22335
-
#5037 Nálunk nincs /olyan nagy/ sár.
Vótam ma kint, jólesett. -
#5036 Annyira csúszott ma a hegy, hogy csak na -
#5035 Na mivan nem gurulnak a bringák?:C -
#5034 Van egy hátsó agyazása...:) Mint egy repülőgép. -
#5033 pangás van így remélem senkit nem zavar és elférek :)
MARK WEBB a kedvencke :]
-
cápaFeri #5032 Köszi az infot! Ez egy új canga, beszéltem a boltossal. Majd ha melegebb lesz, kilágyul...ha nem, akkor jön a gari..:-)
Tiszta sok, hogy nem olajos avagy gázos teló, de nem is merev villának kell lennie!
Üdv! -
Gabo #5031 Ki kell ábrándítsalak, ez a Logan villa legfeljebb csak úgy néz ki, mintha teló lenne.
A rugózó elem alighanem sima acélrugó. Csillapítás valószínűleg egyáltalán nincs és szerintem beállítási lehetőség se nagyon. Gyanúm szerint a gyártás és az összeszerelés minősége is hagy némi kívánnivalót maga után.
Azok a villák, amik már valóban ellátják a feladatukat kb. 30-40k környékéről indulnak. 60k-ért már a magasabb igényeknek is nagyjából megfelelnek. A csúcs kategória pedig a csillagos ég.
Ezzel a villával legfeljebb annyit lehet tenni, hogy szétszedni, kipucolni és telózsírral (!) átkenni. Valószínűleg ez sem fog sokat javítani a dolgon. Valamelyik bringabolt szervizében meg tudják nézni, hogy érdemes-e vele egyáltalán vesződni.
WD-40-et telóra soha!
Az egyszerűbb villáknál a kenés zsírral van megoldva, a WD-40 ezt pedig szépen lepucolja. Ha esetleg olajos kenésű a teló, a WD-40 ott se kívánatos. A becsúszó szárak külsejének kenésére inkább TF2 vagy telóolaj javasolt.
Láncra, bowdenekre esetenként használható a WD-40, de a teflonos spray valamivel szerencsésebb. Én a magam részéről csak a patentpedáljaim külső kenésére és időnként a bowdenekre használom.
Láncra inkább olajt. Ha más nincs, a műszerolaj is megteszi, de lehet kapni kimondottan lánckenésre szánt olajakat is.
-
cápaFeri #5030 No! A telóra Logan név van sajtolva a két szárán, de a matricán Good G1 név van. -
cápaFeri #5029 Sziasztok!
Egy kis info kéne!
Légyszi mondjátok meg, hogy ebben a LeaderFox http://rowery.onet.pl/4,35,139125,14576,leader_fox_hope,sprzet.html
bicajban lévő Good Comp. LF-890-5 teló ugye nem egy nagy szám? Lehet ezt állítani? A fiam súlya alatt semmit nem csinál, olyan, mint egy merev villa. Az én 80 kg-om alatt is max 3-4 centit tudom az első fékkel benyomni. Állítólag ennek 80 mm az útja. Hogy?
Mivel kell ezt ápolni? Ma az első próba-túrán sikeresen beletrafált a kölök egy adag kutyagumiba, szépen összeszórta a kerék az első váltótól kezdve mindent. Nem akartam büdösen betenni a grarázsba, így lemostam (csak vízsugárral), hagytam kicsit a napon, majd szárazra törölgettem (persze a telót és a láncot nem) és a telót befújtam WD-40-nel, a láncot meg teflonos láncspray-vel. Jó ez így?
