Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

greg benz
Nem mondom, hogy nem lehet kicsit a srác szemszögébõl is nézni a dolgot és megérteni, és azt is abszolút el tudom hinni, hogy valaki több szakmával a háta mögött nem tud elhelyezkedni. De szerintem ez akkor sem indok a lopásra. Ha én szarul élek, akkor elveszem mástól amije van, és mivel õ jobban él mint én, meg különben is én éhezek, akkor nem is bûn? Hagyjuk már..

RelakS
valahogy ez a rész engem inkább elszomorított

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

greg benz
Laci: Társadalmi jelenség

Ezen beszartam 😄DDD

RelakS
hétfõ van 😊

Hozzaszolasokon szakadok 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Roger6
Óvatosan a matracokkal, srácok! Veszélyesek.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

RelakS

bardocz
Nekem volt egy specialized, azt egy haverom eltörte, vett egy másikat helyette, aztán azt is...
Nagyjón jó ez a btwines láncbontó, remélem a tervezõje egész hátralevõ életében napi 24órában próbál majd láncokat bontani vele napi 200 forintért <#vigyor> Senki ne vegyen ilyet, elõször elhajlik, aztán darabokra törik.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Sziasztok!

Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, bízom benne, hogy kisegítetek.
A páromnak keresek bringát. Jómagam egy Kellys Saphix-et használok, neki is valami cross-trekking kategóriájú bicajt szeretnék.

Sajnos úgy látom, eléggé kettészakadt árazásilag a bringapiac: van a "Tescós 20.000 Ft-os" és van a "90.000-tõl felfelé" kategória. Én pont a kettõ között keresnék valamilyen használható megoldást.

Jelenleg 50-60 ezrem van rá, amiért szeretnék használható, lehetõleg tartós paripát. Ami lényeg: férfi váz, 18-19" környékén, elsõ teleszkóp. Nagyrészt aszfalton és könnyû terepen használnánk, így nem kell 150 mm-es rugóút...

Tudtok esetleg segíteni valamilyen ötlettel, esetleg konkrét ajánlattal? Egy jó állapotú használt bicajt is szívesen megvennék.

Köszi elõre is!
greg benz
Az úgy igen..már csak valami normális bringa kellene alá, mondjuk ezt el tudnám képzelni 😊

pajti

<#gonosz1>

setuh
Koszonom,sajnos azota mar vettem egy noname lidle-os termeket,mert elmentunk tekerni,de nem birtam tovabb es pont egy lidle mellett haladtunk el,beneztem es megvettem ami ott volt, mert eleg jonak tunt.Vegulis nem bantam meg,a nagy markas selle italiahoz kepest kesz megvaltas ezzel tekerni.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Hecker007
Hát én nem most csináltam ilyet, de nekem sikerült kalapáccsal visszaütni a csapot. Fogóval megfogtam, lyukra állítottam és kb 2 jól irányzott ütéssel a helyén is volt, persze alá volt a lánc támasztva és nem egy 5 kilós kalapáccsal operáltam.

A probléma az összerakásban leledzik. Ugyan is pót szemet kéne rakni egy láncba, viszont abban a csap nincs benne, hanem külön. Ugye alapból ha nem lenne teljesen kinyomva a láncszembõl az a kis szar, akkor simán vissza lehetne nyomni a láncbontóval, így viszont esélytelen.

bardocz
Csak nem szabad teljesen kinyomni. Én megcsináltam elsõre.
Hecker007
Kombinált fogó és kalapács, plusz egy szög is sokat segíthet. Én célszerszám hiányában így oldottam meg, de lehet kapni célszerszámot is ami kinyomja a csapot és aztán vissza is lehet vele tenni.

