22335
11330766891279474906.jpg
  • sempronius18
    Mondjuk lehet a szakik fikázni fogják, de én egy Merida crossway 15-öt újítottam be még tavaly nyáron, ha lehetőségem van űzöm hajtom rendesen, de még semmi baja.
  • sempronius18
    Egyébként a lényeg az hogyha csak hobbiból kell én az országúti helyett egy Cross típusú bringát ajánlanék ami ugye átmenet az országúti bringa és az MTB között így közúton és nem túl durva terepen értsd kevésbe hepehupás földutakon ösvényeken is tudod használni.
    Ami pedig a legfontosabb ebben a kategóriában azért van esélyed normális gépet találni az adott árkategóriában.
  • sempronius18
    Jah az lemaradt, hogy milyen terepen? Hobbiból megmásznál vele egy legalább 4. kategóriás emelkedőt, vagy a sík alföldön tekergetnél?
  • sz4bolcs
    hobbi hétvégi bicajozás
  • sempronius18
    Mennyit használnád átlagosan? Mire használnád? Versenyeznél is vele? Edzenél vele? Heti egyszer letekernél vele hobbiból 30 km-t, vagy több alkalommal hosszabb távokat is akár?
  • bardocz
    Szerintem működik a dolog, ha előre újat raksz fel.
  • raptor22
    Olyat érdemes csinálni, hogy a hátsó keréken lévő külsőt kicserélem az első keréken lévőével? A hátsó kerék szemmel láthatóan kopottabb, 1-3 mm-rel. Mert akkor külső cserénél nincs az, hogy az első keréken még a fele se kopott le, a hátsó meg kuka.
  • greg benz
  • sz4bolcs
    Valami hasonló válaszra számítottam a 'semilyen' mellett. :D

Újból semmi nem jöhet szóba?
  • Blum
    +1
  • ldavid
    használtat :)
  • sz4bolcs
    100-150 ezer HUF-os kategóriában milyen országúti bicajt érdemes venni?
  • RelakS
  • RelakS
    Ha valakit esetleg érdekel a Tolvajkergetők facebook oldala
    És igen, ez már hivatalos.
  • Blum
    Persze,ahhoz kell egy kulon szerszam.
  • Hecker007
    Erre voltam kíváncsi, köszönöm a segítséget! :)

Még azt nem tudom hogy ezt a kazettás fogaskoszorút mi tartja a helyén? Kell hozzá valami spéci szerszám amivel fel lehet fogatni?
  • Blum
    Amugy ennyi penzert olyan nagyon szar agyat meg ha akarsz se tudsz venni. :)
  • Blum
    Novatech nagyon jo. De hasonlo arban nyugodtan vehetsz BikePositive-ot vagy Shimano-t is.
    Nekem Bike+ Helium volt hatul,az is nagyon birta.
    De megnezheted meg a DT-t is.
  • Hecker007
    Csőtengely az 2 darabban van, és most nézem hogy a csapágyakat is cserélni kéne, az egyik oldalon legalább 2 golyó tört össze, a másikon meg 1 hiányzik. Cserélem az egészet inkább most valami Joytech vagy mi van benne, igaz törötten is legalább 100km belement, csak kattogott nagyobb terhelésnél

A racsnis dologra közben rájöttem, vennem kell fogaskoszorút is.
  • pauly
    Ha csak a csőtengely tört el,akkor elég ha veszel egy újat bele.Persze ha az egészet cserélni akarod akkor nem szóltam :)
  • Hecker007
    Üdv!
    Ma kiderült hogy a hátsó agyam megadta magát, a belső tengely eltört, a gyorszár meghajolt, úgyhogy muszáj cserélnem. Novatec agyakat néztem, az lenne a kérdésem, hogy ezekre rámegy a jó öreg racsni vagy venni kell egy kazettás fogaskoszorút is hozzá? Illetve hogy mennyire számítsak tartós agyra 15-20eFt árkategóriában?
  • RelakS
    najóvan...
    Úgy látszik, az alábbi oldal kamu.
  • RelakS
    Törölték az oldalt, mert uszító, rászístá, stb...

