22335
-
Gabo #4557 Az erőszakra az erőszak nem megoldás.
Lehet, hogy leköpöd. Lehet, hogy kárt okozol a kocsijában. De ennek lehet, hogy egy másik bringás fogja meginni a levét, mert autósunk majd legközelebb jól ráhúzza a kormányt, vagy bevág elé, esetleg "véletlenül" "kicsit" súrolja.
Azok a tuskók, akik pattogni kezdenek, legtöbbször képtelenek belátni saját hibájukat, képtelenek abból tanulni. Ha erőszakkal reagálsz, csak azt éred el nála, hogy jól felszívja magát az eseten és valaki máson éli ki a bosszúvágyát. Ha nagyon keménykedik és szép szóval nem lehet hatni rá, hívj rendőrt! Állampolgár vagy, teljes jogú közlekedő vagy. Élj a jogaiddal! (Valószínűleg mikor megtudja, hogy kit hívtál, el fogja húzni a csíkot.) Vagy fényképezd le a kocsiját. Ha szóvá teszi, hogy mit csinálsz, közöld vele, hogy közterületen azt fotózol amit akarsz, és a kép pedig fel fog kerülni valamelyik netes szégyenfalra.
Néha nekem is eldurran az agyam. Ilyenkor hajlamos vagyok beszólni nekik. De az utóbbi időben igyekszem moderálni magam, mert értelme úgy sincs.
Ahhoz, hogy változások legyenek, az emberek fejében kellene rendet rakni. Ez pedig nem megy egyik percről a másikra.
A bringásoknak egységesen kellene fellépniük. Ezért kell ott lenni pl. a Criticalmass-on és az egyéb megmozdulásokon. Ezért kell betartanunk a kresz szabályait nekünk is és ezért kell úgy viselkednünk, ahogy elvárjuk, hogy velünk viselkedjenek.
Addig pedig érdemes úgy közlekedni, mintha láthatatlanok lennénk. Soha nem számíts arra, hogy az autós észrevesz téged, vagy arra, hogy megadja az elsőbbséget neked.
Amíg egy kresz oktatáson a "kerékpáros csak közlekedést lassító tényező" és "ne engedd lelépni a járdáról a gyalogost", addig ne számítsunk semmi jóra. (A két idézet a saját jogsim megszerzésekor hangzott el...) -
Gabo #4556 Küldj egy szépen kérő levelet a gyárnak és szerintem segíteni fognak. -
vass17 #4555 Fogsz egy ecsetet és lefested, aztán lelakkozod és még egyedibb is lesz -
#4554 éjjelt! kicsit hülye kérdés, de konkrétan gyári villa matricát lehet kapni? azon belül én 66RC díszitést üldözök.
-
#4553 Csak az a baj,hogy az autós még mindig hamarabb elővesz egy kormánybilicset,mint én kiszedem az ülést :\ -
#4552 én mindig utána kiabálok az autósoknak ha ők a hibásak
és ha én megyek kocsival akkor nagy ívben kerülöm ki őket, mert én is inkább bicajos vagyok -
#4551 vagy raksz egy tankra biciklitartót és a tankkal lövöd szét XD -
#4550 Egyszer úgyis eljutunk az rpk-hoz...:DD:D: -
#4549 vagy beköpsz az ablakon:D:D:D -
#4548 vagy megfogsz egy darab aprót a zsebedből és végignyalod vele valami qrvalátható helyen a festéstXD -
#4547 egy doboz tejföl / zacskós tej :D szélvédőre és paff :P -
#4546 mire van a piros lámpa?XD -
#4545 Hát ne legyél már hülye,nem tudok olyan közel tekerni hozzá,hogy bebasszam az ablakot -
#4544 te normális vagy az + súlyXD mire van a kezed???:DXD -
#4543 mostantól meló = pénz = új bicó. ezekből.