Valaki lenne szives felvilágosítani azzal a mágikus dologgal kapcsolatban, hogy hogy a jó életbe kell a csapot vagy mi a francot vissza nyomni a láncszembe? Mert már a józan észt és az õrületet elválasztó vékony vonalon táncolok <#fejvakaras>

Szerintem a fully gepeknel ez mashogy van,realisnak tunik az a 1,5" kulonbseg.

repvez
Nekem 21"-t ajánl,de fullym van s 19,5"-os,de arra azt mondták, hogy megfelelõ . akkor most hogy van ?
Hecker007
18.5"-t számolt, akkora az én gépem is, teljesen jó méret.

Nekem 47-est ir,az pedig korrekt...az volt,jo is volt 😊

Mark007
Nekem 58-as vázat dob, az is van, kényelmes is. Szóval szerintem ja 😊

repvez
És mi a különbség az össztelós és a sima között,mert ha jól tudom akkor a fullynál kisebb vázméret kell ugyan arra a magassághoz is.
Azokhoz nincs kalkulátor?
Nézzétek meg ezt a bicikli méret választót, amelynél belsõ lábhossz méretet is meg lehet adni, így aránylag pontos eredményt ad.

Szerintetek jól mûködik?
greg benz
Arról nem is beszélve 😊

és ugyanúgy el tudják vágni ezt is, mint a többit
greg benz
Hát nem azért de szerintem ez jó nagy baromság. Sebezhetõ...ha valamelyik elvetemült arc ír rá egy progit amivel ki tudja nyitni, máris megvan a baj. Márpedig ahogy az eredeti szoftvereket feltörik, úgy ezt is feltörnék.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Hagyjuk azt a tesztet 😄 Az egy viccel ért fel. De legalább vegyél szpájbájkot 5ször annyiért mint egy rendes lakat 😄

Positive Mental Attitude

Molnibalage
A Tolvajkergetõ lakattesztjén a sodronyos teljesített a legjobban, nem az agyomsztráolt U lakat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nekem is egy sima gagyisodrony van, de én nem nagyon hagyom olyan helyen a bringát, ahol nem látok rá, vagy nincs szem elõtt. Pl ha bemegyek bevásárlóközpontba lerakom a bicikli tárolóba a bejárat mellett, ott figyel kamera is, ügyes tolvaj aki onnan lop cangát. Ha huzamosabb ideig kell otthagyni akkor U lakat, azt legalább nem lehet harapófogóval lecsípni.

Közben megjött a láncom is végre, fasza meg minden, de nyilván kb 30 centivel hosszabb, mint kéne.. Meglepõ 😄

U lakat se er sokat ha egy tapasztalt bunozo az ellenfel. O is elbanik vele max. 2 perc alatt.

repvez
Az én bringámnak már volt egy 3. tipusu találkozása,de szerencsére nem sikerült az elrablás.
Megáltam befizetni a csekket a postánál és gondolkodtam azon lelakatoljam e mikor csak beszaladok beadom a csekket és kész nincs több 2 perc. De azért lelakatoltam , mire visszajöttem már szét volt b@szva a kulcs helye a lakaton és a müanyag boritás kettétörve. alig tudtam kinyitni. Aztán vettem egy komolyabbat,De tudom, hogy ez is gagyi,mert sodronyos.De egyenlöre nem találtam még olyat ami könnyü kis helyen elfér és biztonságos és nem horror összegû.
Az U lakatot nem tudom mindenhova használni és mindig magamnál tartani, a nagy szemes láncost nem fogom a vállamon átvetve hordani.

A sodronyost meg fel tudom tenni a nyereg alá ott senkit nem zavar és akár egy fához is hozzá tudom vele kötni a bringát. Mert általában a rugóstag hátsó villa lánc és küllök között szoktam lekötni, hogy minél több alkatrész legyen bevonva . Mert ugye az elsõkerékre hiába tenném , a gyorszár oldással már vihetõ is a bringa.
Nekem szerencsére még egy bringám se lopták el, bár egy megyeszékhelyen lakom csak, nem BP-n, itt nem gyakori az ilyesmi. Plusz az én bringámból egyedül egy szaladgál a városban és rengeteg ember tudja, hogy az enyém, rá is baszna aki ellopná 😄

pedobear
Elbaxott egy ország ez. Nekem is lelopták 2 cangám, szerinted meg lett??

