Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na igen. Itt szerintem ezt senki nem is vitatta.
Ami viszont az ízületek és a porcok terhelését illeti, ahhoz hogy ne legyen gond, egy jól beállított és megfelelõ méretû bringa kell. A másik pedig az, hogy hideg idõben nem árt óvni az ízületeket.
Ez az, amit sokan nem vesznek figyelembe.

bld
hát a porcokat azért ez is bassza rendesen, de a futásnál sokkal jobb és kéynelmesebb is

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

DEXTER92
Szerintem tök jó sport, mer szerintem ez nem annyira ronocsolja pl. a porcokat, meg nem is annyira erõlteted meg magad mint a futásnál.

Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó előtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!

Andora
írd akkor inkább ide!

Mondjuk #592-ig? <#wow3>
Ott írtam a dologról... <#vigyor0>

wellhtx 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Andora
medig?

Mike at home
okes, maj irok privit, akko

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

de csettalira ha szóltok akkor beraklak a shedulémba ige Y()Y()

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Mike
:c

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Olvass vissza egy picit! <#nezze> <#vigyor0>

bld
miért mi volt vagy mi ennek az oka?(nem vágom egyáltalán)

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

ettõl függetlenül nem jövök ide :C

Gladiator
örülök neki<#puszi>

leszedte a permbant vagy istentudja mit csinált, nemis érdekel.

Gladiator
téked nem bannoltak?

mert nemjárok már sgre :C 😞

csak néha benézek van-e privi

Andora
Estél egyet Gabo vagy mi?

Andora
gondoltam!

bld
hát nem te az bizos<#vigyor>

Na igen. A bringa egy kicsit jobban megúszta, mint Én. Egy kisebb 8-as ment a hátsó kerékbe, amit talán a télen majd orvosolni fogok.

Mike at home
cyrus

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Andora
ki?

Mike
megeljöhetnél chatmeetre is

Mike
te mér nem irsz mostanába a gumiba?

trekemmel énis esek kelek 😄

de nagyon bírja 😄

Mike
de országúton túrázni, azt igen

Cyclo Cross-ról hallottál már? <#vigyor3>

Az izomszalag meghúzódásától még egy teljes lovagi páncélzat sem védett volna meg. Mivel bal kézzel támaszkodtam le, az esés lendületét a bal karomnak kellett elnyelnie.
Egyébként sisakot, kesztyût pedig mindig viselek. Egy normál túrázáshoz ennél többre pedig ritkán van szükség, ha az ember nem csinál hülyeséget. (Pl.: 20-25 km/ó közötti tempónál megpróbál lerázni egy darazsat a pedálcipõ nyelve alól. <#wink>)

Az XC-t az Én esetemben inkább érts XC jelegû túrázásnak. A versenyzés elég távol áll tõlem, mint ahogy a DH zúzás vagy FR jellegû terepezés is. A táv, a kaptatók, önmagam legyõzése és a szép táj az ami vonz.
Szerintem az XC egy stílus, aminek megvan a verseny formája és megvan az általam preferált formája is. Pl. a teljesítmény túrák is inkább XC jelegûek, de egyáltalán nem a minél nagyobb tempóról szólnak.
DH-nál is különbséget lehet tenni aközött, amikor valaki csak a móka kedvéért zúz, vagy amikor egy jobb szintidõ elérése a cél.

Aztán persze lehet, hogy nekem nincs elég rálátásom az egészre.

[Walaki]D`Lair
Hát azt a terep válogatja...kemény földúton bármivel elmegy az ember, ja és DH-val is lehet menni betonon, csak lassú...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

bld
nekm mondjuk a lakóhelyem miatt is távoli ez a dolog nálunk nm sok szép hegy/erdõ van(alföld rulz) de a város egész nagy(debrecen) ezért a street adott

bld
jaa értem
hát figy sztem országútival nm igen tudsz terepen biciklizni kb olyan mint egy forma1-es kocsival saratdagasztani: )

Mike
országúti

bld
amúgy ha cska simán tekeregsz az erdõben az nem xc/cc hanem biciklitúra sztem

bld
ezt az outi-t nem vágom mire gondolsz?

