22335
-
MaRee #20213 Csak próbáljon megállítani -
ldavid #20212 inkább a bűntestés.
bár én rendőrt igazoltatni is még csak egyszer láttam, aztán mentem más irányba :D -
#20211 Dehogynem, lakott területen kívül kukásmellény nappal is. -
#20210 szóval akkor ráülünk egy karácsonyfára és már tekerhetünk is :D hát nekem ezekből az első-hátsó lámpa, csengő + első keréken prizma van.
egyszer megijedtem mert megállított a rendőr hajnalban hazafelé, nah mondom ez bukta :D erre megkérdezte hogy hol vettem a világító szelepsapkát omg :D -
Knabb #20209 Nappal nem. Legalább is szerintem, ki hogyan értelmezi. -
#20208 tehát > *vagy -
#20207 "Lakott területen kívül az úttesten, leállósávon, útpadkán közlekedő kerékpárosnak éjszaka és korlátozott látási viszonyok között fényvisszaverő mellényt kell viselni!"
-Ezeknek a feltételeknek együtt kell teljesülniük? Tehát nappal is kell lakott területen kívül fényvisszaverő mellény? -
Tusy #20206 - nekem duda van, ez a hülye müa. csengő egyik télen befagyott és amikor kellett volna nem szólt. Én meg ott próbálkoztam vele fékezés helyett ... Meg ami csengőket kapni azt 2 másodperc letörni és van aki erre élvez (magyarul a 3. széttört csengő után dudát vettem, bár egy dudáról a gumit is elvitték) -
#20205 Nekem egy ilyen régifajta duda van a kerómon, az tetszik... baromságnak tartom, hogy csengő hangja legyen.. -
#20204 Nem tudom én az országútira továbbra is buzisnak tartom a csengőt. Esetleg, ha valami nagyon esztétikusat találok. -
Kerékpárosok figyelem - százezres bírságot is kaphatsz -
MaRee #20202 Hát sajnos nem tudom megállapítani, ha ráállok a pedálra akkor recseg, tekerés közben pl nem. Én a pedáltól hallom a recsegést. -
Knabb #20201 Nekem a hajtókar recseg, sokáig azthittem a pedál. Lehet, hogy nálad is erről lehet szó? -
#20200 A kormánypoziciotol nem fog változni a teló keménysége , bár egy kicsit lehetne magasabban és elörébb a mostaninál.
Ha csuklóval támaszkodom a kormányon most ugy kényelmes és igy nem a tenyerem van a kormányban -
MaRee #20199 Ilyen a pedál, levettem bezsíroztam fullra, de így is recseg ha ránehezkedek. -
Blum #20198 A bringa iranyitasan biztos,hogy fog valtoztatni de nem ez az alapveto faktor.
En a helyedben esetleg egy meredekebb stucnit es nagyobb ivu es szelesebb vagy epp keskeneyebb kormanyt probalnek ki.
Pl. amikor megvettem anno a Polarisomat akkor a gyari stucni-kormany kombo jonak tunt,de amikor raraktam egy allithato stucnit es szelesebb kormanyt,mindjart mas volt. Es abban csak 85-os telo volt. -
#20197 Ezért kérdeztem, hogy a 100as villa mennyire befolyásolja azt, mert 2 cm-el elörebukik a teljes váz, függetlenül attól, hogy a kormányszárat hézagolókkal változatlan magasságra helyezem.
ÉS ugye a mostani 120as villám is ha ráülök 4-5 cm-et beül hacsak ráülök és egy komolyabb fékezésnél a maradék ut is benyomodik és igy már át is lendülök a kormányon annyira megbólint a bringa elöre.
Már 2x estem 20as tempónál emiatt , hogy fékezéskor benyomodott a teló és átlendültem a kormányon.
Amugy minden másba kényelmes a bringa , egy balatonkört minden gond nélkül lehet vele menni ,hogy nem fájdul meg semmim -
Blum #20196 Ahhoz nem sok koze van a villanak. A bringa stabilitasat -vagy epp instabilitasat- 80%-ban a vaz geometriaja hatarozza meg.
En pl. gyuloltem a Merida vazakat,mert bar tartosak es jok voltak de kenyelmetlenek es esetlennek ereztem magam. Magellannal (Polaris,Serpens) es Gepidakkal (Asgard,Sirmium,Karaton) nem volt semmi bajom.