Itt az új profil, de ők maguk is kérik a kommentelőket, hogy fogják vissza magukat.
  • RelakS
    A hiba az én készülékemben van, vagy tényleg lekapcsolták a Tolvajkergetők facebook oldalát?
  • benőmenő
    Szerintem az enyémnél más is sz@r, mert az elsőt egész jól be tudtam lőni, de a hátsón több csavarfordulat után is alig emeli el az egyiket a kerékről. Ugyan akkor így is több nagyságrenddel könnyebb lett tekerni :D
  • greg benz

Annyira szép :D
  • MerlinW
    Meg, jaja:)
  • Blum
    Akkor ezek szerint megvetted a paripat? :)
  • MerlinW
    Most nézem a többi videót, jó a srác csatornája.
  • MerlinW
    4:40-től:

• MerlinW
    Sikerült megcsinálnom. A lényege a játéknak, hogy amelyik oldala rátapad a gumira fékezés után, annak a (alul levő oldalsó) csavarján kell kicsit húzni, esetleg a másik oldalon lazítani egészen addig amíg be nem áll szimmetrikusan. Tehát amelyik csavar lazább, arra van kisebb erőhatással a huzal.

Én úgy csináltam, hogy tekertem egy negyed fordulatot, féket tövig behúztam 1-2 mp-ig 2-3x, elengedtem, majd egy papírlappal ellenőriztem hogy bemegy-e a kerék és a fékek közé. Amelyik oldalon nem csúszott be a lap, ott ráhúztam picit a csavarra vagy lazítottam a másik oldalon.

Én az előbb több, mint egy órán át játszottam a két fékkel, mire tip-top lett:) Egy kis logikai játék:)
  • repvez
    ÉS az ilyen patkóféknél hogy lehet megakadályozni az egyoldalra való elhuzást fékezéskor és utána ottmarad.
    MErt van egy melós bringám amivel csak bent mozgok,de nálam is sikál a pofa a felninél és le kell nyulnom visszatolni a helyére

A másik problémám, hogy hogy lehet megoldani, hogy az ülést jelentősen hátrébb tegyem mint amenynit a cső engedne?MErt ez a versó bringát még tizenéves koromba használtam igy kicsi a váz. a szarvkormáynt lecseréltem egyenesre,ezzel megoldottam,, hogy ne érjen a térdem a kormányhoz és az ülés csövet lángvágóval megmelegitve hátra hajlitottam,de ennél gondolom lehetne valami jobb megoldást is találni.
  • cobranco
    Sziasztok!

A tavaly nyári alpoktúránk utolsó epizódja megtekinthető:

Útvonal:
    Toblach/Dobiaccio/-Pustertal-Drau/Dráva/ völgye-Lienz-Möllbrücke-Milstatter see-Brenn see-Afritzer see-Ossiacher see-Wörther see-Klagenfurt

Útvonal-animáció és térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpdosz4.2013..html

A írásos anyag maradék része/meg persze az immár komplett egész is,egyben ,aki most kapcsolódik be/:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolok.html

Jó szórakozást!
  • bardocz
    Én úgy emlékszem, hogy az enyémen a rugót is lehet más helyre rakni, talán 3 lyuk van, és azzal is feszesebb lehet, kevésbé ér bele, meg mocorog magától.
  • MerlinW
    Megnézem, köszi:)
  • benőmenő

Ezt én is majd megnézem, mert állandóan küzdök a Merlin által említett problémával.
  • repvez
    A fékpofa alatti fekete kiálló csavarral tudod elvileg a rugó feszességét állitani, hogy milyen erősen térjen vissza a helyére, azokkal kell játszadozni, hogy egyformán legyenek , igy nem ragad ott ez egyik felén a pofa .
  • MerlinW
    Kis segítséget kérnék:

Ilyen fékek vannak a bringán, de oldalirányban könnyen forgathatók/mozdíthatók. Ezáltal hozzáérnek a kerékhez. Nem találtam melyik csavarral, vagy hol lehet stabilizálni őket. Esetleg állítani a gumik távolságán.

• Tsityu
    Országúti bringámon nagy generál. :-)

• Knabb
    Döcögős menet kicsit? :)