Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem egyszerû a dolog. Ha komolyan gondolja a vásárlást és ki akarja próbálni a bringát, hagyjon letétet.
Tegye le a bringa árát (vagy legalább a felét) az asztalra és vigye el nyugodtan kipróbálni. Írd fel elõtte az illetõ adatait, címét (lehetõleg egy érvényes hivatalos iratból) és a bringa vázának a számát. Amennyiben bizalmatlan vagy vele kapcsolatban kísérd el Te vagy valamelyik ismerõsöd a próba körre. Ha nem jön vissza feljelented. Ha visszajön, akkor pedig hivatalosan, adás-vételi szerzõdéssel megkötitek a boltot.
Ha nem tetszenek neki a feltételek, akkor úgyse gondolta komolyan az egész vásárlást.

Krezga
Amikor én vettem, elég volt😄 Nade komolyan az eladó megbízott bennem, ezért kipróbáltam, és megvettem😄
Most komolyan, te szeretnél venni egy használt biciklit,akkor neked elég lenne csak az udvarban kiprobálni?!! (jojo tegyük fel hogy egy focipálya nem számit udvarnak). Egyébként kertes ház.
Pyotr
ha kertes házban laktok akkor csak az udvarba add oda neki ha nem akkor meg kell kérni tõle valami zálogot,de ne a személyit😊
nem tudom hova valósi vagy de Bazár az mindenhol van(az elég hatásos ilyen árkategóriában) vagy bemész egy bringaboltba és megkérdezed hogy van e hirdetõfaluk!

██

Mike
aha!

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

félek attol hogy a gyerek kiprobálja és elmegy vele pl
méghozzá gyorsan....

na de komolyan!!
Mike
feladsz hirdetest
foszernek odaad,
penzt megkap
szalad 😊

találka, kiprobálás stb....
Hogy kell használt biciklit eladni??
Nekem a bicozás inkább csak hobbi és kikapcsolódás. A túrázás az ami vonz. Szóval a versenyeket kihagyom.

Van errõl a témáról egy portálom, bárki megnézheti; a www.gportal.hu/hegyibringatura címen!
bld
viccesebb lenne ha KITT lenne: Kormányon Is Túliak Társasága😄😄😄

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Krezga
Köszi😄D
😊 Köszönöm, idõfutam volt, a szokásos helyszínen Tahitótfalun. Korcsoportomban lettem 7. Abszolutvan 142. a 250-bõl. 18 km-en 00:30'18'' -at mentem ami 34.5-öst átlag. Pechemre korán indultam és -szerintem- a végére már nem volt akkora szél, 'szal aki késõbb indult annak talán könyebb dolga volt.
A Tihany-kupát viszon kihagyom.
Idénnyitóra jön valaki?
bld
hát nekm is még hátra van pár alkatrész beújítása (elsõ agy két felni küllõsor...)

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

Ha gonosz lennék, megkérdezném hány idnulóból... <#wink>

Gratu az eredményhez! <#eljen>

Széngyen és gyalázat, de én idén még nem jutottam el addig, hogy nyeregbe üljek. És ahogy a dolgok jelenleg állak, legközelebb csak a jövõ hét végén lesz rá némi esély...

Isten hozott a KTT-ben! <#wave>
KTT = Kormányon Túliak Társasága <#wink> <#vigyor3>

bld
jó játék😄😄

Krezga
Nah, ma sikerült szaltóznom a bringámról egyet, miközben ideális pályák után néztem. Asszem izgis lesz ez a déházás😊
NA rájöttem a bibi okára. Egy láncszem nem hajlik ugy ahogy kéne, és belezavar az egész váltásba
Én országutizom, egy Meridám van. 😉
(Hétvégén 7. lettem.)
Az a baj hogy a fogaskoszorú és a lánc tavaly lett felrakva ujjonan. Állitani meg nem tudom hogy érdemes e ha egyszer normálisan vált.
Az also fogaskerék elkezd lazulni (mintha a lánc után akarna menni, aztán visszaugrik) ez csinálja egy darabig (tehát kattog :-) ), aztán felvált, majd leesik a lánc az eredeti fokozatba.
A váltásos problémát szerintem a kopott fogaskoszorú és lánc okozza. Legalábbis így elsõre ez tûnik a legvalószínûbbnek. Meg persze a bowden nyúlás miatt is érdemes esetleg a váltó beállítását elvégezni.

