22335
11330766891279474906.jpg
  • DarkSector
    itt irnak mindent!

új, be kell kopni, meg tisztitani meg fékezz 30-50x, csakhogy erős fékezés az első kerékre életveszélyes.

nem értem, csak a szar kola miatt?
  • DarkSector
    kibillent a fél literes kola a kezembe és véletlen ráfolyt egy korty, nem sok de ráfolyt
  • DarkSector
    egy pici kola ráfolyt, de akkor ettől nyikorog?
    basszameg uj bickli? le sem tudom cserélni....mossam le vizzel?
  • bertino
    ha már teló a téma, én is épp most készülök cserélni egy igen csak fos "zoom" telót egy normálisabbra.
    még csak nézegetés szintjén járok, amit nem tudok, hogy igazából teljesen mind1, hogy 100 vagy 120mm-es vagy... esetleg nem teljesen mind1 ? jól megmondtam.
    ismerősöm kérdeztem ő azt mondja nem számít, a fő oka a cserének, hogy túlzottan alacsonyan van a kormány és fáj már a hátam, a zoom viszont annyira űber ugye, hogy még állítani se lehet...
  • raptor22
    Nem lett koszos valamitől a fékpofa? Gondolok olyanra, hogy bicó tisztításnál ráfolyt valami vegyszer, pl. ilyenekre gondolok. Nekem anno a fékolaj folyt rá, akkor nyikorgott fékezésnél. Fékpofa csere és megoldódott a gond.
  • DarkSector
    ja fasza. :P
    akkor már csak a féktárcsa, lehet ez elmulik de iszonyat csikorog de csak elől...
  • repvez
    A teleszkopon az a tekerő arra való hogy az ember tekergesse, azzal nem rontod el.
    Egyébként meg az előfeszitést tudod állitani, ha a pozitiv irányba tekered akkor keményebb lesz a rugózás a negativba meg puhább.

A fékre nem tudok mit mondani,mert nincs olajos fékem,de lehet,hogy nagy a hézag vagy levegős , nézesd meg egy szervizbe, de lehet csak be kell kopnia ha nagyon uj még.
  • DarkSector
    srácok baj van, fent a teleszkop bal felén van egy tekerő:

Preload, van negativ irány és pozitiv....
    lehet eltekertem, mire állítsam vissza.

és ma elkezdett az első féktárcs anyikorogni, és látom foltokban kopik a féktárcsa, ez mi?

hátsó oké a féktárcsán van még az a halovány sáv.
  • Blum
  • DarkSector
    fasza. :D
  • Balee 007
    Még a gyári Suntour aztán kicsit már kotyog. majd kap egy rockshox-ot és akkor azt mondom tökéletes lesz :D
  • bertino
    jól néz ki, miért kell első telót cserélni ? :D
  • Balee 007
    bringa
  • Balee 007
    Végre van egy rendes bringám :D Első teleszkóp csere és szerintem tökéletes lesz :D

• DarkSector
    ja hozzám képest akkor kicsi vagy. :D
  • Blum
    Mindossze 176cm...annyira azert nem :)
  • DarkSector
    köszönöm szépen nagy vagy!
  • Blum
    Siman vaz-sorozatszam a megnevezese.
    Igen,lehet meghozza a bikesafe.hu oldalon.
  • DarkSector
    srácok biztonság szempontból, van ugye alvázszám a biciklin ezt úgy hallottam lehet regisztrálni is nem?
  • DarkSector
    thx nem rossz ötlet
    és akkor ugye 2 zár előre+hátra
  • Blum
    Ja,tenyleg...

testbike-on es ebike-on erdemes meg szetnezni. Ott sok kereskedo is van akik vadi uj bringakat arulnak bolti ar alatt.
  • Pistike 007
    Vagy akár használt piacon is ki lehet fogni jó állapotú karbantartott bringákat, érdemes ilyen téren is körbenézni :)
  • Csabesz6
    Rendben, nagyon köszi. Áruház eszembe sem jutna, 14 évesen még beleestem (tünk) ebbe a csávába, viszont ez a Caprine is már rendes bringaüzletből jött.
  • Blum
    Udv!

Ne kolts mar erre a bringara. Uj hajtomu,monoblokk,lanc,hatso agy,hatso fogsor,kormany atalakitas (ha egyaltalan lehetseges) kombo tobbe lenne,mint amennyit utana tenylegesen er a bringa es alapvetoen nem lesz sokkal jobb.

90-100k korul mar tenyleg kapni elhetobb,komolyabb es igeny szerint fejlesztheto gepeket (Magellan,Gepida,Dema) inkabb azokat nezegesd. Nagy aruhazban mint pl. Tesco,OBI,Hervis ne vasarolj,kifejezettem szakuzletbe menj.
  • Csabesz6
    Kép mégegyszer, remélem jó lesz:

• Csabesz6
    Hali. Nem vagyok nagy szaki, de lehet elérkezett az idő, hogy lecseréljem a Caprinem. Mezei 26"-os MTB, Spirit címen fut:

Tök szeretem, de szegény kezd kikopni. Ami szerintem az Én hanyagságomnak is köszönhető. Lánc kenésen és az időszakosan szükséges fék/gumi cseréken kívül sok mindent nem kapott. Mik az alapvető karbantartási módszerek?