Mike
na jó, versenyen igen, de amúgy szvsz a cc xc, arról szól amit irtam, mert mondjuk outival is tudsz túrázni, de az ugye nem cc

bld
az a túrázás
a cross country lényege h minnél gyorsabb légy de ezt igazán egy olyan tudná nekd elmesélni aki ezt komolyan csinálja én streetelk elég az meg makó jeruzsálem😊

Mike
nem csak úgy hegyen-völgyön, földúton, erdõben karikázni?

bld
kroszkántrí😄
minnél hamarabb megtenni egy adott távot terepen nekm ez az ikszcé

Mike
akkor mi is az xc?

bld
nincs mese védõt kell viselni
egyébként nm tudom mi a poén a xcben nekm túl lineáris sebességõrület és nm kell kreativitás sem sok hozzá a szép táj a friss levegõ a formában tartó mozgás az helyes,de az megvan egy sima túrázással.. a kilómétereket meg a szakaszokat nm irígylem...😄

Mike
nekem moost vmi ruha kéne, mert jelenleg a megizzadok-szétfagyok effektus játszik be, csak sajnos az a baj, hogy még az RP-nél is drágák ezek a cuccok, egy poló 8-10k egy dzseki, ami szélálló 20-30k

Mike
najó, de nme azért mondtam, hanem mert a görkorcsolyázás során, az ember hatallmasakat esik, persze védõcuccban, és így max látványos de nem halálos 😊 és nemtom, lehet, hogy hülyeség, de a tested hozzászokik ehhez az igénybevételhez

Inkább gyalog túra és fényképezés. <#wink>

Relaks:
Ha még aktuális a téma...
Egy napos túrákhoz bicos hátizsáknál nehezen találsz jobb megoldást.
A Deuter-nek vannak kimondottan ilyen célra szánt modelljei. Még megtömve is kényelmesen viselhetõek. A hátrész kialakításának hála még szellõzni is tudsz alatta. A mellkasnál és a derék résznél lévõ csatos pántok pedig megakadályozzák a csúszkálását. Többségükben egy csomó rekesz és zseb van, amikbe kényelmesen pakolhatsz. Némelyikhez esõ védõ huzat is van, tehát ha elkap egy felhõszakadás, akkor ezzel fokozottan tudod védeni a felcsapódó sártól és az esõtõl.
Lehet, hogy drágának tûnnek, de szerintem megérik az árukat. A sajátomat 4 éve nyúzom, idén érett meg a cserére. Hozzá tartozik a dologhoz, hogy nem csak bringázáskor használtam, hanem lényegében minden nap. Az új tatyó szintén Deuter lesz.

Érdemes ital tartó tasakot is venni hozzájuk. A nyári tekergéseim alatt 1,5 liter innivalót hurcoltam így magammal. Sokkal kényelmesebb a válnál kivezetett csõbõl szipákolni a folyadékot, mint a kulaccsal szenvedni menet közben. Ráadásul ha a kulacsnak nem védett a szipkája, a kerekek mindig felverik rá az út porát. Nekem már volt ebbõl problémám

Deuter

Magyar forgalmazó:
Tengerszem

Mike
görkorcsolyázz, hogy szokd a gyûrõdést 😊

Sziasztok!

Rég jártam erre...
Úgy néz ki az idei évem bicos szempontból merõ szívás.
Májusban vettem ki egy hét szabit, hogy bringázzak. Ekkor a váltó bovdenháza adta meg magát. A drótok valahogy belehúzódtak a váltókar belsejébe és megakasztották a mechanikát. Mivel már amúgy is terveztem a váltok újrabovdenezését, legalább sort kerítettem erre. Persze mire a bringa menetkész lett, az idõjárás romlott el...
Augusztus elején kivettem két hét szabit nyaralás címszóval. Az elsõ hét szerdai napján, egy túrán Szentendre felé sikeresen csatlakoztam a KTT-hez. (KTT = Kormányon Túliak Társasága <#wink> ). A jobb térdemet elég rendesen, a balt kicsivel kevésbé lehorzsoltam. Megrántottam a bal karomat. Vérzõ térdekkel és egyre kevésbé hajló, fájó könyökkel irány haza, majd otthonról a sebészetre. Kötözés, tetanusz, röntgen, csillaglátás a karom mozgatása közben... Szerencsére nem tört, de az izomszalag meghúzódott a könyökömnél. Jó 1-2 hónap kényszer pihenõ. A szabimnak is lõttek, helyette betegállomány és járkálás kötözésre. Emlékül, emlékeztetõül egy újabb sebhely a térdemen.
Azért októberi jóidõt kihasználva sikerült néhány túrát végig csinálni. A formám csapnivaló, ráadásul a bal karom se 100%-kos, nem terhelhetõ még rendesen.

Ennek ellenére: Trek Rulez! XC túrázás Rulez! Meg persze a bringázás is Rulez! <#vigyor2><#vigyor2>

[Walaki]D`Lair
Alap...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Andora
aha mindegy felõlem!

Mike
azt én is ki fogom próbálni, de szigorúan csak sómentes helyen