22335
-
#20493 itt irnak mindent!
új, be kell kopni, meg tisztitani meg fékezz 30-50x, csakhogy erős fékezés az első kerékre életveszélyes.
nem értem, csak a szar kola miatt? -
#20492 kibillent a fél literes kola a kezembe és véletlen ráfolyt egy korty, nem sok de ráfolyt
-
#20491 egy pici kola ráfolyt, de akkor ettől nyikorog?
basszameg uj bickli? le sem tudom cserélni....mossam le vizzel? -
#20490 ha már teló a téma, én is épp most készülök cserélni egy igen csak fos "zoom" telót egy normálisabbra.
még csak nézegetés szintjén járok, amit nem tudok, hogy igazából teljesen mind1, hogy 100 vagy 120mm-es vagy... esetleg nem teljesen mind1 ? jól megmondtam.
ismerősöm kérdeztem ő azt mondja nem számít, a fő oka a cserének, hogy túlzottan alacsonyan van a kormány és fáj már a hátam, a zoom viszont annyira űber ugye, hogy még állítani se lehet... -
raptor22 #20489 Nem lett koszos valamitől a fékpofa? Gondolok olyanra, hogy bicó tisztításnál ráfolyt valami vegyszer, pl. ilyenekre gondolok. Nekem anno a fékolaj folyt rá, akkor nyikorgott fékezésnél. Fékpofa csere és megoldódott a gond. -
#20488 ja fasza. :P
akkor már csak a féktárcsa, lehet ez elmulik de iszonyat csikorog de csak elől... -
#20487 A teleszkopon az a tekerő arra való hogy az ember tekergesse, azzal nem rontod el.
Egyébként meg az előfeszitést tudod állitani, ha a pozitiv irányba tekered akkor keményebb lesz a rugózás a negativba meg puhább.
A fékre nem tudok mit mondani,mert nincs olajos fékem,de lehet,hogy nagy a hézag vagy levegős , nézesd meg egy szervizbe, de lehet csak be kell kopnia ha nagyon uj még. -
#20486 srácok baj van, fent a teleszkop bal felén van egy tekerő:
Preload, van negativ irány és pozitiv....
lehet eltekertem, mire állítsam vissza.
és ma elkezdett az első féktárcs anyikorogni, és látom foltokban kopik a féktárcsa, ez mi?
hátsó oké a féktárcsán van még az a halovány sáv. -
Blum #20485 -
#20484 fasza. :D -
Balee 007 #20483 Még a gyári Suntour aztán kicsit már kotyog. majd kap egy rockshox-ot és akkor azt mondom tökéletes lesz :D -
#20482 jól néz ki, miért kell első telót cserélni ? :D -
Balee 007 #20481 bringa -
Balee 007 #20480 Végre van egy rendes bringám :D Első teleszkóp csere és szerintem tökéletes lesz :D
-
#20479 ja hozzám képest akkor kicsi vagy. :D -
Blum #20478 Mindossze 176cm...annyira azert nem :) -
#20477 köszönöm szépen nagy vagy! -
Blum #20476 Siman vaz-sorozatszam a megnevezese.
Igen,lehet meghozza a bikesafe.hu oldalon. -
#20475 srácok biztonság szempontból, van ugye alvázszám a biciklin ezt úgy hallottam lehet regisztrálni is nem? -
#20474 thx nem rossz ötlet
és akkor ugye 2 zár előre+hátra
-
Blum #20473 Ja,tenyleg...
testbike-on es ebike-on erdemes meg szetnezni. Ott sok kereskedo is van akik vadi uj bringakat arulnak bolti ar alatt. -
#20472 Vagy akár használt piacon is ki lehet fogni jó állapotú karbantartott bringákat, érdemes ilyen téren is körbenézni :) -
#20471 Rendben, nagyon köszi. Áruház eszembe sem jutna, 14 évesen még beleestem (tünk) ebbe a csávába, viszont ez a Caprine is már rendes bringaüzletből jött. -
Blum #20470 Udv!
Ne kolts mar erre a bringara. Uj hajtomu,monoblokk,lanc,hatso agy,hatso fogsor,kormany atalakitas (ha egyaltalan lehetseges) kombo tobbe lenne,mint amennyit utana tenylegesen er a bringa es alapvetoen nem lesz sokkal jobb.
90-100k korul mar tenyleg kapni elhetobb,komolyabb es igeny szerint fejlesztheto gepeket (Magellan,Gepida,Dema) inkabb azokat nezegesd. Nagy aruhazban mint pl. Tesco,OBI,Hervis ne vasarolj,kifejezettem szakuzletbe menj. -
#20469 Kép mégegyszer, remélem jó lesz:
-
#20468 Hali. Nem vagyok nagy szaki, de lehet elérkezett az idő, hogy lecseréljem a Caprinem. Mezei 26"-os MTB, Spirit címen fut:
Tök szeretem, de szegény kezd kikopni. Ami szerintem az Én hanyagságomnak is köszönhető. Lánc kenésen és az időszakosan szükséges fék/gumi cseréken kívül sok mindent nem kapott. Mik az alapvető karbantartási módszerek?