Pyotr
30 körül jó rábeszélõképeséggel el lehet sózni szerintem! bár ez területfüggõ is...

&#9608;&#9608;

igen tavaly lett ujjitva meg ugy minden évben egy kicsit tupirozva lett hogy azért ne essen szét alattam 40-50-nél.
egyébként egy szarja van:
laza a hátsó válto, kattog és egy bizonyos erõnél és sebességnél felvált majd leesik. nem tudná valaki elmondani mi a baja? Rugoval van valami.
egyébként ezt mindenféleképpen meg akarom még csinálni mielõtt eladnám. Nem vagyok én szemét.
bens
mittudomén. azt ami elkopott. mondjuk nem tudhatom hogyan használta igaz. ahogy én használtam a kerómat, azt fél évente javítani kellett. küllõ, felni, csapágyak, fékek...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Mike
"szépen felújítva sztem el lehet adni 30ér is."

mit kell rajta felújítani másfél év után?

bens
minek?

Mike
mi baja?

Mike
most mondjam azt, hogy ér az többet is

[Walaki]D`Lair
Dehogy akarom, de ha akarnám, én 10-et adnék érte...😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

bens
mivan meg akarod venni? :-DD

szépen felújítva sztem el lehet adni 30ér is.

[Walaki]D`Lair
mondom, max 10...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

MÉg valaki?
Nem hiszem hogy soakt ér, de ennél egy picivel többet.
Magellan Crater
Shimano Acera, váltokar pillango 24seb.
TRuvativ hajtõmü-tavalyi
RST Capa tl telo ami 1.5éves
Lánc is uj, fogaskoszoru is uj
Ezen kivül minden bikepozitive

[Walaki]D`Lair
áh faszt, 10 max....

[Walaki]D`Lair
Ránézésre 10-15 ezer max...

Mike
hát õõõ

na héé reagáljon már valaki #697-re!!!!!!!!
bld
pinkbike meg a bikemag angol oldala is jó asszem majd még eszembejut

Krezga
Van itt valaki aki DH/freeride-ozik?
Tudtok jó oldalt, ahol az alábbi^^ témákról vannak videók/képek/írások?
bocserrõlvan szó
Mit gondoltok mennyit lehetne érte kérni? (2001-es modell de volt ujitva párszor)
Bár a versenyzés tõlem távol áll és hozzád viszonyítva legfeljebb csak hétvégi bringásnak számítok, de azért fontosnak tartom, hogy szélesítsem a látókörömet. Úgy érzem ez elengedhetetlen, ha valaki egy kicsit is javítani szeretné az állóképességét anélkül, hogy az az egészsége rovására menjen. Szóval ha én magam nem is edzek rendszeresen, de azért utána olvastam a témának annyira, hogy legalább az alapelvekkel tisztában legyek. Túrázni sem indulok el megfelelõ mennyiségû innivaló és táp nélkül, a szerszámkészletrõl, pumpáról, tartalék belsõrõl nem is beszélve.
A baj azokkal van, akik ezt nem gondolják át és felkészületlenül ugranak bele dolgokba. Mindig csodálkoztam azon, hogyan mer valaki innivaló és pótbelsõ nélkül elindulni egy-egy hosszabb útra. A hideg ráz ki attól a gondolattól, hogy egy nagyobb túra alatt valahol ott ragadok egy defekt miatt, vagy leszédülök a nyeregbõl azért, mert eléheztem vagy kiszáradtam.

