszor áthajtom. Jöbb ötlet a tisztára törléshez?
Ha csak visszafelé tekerve ugrál, akkor az valszeg váltóbeállítás. De persze egy sokéves, pincében rohadás után erõsen ajánlott minimum láncot cserélni, esetleg sorral együtt.Na meg a bowdenek. 😊
az új bringánál rákaptam a karbantartásra, legalábbis a láncot próbálom olyan lucskosan tartani, hogy már ne fröcsögjön, de még ne legyen száraz.
Miután megolajoztam, gondoltam, a régivel is megcsinálom. Hááát.... a lánc attól is határozottan olajosabb lett, hogy a kissé olajos kezemmel megfogtam <#ticking>#ticking> Gondolom, ez nem igazán használ neki.
Amúgy is, lehet, hogy cserére szorulna? <#idiota>#idiota>
Anyámé meg... nem vagyok biztos benne, hogy 100km-t tekert vele összesen, mégis a hajtómû annyira kopott, hogy ugrál rajta a lánc visszafelé tekeréskor <#csodalk>#csodalk> Még a PLUS-nál dolgoztam, mikor ákcióban vettük <#idiota>#idiota>
Apropo,bugyit hordasz? Puzi-e vagy? 😄
Szerk.: Continental CityContact nem fert be,de a sportcontact mar bement 😄

Positive Mental Attitude
6 csavaroshoz több tárcsa van, CenterLock-hoz van 6 csavaros adapter in case 😊
Positive Mental Attitude
Positive Mental Attitude