-
rocco89 #5028 rbk szekszárd -
#5027 NWD 9 -
#5026 tessék montisok -
#5025 jé egy Milli -
#5024 jeee, megnyitotta az openofisz :P -
#5023 :((((
nincs páverpointom:( -
#5022 Hú ez nagyon jó :) -
#5021 egyik ismerőssel alkottuk ezt meg téli napokra, hogy legyen ami erőt ad
http://stefankecso.extra.hu/amikor.pps -
#5020 *hauser -
#5019 oké :)
bár még nincs rá keret, csak tavasszal lesz, ha minden igaz. :)
addig marad a houser :DDD -
#5018 akkor mindenképp a konát vegyed szerintem, azon legalább egy rock shox dart van. -
#5017 ja és azért gondoltam erre a 2 bicajra, mert írták, hogy jól tuningolható, így ha később lesz rá keret, és lehetőség tudom húzni :) -
#5016 Értem, nem is gondoltam, hogy 100k-ért majd csúcsbicajt kapok.
Nekem arra kell a bicaj, hogy szegeden suliba járjak vele, vagy itt a környéken túrázgatni, esetleg felmenni pestre a dombokra marhulni [nem DH], és azért teló legyen rajta, meg tárcsafék :) -
#5015 értem, bocsika :Dddd -
#5014 neeem, nincs semmi betegségem, csak ősszel műtöttek, és ezért nem lenne szabad, de nem megterhelő. -
#5013 avval járok suliba, mire hazaesek már nincs erőm, így péntekre tolódik hogy hétvégére jólegyen :) addig meg közelekedni elvan az. -
#5012 kona!!!!!!négy
Ahogy Gabó mondta, ezek belépő szintű kerékpárok, szóval csodát ne várj egyiktől sem. -
#5011 értem, szomszédomnak is valami ilyen betegsége van. -
#5010 fu, hát azt nagy munka kicserélni :Ddddd -
Gabo #5009 Nem használtam, így nem tudok érdemben nyilatkozni. Az agyváltók alapvetően nem rosszak, csak némileg drágák. A felhasználási területtől függ, hogy megéri-e. -
Gabo #5008 Ezeknél a márkáknál a cég nevét kell sajnos megfizetned.
Ha megnézed a sima Fire Montain alkatrészei sem nevezhetők túl jónak. Ugyan úgy belépő kategóriás alkatrészek. (Alivio, Acera, Tourney) A váz és a teló talán egy kicsivel jobb. :o/
El lehet vele lenni, de ezek sem rendszeres sport használatra valók.
Továbbra is a Magellánt javasolnám. Annál ami esetleg cserés idővel az a teló és talán a fékek. -
#5007 Az Outi topic kihalt.Szerintetek egy Nexus Inter 7 agyváltó az milyen? -
#5006 és a kona amit linkeltem? -
Gabo #5005 Belépő szintű bringa, belépő szintű alkatrészekkel, XC felhasználásra. Nem szabad túl sokat várni tőle.
Hétvégi tekergésre, könnyebb terephasználatra, városi kerekezésre használható, de rendszeres sportolásra már nem biztos, hogy ideális.
Hasonló árfekvésben szerintem inkább Magellán Polaris Deore '08 vagy sokkal inkább Magellán Polaris Deore Disc '08. Sokkal jobb váltórendszer, jobb fékek. -
#5004 Vagy helyette egy Kona? -
#5003 a gumiban lehet tékelni amennyit akarsz, ide nem illik a ték. a link pedig működik :) -
#5002 Én most éppen egy Nexus Inter 7-en gondolkodok esetleg majd jövendőbeli váltónak:) -
#5001 Nekem nem jeleníti meg és kihagytál egy TÉK-et!:D -
#5000 Már kérdeztem párszor, de nem jött válasz. :D Vélemény erről a bicajról?
Főleg városi tekerésre, meg enyhébb terepre lenne.
Vagy esetleg hasonló árban ötlet? -
#4999 orvosbácsi mondta, hogy nem kéne tavaszig..
de mentem akkor is, nem bírtam ki, és semmi bajom nem lett, szal megyek holnap is :D -
#4998 mert szétment a kormánycsapágyam :P