Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Gladiator
hát, az én kis hazámban kifosztották az újságárusokat bikemagból 2 nap alatt. nekem már nem jutott.

Vagy SRAM vagy pl deore fék, az kb 7 körül van most... De SRAM is cool, me golcsóbb is szal, az korrekt....

Karbantartáshoz vedd meg a legujabb bikemaget, abban bennevan minden, képekkel, stb.. elég hosszadalmas.... nem mondom most el.. 😛

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Gladiator
Ja, meg kellene új fék. Nyáron fent szórakoztam a mátrában, hát majdnem beszálltam egy kissebb szakadékba, mert alig akart megállni a bicó. NÉzegettem itt a fékeket, a Sram 9.0-ról csupa jót írnak, és egész olcsó is. 5papír.

Gladiator
Nahh, itt a tavasz. Kezdhetünk bringázni. Ma elõkotortam az én kis Meridámat, amit múlt tavasszal vettem. Kicsit gáz, mert õsszel tekertem vele hazafele, amikor egyszer csak leugrott a külsõ. Fasza. Namármost, mit kell csinálni vele, hogy megint fessül nézzen ki? Gondoltom egy fékpofa cserét mindenképp nyomok, meg ha lesz pénzem új kormány meg stucni. Még vmi, ami ilyenkor tavasszal szükséges?

Én egyre több görgõs féket látok, más kérdés, hogy nem olyan látványosak (a szokásosnál jóval vastagabb kerékagy; hûtõtárcsa nem feltétlenül van).
Lakóautós nyugat-európai nyugdíjasok (ejjj, az a rengeteg, kempingben töltött idõ ) bicajain már évek óta kvázi szériafelszerelés a görgõs fék.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

nos nézd, ez azé van, mert tárcsaféket még csakcsak látsz... de görgõset nem... én még elétemben nem láttam görgõs féket, de 5méterrõl lehet nekem is tárcsának tûnne, bár 1m-rõl már különbséget tudnék tenni valszeg....

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Mondjuk az se rossz.

Bár a görgõs fékbe akkor kerül csak víz, ha szétszedem és belelocsolok, ami azért nem utolsó szempont szakadó esõben.

Végülis mindegy, csak ne a "régi" fék legyen; mert azokkal már megszoptam volna párszor.

Azon kuncogok magamban, hogy elöl-hátul van egy tárcsa, ami a fék hûtésére szolgál. Amint meglátják, elsõ reakció: "Jééé, tárcsafék?"

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

én láttam már olyat is hogy sima túragépeken egy tárcsafék... ami ha belegondolsz szintén nem hülyeség..

Nájsz, nájsz.

Az enyém egy alkatrészenként összeszedett drótparipa.
A váz Peugeot Outdoor, rajta egy Shimano Nexave fékkar-váltókar-hátsó váltó-görgõs fék szettel, magasított felnivel a kiváló minõségû magyar utak miatt (33/622-es gumival) meg még egy csomó apróság.

U.i.: Aki komolyan gondolja a túrázást (mármint a betonosat), vagy legalábbis nagyon sokat használja a bicajt, annak érdemes elgondolkodnia szerintem egy görgõs féken.

Készül valaki innen a Buda maratonra vagy a flash acrossra ?

de szentem felesleges agyváltóra költened, annyira nem jobb.. én a helyedben egy kisswebb telót vennék rá hogy a kis buckákat elnyelje... meglásd milyen jó lesz 😊

a caprineok egész jók az olcsó 7köznapi felhasználásra szánt kategóriában szerintem is.

Dzsini
hogyhaegyszersokpénzemlesz kap egy 7sebességes agyváltót, akkor igazi citybike lesz belõle 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
hát, vagy csepel, vagy caprine 😊 mind2 nagyon kellemes, nekem egy caprine-om van, városi használatra felkészítve - city gumik, vastagított felni padkázni, soksok lámpák, stb. 😊 budapesten elég jól el lehet vele menni bármerre (és morogni amiatt, hogy már megint a bicikliútra parkoltak :o) ) - hosszabb kirándulásra még nem vittem
nem pont ilyen az enyim, mert 1 évvel korábbi modell, a hátsó táskatartó más felfüggesztésû, marokváltós és más a színezése 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

wEEn
Schwinn-Csepel rulz! Már csak azért is mert azt forgalmazom 😊

cenobite
Itt az enyim:

Atala X-Bike, kellemes, könnyed darab, nem kifejezetten terepbinyó, de jól bírja a durvább helyeket is. Városban ideális.

gamertag: kenobita

na haggyuk abba.. nem érted a chaos féle poénokat. 😊lapozzunk!

chaos, ezt nem érzem beszopásnak, csak nincs sok kedvem most elkezdeni anyázgatni mert semmi értelmét nem látom...