De amugy ebben kozrejatszik az is,hogy ki mit szeret. Pl. 2-3 haveromnak mindigis csak Merida vazai voltak es nekik bejott. -
#20195 Hát ha ennél is aggilisabb lesz akkor már megsem tudok maradni rajta.
Valamiért most is olyan ha mozgatom a kormányt akkor beremeg az egész, egyáltalán nem stabil.
Nem tudom miért van ez, én arra gyanakodom, hogy tul puha a villa és még talán a felni vagy a tengely is csavarodik.
Ilyet még soha nem éreztem egy bringán , egyszerre stabil és instabil.
Nullakézzel nem lehet vele menni egyenes uton, de kis ivben sem lehet nagyon fordulni vele.
Valahogy magasan érzem a sulypontját a bringának és kifelé akar dölni a kanyarban . -
Blum #20194 Szedd szet,pucold ki,zsirozd meg.
Ha mar beragodott akkor csere. -
#20193 Műanyag/fém? Milyen régi? Nem lehet, hogy csak simán elkopott, vagy száraz? -
MaRee #20192 A pedál mitől kattoghat? A bal oldali pedálom a felső ponton ha rá nehezkedek rohadtul recseg ropog, de nem tudok rájönni miért. -
Blum #20191 Kicsit agilisabb lesz a bringa,jobban fordul es maszasoknal is elonyt jelent.
Kormanycsapagyra/vazra nincs karos hatassal,sot...
Elvileg minnel kisebb villa van a vazban annal jobban kimeli azt. Ezert van az,hogy okostojas megveszi a 10k-s szetkurt Hardy vazat meg a 160mm-es huzott Manitou telot es szitkozodik,amikor 3 ugras utan a vaz megnyekken. :) -
#20190 Arra valakinek tapasztalata tanácsa van, ha 120as teló helyett 100ast tennék elöre? az mennyiben változtatná meg a bringa viselkedését ? Meg a kormánycsapágyra lenne káros hatása a megváltozott geometria miatt?
egy XCM vagy XCR mindig keverem 120as lockos teló van most benne, de valami olajos vagy levegösre szeretném cserélni amivel normálisan be tudom állitani a súlyomhoz megfelelő rugózást,de 100asba talán több fajtát és olcsóbbat kapnék mint 120asból.
DE ha valaki tud akkor ugy 50-60 ezer maxból szeretném lecserélni esetleg a régi beszámitásával az árba.V-fék felfogatás legyen rajta ,mert tárcsára cserélni egyszerre nem lenne keret -
#20189 Ma is tanultam valamit. :)
Balee 007
Itt van egy méret táblázat. -
Balee 007 #20188 Bocs azt valóban nem írtam. 178cm vagyok kb nem tudom ahhoz mekkora váz kell -
ldavid #20187 rázkódást jobban elnyeli -
#20186 Hogy érted, mennyi előnye van egy aluhoz képest? Addig oké, hogy könnyebb, de merevebb is? -
ldavid #20185 carbon villa azért jól tud jönni.
de nem ártana tudni mekkora méretű bringára vanszüksége. -
#20184 Szerintem jól tették, hogy kicsit rászálltak a boltokra is, így kiderül, hogy melyik boltban lehet megbízni. -
#20183 A Loptopos perceket leszámítva nekem ez az első olyan rész ami nagyon nem tetszett.. szerintem a srácok itt már több helyen is túlzásokba estek (pl. szerencsétlen debreceni gyerek szerintem azt se tudta mi van, örülök, hogy végül nem vette meg a kerót+ez a boltos téma is elég erőltetett volt.) -
#20182 -
#20181 Szia, mind a kettő tökéletesen megfelelne első outi kerékpárként, a karbon kiegészítők szépek, de nem fogod érezni gyakorlati hasznukat, tehát ne ez legyen a fő motiváció szerintem. Ahogy nézem a Torpedo-nak csak a stucni, kormány és a villa karbon, a váz maga alu. Amúgy még nézz szét más oldalakon is, például: apro.bikemag.hu-n, vannak lehetőségek: [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]
Nekem az első outi-m egy épített magellán vázas kerékpár volt, shimano rx100-as kiegészítőkkel, belekóstolni tökéletes volt. :) -
Knabb #20180 Bizony előfordul, lehet nemkenték meg rendesen aztán beragadnak a kis kalapácsok, vagy egyéb, de nagyon valószínű, hogy az a ludas. -
Blum #20179 Racsni is lehet gyarilag hibas...:)
En anno amikor megvettem egy kisebb vagyonert valami DT hatso agyat minden tobbi vacakkal egyutt,akkor kapasbol lehetett is szetszedni,mert a hatso fogsor nyolcasokat irt le...hezagolo gyarilag ferden volt belerakva,ami azert vicces egy +20k-s agynal. -
#20178 Bocsánat, nem voltam gépközelben tegnap.