Problémák:
-kicsit kevésnek érzem az áttételt, lehetne előre eggyel nagyobb fogaskerék, vagy hátra kisebb (tudom nem vagyok szakszerű, de érthető mi a gondom)
-a kormányt már nem tudom feljebb hozni, pedig kicsit kéne. Szerintem így is necces, hogy feljebb húztam
-laza a láncom, "legnagyobb" fokozatban, visszafele tekerve lenyaklik az egész
-brutálisan lóg a hátsó tengelyem (csapágyazás (?) )
-recseg, ropog a hajtókarom. 90 kiló körül vagyok, hátha számít
Kb ennyi. Amúgy teljesen megfelelt eddig, tó körül szoktam nyomni, zúzott köves/aszfaltos/homokos szakaszokon, illetve városban, országúton. Semmi extremitás, csak átlagos túra felhasználás, persze tempósan. Érdemes lehet foglalkozni még vele, vagy nézzek körbe a piacon? Egyik ismerős bicóboltos komával beszéltem már, megnézi a bringát, és mond szakvéleményt, de kíváncsi vagyok a Ti ötleteitekre is. Azért 100 fölé nem szívesen mennék, ha nem muszáj, új bringa esetében. Állítólag 90-től már egész jókat lehet kapni, ilyen célra.
Köszi!
uff -
#20467 A lidl-be vettem én is hasonlót 900ft-ért, de azt a szelepen keresztül kell befujni és ugy felfujni.Azis valami folyadék ami szétterül a gumi belsejébe. -
#20466 ez lehet jó?
v.
vmilyen elmeháborodott próbál zsetont szerezni a semmiért?
defektjavítás új korszaka
-
pauly #20465 Cseréld le imbuszosra a nyeregcsőbilincset,akkor legalább szerszám nélkül nem tudják csak úgy ellopni. -
#20464 Még igazából hirtelen biztonság mellett annyi érdekelne, hogy ez a hidraulikus fékekkel vigyáznom kell? mert rémhirek voltak a neten hogy a régebbi villákból akár kiszedhette a kereket ha erőteljes fékezgetést okoztak a biciklinek?
Vagy ez már ki van küszöbölve tervezés szempontból? -
#20463 Ja hogy azt mondod a nyereg, vagyis ülés leszarják? mondjuk elég ha egyszer elviszik, nekem az lové. :D
Max hátizsákba dobni vagy szatyor nem tudom, vagy van-e arraa egy speckó zár amit a kallantyú köré tehetnék? -
#20462 Aha de mondjuk megállok egy város szélén tesco előtt, jo nem biztos hogy a nagy tömegbe 10 perc alatt nekiállnak szétszedni, de az ülés bánt mert 1 mozdulattal kijön. :D
a kerék oké, veszek 2 zárat és a vázhoz zárom ahogy ajánlották. :D -
Knabb #20461 Ha nagyon félted vigyed magaddal. Nyergekre mondjuk nemnagyon pályáznak, inkább a vicceskedvű részegek szoktak, meg a villogókat csórják. -
#20460 Másrt nem kell védenem?
fék-karok?
mert a fék is olaj-os fékek, talán arról nem tudnak lekapni semmit. -
#20459 neked is thx, valahonnan gyanitottam.
csak ez megint azt mutatná, nézzétek ezt lopjátok el mert 2 lakattal védem. :D
-
#20458 Na nekem is ez jutott eszembe
és a üllést ki egy szatyorba?
-
#20457 Ezért kell a lakattal a keret és a vázat is körbefogni. Továbá ezért kell 2 lakat, mert elől is ugyanígy. -
#20456 1 jó hosszú vagy 2 lakattal ugy rögziteni, hogy a kereket és a vázat is közrefogja. -
#20455 ITT ez a fekete lofasz
Na már most ezzel még villáskulcs sem kell leszedni...most őszintén ha beérek a tescoba mondjuk hogy merjem így kint hagyni???????? -
#20454 Köszi! szerintem nincs konkrét időpontja ,de nem kérdeztem tőle csak láttam, hogy beszélnek a haverjaival , hogy szeretne oda kimenni tekerni egyet,de nem talál infót róla, hogy egyáltalán menynire nehéz bringázni azon a terepen vagy, hogy van e valami kijelölt bringautvonal/tura.Gondolom, hogy az időpolnt az a meleg időszara tervezi.
A bringákat vinnék itthonról.