Mé puttóztam ? csak mondtam h én a magellant nem szeretem... te mondd hogy te meg az epres fagyit nem szereted , és akkor mivan ? én meg szeretem... most akkor puttózol ?

"de mivel 2 kereke van ezért bicikli! és még pedál is van rajta! képzeld el!!! attol hogy te mántinbájkozol még nem kell leszolni a bmx-et! 😊 <- látod ezt, na ezért! / 😊 / _____"ne kapjad mán fel a vizet, viccelek.. Csak azt mondom h nekem bmx mint olyan nem nyujt élvezetet 😉" <- a magyarázat.. hehe...

Penta
cyrus, kicsit erõs a véleményed.

"BMX nem bicikli", én meg berakom a bringámat, te egybõl elkezded puttózni...

mé szoptam volna be ?

látom ezt beszoptad! hehe.. na, komolyra forditva a szot nekem is van mántinbájkom, és szoktam is vele tekerni. terepen! 😊

ne kapjad mán fel a vizet, viccelek.. Csak azt mondom h nekem bmx mint olyan nem nyujt élvezetet 😉

de mivel 2 kereke van ezért bicikli! és még pedál is van rajta! képzeld el!!! attol hogy te mántinbájkozol még nem kell leszolni a bmx-et! 😊

BMX nem bicikli !!!!! Csak me van két kereke még nem lesz bicaj, láttad a képet a trekrõl ? na az bicikli 😊 A DH szörnyek még határesetek 😊

na akkor mondjad! 😊)

hááááát, errõl beszélhetnénk 😊)

"biciklizés és vállfajai, ki mit hogyan mennyit és ha nem akkor miért talán ?" ezt olvastam ott fent. a bmx nem bicikli?

ez monti topic 😊) BMX nem gut.....

senki sem bmx-ezik?

CybearBoy
Nekem ilyen Crater cangám van, csak nincs benne elsõ teló, meg aszfaltgumikkal, mert terepen nem használom:

seAke
Miért az én bringámat raktad be...nem akarok vele arcolni!

[allstars&#8482;] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

érted, vannak akik a bikepozokat is dicsérik, nekem ez csak személyes ellenszenv..... de mi a véleményetek az elõbb irt heavytools bicajról ?

Penta
Hát nem tudom, eléggé dícsérik.

DaveMoto
VAGY Õ!!

....::::MRT 4 EVER::::.....

jajah, többek közt a Bikepoz cuccok és a mozo teló miatt nem veszek magellant 😊

DaveMoto
NA EZ A KIRÁLYKA

Nekem most egy ilyet kinálnak 85ért : 19"os HeavyTools XC Pro váz 7005 alu, RS Judy SL telo, LX átdobó, fékek, fékkarok, váltókarok, agyak, hajtómû, XT váltó, Ritchey kormány, kormányvég, stucni, nyeregcsõ, felni, Swalbe Skinny Jimmy 1.9 külsõk, B+ kulacstartó.

szerintem ez elég korrekt ennyiért nem ?

Penta

DaveMoto
ÉN a dh-T JOBBAN SZERETEM

ezis cc😉

DaveMoto
Ez csak 460 000 FT

dh suxxos 😊 az igazi a cc : http://www.trekbikes.com/images/bikes/2004/mountain/large/elite98.jpg

DaveMoto
LOL

fm
akkor februárban mán inkább nem veszek ilyent,megvárom a márciusi fizut 😉

seAke
Eladom a Suzukinkat,a gépemet meg a diszkóspultomat és megvan a bringa...fele!

[allstars&#8482;] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

DaveMoto
JA JA DE NEM KELL FÉLNED NEM FENYEGET SZERINTEM SENKIT AZ HOGY EGY ILYET VEGYEN MIVEL KÖZEL 2000000 FT

fm
nem rossz,nem rossz 😉 csak lehetne szebb a váz..(sztem😊)

DaveMoto
EZ BIKE!!!