Nem a lánc ugrik (szóval a fogaskerék is forog vele), és van, hogy kattan egyet, a hang pedig minden esetben hátulról jön. A racsni pedig cserélve lett az új szettel együtt. Tegnap eső után otthon leguggoltam a bringa mellé, és elkezdtem tekerni a pedált. Volt, hogy majdnem 180 fokot forgattam a pedálokon, mire beakadt.
Blum: köszönöm a tippet, utánanézek a dolgoknak. Amúgy a gond az, hogy a legtöbb ember, akit kérdeztem (barátok akik évek óta bringákat építenek, jártam szervizben is vele), egyből racsnit mondott. De hát azt most cseréltem mondom full új, na és kész, itt megállt a tudomány, más nem is lehet rossz. Jó, én nem értek hozzá, de fura, hogy a 10 éve ezzel foglalkozó szervizes is csak fogta a fejét, hogy hát akkó nem tuggya mi van. Én meg tegnap edzés után hazafele a frankó hideg esőben kétszer is majdnem eldobtam a gépet, mert hát ugye akkor hagy ki a hajtás, amikor nagyon nem kéne. Meg persze 100 ember előtt, hogy ha esek, legalább le legyek fotózva. -
Knabb #20177 Ugrik is párat a lánc, vagy csak úgy láncmozgás nélkül elforog a hajtókar ha terheled? Ha ugrál a lánc, akkor mozgatsd át az összes szemet és kend meg. Nézdmeg, hogy nem-e kopott el az elülső lánctányér(ugye az nem lett cserélve), meg hogy elég feszes-e a lánc.
Ha a lánc nem szalajt, akkor én lehet inkább a racsnira gyanakodnék -
Blum #20176 Lehet,hogy monoblokk hiba vagy csak valami lelazult.
Ha monoblokk hiba akkor csak egy uj ipari csapagy kell bele (felteve,hogy meg nem ragta szet a kulso reszt is),az par szaz forintbol megvan.
Vidd el egy normalis szervizbe,ott kideritik honnan ered a baj. -
#20175 Nekem olyan problémám van, hogy néha ugrik a pedálom. Nem is kell erősen megtekerni, mintha kihagyna az egész, főleg hidegben. 3 hónapja volt lánc, és hátsó fogaskerék (ami racsnit is tartalmaz) csere, szóval nem is értem, hogy mi lehet a hiba? A hátsó kerék már egyszer centrírozva volt, szóval az tuti nem 100%, de nem értem, hogy mitől hagyhat ki néha. Nem kap bele... Vagy nem is tudom hogyan írjam, nem értek hozzá nagyon. Álló helyzetben is megesik, meg néha csak úgy menet közben is, erőtől függetlenül.
Nem tudom mennyit számít, de szobában tartott, télen max. edzőterem + haza használom (kb. 10 perc).
Szóval mi lehet a gond? -
Balee 007 #20174 Hellosztok.
Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az országúti bringázást is, mivel lassan már csak aszfalton tekerek és oda sok egy AM bringa ami most van.
Sajnos nem nagyon értek az outikhoz ezért szeretnék segítséget kérni tőletek. Mire kell odafigyelni a vásárlásnál?
Illetve már van 2 kiszemelt, de nem tudom, hogy ezek jók-e.
Torpado T2000
Genesis Corsa Comp
A Torpado mellett szólnak a carbon kiegészítők valamint az ára is, a Genesis pedig keveset futott, de én inkább a Torpado felé hajlok.
Szerintetek jó választás lenne? Nem versenyezni akarok vele, csak belekóstolni a országúti bringázásba.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.