A videóban - Mit kell küzdeni akkor ha bizonyíték is van, hihetetlen...

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

RelakS
Nem láttam kirakva:

Meg ezt sem:

Nekem is az van, jó széles, patentszemes. Arra figyelj, hogy lehet rövid, nekem még kódorognom kellett extra szemekért.

Positive Mental Attitude

Kösz a helpet, akkor asszem a KMC 710-es lesz a választott. Remélem patentszemes mert utálok láncot szerelni <#kuss>

gordon 24
Én is furcsállom a dolgot, de hallottam már ilyenrõl, és látod most is ez a helyzet.

Tehát ezek szerint van több méret is..

Downhill!!

Egysebességesbõl általában ez a két szélesség van. Az 1/8" és a 3/32". Ha a keskeny nem, akkor a széles a jó. 😛

Positive Mental Attitude

Na itt van két kép, hogy érthetõ legyen a dolog:

A felsõ lenne a jelenlegi lánc, amit le szeretnék cserélni. Annyit tudok róla, hogy SRAM márka van rákarcolva, semmi mást. Alatta a KMC 810, aminek a szélességével van a baj gondolom, mivel a KMC jól láthatóan keskenyebb, 3/32", viszont nem tudom hogy ehelyett milyen kéne. Az egyetlen SRAM lánc amit találtam singlespeedest az 1/8", lehet hogy ez lenne a jó?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

RelakS
?

Eddig csak 1 colos fogtávolságú kerékpár láncról hallottam

gordon 24
Jahh a fog távolság a lényeg...

Az úgy már nem olyan egyszerû. Ebben nem vagyok biztos.. Ott azt hiszem van különbség az országúti a monti és a ss láncok között.

Akkor így hirtelen passzolom a kérdést...

Downhill!!

Nem passzolnak a szemek a lánckerékre, de majd valami fotót lövök. Sajnos a környékemen nincs jelenleg ilyen bolt úgyhogy csak netrõl tudok rendelni ezért fosok nehogy rossz legyen.

gordon 24
Szélességére érted? Mert akkor tolómérõvel mérd meg, és márd meg a boltban a megveendõ láncot. Ha egyforma jó vagy...

Downhill!!

Csúszópapucsos, egy Csepel Royal bicaj. Sajnos nem tudom hogy ez a gyári lánc e rajta mert használtan vettem, és le akarom cserélni. A méretet nem a hosszúságra értettem, hanem hogy 1/2" meg 3/32", stb értékekre, amik a láncok leírásainál vannak. Most nem tudom mekkora van rajta, ez a baj, annyit tudok, hogy a KMC K810-es nagy rá, azt próbáltam.

RelakS
Van most rajta lánc?

Ha igen: szemek megszámol, olyan, vagy hosszabb 1 sebességesre való megvesz, felrak, örül.
Ha nincs, rajta lánc, akkor gordon 24 tanácsa jöhet.

gordon 24
Hát ilyen számítás nem igen van. Azt kellene tudnuk, hogy csúszó papucsos-e a vázad..

Mert ha az akkor egyszerû. Fogod a láncot befûzöd a helyére, majd összehúzod, hogy nagyjából feszes legyen. Ott megbontod, végteleníted, majd a csúszópapucsban hátra húzod a kereket annyira, hogy a lány megfeszüljön. Ennyi.

Ha nem ilyen a váz akkor kb lehetetlen megoldani..

Ugyanis, nem tudsz pont akkora méretû láncot csinálni, hogy 1 össze tudd rakni. 2 ha össze rakod ne legyen laza.

Ilyenkor jönnek az úgynevezett singulátorok. Ami egy rugó és egy kis lánckerék. Ami amikor összeraktad a láncot és beraktad a kereket folyamatosan feszíti a láncod..

http://www.crowcycleco.com/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/D/S/DSC_0008_2_1.jpg

Így hirtelen ennyi :-)

Downhill!!