A Te esetedben viszont nem a felkészülés hiánya volt az elsõdleges probléma. Ha valaki versenyszerûen ûz egy sportot, annak a fájdalomtûrése is jóval magasabb. Az egyszerû bringást a sportolótól azt hiszem pont ez különbözteti meg. Amíg az átlag ember ha elfárad megáll, addig egy sportoló képes elfojtani ezt a késztetést és tovább nyomja. Ezzel addig nincs is baj, amíg valaki formában van. A gond akkor jön, amikor, mint a te esetedben is történt, van egy hosszabb kihagyás. Gondolom a Dunamaratonon ugyan úgy próbáltad nyomni, mint elõtte. S bár gondolom a szervezeted küldözgette a maga vészjelzéseit, csakhát a sportoló az ilyet hajlamos nem figyelembe venni.
Azért remélem megúsztad a dolgot komolyabb problémák, szövõdmények nélkül.

Amit írtam nem bántásból írtam. Az okos ember tanul a hibákból, pláne ha maga követi el õket. Ha meg leírja õket, mások is okulnak belõle.
Én is rontattam már el bringás szezonomat azzal, hogy nagyon bele akartam kezdeni. A téli kihagyás után, az elsõ tavaszi tekerésemnél, egy rossz mozdulattal megrántottam a térdemnél az egyik ínszalagot. Ennek kb. 2 hónap kényszerû kihagyás lett az eredménye. Még jóval utána is éreztem minden tekerés után a térdemet. Ezzel azt hiszem egy életre megtanultam, hogy a fokozatosság mindennél többet ér. Azóta igyekszem visszafogni magamat, még akkor is ha a vérem egyébként hajtana tovább.

RaST
Örülök <#idiota>

&#9658; http://www.rgtruckz.hu/ &#9668;

Így már valamivel érthetõbb a dolog.

RaST
Havi edzéstervem, étrendem van/ volt. Egy neves versenyzõ az edzõm, aki tényleg mindenben segit szakmailag, mint emberileg. Ugyhogy tudom, hogy mit hibáztam. Sajnos 1 hónapig nem volt lehetõségem kerékpározni anno, és hazaértem dunamaratonra. És abszolút felkészületlenül kellett nekivágnom.

Szerintem azért, mert túlhajtottad magadat, nem a sportágat kellene hibáztatni.
Alap dolog, hogy mindenki tudja, hogy hol húzódnak a saját korlátai. Ha egy sportban valaki javítani szeretné a saját teljesítményét, az nem megy fokozatosság nélkül. A megfelelõ eredményekhez tudatos felkészülés, edzéstervek, a megfelelõ étkezés, a formaidõzítés ugyan úgy hozzá tartozik. Ha valaki önképzéssel nem sajátítja el ezeket, akkor mindenkép érdemes egy szakembert keresni. Még akkor is érdemes egy szakember véleményét kikérni, ha egyébként valaki saját magának állítja össze az edzését.
Nem véletlen, hogy a szakedzõket fõiskolai szinten képzik...

RaST
Elmondom neked, hogy ez a sport is van olyan veszéllyel az egészségre mint a többi, másik. Én tavaly annyira széthajtottam magam, hogy nemtudtam csinálni semmi megeröltetõt, mert majdnem elájultam. Aztán elmentem dokihoz, kiderült, hogy a megeröltetett edzéstõl, versenyzéstõl , szivritmuszavarom van.

bld
hát street és egy magellan polarXem van egy kis 6centis rst villával amit végülis szeretek csak a hideget nagyon nem bírja meg hookworm köpennyle hátul az nagyon jó viszon mindenkinek melegen ajánlom sok felnit meg lehet vele spórolni viszont leginkább csak betonon jó
hát még anyni h csak elsõ fékem van egy régi "baleset" miatt szoktam át mert a hátsó felnimre nem lehetett féket rakni de nem bánom mostmár