Problémák:
    -kicsit kevésnek érzem az áttételt, lehetne előre eggyel nagyobb fogaskerék, vagy hátra kisebb (tudom nem vagyok szakszerű, de érthető mi a gondom)
    -a kormányt már nem tudom feljebb hozni, pedig kicsit kéne. Szerintem így is necces, hogy feljebb húztam
    -laza a láncom, "legnagyobb" fokozatban, visszafele tekerve lenyaklik az egész
    -brutálisan lóg a hátsó tengelyem (csapágyazás (?) )
    -recseg, ropog a hajtókarom. 90 kiló körül vagyok, hátha számít

Kb ennyi. Amúgy teljesen megfelelt eddig, tó körül szoktam nyomni, zúzott köves/aszfaltos/homokos szakaszokon, illetve városban, országúton. Semmi extremitás, csak átlagos túra felhasználás, persze tempósan. Érdemes lehet foglalkozni még vele, vagy nézzek körbe a piacon? Egyik ismerős bicóboltos komával beszéltem már, megnézi a bringát, és mond szakvéleményt, de kíváncsi vagyok a Ti ötleteitekre is. Azért 100 fölé nem szívesen mennék, ha nem muszáj, új bringa esetében. Állítólag 90-től már egész jókat lehet kapni, ilyen célra.

Köszi!
    uff
  • repvez
    A lidl-be vettem én is hasonlót 900ft-ért, de azt a szelepen keresztül kell befujni és ugy felfujni.Azis valami folyadék ami szétterül a gumi belsejébe.
  • Muttley
    ez lehet jó?
    v.
    vmilyen elmeháborodott próbál zsetont szerezni a semmiért?

defektjavítás új korszaka

• pauly
    Cseréld le imbuszosra a nyeregcsőbilincset,akkor legalább szerszám nélkül nem tudják csak úgy ellopni.
  • DarkSector
    Még igazából hirtelen biztonság mellett annyi érdekelne, hogy ez a hidraulikus fékekkel vigyáznom kell? mert rémhirek voltak a neten hogy a régebbi villákból akár kiszedhette a kereket ha erőteljes fékezgetést okoztak a biciklinek?

Vagy ez már ki van küszöbölve tervezés szempontból?
  • DarkSector
    Ja hogy azt mondod a nyereg, vagyis ülés leszarják? mondjuk elég ha egyszer elviszik, nekem az lové. :D
    Max hátizsákba dobni vagy szatyor nem tudom, vagy van-e arraa egy speckó zár amit a kallantyú köré tehetnék?
  • DarkSector
    Aha de mondjuk megállok egy város szélén tesco előtt, jo nem biztos hogy a nagy tömegbe 10 perc alatt nekiállnak szétszedni, de az ülés bánt mert 1 mozdulattal kijön. :D
    a kerék oké, veszek 2 zárat és a vázhoz zárom ahogy ajánlották. :D
  • Knabb
    Ha nagyon félted vigyed magaddal. Nyergekre mondjuk nemnagyon pályáznak, inkább a vicceskedvű részegek szoktak, meg a villogókat csórják.
  • DarkSector
    Másrt nem kell védenem?
    fék-karok?

mert a fék is olaj-os fékek, talán arról nem tudnak lekapni semmit.
  • DarkSector
    neked is thx, valahonnan gyanitottam.
    csak ez megint azt mutatná, nézzétek ezt lopjátok el mert 2 lakattal védem. :D
  • DarkSector
    Na nekem is ez jutott eszembe
    és a üllést ki egy szatyorba?
  • MerlinW
    Ezért kell a lakattal a keret és a vázat is körbefogni. Továbá ezért kell 2 lakat, mert elől is ugyanígy.
  • repvez
    1 jó hosszú vagy 2 lakattal ugy rögziteni, hogy a kereket és a vázat is közrefogja.
  • DarkSector
    ITT ez a fekete lofasz

Na már most ezzel még villáskulcs sem kell leszedni...most őszintén ha beérek a tescoba mondjuk hogy merjem így kint hagyni????????
  • repvez
    Köszi! szerintem nincs konkrét időpontja ,de nem kérdeztem tőle csak láttam, hogy beszélnek a haverjaival , hogy szeretne oda kimenni tekerni egyet,de nem talál infót róla, hogy egyáltalán menynire nehéz bringázni azon a terepen vagy, hogy van e valami kijelölt bringautvonal/tura.Gondolom, hogy az időpolnt az a meleg időszara tervezi.
    A bringákat vinnék itthonról.