proper
odi
proper
khe
eclat
meg wtp agyak. macneil hajtás de ezek még változhatnak :) -
torokandras #4542 Lehet igazad van a féltéglát illetően...Különban a karékpár ugyanolyan jármű és vonatkozik rá a kresz.Csak az autósok alsőbbrendűnek tekintenek minket. -
#4541 Lehet jelezned kellett volna valahogy,hogy egyenesen mész,de mindenképp neked kéne,hogy elsőbbséged legyen.Engem egy autós meg akart evrni,miután szidtam a kurva anyát,mikor 70-el eltépett tőlem 5 centire,úgy,hogy jobban jobbra má nem is mehettem volna.Utána ott próbált szopatni az egyenesben,hogy fékezget előttem,meggondoltam,hogy belebasszam az ülésem a hátsó ablakba,csak drága lett volna venni új ülést meg nyeregcsövet.De ilyenkor jó lenne tartani magamnál 2 féltéglát,egyiket a kocsiba,másikat meg a sofőrnek. -
torokandras #4540 Ilyen nincs,nemrég majdnem elütött egy autós!
Lámpánál indultunk ,(egyenesen és jobbra lehet menni)
Mellettem jött én pedig szépen elindultam ,egymásmellett mentünk a jobbra kanyarnál pedig bevágott elém.Hatalmasat fékeztem.Majdnem ütköztünk is.De sztem egyenesen haladónak elsőbbsége van ,még ha bringás is!
Vagy nem?
Bukó mindíg van rajtam.Ja és még ő állt neki dudálgatni ,meg mutogatni.
Cak leírtam mert elég kiakasztó!
-
Gabo #4539 Pontos statisztikát nem tudok mondani. Elég linkül vezettem a nyílvántartást.
Idén 1628 km került eddig bele, de reményeim szerint még hajtok bele egy keveset.
Az össz. km szám valahol 7000 km körül lehet. -
Gabo #4538 Amúgy igazad van.
Sok szempontból ez tényleg gányolás. És nem is voltam egyértelmű. A menetes és az a-head-es átalakítás mindig a kormánycsapágy cseréjével jár és nem is minden esetben kivitelezhető.
Ezért javasoltam, hogy előbb egy szerelő véleményét is kérje ki az, aki ilyesmit fontolgat. -
Gabo #4537 Sok gyártó, így a Trek is úgy hozta ki a bringáit, hogy ugyan arra a vázra építettek más-más felszereltségű kerót. Így a kormánycsapágy rendszer is változott ahogy feljebb araszoltál a létrán. (Merev villa menetes nyakkal - Telo a-head rendszerrel.)
Ezért lehetett azt megcsinálni, amit én is megjátszottam. Kormánycsapágy cserével a-head-esre lett alakítva a keró. Azóta is vigan használom.
Azt hiszem ez más esetekben is járható út, ha a gyártó a kerót különböző kiszereléssel, menetes és a-head-es rendszerrel is szereli.
Persze ahogy írtam, előtte egy korrekt szerelővel meg kell nézetni, hogy mik a lehetőségek, és szerelővel kell magát az átépítést is elvégeztetni. Én is alaposan utánajártam, mielőtt bármibe beruháztam volna. -
#4536 Sőt!
Agyaltam még ezen a témán.. Ezt nem is lehet összehozni. Hát a sima mentes vázak kisebb átmérőjüek. Ezért aztán nem is tudod bele tenni azt a villát.
Szóval ez tutti nem müködik.. -
#4535 Ez gány Gabi! Ilyen ötleteket ne adj:D Tönkre vágják..
Azt gondolom mindennek megvan a maga helye.. Tehát ha régi tipusú váz van akkor mentes kell (egyébként lehet ott is jó villákat találni) Ha uj tipus Akkor Ahead, de akkor minden az.. Nem véletéenül nincsenek át menetek. Vagy ez vagy az.. Tudom oké hogy sok pénzbe kerül egy ilyen átálás de legalább jobb is lesz.
Az viszont oké, ha tud olyan villát venni, aminek cserélhető a nyaka.. Azt végülis vissza lehet fejleszteni, mert késöbb egy nyak cserével visszaállithatod.. -
vass17 #4534 nem reklám, de szerintem nem rossz vétel:)D
link -
vass17 #4533 Hát csonkítani nem fogom, hogy ha már végre lesz egy normálisabb telóm, szóval inkább cserélem a többit előtte:)
-
Gabo #4532 A menetes nyaku villát nem fogod tudni a-heades vázban használni. Ahhoz túl rövidre van vágva a villa nyaka.
Az a-head-es villát ellenben lehet használni menetes rögzítés esetén is. De ez azzal jár, hogy a villanyakat rövidebbre kell vágni és menetet kell metszeni rá. (Magyarán többet a-headesként nem használható.)
Persze ennek az a feltétele, hogy a villák nyaka egyforma átmérőjű legyen. -
vass17 #4531 Köszi a választ! Még annyi lenne a kérdésem, hogy ha veszek egy vázat kormánycsapággyal, akkor ezt a villát már egyáltalán nem lehet vele használni?? -
vass17 #4530 én is erre vagy a 2007-es fehér változatra gondoltam, egyelőre még nem döntöttem el, hogy melyik tetszik jobban:D -
Gabo #4529 Nem kimondottan váz kompatibilitási kérdésről van szó. Azt kellene tudni, hogy a vázad fejcsöve milyen átmérőjű. Ugyanis ettől függ az, hogy milyen méretű fejcsapágyat lehet beleilleszteni.
A Trek-kem is eredetileg menetes fejcsapággyal és menetes nyakú merev villával volt szerelve. Ki kellett cserélni a fejcsapágyat menetesről a-head-re és így már gond nélkül mehetett bele az új villa.
Egy jó szerelő valószínűleg első ránézésre vagy némi mérés után meg tudja mondani, hogy járható-e ez az út. Műhelyben ki tudják ütni a régi fejcsapágy csészéit és be is tudják rakni az újat. (Jobb ezt szakemberre bízni, minthogy esetleg otthon ferdén ütöd vagy húzod be az új csapágycsészéket és ezzel tönkrevágod a vázadat is.) -
Gabo #4528 Egy trekkingre Deore szettnél jobbat rakni szerintem túlzás és pénzkidobás. A Deore kimondottan montikra, terepezés során jelentkező igénybevételekre lett tervezve. Egy trekking használatra szánt bringán ekkora igénybevétel normális használat mellett nem jelentkezhet.
De ha a mostani váltórendszer jól működik a gépeden, akkor fölösleges egyáltalán bármilyen fejlesztés ezen a téren. Használd addig a mostani rendszert, amíg el nem használódik és cseréld le utána. Ha mostani rendszer működik, nem fogsz egy új váltószett esetén se sokkal jobb váltás- vagy hajtásteljesítményt tapasztalni. -
#4527 Oké,köszi -
#4526 Aha.. Hát akkor mérd meg mekkora a villa nyaka. Ha szerencséd van jó lesz a Pyxisbe. -
#4525 Teljesen gyári a PolarX(iksz:P)-en minden,csak raktam rá tárcsaféket hátra,meg láncfeszítőt előre,ami miatt leszedtem elöl a váltót.Úgyhogy ha esetleg majd lesz ilyen vázam,akkor egy ideig marad 8 sebességes a bicó,meg csak hátul tárcsafék,vagy veszek rá ideiglenesen mindenhova v-féket. -
#4524 Hát a váz átmérőjével nem lesz baj.. Az a kérdés mennyire fürészelted el.. És hogy mondjuk a Polarisnek, vagy a Pysysnek egymáshoz képest mekkor különbség van a nyaka magaságánál.. -
#4523 Azért is akarok olyat,meg majd tudok vele kényelmesen suliba járni minden nap :) Csak sajna most nem tudnám megvenni,talán karácsony után.De akkor lesazrok mindenkit,gitározni nem gitározhatok,mert jajj,tanulás,úgyhogy csoki,új váz,és minden reggel lesz ülőhelyem,meg hazafele is:) -
#4522 alsó marha szép -
#4521 Ha már így belejöttél(:D),polarx vázból a villa belemegy a Pyxisbe ugye?2008-as a pyxis,2007-es a polarx.
Ez a mostani
Ilyenre cserélném
-
#4520 Szerintem amilyen váltod van olyat.. Én ugy szoktam:D Egyik sem jobb sokkal a másiknál. -
#4519 Akkor Most Sramot vegyen az ember vagy Shimanót?:( -
#4518 És a fék?:)